Kako gips nagib na prozorima: praktični savjeti

Anonim

Zamjena prozora ne može se smatrati da se provodi do kraja u redu. Razmislite o tome kako na padinu na prozorima pravilno zaštititi cijeli dizajn od prodiranja vlage i hladnoće. Čak i newbie u popravcima može obavljati takav posao, ali za to treba biti uredni, pažljivi i posjeduju određene informacije o ovom pitanju.

Kako gips nagib na prozorima: praktični savjeti

Imenovanje nagiba

Ovi elementi dizajna prozora obavljaju nekoliko funkcija:

  • Pritisnite gotov pogled na prozor na prozor može postati njegov ukras koji naglašava zajednički stil sobe;
  • sakriti elemente za montažu;
  • Poboljšajte toplinsku izolaciju kućišta, pomaknite "dew bod" izvan položaja.

Možete poboljšati karakteristike toplinske izolacije kuće ili stana s sveobuhvatnim pristupom zamjeni prozora, odnosno instalirati prozore s visokom kvalitetom, pravilno je instaliran s prozorskom pragom, napravite zatvarače i padine, unutarnje i fasada.

Kako gips nagib na prozorima: praktični savjeti

Alati i materijali

Prije nego što nastavite s radom, morate pripremiti sljedeći alat:

  • Razina gradnje (bolje - ne više od 1 m dugo, ali prilično kratko - neprikladna opcija);
  • Aluminijsko pravilo;
  • rulet;
  • spremnici za otopinu, vodu i prajmer;
  • mala lopatica;
  • Master ok;
  • grater i napola krila (za rješenja cementa);
  • Veliki i niski glatko željezo, lopatica (45 cm), spužvasti zbivanja (za žbuke);
  • Pištolj za brtvljenje;
  • građevinski nož;
  • četka za primjenu prajmera ili prskalice;
  • Kutni profili, zavojnica;
  • olovka.

Vijeće

Bolje je napraviti malu gipsanu kozu, prikladnije je raditi na njemu. Profesionalni majstori ne preporučuju stavljanje stepladdera ili stolice, to je nesigurno.

Izbor rješenja za žbukanje ovisi o razini vlažnosti u sobi i mjestu nagiba (unutar kućišta ili izvan). U sobama s visokom vlagom i vanjskim strukturama bolje su koristiti cementne formulacije.

Članak o toj temi: Stara vrata od masiva: restauracija to učiniti sami

Lime-i-gipsa, smjese gipsa prikladni su za rad unutar soba.

Također biste trebali kuhati montažnu pjenu: potrebno je eliminirati utore u bloku prozora. Trebat će duboko penetraciju prsa.

Budite sigurni da nosite glavu i nitrilne rukavice kako biste zaštitili od otopine, istrošene u kombiniranim i udobnim cipelama. Trebalo bi biti ugodno raditi.

Kako gips nagib na prozorima: praktični savjeti

Algoritam rada

Prije postavljanja padina potrebno je provesti niz radova na kojima ovisi trajnost završetka.

Priprema

Prvo uklonite stari premaz padina, prašine, smeća, prljavštine. Tada morate zatvoriti pukotine montažne pjene, dajte je da se osuši, obrezuje. Izvana zglobova zaglavite s posebnom vrpcom za zaštitu od vlage.

Problemi su montirani prije početka žbuke. To će vam omogućiti da odmah zatvorite pukotine montažnom pjenom i daju dizajnu dodatnu snagu.

Vijeće

Ako ste već instalirali prozorske prozorske, ne zaboravite ga dobiti s debelim papirom ili kriškama suhozida nakon popravka nakon popravka, tako da zaštitite površinu od mehaničkih oštećenja i žbukanja, također trebate zatvoriti prozor s polietilenom, papir - Grijanje radijatora, pribor.

Rješenje mora ići na čistu pripremljenu površinu.

Zaštitni rad

Korištenje prajmera će poboljšati adheziju otopine žbukanja s bilo kojom podlogom nagiba. Ovisno o tome koji su postranci prozora (opeka, betona, drva, suhozida) izrađeni su od bočnih površina (opeka, betona, drva, suhozida), odaberite odgovarajuću mješavinu premaz.

