Mali WC dizajn

Anonim

Mali WC dizajn

Dizajn interijera je uvijek vrlo zanimljiv. Ovo je prilika da organizirate sobu u vašem ukusu, želji i mogućnostima. Ali kako biti kada područje sobe ne dopušta da se fantazija podigne? To posebno vrijedi za veličinu prostora, na primjer, WC. Ovaj će vam članak pomoći da odaberete elegantan, modernu opciju unutarnjih poslova čak i za najviše suriskularne toaletne sobe.

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Stilova

Minimalizam

Prva stvar padne na pamet kada je u pitanju prikladan stil za malu veličinu toaleta je minimalizam. Strogi, koncizni dizajn, nema dodatnih stavki: samo najpotrebniji namještaj, vodovod i minimalni dekor.

Nije potrebno spojiti mali prostor s velikim brojem polica, svjetiljki, ormara i instalirati vodovod složenog geometrijskog oblika ili velikih veličina. Poželjno je koristiti jedno ili više ogledala, vizualno šire prostor. Takva soba izgleda prostrano, svjetlije, osobito ako je i shema boja također odabrana ispravno.

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Klasičan

Za ovaj stil karakteriziraju jasne linije, ograničena shema boja, lakonski dekor. Unutrašnjost mjesta klasičnog stila predstavlja kompaktni vodovod tradicionalnog oblika, minimalnog namještaja, zrcala, klasične svjetiljke. Priključci namještaja za elegantan oblik, držač papira, male ploče itd. Mogu se koristiti kao dekorativni elementi.

Mali WC dizajn

Eco-stil

Izvorna verzija dizajna, koja se temelji na ideji maksimalnog pristupa čovjeka na divlje životinje. Stil je karakteriziran svjetlom, pastelnim bojama i prirodnim materijalima koji se koriste kada završeno: drvo, staklo, kamen itd.

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Visoka tehnologija

Moderni stil, koji je karakteriziran jednostavnim, jasnim linijama, funkcionalnošću i minimalnim ukrasnim elementima.

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Kako vizualno povećati prostor?

Čak i najmanji prostor može se vizualno proširiti pomoću nekoliko jednostavnih tehnika.

  • Kao što znate, crno i sve nijanse tamnih boja vizualno smanjuju područje prostorije, čine interijer teže. Stoga je unutrašnjost mali u veličini prostorije mora se izvesti isključivo u svijetlim, pastelnim bojama. Nježne, lake nijanse plave boje, lila, metvice, ružičaste boje čine sobu više prostrani.
  • Tako da unutrašnjost nije previše zamagljena, revitalizira je i dogovoriti svijetle akcente pomoći će originalnoj ploči, ogledalu ili svjetiljci neobičnog oblika.
  • Shvatno proširiti prostor pomoći će kombinaciji nekoliko kontrastnih završnih materijala. Na primjer, cijela soba može biti obložena laganim pločicama, a jedan od zidova je označen svjetlijim. Uvijek relevantne klasične kombinacije boja, kao što su crno-bijele. Možete koristiti kontrastne nijanse iste boje, kao što je plava i mekana plava. U svakom slučaju, svjetla boja bi trebala u velikoj mjeri prevladati na svjetlije ili tamne tonove.
  • Kada napravite toalet s pločicama, poželjno je ne koristiti velike pločice. Najbolje je da su mali, pravokutni ili kvadratni oblik. Pitam se opcijama s minijaturnim kvadratnim pločicama u kombinaciji s mozaičkim premazom. Pločica velikih veličina i složenog geometrijskog oblika vizualno se zaljubljuje i smanjuje prostor.
  • Vizualno produljiti uskom prostoriju pomoći će pravokutnoj pločici, položiti kao vanjski premaz. Cijela tajna je da se pločica mora biti položena uz uski zid.
  • Dobra mogućnost za sobu s visokim stropovima: kombinacija svjetlosnih i tamnih pločica. Granica se može istaknuti keramičkom granicom.
  • Ako je strop u sobi nizak, tada okomita umetci iz keramičkih pločica ili zidnih ploča kontrastne boje pomoći će vizualno povećati visinu prostorije.
  • Jedna od najjednostavnijih tehnika vizualno povećava prostor: polaganje pločica dijagonalno.

Članak o temi: Kako koristiti ostatke pozadine gdje se mogu primijeniti

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Vrlo neobično i lijepo, završiti koristeći prirodne materijale s teksturnom površinom, kao što su prirodni kamen, tkanina, drvo, pijesak itd.

Mali WC dizajn

Rješenja boja

Svijetle, pastelno, shema hladne boje može se transformirati i vizualno povećati i najsamjensku sobu. Pogotovo ako se odnosi na dizajn toaletne sobe. Bijela boja i druge svijetle boje stvaraju osjećaj čistoće, svježine, ugodne, udobne ambijenta.

Bijela boja je definitivno najljepša opcija za vizualno povećanje područja. Međutim, tako da situacija ne izgleda previše "sterilna", nekoliko svijetlih naglasaka može se dodati glavnoj boji ili ga kombinirati s kontrastnim završnim materijalima.

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Kombinacije nježnog plavog, svjetlo-lila, mente, bež, limuna, srebra, ružičastih boja s snježnobijelim vodovodnim i namještajem i unutarnjim predmetima, napravljen na suzdržanoj shemi boja, izgledaju sjajno.

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Umjesto čiste bijele boje, možete koristiti, na primjer, snježne pločice s malim uzorkom ili svjetlosnim pozadinama s nenametljivim, laganim dekorom. Osjećaj lakoće i slobodnog prostora u ovom slučaju nije izgubljen, a interijer izgleda zanimljivije i originalnije.

