Kuhinjski ventilator za haube

Anonim

Kuhinjski ventilator za haube

U bilo kojoj stambenoj sobi, razmjena zraka se posebno cijeni. Da biste riješili takve probleme, koristite ventilator za ispušne plinove. Potreba za korištenje dodatnih sredstava objašnjava se činjenicom da različite negativne okolnosti često ometaju prirodno kretanje zraka. Radi se o:

Kuhinjski ventilator za haube

  • visoka vlažnost;
  • Male sobe (gdje često nema prozora);
  • Neučinkovit sustavi u kojima su zidovi i druge površine pokrivene kondenzatom.

Navijači za ispušne kuhinje pomaže da se riješe korištenih zračnih masa, stvarajući prisilnu izmjenu zraka.

Da bi takvi uređaji radili s maksimalnom učinkovitošću, trebaju se izvršiti preliminarni izračuni. Inače, vlasnik stambenog rizika za suočavanje s problemima:

Kuhinjski ventilator za haube

Ventilator kanala za haube

  1. Ako sklop kuhinje ispušnih plinova ima više produktivnosti, postoje pretjerani teći teških zraka. Zrak postaje ispušten, pojavljuju se propuh. Neprihvatljivo je za kupaonice, gdje je suvišna "svježina" opasna za zdravlje ljudi.
  2. Kada je uređaj preslab, njegovo funkcioniranje ne može ništa promijeniti (zrak će i dalje biti "stoji" u sobi).

Koji su ventilatori ispušnih plinova?

Moderno tržište nudi potrošačima veliku liniju ispušnih tehnologija. Takvi ekstratori su dizajnirani za kuhinje i kupaonice. Možemo razgovarati o sljedećim vrstama opreme:

Kuhinjski ventilator za haube

Aksijalni ventilator za ispušne plinove

  1. Kanal. Ova tehnika je montirana u prostoru same zračne cijevi. Tu su ventilatori za kuhinju dizajnirane za ugradnju u okrugli i ventilacijski kanali pravokutnog poprečnog presjeka. Neki uređaji kanala nadopunjuju sustavi koji kontroliraju razinu vlage. Skloni senzori pričvršćeni na njih spremaju tehničke resurse. Navijači kanala zaštićeni su od vlage kućišta, omogućujući upravljanju takvim uređajima u vlažnim okruženjima.
  2. Tihi. Takvi ventilatori za izvlačenje privlače gotovo potpuni nedostatak buke tijekom rada. Takve karakteristike su važne u slučajevima kada su prisilni ventilacijski sustavi montirani u stan s malom kubijom (na primjer, u jednosobnim apartmanima).
  3. Kućanstvo. Takve su verzije instalirane u prostorijama, kako bi se ispušni zrak vratio. Takva cirkulacija zraka je potrebna za kuhinje i kupaonice. U modernim zgradama, mnogi stanovnici stambenih zgrada često uspostavljaju ventilacijske sustave koji se srušili u prostor središnje autoceste. Rudnik gubi nepropusnost, a masa ispušnog zraka s onečišćenjem i nečistoće prodire u susjedne apartmane. U tandemu će biti dodatni navijači s provjerom ventila u automatskom načinu rada.
  4. Centrifugalni. Prije odabira željenog sustava, korisno je znati da su takvi kompleksi montirani na održavanje industrijskih postrojenja, budući da se ti sustavi ne mogu uvijek podići kod kuće. Njihov spiralizirani korpus su poput puževa. Konfiguracija oštrica, njihove dimenzije određuju brzinu (produktivne) karakteristike kompleksa.
  5. Aksijalna. Najčešći tip proizvoda. Takva popularnost je objašnjena prisutnošću najučinkovitijih čimbenika. Kuhinjski ispušni ventilator je lako montiran, a kontrola ne predstavlja mnogo poteškoća. Zbog visokih performansi, takvi sustavi mogu služiti prostorima različitih područja.

Članak o temi: Odabir generatora za dom i vikendicu. Što odabrati benzin, dizel ili plin?