Nakon obrade površine, oni daju potpuno suho.

Parosolacija

Krajnji dio prostorije je u blizini izolacijskog filma pare ili nanesite silikonski brtvilo. Ako je ova faza rada preskočiti, onda s vremenom, pjena će se prepustiti iz kondenzata, njegova svojstva toplinske izolacije će biti slomljena, može se početi raspasti i kolaps, prozori će početi zabrljati, nacrti će biti izvučeni od njih ,

Vijeće

Odaberite brtvljenje otporan na smrzavanje, nanesite ga na suhu površinu, odmah očistite višak; Kad sazna, gotovo je nemoguće to učiniti.

Opća pravila

Članak na temu: Zaslon ispod kupelji za pločice

Sranje treba staviti na temperaturu ne niža od + 5 ° C za cementne spojeve, + 10 ° C - za otopinu gipsa.

Pripremite otopinu žbuke potrebne su u skladu s uputama na paketu. Nemoguće je koristiti sastav u kojem je datum isteka istekao.

Vijeće

Nemojte pripremati mnogo kompozicije gipsa, pogotovo ako je to rješenje gipsa koje zahtijeva brzo izvršenje posla.

Količina traženog materijala ovisi o području padina i debljine primijenjenog sloja.

Ugradnja kutnih profila

Pocinčani kutni profili montiraju se na otopinu, poravnajte razinu u zidnoj ravnini. Ove strukture igraju ulogu svjetionika i štite rubove padina od oštećenja.

Ugradnja ploče zavojnice

Ovaj dizajn ima dvije police. Onaj od njih, što je bliže nagibu, držite bar unutar bočne površine, drugi će postati vodič.

Kako gips nagib na prozorima: praktični savjeti

Primjena otopine

Stručnjaci preporučuju stavljanje padina pomoću posebnog predloška (MALKI). Možete napraviti takav dizajn od komada glatke tvrde plastike. Prema širini, mora biti 5-10 cm više od prerađenih padina. Na Malki trebate napraviti izrez ispod petlje.

  1. Prvo, određuje se mjesto kuta nagiba. To pravi pravilo s razinom i olovkom čine oznaku.
  2. Čvrsto pritiskanje predloška na kutni profil i bar zavojnice, polako ugladite otopinu s površine, postižući njegovo poravnanje.
  3. Pravilo se uklanja, polako ga kreće uz kut.
  4. Pažljivo ispitati površinu. Ako postoje nedostaci, morate napraviti drugi dio rješenja i ponovno poravnajte nagib uz pomoć niskog.
  5. Nakon nekog vremena, glatkoća se previše uklanja i provodi vertikalno pravilo poravnanja.
  6. Male nepravilnosti se čiste graterom. Gipsana gipsa koja je pred-ted do spužve. Flatiranje se mora napraviti s kružnim pokretima, čvrsto pritiskom na veličinu. Nakon nekog vremena, površina zaglađuje široku lopaticu.
  7. Nakon sušenja možete, na primjer, napraviti bojenje padina. Ako se planira staviti s pločicama, tada se ne čiste male nepravilnosti.
  8. Nakon potpunog sušenja sloja žbuke, potrebno je lagano razbiti kraj ploče zavojnice i ukloniti papir i film iz prozora, prozorske prozorske, radijatore i spojnice.

Članak o temi: fugiranje šavova od gipsana ploča: materijali i tehnike

Kako gips nagib na prozorima: praktični savjeti

Padinama s plastičnim prozorima

Ako postoje takve strukture, morate se pridržavati nekih preporuka.

Kada je padina ožbukana, potrebno je napraviti lopaticu žlijeb od 3-5 mm širom između nagiba i okvira. Recepcija je ispunjena silikonom, koja će obaviti funkciju zaštitne brtve.

Ovaj dizajn će izbjeći izgled pukotina na mjestu spajanja nagiba i prozora.

Kvalitativno izvedena okretnoj žbuku poboljšava toplinsku izolaciju stana ili kod kuće, ljepota soba će naglasiti.

Prozori su važan element dizajna bilo koje prostorije, i kako su ispravno uređeni, ovisi cjelokupni stil unutarnjeg rješenja.

Čitaj više