Ako bijele boje ili svjetlosne nijanse nisu prikladne za dizajn interijera, možete se upisati kako slijedi: kombinirajte zasićenu, duboku boju zidova s ​​podnim obloženim i strop svjetlosnih tonova. Vizualno proširiti prostor pomoći će ogledalo ili sjajnim površinama - panela, ogledala, pločica, police, ormari itd.

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Zrcalna pločica je još jedan od najuspješnijih opcija dizajna toaletosti. Može u potpunosti pokriti zidove sobe ili se koristiti kao dodatak drugim opcijama za završnu obradu.

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Ograničiti pozornost

Rasvjeta u maloj toaletnoj sobi igra važnu ulogu. Svjetlo ne bi trebalo biti svijetlo, rezanje očiju, naprotiv - po mogućnosti mekanu, višestruku rasvjetu. Nije poželjno koristiti glomaznu veliku svjetiljku ili masivni luster. Mnogo zanimljiviji i neobičniji traže nekoliko malih točaka koje se nalaze na nekoliko različitih točaka stropa ili zidova.

Članak o temi: Nositelji za zavjese - Kako mijenjaju izgled prozora?

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Kakvu vrstu vodoinstalate pokupi?

Prilikom odabira prikladnih opcija za vodovodne opreme, možete razmotriti sljedeće opcije:

  • Vanjski kompaktan. Najčešća, tradicionalna opcija.
  • Ugrađeni WC. Omogućuje vam da spremite mjesto značajno. Izgleda mnogo više estetski i privlačniji uobičajeni modeli.
  • Suspendirani toalet. Ima male veličine, olakšava čišćenje sobe.
  • Opcija s spremnikom za odvod u kombinaciji s umivaonik. Jedan od najoriginalnijih i kompaktnih opcija.

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Ako postoji umivaonik, onda morate odabrati model kompaktnih veličina i najjednostavnijih geometrijskih oblika. Zanimljivo je izgledati uske, izdužene umivaonike. Za dodatnu uštedu prostora i najučinkovitije rješenje slobodnog prostora, moguće je koristiti umivaonike u kombinaciji s malim ormarićima ili kaučama.

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Što uzeti u obzir kada razmišljate o unutrašnjosti?

  1. Prije početka rasporeda wc-a odredite glavni cilj - kako bi se povećala uporaba malog prostora i vizualno povećati njegovo područje.
  2. Odlučite s stilom dizajna i sheme boja.
  3. Slika, ukras, ispisi. Veliki, svijetli uzorak na zidu, vanjski ili stropni premaz značajno smanjuje već mali prostor scord sobe.
  4. Pokupite prikladni vodoinstalater i odlučite o dodatnim objektima namještaja i ukrasnim elementima.
  5. Razmislite o korištenju skrivene završne obrade namještaja (ormarići ili niša). Značajno uštedjeti prostor također će pomoći u kutnim policama, uskim ormarićima, kaučima u kombinaciji s umivaonik. Tamo možete sakriti toaletni papir, osvježivače i druge dodatke.
  6. Ako je moguće, sakrijte sve cijevi i inženjerske komunikacije, koje također "bruše" i bez tog malog prostora prostora.

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Umjesto uobičajenih pločica ili zidnih panela, možete razmotriti opciju pomoću fotozapire ili volumetrijske ploče koje stvaraju iluziju prostrane sobe. Prednost je vrijedna plaćanja slika s perspektivom - ostavljajući udaljenost u daljini, most, tunel, itd.

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Savjet

  • Svi materijali koji se koriste za završnu obradu trebaju biti otporni na vlagu i lako se čisti.
  • Prilikom odabira vrata za WC sobu, ne smijete zaboraviti da bi se trebao otvoriti, a ne unutra.
  • Ugrađeni vodovod omogućit će oslobađanje dodatnog prostora.
  • Boja je izvrsna alternativa kafićima, zidnim panelima, mramori i tapetama. To je ekonomičnije i "jede" mnogo manje prostora od svih ostalih završnih materijala.

Članak o temi: sorti i pravila za montažne filtre za pročišćavanje grube vode

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Mali WC dizajn

Primjeri uspješnih rješenja

Zanimljiva opcija za izduženu sobu: uski zid iza WC-a, a pod je objavljen u jednom stilu. Za završnu obradu drugih zidova korištena je kombinacija dviju neprikladnih boja. Vertikalne linije dodatno povuku prostoriju. Kao dodatni dodaci, koriste se mala staklena polica, ogledalo i par svjetiljki koje se nalaze na obje strane.

Mali WC dizajn

Opcija Korištenje ploča ili fotografija Wallpaper: Unutrašnjost je dizajnirana u kombinaciji crnih i bijelih boja. Jedan od zidova zauzima veliku ploču, ostatak zidova ukrašen je u kombinaciji mozaika i popločanog premaza. Minijaturni poridge sa zatvorenim biljkama koriste se kao dekor.

Mali WC dizajn

Izvorno rješenje za vrlo malu sobu: snježno bijeli kompaktni, pod oblogom bijelim pločica dijagonalno. Zidni premaz je izvorni geometrijski uzorak, napravljen u toplim bojama. Asimetrični ukras stvara iluziju širenja prostorije.

Mali WC dizajn

Ljubitelji ne-standardnih rješenja: WC soba je uređena u kombinaciji crnog i zelenog mozaika. Elementi dekoracije su odabrani na glavnu pokrovu.

Mali WC dizajn

Opcija eko-stila: zidovi i strop ukrašeni su materijalima koji oponašaju premaz drva. Za vizualnu ekspanziju područja korišteno je veliko ogledalo.

Mali WC dizajn

Čitaj više