Debljina keramičkih pločica

Anonim

Debljina keramičkih pločica

To je daleko od prvog indikatora o kojem smatramo odabirom zida ili podne obloge. I uzalud, jer iz debljine pločica u velikoj mjeri utječe na njegove fizikalne pokazatelje, posebno, za snagu.

Ovaj parametar može varirati u prilično širokim granicama. Najčešći su pločice debljine od 4-9 mm. Specijalizirane vrste materijala (za podne obloge u industrijskim prostorijama) mogu doseći 250mm, ali u domaćim uvjetima nećete naići na takve proizvode.

Uzorak je očigledan: što je veće dimenzije (visina duljine x), deblji. Na primjer, kvadrat - 150 x 150 mm - keramika: debljina od 5 mm. Mali, dekorativni - 50 x 50mm - debljina 4mm. Vjerojatnost pronalaženja suptilnije bit će izuzetno mala.

Činjenica je da s smanjenjem debljine pločica, karakteristike snage oštro smanjuju, posebno u smislu udarnih utjecaja i tlaka. Suprotna izjava je istina: deblji, što je jači.

Postoji još jedna, manje ugodna, pravilnost - deblji, to je skuplje.

Debljina zidne keramičke pločice

Niže od vanjskog. Za zidne radove, materijal od 4 mm i više, do 9 mm. Nije korisno koristiti za zidove obloge, u većini slučajeva. Razlog je ne samo povećanje vrijednosti samog keramike, nego iu činjenici da povećava težinu okrenutog, a to komplicira njegovu tehnologiju.

Debljina zidne keramičke pločice može premašiti 9 mm, ali je već materijal s posebnim svojstvima, koji se koristi u pojedinačnim sobama.

Vanjska keramička debljina pločica

Naprotiv, samo od 8mm počinje. I to se takav materijal može koristiti samo za podove s niskim opterećenjima. Srećom, obloge poda neće ići pod vlastitim težinom, tako da samo financijska ograničenja ne sprječava da koristite niti pločice. Ali također nije potrebno ići na ekstremne ekstremne, jer nije potrebno koristiti materijal u domaćim ciljevima, deblji 12mm je neopravdana potrošnja sredstava.

Članak o temi: Gdje odbacite građevinsko smeće?

Optimalno za pod u apartmanu ili kući je 9-11mm.

To se ne odnosi na komunalnu sobu, vrstu garaže. U ovom slučaju, debljina keramičkih podova može premašiti 12mm, ali ne biste trebali uzeti 16mm deblji.

Debljina keramičkih pločica

Debljina keramičkih pločica

Debljina keramičkih pločica

Debljina keramičkih pločica

A što bi trebao biti ljepilo za pouzdane pločice na licu mjesta?

Također je daleko od prvog pitanja koja se javlja u čovjekovoj glavi prilikom polaganja i potpuno uzalud.

Preporučena debljina ljepila za rad obično se označava na paketu s njom. S zidnim radom, debljina ljepljivog pripravka treba biti na razini od 3-5 mm, ovisno o prisutnosti zidova zidova i težine pločica (masivnije pločice i više defekata - to je veći sloj ljepila) ,

Za podne pločice, pristup je isti.

  • Idealno glatki pod: sloj - 4mm;
  • Dimenzije pločica prelaze 300 x 300mm: 7mm;
  • Nepravilnosti katu: 9mm;
  • Paul se može nazvati krivulje? Uzmimo najviše mjesto za referentnu točku i izmjerite sloj ljepila sloja debljine 4 mm. Zatim podržavamo tu razinu, unatoč nepravilnostima. Dakle, debljina ljepila može doseći 20 mm. Ako postoji potreba za postavljanjem ljepljivog sastava u sloju, više od 20 mm, preporuča se najprije izvršite poravnanje pod, a zatim idite na okrenuto.

Čitaj više