Kanal za plin

Anonim

Kanal za plin

Rješavanje problema s dodjelom ispušnih plinova iz takvog toka grijača, kao što je plin stup, potrebno je ispravno pokupiti zračni kanal za ovu opremu i znati nijanse njegove instalacije. Glavna svrha zračnog kanala je da dovede proizvode izgaranja iz kolone na ulicu - kroz rupu u zidu ili kroz rudnik dimnjaka.

Kanal za plin

Pogleda

Zračni kanali za plinske stupce klasificiraju se za nekoliko značajki:

  • Prema proizvodnom materijalu, zračni kanal je čelik ili aluminij. Izrađena od aluminijske folije valovitog zračnog kanala je jeftina i dostupna opcija, ali se ne preporučuje za uporabu stupca, jer brzo ide.
  • Ovisno o tome gdje se uklanjaju proizvodi izgaranja, zračni kanal može biti dimnjak (ona je spojen na ventilaciju) ili koaksijalni (ona se uklanja kroz zid kuće).

Kanal za plin

Čelični zračni kanal

Kanal za plin

Aluminijski kanal.

Materijali

Ne hrđajući Čelik

Za proizvodnju takvih čeličnih kanala koristite visokokvalitetni čelik. Često se pokriva posebna caklina bijele boje s svojstvima otpornim na toplinu. Oni se razlikuju u glatkoj površini, koja pozitivno utječe na aerodinamički otpor. Takvi kanali su manje zagađeni i minimalno bučni tijekom operativnog stupca.

Kanali od nehrđajućeg čelika

Čelika

Često su čelični kanali pocinčani cijevi. Oni se razlikuju malu težinu, visoku pouzdanost i minimalnu buku dok koristite opremu. Nedostatak takvih cijevi je rizik od zaleđivanja zimi, dakle, u slučaju ugradnje takvog zračnog kanala izvan zgrade, voditi brigu o izolaciji cijevi.

Kanal za plin

Čelični dimnjak

Zašto emajl cijevi za zračne kanale dobivaju na popularnosti?

Čelična cijev na kojoj je zaštitni kapel koji je primijenjen odozgo je više zaštićen od vanjskog utjecaja. Prije svega, caklina sprječava stvaranje hrđe na površini kanala. Osim toga, takva emajlirana cijev karakterizira visoka otpornost na toplinu (lako izdržava pad temperature), otpor na kemijsku izloženost kiselinama ili alkaliju, kao i značajnu mehaničku čvrstoću. Osim toga, druga boja emajla čini takav zračni kanal atraktivan vani.

Članak o temi: Dekorativne zavjese za vrata - novi trendovi u unutrašnjosti

Kanal za plin

Čelik emajlirani zračni kanal

Oblikovati

Najoptimalniji oblik za kanal za plin je okrugli. To je s ovim oblikom da će učinkovitost grane proizvoda izgaranja biti najbolji. Ako je oblik kanala kvadrat, to će utjecati na omjer učinkovitosti.

Dvorana ne bi trebala biti prekomjerna duljina, jer savijanja ventilacijske cijevi smanjuju performanse. U ovom slučaju, zavoji više od 90 stupnjeva negativno utječu na potisak. Optimalno se smatra duljinom zračnog kanala do tri metra.

Kanal za plin

Uz svaki dodatni mjerač dimnjaka, izvedba crtanja smanjit će se za 5-10%.

Kanal za plin

Kako odabrati promjer?

Važno je osigurati da promjer zračnog kanala nije bio manji od promjera utičnice stupca. Standardni parametri nazivaju se 11 i 13 cm. Da biste odredili koji je promjer potreban u određenom slučaju, kapacitet opreme i broj vodootpornih točaka uzima u obzir. Ako stupac radi s kapacitetom do 20 kW i istovremeno voda ulazi na jednu točku, potrebna je cijev promjera 110 mm. Za veću snagu i potrebu za servisiranjem nekoliko točaka, potreban je zračni kanal s promjerom 130 mm.

Kanal za plin

Montaža

Instalacijski rad ovisit će o odabranom kanalu.

  • Ako ste se zaustavili na čeličnoj cijevi, onda morate kupiti potrebne adaptere. Da biste saznali kako je potrebna duljina cijevi, izmjerite udaljenost od stupca do otvora ventilacijskog kanala. Ugradnja cijevi i adaptera je vrlo lagana i podsjeća na sklop dizajnera. Da biste osigurali kanal i obrađuju svoje spojeve, koristite brtvilo.
  • Ako se odlučite za korištenje valovitog zračnog kanala, ne trebate adaptere. Korata se rasteže na potrebnu duljinu za spajanje ventilacijskog sustava i stupca. Ako želite dodati duljinu, koristi se za ovaj metalni viski.

Kanal za plin

Da bi se plinski stup učinkovito radio, potrebno je ispravno izračunati visinu dimnjaka. Kako to učiniti ispravno se može vidjeti u sljedećem videozapisu.

Članak o temi: Ravna božićna drvca na zidu: 6 DIY DIY (31 fotografije)

Čitaj više