Tajne ispravnog montaže vrpce zavjese

Anonim

U ovom članku, smatramo značajkama Skupštine vrpce zavjese. Naučit ćete koji je koeficijent montaže pogođen i kako se izračunava ta vrijednost. Također proučavamo detaljno tehnologiju pričvršćivanja pletenice zavjese i formiranje dekorativnih nabora, koji će vam omogućiti osobno obavljanje zavjesa.

Tajne ispravnog montaže vrpce zavjese

Traka za zavjese

Što je traka za zavjese

Traka zavjese je uzdužna pletenica koja obavlja ulogu okvira za zavjese. Unutar trake u posebnim džepovima postoje žice, podešavanje napetosti koji vam omogućuje da formirate dekorativne nabore na vrhu luke.

Tajne ispravnog montaže vrpce zavjese

Tehnologija Draperirati zavjese je prilično komplicirana, bez odgovarajućeg iskustva da se dobije tkivo, željeni izgled je gotovo nemoguć. Traka zavjese uvelike olakšava ovaj proces - kada ga koristite, možete stvoriti nabore bilo koje gustoće i oblike, štoviše, izračunati i šivati ​​vrpcu na platnu bez problema može biti u mogućnosti da bilo kakvoglanje.

Sve BRAMS predstavljene na tržištu mogu se podijeliti u sljedeće skupine:

  • Neprozirna - namijenjena gustama tkanine i transparentno - koristi se za uređenje tila i zavjesa od laganih materijala, kao što je organza i poliester;
  • Usko - širina od 2,5 do 5 centimetara, i široka - od 6 do 15 centimetara;
  • Ušiveno - dodavanje tkanini pomoću šivaćeg stroja, a pletenice su zalijepljeni vrućim željezom;
  • Ovisno o metodi učvršćivanja na vijenac, odlikuju se traka s čičak ili petlji.

Tajne ispravnog montaže vrpce zavjese

Također, pletenice se međusobno razlikuju s brojem kabela za montažu i kuke, od konfiguracije od kojih se ovisi izgled oblika nabora.

Najpopularniji su vrpci koji stvaraju sljedeće oblike draperije:

  • Nabori olovke vertikalnog oblika;
  • Pufed romboidne nabore;
  • Ventilator (francuski) nabori;
  • Sklopiva zvona.

Tajne ispravnog montaže vrpce zavjese

Preklapanje-zvona

Nabojica olovke mogu se prikupiti koristeći najjednostavniju traku s dvije kabele bez pričvršćivanja kuka. Sve zavjese složenog oblika pripadaju kategoriji oblika, za njihovo stvaranje, pletenice se koriste s prilično složenim dizajnom, u kojem postoje ograničivači kuka koji sprječavaju ravnanje tkanine.

Članak o temi: Metodologija i sredstva od pranja pozadine

Koeficijent montaže i njezin izračun

Koeficijent montaže zavjesa je vrijednost omjera veličine weba i trake zavjese, na kojoj je početna dužina pletenice ovisi o formiranju određene vrste proizvoda za draperiju.

Tajne ispravnog montaže vrpce zavjese

Koeficijent montaže određuje se na temelju nabora nabora koji želite dobiti:

  1. Formirati sklop olovke - od 2,5 do 3;
  2. Za nabore - od 2,5 do 3;
  3. Buffacing - 2.5;
  4. Francuski nabori - 2,5;
  5. Skupština flamasa - 2;
  6. Sklopive naočale - od 2 do 2.5.

Zasebno, vrijedi spomenuti koeficijent montaže za zavjese na krede - to je 1,6-2,5. Za dramatizirati zavjese fiksne uz pomoć snimaka, koristi se pletenica, čiji je dizajn razlikuje od standardnih traka - sadrži posebne rupe ispod prstenastih nosača.

Tajne ispravnog montaže vrpce zavjese

Veći koeficijent montaže za zavjese koje koristite, gusto će se nabori smjestiti se međusobno. Gore navedeni koeficijenti nisu obvezni, ako se želi, mogu se povećati za 0,5-1 i dobiti više debela draperija.

Navedite primjer izračunavanja duljine pletenice za zavjesu talijanskog tipa koji se sastoji od jednog platna. Izvorni podaci su sljedeći: Duljina streha je 3 metra, koeficijent za sastavljanje talijanskih zavjesa s naborima olovke - 2.5.

  • 3 × 2,5 +10 = 7,6 m.

Dodatnih 10 centimetara uzimamo o rezervatu tako da prilikom montaže pletenice na platno, bilo je moguće pretvoriti rubove u iznutra.

Pogledajte video dizajn

Montažu vrpce zavjese

Popis alata potrebnih za izgradnju trake zavjese ovisit će o vrsti pletenice koju koristite. Za pričvršćivanje samoljepljive pletenice dovoljna je samo željezni i pergamentni papir, a obično se moraju uzeti obične trake s šivaćim strojem.

Tajne ispravnog montaže vrpce zavjese

Prije svega, morate napraviti skup na tkanini:

  1. Donosimo na pogrešan rub zavjese na širini, jednaka širini pletenice, a zatim početi i dodirnuti tkaninu;
  2. Stavili smo nosač na zavjesu, pomestimo bočne rubove prema unutra 2-3 centimetra. Potrebno je postaviti vrpcu tako da se povlači 1 cm. S vrha weba i 3-4 centimetara s njegovih ekstremnih strana;
  3. Mi potičumo gornji i donji krug pletenice za cijelu dužinu zavjesa. Na uzdužnom bodu, radimo i traku u blizini svakog unutarnjeg niti;
  4. Dvaput se savija i dodaju bočna područja tkanine na mjestima depozita pletenice iz rubova platna.

Članak o temi: Kako napraviti Cory za akvarij s vlastitim rukama u pet koraka

Nakon što se skupština zavjesa leti tkanina i nastavite do vrpce i zastoruju zavjese.

Tajne ispravnog montaže vrpce zavjese

Bolje je to učiniti s asistentima, budući da je jedan ravnomjerno rasporediti nabore na velikom platnu je vrlo teško. Ako radite sami, osigurajte jedan rub zavjese na ručici za vrata - to će uvelike olakšati cijeli proces.

Iznimno je važno spriječiti vrpce tijekom rada, jer nakon vješanja zavjesa na kozji, ispravlja se i deformirani su primljeni nabori.

Za početak, popraviti jedan rub pletenice - na njegovim stranama su užad za zatezanje, koje trebate vezati kako biste ograničili kretanje tkanine na suprotnoj strani platna.

Nabori na zavjesi postavljaju se pomoću smjena tkiva duž niti pletenice. U procesu drapetiranja zbog smanjenja širine weba, bočna užad će se uvrijediti, oprabrati ih na kartonu.

Tajne ispravnog montaže vrpce zavjese

Draperija

Kada nabori na tkanini počnu sprječati njegovo daljnje kretanje, gurnite tkaninu prema fiksnom rubu vrpce. Stupanj skupštine se povećava dok zavjesa ne dobije željenu širinu, potrebno je redovito provjeriti s ruletom ili metrom.

Tajne ispravnog montaže vrpce zavjese

Postizanjem potrebne širine zavjesa ravnomjerno rasporedite nastale nabore i popravite užad pletenice. Nemojte ih izrezati s njih, jer ćete u budućnosti više puta morati biti izbrisani i udarite tkaninu, što je mnogo prikladnije učiniti s obojenom tkaninom. Sada ostaje samo da se objesi na vrpce za fiksiranje i pričvrstite zavjesu na vijene.

Čitaj više