Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Anonim

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!
Ako je vaš dom izdužen, uska kuhinja, onda ne trebate očajati, jer takva pravokutna kuhinja nije rečenica. Koristeći neke trikove, možete jednostavno ispraviti sve dostupne nedostatke kuhinje promjenom da bude neprepoznatljiv. Kako izvesti uski dizajn kuhinje koji ćete učiti iz ovog članka.

Uska unutarnja kuhinja

Razmišljajući o dizajnu pravokutnog i uskog kuhinje, sjetite se da je važno ne samo zoniranje, već i pravu rasvjetu, kompetentni izbor namještaja, kao i dizajn stropa, spola i zidova.

Registracija zidova

Najbolja opcija za dizajn zidova je boja ili tapeta pastelni tonovi. Zidovi krema, breskva, nebesko plavo, mlijeko ili bijela boja bit će vrlo dobro.

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Također možete spasiti sve zidove s pozadinom, ali će biti bolje ako će vertikalne pozadine biti izmjenjivane s oslikanim područjima.

Ako želite staviti pozadinu s nekim uzorkom, najbolje je odabrati mali uzorak koji će se nalaziti linearno.

Kako bi se prostori vrlo duge kuhinje ugodniji, možete "razbiti" situaciju s velikom svijetlom slikom smještenom na jednom od zidova. Ili možete spremiti jedan zid s pozadine s nekim panoramskim slikama, koji će omogućiti širenje prostora.

Rasvjeta

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Razvijanje uskog kuhinjskog dizajna možete koristiti različite opcije osvjetljenja. Vrlo važna uloga u takvoj kuhinji se igra, naravno, prozor koji se ne može ispaliti s uskim zavjesama. Ako je širina sustava Windows dovoljna, onda možete objesiti transparentne i svjetlosne zavjese, a ako je uska, možete ostati na rimskim zavjesama.

U dugoj i uskoj kuhinji, stropni luster ne bi trebao biti u središtu sobe. Bit će bolje gledati na blagovaonicu.

Svjetla je savršeno prikladna, koja se izrađuje u obliku jedne stropne ploče, kao što je sposobno ne samo da napuni kuhinju s raspršivanjem, mekom svjetlom, ali i daju dubinsku sobu koristeći svoju sjajnu površinu nalik zrcalu.

Osim toga, možete koristiti varijantu s nekoliko visećih svjetiljki koje mogu zamijeniti granični luster. Uz pomoć takvih svjetiljki možete lako riješiti problem zoniranja prostorije.

Za radno područje potrebno je koristiti dodatnu pozadinsku osvjetljenje, koja može djelovati kao ugrađene svjetiljke ili konvencionalna LED traka.

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Ugrađene stropne svjetiljke ne smiju se nalaziti duž izduženog zida, budući da ova odluka doprinosi "tunel" percepciji. Najbolja opcija je mjesto svjetiljki s dva kvadrata, s odabirom u kuhinji pojedinih zona.

Uz pomoć nekoliko opcija rasvjete, lako je stvoriti udobne kutove u kuhinji, osvjetljavati ako želite samo radno područje ili zonu unosa hrane.

Kat

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Prilikom odabira dizajna pravokutne uske kuhinje, izbor materijala igra važnu ulogu koju će se pod razdvojiti kat. Za kuhinjski pod, možete koristiti pločice koja je najbolje smještena dijagonalno tako da se ušna kuhinja činila širom.

Ako odlučite položiti laminat, onda je bolje učiniti okomito na dugi zid. Za usku kuhinju morate odabrati ili što je više moguće s ukupnom shemom boja, ili najučinkovitijom bojom poda.

Članak o toj temi: Odaberite sklad boje krova i kod kuće

Uz pomoć tamnih podova, možete dodati visinu sobu, ali svjetlo može dati kuhinju više udobno i svjetlost, a oni će također skladno gledati s laganim namještajem.

Strop

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Stretch stropovi koji imaju reflektirajuću površinu savršeno su prikladni za dizajn duge i uske kuhinje. Donji strop je, to bi trebalo biti više svjetla. Ako imate visoke stropove u vašoj kuhinji, možete ih pobijediti linearnim uzorcima ili vitražnim staklenim slikama koje će vam pomoći da napravite zoniranje prostorije.

Ako postoji prenizak strop, bolje je jednostavno obojiti u bijelo, jer će dizajn zatezanja samo ojačati samo svoju mirovinu.

Nadležna podjela u zone

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Kada je radno područje uređeno, potrebno je zapamtiti "pravilo trokuta" - stol za rezanje, štednjak i pranje treba biti vrlo kompaktan, kao da na vrhovima trokuta. Takvo rješenje omogućit će maksimalnu ergonomiju i praktičnost iz kuhinje.

Desktop funkcije mogu preuzeti široku i dugu prozoru, pogotovo ako je prozor u dalekoj kuhinji.

