Kako objesiti zavjese na zid: sve faze rada

Anonim

Čini se o tome kako objesiti zavjese na zid, ne bi trebalo biti pitanja: pričvrsti ga, a slučaj se radi. Samo ovdje, s ovim stajalištem, iskusnim majstorima, koji to znaju, bez poštivanja nekih preporuka, rezultat je vjerojatno da će vas dovoljno učiniti da se nasmiješi, da ne spominjem to bez odgovarajućeg privrženosti Gardin i može pasti uopće. Kako napraviti zavjese objesiti lijepe i glatko, a sama baza nije srušila pod njihovom težinom? Recite u redu.

Kako objesiti zavjese na zid: sve faze rada

Čak i prije kupnje ...

Ranije, kada su zavjese, i zidovi, i stropovi u kućama bili otprilike isti, razmislite o takvim trivijalnosti, kao što je instalacija zavjesa, čak i prije početka popravka, jednostavno nije imalo smisla: nije bilo problem za objektivanje. Sada je bolje razmišljati o nekim trenucima unaprijed, tako da ne možete promijeniti već kupljeni Gardin.

  • Vrsta pričvršćivanja

Odlučite koja je vezanost u vašem slučaju bolje: strop ili zid? I voditi se odlukom, ne samo estetskim razmatranjima. Činjenica je da u nekim slučajevima zidni nosač je neateptantan ili čak nemoguć. Kao u slučaju suptilnih ili labavih zidova, na primjer. U takvom zidu, nosači ispod težine zavjese bit će iznimno teške, a rizik da u jednom trenutku cijeli dizajn sruši, ostavljajući nekoliko vidljivih rupa u zidu.

Ako odlučite da želite stropni autobus ili montirane zavjese, razmislite o njegovoj kompatibilnosti sa stropom s rastezlomkom: izrezi ispod pričvršćivanja zavjese mora se raspravljati s zaposlenicima unaprijed, baš kao i prostor ispod autobusa.

  • Materijal

Članak o toj temi: Kako napraviti log kuću?

Čini se da je materijal Gardina važna samo za dizajn interijera, ali to nije slučaj: lakše je dizajn, manji utjecaj na zid, a to je vrlo važno ako je zid tanki, na primjer, gipsana septum , ili, opet, labav. Možda, u ovom slučaju, bolje je napustiti lijepe, ali teške metalne i drvene zavjese i objesiti nizove, plastiku ili profil.

  • Gabarits.

Širina prozora u većini kuća je standardna, ali sve češće se širina Gardine može mijenjati po narudžbi. Dakle, ne pokušavajte uštedjeti, odabirom širinu jednaku prozoru do prozora ili malo šire od toga: tako da će u otvorenom stanju zavjese zatvoriti najveći dio prozora, sprječavajući ulazak sunca u sobu, Pogotovo ako ste ljubitelj rasutih zavjesa s mnogo nabora.

Također pogledajte Windows. Da li je duljina nosača dovoljno da ga zatvori tako da ne pije kad se zavjese zastrašuju? Ili, možda je bolje odabrati strop ili teleskopske zavjese koje će biti pričvršćene na dva okomita prozora na zidove na bilo kojoj udaljenosti od prozora umjesto zida s samom prozorom?

  • Ožičenje

I ne zaboravite saznati kako ožičenje prolazi: možda žice neće dopustiti da objesite zavjese dok ste se izvorno očekivali, au projektnom planu će morati napraviti male promjene.

Usput

Teleskopske zavjese su prikladne, jer je to jedina moguća verzija zidnog nosača bez nosača, samo, s obzirom na zakone fizike, da ih koristi bez dodatnih suspenzija ili zagrada može se koristiti isključivo u uskim prostorijama za jednostavne zavjese.

Kako objesiti zavjese na zid: sve faze rada

Sakrij zavjese na zid

Za one koji nikada nisu izbušili ništa, ovaj zadatak neće biti izvan pluća, ali je od toga da možete početi upoznati s osnovnim instrumentima. Prije početka rada, pobrinite se da se mjesta za montažu ne drže na montažnim mjestima, luk do perforatora i surnuette, a također nazovite nekoga da vam pomogne da se olakša.

Članak o toj temi: Stvorite reljefne zidove s vlastitim rukama pomoću žbuke

Mjere i definicije za zatvarače

Prvo trebate odlučiti o tajnima i, kao što možete pogoditi, izračuni bi trebali biti što točniji, inače će zavjese objesiti iskrivljene.

  1. Pronađite sredinu otvora prozora.
  2. Iz njega se barem 10 centimetara i stavi točku.
  3. Sada možete ići na dva načina: premjestiti gardinu mjerenja na zidu ili isprobati zavjesu na zid. Za prvi način, pronađite centar grada s ruletom, izmjerite točnu udaljenost od centra do rupa za vijke i pomaknite mjeru na zidu u oba smjera iz središnje točke koju smo definirali gore. Za drugu opciju, pronalaženje sredine zavjesa, poravnajte ga sa središnjim točnim na zidu, poravnajte i napravite olovku na mjestu rupa za vijke. Ovdje će vam trebati pomoć u druženju da zadrži garalin, dok napravite oznake.

Vijeće

U idealnom slučaju, morate objesiti zavjese paralelno s stropom, gornji rub otvora prozora i pod, ali u stvari sve ove 3 linije su rijetko strogo paralelne jedna s drugom. Što onda kretati? Definitivno, na stropnoj liniji, jer će inače zavjese gledati iskrivljene i na otvorenom i zatvorenom.

Kako objesiti zavjese na zid: sve faze rada

Osiguranje pričvršćivanja

Sada trebate napraviti rupe. Možete izbušiti bušilicu, ali za beton najbolji izbor je perforator. Promjer i dubina. Pokupite one privitke koji idu u setu s zavjesama. Ako je zid problematičan, onda će privitke morati biti poboljšane za jedan od sljedećih putova.

  • Odaberite vijke istog promjera, ali više od veće duljine. Pogodno za zidove za žbuke, gdje trebate doći do betona kako biste čvrsto objesili zavjese.
  • Dowels nisu potrebni samo za visokokvalitetne betone, a plastika je bolji ne žaljenje ni u ovom slučaju.
  • Drveni čepovi većih promjera mogu biti korisni za problematične buke zid, u kojem je rupa već gotova pod vijkom.

Vijeće

U labavom ili tankom zidu, vijci se mogu držati, zaljev u bušenu rupu je bitna epoksidna smola.

Kako objesiti zavjese na zid: sve faze rada

Fiksacija

Ostaje popraviti zagrade vijcima s odvijačem ili odvijačem, a vaše poslovanje je učinjeno!

Članak o temi: Otpustite vrata za ormare i vrata u zahodu

Samo ne zaboravite da, ovisno o dizajnu Gardene, vidite ga, možda će se morati prikupiti. Provjerite unaprijed u uputama, točno kako je vaša opcija priključena.

Nakon ove upute, čak i početnik će moći objesiti zavjese: glavna stvar je napraviti preliminarne izračune, ne biti lijen za dvostruku provjeru mjerenja i sprijateljite se s glavnim alatima!

Čitaj više