Kako napraviti sami stolicu sami?

Anonim

Kako napraviti sami stolicu sami?

Napravite sklopivu stolicu vlastitim rukama da biste gotovo svi. Pitanje je samo u količini napora i vremena, kao i razmaženog materijala. Glavna stvar je imati dovoljno strpljenja i ustrajnosti, a sklopivi stolica će biti spremne snage.

Specifični model može biti sasvim drugačiji. Može biti i stolica i stolica s leđima, pa čak i sadašnjem stolicom. Lakše je i jeftinije od materijala za proizvodnju stabla. Drvena stolica na sklapanju bit će vrlo prikladna i na odlasku piknika, au zemlji području iu maloj kuhinji višekatne stambene zgrade.

Sklopivi drvena stolica

Prije svega, potrebno je detaljan crtež buduće sklopive stolice. Moguće je pronaći u otvorenim izvorima za proizvodnju stolarija i namještaja, gdje je predstavljen njihov širok izbor.

Ako se niste morali naići na takav sličan, najbolji izbor će biti pravokutna stolica Stillreard bez leđa, ili samo stolica kao primjer najjednostavnijeg i najpouzdanijeg dizajna (slika 1).

Kao detalji za okvir, morate biti 4 drvene šipke, poželjno je od masivnog drva, poprečnog presjeka od 40 mm i duljine 48 cm. Osnova sjedala je izrađena od 4 bara istog dijela , ali dugo 32 cm.

Kako napraviti sami stolicu sami?

Slika 1. Sklopive drvene stolice.

Sam sjedalo će biti postignuto od 4 tablete s duljinom od 35 cm, od kojih 2 ima širinu od 9 i 2 - 6 cm s debljinom od 2 cm. Od offline od sjedala, bit će potrebno Pričvrstite 2 obloge duljinom od 32 cm, od trake 40 za 20 mm.

Svi ovi detalji trebat će biti rođeni s vijkom s poprečnim presjekom od 6 mm i duljine od ne više od 4 cm. Skica sjedala su pričvršćena na okvir s samoizvlačenjima s dužinom od 50 mm. Prva faza sklopa je povezivanje nogu u obliku slova "X", dok se osi treba odvijati točno u sredini njihove duljine, a bliže gornjem rubu. Tada su noge vezane križnim trakama.

Članak o temi: Oči za obrt to učiniti sami

Nakon toga morate sastaviti sjedište lubanje. S jedne strane, krajevi nogu su pričvršćeni na poprečnu križnu traku pomoću pokretnog puta, a prečka je vezana, u koju se odmaraju suprotni krajevi X-oblika nogu. Kao rezultat toga, bit će objavljen mali sklopivi drveni čeljusnik.

Kako napraviti sami stolicu sami?

Slika 2. Crtanje pljačke savijanja s okruglim sjedalima.

U slučaju da već postoji iskustvo u proizvodnji namještaja, možete odabrati sličnu drvenu stolicu s okruglim sjedalom, ali to će biti nešto složenije. Njegov crtež (sl. 2) se ne razlikuje mnogo od prethodnog modela, ali u proizvodnji će vam trebati ozbiljniji alati.

Sjedalo se izrezuje masiv od bukovog drveta ili, kao opcija proračuna, od debelog šperploča. Na udaljenosti od oko 5 cm od ruba, pero bušilice 2 rupa promjera 20-22 mm s udaljenosti od 12 cm i povezani su s elektrolnim biciklom. Dakle, ručka je napravljena, za koju će biti vrlo prikladno nositi presavijeni stolac u ruci.

Glavna konstruktivna razlika takve stolice iz prethodnog osa je da je os pomične veze na mjestu gdje su noge umrežene, ne prolazi kroz okruglu rupu, već kroz uzdužnu prazninu.

U isto vrijeme, i prvi i drugi par gornjih krajeva pričvršćeni su na obrnutu površinu okruglog sjedala s leptirnim petljama. Kao rezultat toga, ista stepper stolice, sposobna pretvoriti u jednu ravninu pri preklopu.

Sklopite drvenu stolicu s leđima

Kako napraviti sami stolicu sami?

Slika 3. Sklopive drvene stolice s leđima.

Ako napravite vlastite ruke s drveta, sklopiva stolica je dostupna za gotovo sve, a zatim stolica s leđima učinit će je složenije. Međutim, ova operacija ne zahtijeva posebne kvalifikacije i profesionalne vještine. Samo trebate nešto više materijala, snage i radnog vremena.

Crteži takve stolice su najlakše uzeti iz niza koristi za proizvodnju piknik pribora s vlastitim rukama (sl. 3). Materijal će poslužiti drvenim šipkama kvadratnog dijela sa strane od 3 do 4 cm, poželjno od breze ili bukovog drva.

Članak na temu: Stvaranje svijeće s natpisom

Osim toga, bit će odboarda ili šperploča 2 cm debljine, metalni savijeni, vijci od 0,5 cm, na njih orašasti plodovi i perilice, debljinu čelične šipke i 35-40 cm, vijak i drvna ljepila.

Montirajte sklopivu stolicu s naslonom na vlastitu morate početi sa sjedalom. Cijene s ruba od 7 cm do 7 cm na svojim krajevima na obje strane rupa za vijke, koje će biti pričvršćena na kratki par nogu, uz njihovu pomoć kao što je stolica koja je poduprla iza sebe.

Nakon toga, regali sjedala na vijcima za samo-tapkanje pričvršćeni su na nosače. U nosačima, rupa se izbušena za čeličnu šipku 4 cm od ruba, šipka je umetnuta u nju, a sjedalo se može završiti.

Sljedeći korak bit će montaža dugih nogu, za koje je probušeno 11 cm od ruba za suglasne rupe. Oni napadaju poprečnu gomilu. Tada su utori izrezani u gornji dio, gdje su zalijepljene poprečne premčenice leđa.

Ispod rupa za zrake u 4 cm, utori se pokreću kroz koje se čelični štap prolazi tako što će se sjedalo slobodno kretati. Na dnu dugih nogu, probušene su rupe za poprečnu prečku. Nakon toga, usred kratkih nogu, napravite rupe za vijke pričvršćivanje parova nogu, a nešto iznad - rupe za pričvršćivanje do sjedala.

Nakon pričvršćivanja poprečne prečke, sjedalo je pričvršćeno na noge već sastavljene, na kojima se sklopivi stolica može promatrati ispravno. Rezultat će biti prilično izdržljiv, ali u isto vrijeme lagan dizajn.

Tako se ispadne neku vrstu male drvene stepladder vlastitim rukama. Općenito, vrijedno je napomenuti da je pitanje kako napraviti sklopivi stolac vrlo lako riješiti vlastitim sredstvima. Potrebno je strogo slijediti zahtjeve tehnologije i crteža.

Čitaj više