Uz pomoć duge horizontalne ploče možete vizualno proširiti dugi zid, dok primate potpuno opremljeno radno područje. Osim toga, možete koristiti dno zida - mjesto ispod prozora može se pretvoriti u vrlo udobne štandove.

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Također je prikladno mjesto radnog prostora duž jednog od zidova. To će biti dobro rješenje za uku kuhinju s veličinom od 2x4 metara ili više. Ali za to je potrebno posebno dizajniran namještaj - posebni uska štandovi imaju malu dubinu, koja se kompenzira visinom ormarića, ploča, u kojoj su svi 4 plamenika nalaze u jednoj liniji, a ne trg i uski sudoper.

Značajke dizajna

Kuhinje s malom prostorom

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Ako je balkon u susjedstvu minijaturne kuhinje, mora se koristiti. Na balkonu možete instalirati vitražni prozor umjesto jednostavnog prozora, koji će pomoći sakriti sve nedostatke male sobe i napuniti kuhinju s posebnim svjetlom.

Umjesto balkon vrata mogu savršeno dobiti hladnjak, a luk može biti ukrašen ispod cjelokupnog stila kuhinje. Ovim rješenjem balkona automatski će premjestiti jednu zonu.

Bolje je organizirati blagovaonicu na balkonu kako ne bi proširio komunikacije i cijevi. Ako vas ne plaši, možete napraviti umivaonik i štednjak na balkonu i ostaviti kuhinjski prostor za blagovaonicu.

Ako se dugačak zid nalazi u kuhinji, možete nositi vrata kako biste kombinirali prekrasnu kuhinju i susjednu sobu.

Ulaz se također može prenijeti s kraja zida do duge, što će pomoći sakriti dio prostorije i izrezati dodatne centimetere.

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Što je veličina manja kuhinja, manja bi trebala biti različita stvar - suveniri, piramide, ploče, figurice i drugi pribor. Takve male stvari će nered kuhinja, odabirom već malog prostora po sobi.

Dizajn uskoj kuhinji 9 m2

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Pokrenite dizajn uređaj takve kuhinje potreban je od središta centra. Uloga "separatora" je savršena za hladnjak, koji se može izvorno ukrasiti tako da se uklapa u cjelokupni stil i nije nalikovao blok leda u sredini kuhinje.

Članak na temu: Kabinet uređaj s zavjesom umjesto vrata

Na bočnim stranama hladnjaka možete postaviti dvije zone - u prvom bi trebala instalirati radni stol, štednjak, stakleni ormarić i sudoper, a od drugog će se pokazati kao veliki blagovaonica, u kojem Može se postaviti tablica za blagovanje, TV ravnog ekrana i mali kauč.

Osim toga, dizajn kuhinje ove veličine može biti opremljen uz pomoć sklapanja stolica i stola transformatora, tako da se, ako je potrebno, radno područje može brzo pretvoriti u ugodan kutak za rekreaciju.

Zapamtite da horizontalne linije čine sobu širom, a okomita je visoka, tako da razvijaju uski dizajn kuhinje, pokušati staviti visokih namještaja objekata duž izduženih zidova.

Zidovi se mogu ukrasiti slike smještene u izduženim okvirima. No, krajnji zidovi moraju biti označeni horizontalnim linijama - rolete ili kratkim zavjesama, širokim prozorima.

Odabir boje gama

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Planiranje dugog i uskog kuhinjskog dizajna. Potrebno je posvetiti posebnu pozornost na odabranu shemu boja. Manje površine je soba, to bi trebalo odabrati svijetle boje.

Bit će smiješno gledati na malu kuhinju hladne boje namještaja ili zidova, kao i veliki broj velikih crteža. Stoga je najbolje zaustaviti svoj izbor na pastelnom stupcu, a svjetlina se može dodati pomoću nekoliko apartmana u zasićenoj, sočnoj boji.

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

To se odnosi na namještaj. Na pravokutnoj uskoj kuhinji, namještaj od kreme, srebrne i plave i breskve boje izgledat će bolje.

Postoji još jedna pobjeda i samo velika opcija - odaberite za niže ormariće bogatiju boju, a za gornje - kao svjetlost što je više moguće.

Ako je vaša kuhinja mala i uska, to ne znači da morate napustiti svijetli namještaj. Pogotovo ako vam se ne sviđa hladnoća bijele boje. Uz ovu opciju, strop, pod i zidovi moraju se izvoditi u svijetlim bojama, a za namještaj odabrati boje tople gama: svijetlo crveno, sunčano-žute, koraljne i sočne i naranče.

Dizajn interijera duga i uska kuhinja

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Pravokutna, izdužena i duga kuhinja potrebna, prije svega, dajte oblik trga. To se može postići pomoću odabira zida - jedan dugi zid mora biti ukrašen pločama, raznim slikama u smiješnim okvirima i drugim priborom. Takva će registracija biti blokirana duljinom zida i slomit će ga.

