Struktura tepiha

Anonim

Završna faza popravka ili konstrukcije je polaganje završnog podne obloge. Prikazan je u obliku parketa, laminata, pločica, linoleuma ili tepiha. Izbor premaza je ogroman. Mnogi vole ležati na vrhu prevlake tepiha, kao što podsjeća na stare dobre tepihe i poboljšava kvalitetu poda.

Lijepo je hodati bosa na tepihu, noge se ne zamrznu i nema želje za nositi cipele. Ovaj premaz ne samo da smještaj ugodan i udoban, već i ima takve karakteristike kao što su izolacija buke i toplinsku izolaciju. U kući s malom djecom, tepih će postati izvrsno rješenje, jer djeca provode većinu vremena na podu.

Kako bi se ispravno odlučio o izboru tepiha, potrebno je razumjeti kako i od onoga što je proizvedeno. Nedavno hostovi preferiraju premaze na prirodnoj osnovi. Oni su ekološki prihvatljivi i ne uzrokuju alergijske reakcije.

Struktura tepiha

Unatoč činjenici da je tržište preplavljeno sintetskim valjanim tepihom proizvodima, prirodni proizvod zauzima prve linije u svjetskoj prodajnoj ocjeni. Najčešći tip prirodnog premaza je tepih na temelju jute.

Da se ne bi pogriješili u izboru prirodnih vlakana, potrebno je razumjeti kako se materijal proizvede i kakvu se strukturu temelji.

Struktura tepiha

Bilo koji premaz uvjetno je podijeljen u tri faze u proizvodnji:

  • Primarna baza.
  • Stegnite hrpu.
  • Sekundarna baza.

Primarni premaz je pričvršćen s mnogo ili druge. U suvremenoj industriji za proizvodnju podova tepiha vrlo je popularan među metodom toku za pričvršćivanje hrpe. Trošak takve metode tkanja je minimalan, a karakteristike premaz su visoke.

Struktura tepiha

Primarna baza može biti sljedećih materijala: polipropilen i poliamid. Polipropilen se koristi za tkanu metodu proizvodnje. Proizvod će imati povećanu snagu, ali smanjenu elastičnost. Netkani način izrade premaza podrazumijeva bazu poliamida. Ovaj materijal je fleksibilniji i plastičniji. Kada se hrpa primjenjuje na primarnu osnovu, proizvod se šalje u sljedeću fazu obrade.

Članak na temu: Okrugli krevet u modernoj spavaćoj sobi: Fotografija namještaja, koji ima udobnost i udobnost (38 fotografija)

Muka hrpe je nužna zbog nepouzdanog pričvršćivanja na bazu. Pila se može mirno izvući iz primarnog sloja. U tom smislu, proizvod se uzorkuje s lateksom, poliuretanom, polipropilenom ili drugim materijalima. U osnovi fiksiranja, takve kvalitete budućeg premaza se ulažu kao vatrootporna, antistatičnost i snaga proizvoda. U tom smislu, vrijedi posvetiti posebnu pozornost na bolest hrpe. Ako se faza nepravi nepravilno ili koristi neučinkovite materijale, gomila će početi ispadati nakon nekoliko mjeseci rada.

Sekundarna baza služi kao završna prevlaka proizvoda. To je ono što vidimo na stražnjem dijelu tepiha. Tepih može imati sljedeće sekundarne baze: prirodne i sintetičke. Prvi uključuje materijale kao što su jute, osjetljive i druge komponente.

Sintetički uključuje lateks, pjenasti materijal, guma. To je iz materijala sekundarnog baze i odbija pri odabiru. Također uključuju sastav hrpe. Može biti i prirodna i sintetička. Optimalna opcija smatra se hrpom vune i sintetike, gdje se količina vune smanjuje na 30%.

Struktura tepiha

Dakle, tepih će služiti mnogo duže i neće biti podvrgnuti brzom trošenju. Vuna ima pozitivne karakteristike, ali nije otporna na habanje. Proizvod čiste vune neće služiti pola duljine mješovite vrste pilota. Brzo će izgubiti takve vrste, pojavit će se i neatraktivne otrove. Ponekad je potrebno i prikladno mješavina sintetike.

Baza za jute

Ako želite postaviti tepih iz prirodnih materijala, izbor u korist proizvoda na temelju jute postat će optimalan. Jute je ekološki prihvatljiv materijal, ne uzrokuje alergijske reakcije i uz pravilnu njegu proizvoda služi dugom razdoblju.

Kao i svaki prirodni materijal, baza na jute zahtijeva dodatnu skrb. Materijal ne tolerira vlagu. Kada vlaga uđe u veliki broj, baza će promijeniti svoj oblik. Drugim riječima, tepih će ispeći i izgubiti svoj izvorni oblik. Ako se soba ne razlikuje po suhoći, takav se premaz ne preporučuje za polaganje.

Članak na temu: Pukotine u estrih: Što učiniti i kako eliminirati, savjeti

Povećana vlažnost zraka pridonijet će pojavu bakterija, mikroorganizama i gljivične tepihe. U tom smislu, tepih ove vrste nalazi se u suhim i ventiliranim prostorijama. Razina vlažnosti je određivani parametar za kupnju tepiha na slaboj osnovi.

Struktura tepiha

Briga za jute tepih

Pokrivenost jute smatra se najljepšama, a njezina briga će se razlikovati od čišćenja drugih vrsta materijala. Prije svega, potrebno je uzeti u obzir "strah" voda od jute supstrata. Čist tepih s četkom i prah vode je nepoželjna. Moguća je uporaba usisivača deterdženta, ali nakon čišćenja potrebno je ventilirati i osušiti proizvod.

Proizvođači preporučuju kemijsko čišćenje ove vrste premaza. Mnogi su pribjegli staroj vrsti metode kemijskog čišćenja s prahom i usisivačem. Obično prašak za pranje rublja preko cijele površine, a zatim se ukloni s usisivačem. Činjenica je da granule praha apsorbiraju vlagu zajedno s blatom. Ova se metoda smatra optimalnim za čišćenje jute baziranih proizvoda. Čišćenje premaza konvencionalnim usisivačem je potrebno jednom tjedno.

Brisanje mrlja od takvog premaza potrebno je uz minimalnu uporabu vode. Nakon čišćenja tepiha, svakako ga osušite sa sušilom za kosu ili na otvorenom ako postoji takva prilika. Najvažnija stvar u skrbi i radu jute baziranih proizvoda je prevencija i akumulacija vlage u sobi. U suprotnom, materijal ne isporučuje posebne nevolje.

Bilo koji proizvod iz prirodnih materijala uključuje poseban pristup radu. Na primjer, vunena gomila se ne preporučuje da se podvrgne mehaničkim opterećenjima, nije otporan. Jute prevlaka ne može biti podvrgnuta mokrim obradi.

Dakle, za stjecanje ekološki prihvatljivog materijala, vodite računa o visokokvalitetnoj skrbi. U ovom slučaju proizvodi će se dugo vremena služiti i uživati ​​svojom toplinom i udobnošću. Premaz na temelju Jute je vrlo popularan i na zapadu iu Rusiji. Unatoč dugotrajnoj skrbi i ograničenjima u karakteristikama, ljudi se radije okružuju prirodnim proizvodima.

Članak na temu: Boje pozadine

Čitaj više