Kako popraviti vrata tuša?

Anonim

Raskid i zaglavljivanje vrata je prilično čest problem za potpuno nove tuš kabine i za one koji su iskorištavali dugi niz godina. Glavni razlog je neuspjeh valjaka vrata. Popravite ih je lako, glavna stvar nije razbiti teška staklena vrata.

Kako popraviti vrata tuša?

Crtanje tuš kabine.

Vrste oštećenja tuš kabine

To su valjci koji pružaju glatko kretanje tuš vrata.

Svaki put, krila je otvorena i zatvorena, ovi detalji doživljavaju ozbiljno opterećenje, kao posljedica toga što se brzo troše.

Drugi razlozi su Moisure i agresivni utjecaj kućanskih kemikalija. Najčešća kvarovi vrata su sljedeće:

Kako popraviti vrata tuša?

Dijagram uređaja tuš kabine.

  1. Valjci čine neugodno škripanje, čiji je uzrok njihova korozija zbog povećane vlažnosti. Nemoguće ih je popraviti, potrebno je zamijeniti novim.
  2. Vrata se odbijaju od vodiča. Da biste uklonili kvarove, provjerite mjesta tuš uređaja. Možete popraviti valjke lijepljenjem prilikom letenja guma, ali ovaj popravak je privremen. Uz prvu priliku, istrošene stavke treba zamijeniti novim.
  3. Oglađivanje vrata znači da su valjci potpuno iscrpili njihov resurs. U tom slučaju, oni će ih također moći popraviti, samo će vam potpuna zamjena pomoći.

Uz bilo kakve ozbiljne kvarove, preporuča se popraviti i zamijeniti sve valjke, a ne samo 1. Prilikom odabira novih dijelova, umjesto slomljena, potrebno je posvetiti posebnu pozornost na promjer kotača. Pogodan je detalj veće ili manje veličine, ali razlika ne bi trebala biti veća od 5 mm. Također biste trebali izmjeriti širinu žlijeba luka i odlaska - udaljenost za koju vrata ulaze u tuš.

Da biste olakšali izbor, bolje je uzeti slomljeni valjak s vama u trgovinu ili učiniti fotografijom. Nije potrebno potrošiti vrlo veliku količinu vremena, pokupiti prikladne dijelove za vaš model tuša. Ponekad "ne-roller" valjak može biti bolji od "native". Detalji od mesinga ili nehrđajućeg čelika poslužit će mnogo dulje od od silubina.

Članak o temi: Čokolada dnevni boravak - fotografija neobične kombinacije u unutrašnjosti dnevnog boravka

Kako popraviti tuš kabinu?

Da biste to popravili, bit će potrebni sljedeći alati:

  • Cruciform odvijač i patetia (za zamjenu valjaka s ekscentricima);
  • Nož ili igla, odvijač (za zamjenu valjaka tlaka).

Kako popraviti vrata tuša?

Sušilo za montažu.

Sam popravak počinje s činjenicom da se vrata kabine uklanjaju. Trebalo bi to učiniti vrlo pažljivo da ih ne razbije. Ako su valjci vrata opremljeni s ekscentricima, onda se ekscentrici trebaju odbiti tako da vrata slobodno izlaze iz profila. Ako postoji poseban gumb na videozapisu, dovoljno je da ga oslobodite vrata. Preporučljivo je popraviti u prisutnosti pomoćnika, budući da težina staklenih vrata može doseći 15 kg i više.

Kada se popravljate valjci, važno je ne brkati niže i vrh, inače će vrata letjeti iz profila i rastavljati. Nema potrebe za odgađanjem popravljanja matica na zaustavljanje tako da ne oštetite staklene i gumene brtve.

Nakon što su vrata postavljena na mjesto, podesite valjke pomoću vijka za podešavanje, koji su opremljeni svim modelima. Pravilno postavljanje osigurat će pravilno prianjanje krila jedni drugima i njihov jednostavan slajd.

Redovita briga za tuš kabinu značajno će proširiti život valjaka. S vremena na vrijeme potrebno je obrisati žljebove luka tako da ne akumuliraju vapnenu tikvicu, prljavštinu i smeće. Ako se vrata otvaraju s naporom, potrebno ih je ukloniti, provjeriti utore i, ako je potrebno, čisto. Budući da je popravak slomljenih vrata kabine radno intenzivan i skup, uvijek treba ukloniti s velikom pažnjom.

Jednako je važno da ne zaboravite prilagoditi valjke, jer zbog stalnih opterećenja, njihove su postavke srušene i počinju kliziti po profilu. Najčešće se događa s modelima opremljenim ekscentričnim. Stoga, 1 vrijeme mjesečno trebaju ponovno uspostaviti i podmazati silikonskim mazivom kako bi se zaštitili od ogromne vlažnosti i korozije. Učinkovit sustav za ublažavanje vode uštedjet će se od potrebe za popravak prečesto. U idealnom slučaju, vrata tuša se moraju pomicati glatko, nježno, bez trzaja, ali ne previše opuštenih. Nije vrijedno previše revnošne kad ćete se istuširati.

Članak o toj temi: Tehnologija montaže okvira za dizajn gipsane ploče

Čitaj više