Da biste promijenili perspektivu, nije moguće otići s pozadinom, a ne cijeli zid, nego koristiti njihovu izmjenu s obojenim zidovima zida. Zid je komprimiran, ali postaje veći od veličine sobe, budući da se umetci iz pozadina ili malih stavki dodaju dubina.

Ako imate dovoljno prostora za pohranjivanje raznih kuhinjskih posuđa, privitci su bolji ne koristiti. Na jednoj strani kuhinje možete smjestiti ispuh, a na drugoj strani postavite nekoliko otvorenih polica.

Namještaj

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Odabir namještaja za uske kuhinje mora biti usmjeren na područje sobe. U vrlo maloj kuhinji potrebno je objaviti samo namještaj koji ćete možda morati kuhati, dok će se blagovaonica trebati prenijeti u dnevni boravak.

Ugrađeni namještaj i tehnika je pravo blago za pravokutnu usku kuhinju, jer je funkcionalnije i uzima malo prostora. Osim toga, mnoge stavke nisu vidljive, što stvara osjećaj uistinu slobodnog prostora.

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Postoje četiri opcije za namještaj:

  1. Mjesto u jednom redu, koristeći samo jedan zid. Za malu kuhinju, takav je raspored idealan, gdje je drugačiji stol za blagovanje jednostavno nemoguće instalirati. Slobodan zid može biti ukrašen svijetlim umjetničkim predmetom ili velikim ogledalom.
  2. Mjesto u dva reda. Namještaj u ovoj izvedbi nalazi se duž dugih zidina, a krajnji zidovi ostaju slobodni. Ova opcija je daleko od najboljih, ali da ga bolje koristi u dugoj i uskoj kuhinji, koja ima veliki kvadraturu.
  3. Veliko rješenje za pravokutnu kuhinju smatra se mjestom m-oblika. S ovom lokacijom možete koristiti zid s prozorom tako da jedan dugi zid ostaje slobodan.
  4. Za kuhinju koja ima veliku kvadraturu, možete koristiti mjesto p-oblika. U isto vrijeme, kuhinja će se vrlo udobna, ali bez blagovaonice. Stoga je moguće koristiti ovo rješenje u privatnoj kući ili u velikom apartmanu u kojem se nalazi zasebna blagovaonica.

Članak na temu: Patchwork Prekriven: Patchwork Fotografija, beba

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Što se više težina i lakše lakše činiti namještaj, bit će bolje, pa obratite pozornost na materijal koji je korišten za stvaranje namještaja. Na primjer, to je bolje ako radne površine i vrata bit će sjajni.

Vrata su bolje koristiti kliznu, a ne zamah tako da ne mljevi prostor i bilo je moguće uspostaviti potrebne predmete kao što je toster ili aparat za kavu.

Pravi nalaz za malu uku kuhinju može se sklopiti stolice i stolove, sklopive trake i razne uvlačene pultove. Takvi uređaji mogu se pojaviti samo u pravom trenutku, a ostatak vremena se čisti i ne zapušiti prostor.

Elementi dekor

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Za dizajn duge i uske kuhinje, skandinavski, rustikalni stil ili minimalizam najbolje odgovara, jer su karakterizirani odsustvom oštrih kutova i meke boje.

Također, dizajn pravokutne uske kuhinje može se izdati u stilu high-tech, kao u ovom slučaju nećete morati sakriti komunikacije koje će se koristiti kao elementi dekoracije ako ih obojite u metalnu boju. Osim toga, high-tech stil podrazumijeva uporabu transparentnih i staklenih površina, a to je obvezan uvjet na uskoj kuhinji.

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Na slobodnom zidu bit će moguće smjestiti otvorene police na koje će se nalaziti zatvoreni cvjetovi, razne suvenire i druge male stvari.

Ali ne morate nositi sobu, trebali biste koristiti samo nekoliko dodataka koje vaš neobičan oblik i svijetle boje će dati kuhinju još više originalnosti.

Slobodni zid se može pretvoriti u zeleni kutak, postavljanje omiljenih ljubičica na otvorene police ili kaktuse. U isto vrijeme, zidovi i namještaj trebali bi biti neutralni tonovi.

Da biste stvorili bulk sobu, potrebno je koristiti veliki ogledalo, koji slijedi stol za blagovanje ili nasuprot prozora. Ako se takva odluka može činiti zbunjujućem, možete učiniti s nekoliko umetnutih umetke na fasade namještaja ili pregača.

Izvrsno pronalaženje za usku kuhinju bit će instalirane sjajne bar stolice umjesto stolice. Oni ne zauzimaju puno prostora i mogu dodati boju u kuhinji.

Uski dizajn kuhinje - učinite sve u redu!

Kao što se može vidjeti iz gore opisanog, kompetentni dizajn duge i uske kuhinje može ga učiniti praktičnim, ergonomski potvrđenim i najelegantnijim.

Ne morate se bojati eksperimentirati. Svaka kuhinja može se pretvoriti u određeni otok udobnosti, gdje će biti zgodan i kućanstva i domaćice.

Čitaj više