O nijansima odabira ventilatora

Ventilator za kuhinju postavljen je za poboljšanje postojećih ispušnih sustava. Ponekad se uređaj može zamijeniti. Uređaji su montirani pored ventilacijskog kanala ili fiksirani na ulazu ili unutar uređaja za zračni kanal. Instrumenti koji djeluju iz električne mreže u kupaonicama funkcioniraju u slučaju otporne na vlagu s agregatima koji nisu moćniji od 36 V.

Osiguravanje dovoljne razine sigurnosti u prostorijama s visokom vlagom postiže se sukladno s ograničenjima koja treba uzeti u obzir u procesu odabira odgovarajućeg ispušnog sustava.

Kuhinjski ventilator za haube

Multipling volumen prostorije na mnogostrukosti izmjene zraka na sat, dobit ćete potrebnu snagu

Njezina produktivnost za kuhinju izračunava se na sljedeći način. Nominalna daričnost izmjene zraka definirana za ovu sobu od strane Snip se umnožava s kabinom prostorije u kojoj se treba instalirati ventilator za kuhinju. Proizvod i bit će izračunata vrijednost izvedbe.

Proračun je preporučljiv za proizvodnju s rezervom, budući da se konfiguracija prostorije može transformirati. Broj ljudi u sobi može se promijeniti. Izračunata snaga se uspoređuje s raspoloživim standardima. Konačni izbor treba zaustaviti na velikim vrijednostima. Prema sličnom principu određuju se vrijednosti dopuštenih učinaka buke.

Kuhinjski ventilator za haube

Ugradnja ventilatora kanala

Savjeti za instalaciju

Da bi spojeni ispušni sustav radio optimalno, potrebno je uskladiti s određenim sigurnosnim propisima tijekom odabira i mjesta ventilatorskog čvora:

  1. Bez obzira na to kako je ventilator montiran, treba ga postaviti na dovoljnu visinu. U tom slučaju, lokalne točke mogućih protoka zraka moraju biti na maksimalnoj udaljenosti. Takvo mjesto osigurava da će zrak u zatvorenom prostoru biti cirkuliran na najbolji mogući način.
  2. Strogo je zabranjeno instalirati kuhinjskog ventilatora gdje se okolni zrak zagrijava iznad 40-60 ° C (na primjer, iznad kuhinjskih peći ili grating kamina).
  3. Ako su ventilatori montirani u prostorijama gdje funkcioniraju otvoreni uređaji za plamen (ili postoje ploče u kojima nema podesivih dimnjaka), onda je potrebno osigurati dovoljan unos zraka.
  4. Električni ventilator instaliran u kupaonicama treba biti smješten na impresivnoj udaljenosti od onih mjesta gdje se prihvaćaju postupke vode.
  5. Tuš ploče moraju biti opremljene iznimno niskonaponskim ventilatorima ili uređajima ugrađenim u kanale.

Članak o toj temi: Kako odabrati zavjese na zastornoj vrpci

Budući da se napon u mreži može varirati, elektroničke komponente upravljačkih jedinica mogu biti preuranjeni. Stoga, ako ugovori koriste fluorescentne svjetiljke za uključivanje / isključivanje koje mogu uzrokovati skokove napona, ventilatori za ispušne plinove su spojeni preko mrežnih filtara.

Kuhinjski ventilator za haube

Neovisna instalacija navijača

Ako postoji želja da uštedite novac značajno, moguće je montirati ispušni ventilator vlastitim rukama. Konkretno, to ima smisla kada je potrebna mala modernizacija već operativnog ventilacijskog kompleksa.

Postoje opcije kada je okrugli ventilator instaliran u pravokutnom rudniku. U tom slučaju morate koristiti adapter, koji je fiksiran od strane tiple ili polimer ljepilo.

Možete sažeti: Kućanski ventilatori su najpopularniji, u kojima je element noževa fiksiran na osi električnog motora. Jedinice se mogu ručno uključiti kroz ugrađeni tajmer. Postoje opcije kada lanac uključuje dodatni uređaj s osiguračima. Za stalan rad navijača montirani su na mjesta najpogodnijeg unosa zraka.

Čitaj više