Zavjese na zvonjenju rade sami: pravila šivanja

Anonim

Svaka besplatna minuta važna je za modernu osobu, tako da pokušava opremiti svoj stan s najučinkovitijim i najkorisnijim stvarima. Takav se mora reći o zavjesama: metalne strehe s neugodnim štipaljom i kukama su zakinuti u letu, a zavjese su zamijenjene na prstenovi - svjetlo, pouzdan, dekorativan.

Zavjese na zvonjenju rade sami: pravila šivanja

Prstenovi na zavjesama mogu imati razne oblike i boje. Također su da bi ukrašavali prozore u prostorijama bilo kojeg dizajna.

Prstenovi ugrađeni na zavjese također se nazivaju šef. Ova vrsta pričvršćivanja razvili su zapadni dizajneri, a odmah je stekao popularnost, što je objašnjeno brojnim prednostima:

  1. Šavci na zavjesama omogućuju vam da postignete jedinstvenu raspodjelu tkanine na šipku, zbog čega se stvaraju prekrasni valovi. U isto vrijeme, ujednačenost valova nije poremećena i nakon pranja zavjesa.
  2. Štete i istezanje tkiva isključeni su, dok se na drugim vrstama čvora značajno smanjuje život zavjesa.
  3. Prstenovi na zavjese mogu imati razne oblike i boje, tako prikladne za uređenje prozora u prostorijama bilo kojeg dizajna. Prema riječima stručnjaka, savršeno se uklapaju u stilove high-tech ili minimalizma.

Unatoč činjenici da zavjese s kolikomi izgledaju vrlo impresivno, lako ga mogu lako učiniti.

Glavna stvar ovdje je odabrati koje su zapise prikladne za stil vaše sobe.

Kako odabrati dizajn krede

Zavjese na zvonjenju rade sami: pravila šivanja

Ljubavnik se koristi s mnogim vrstama zavjesa, iznimke čine svjetlosne tkanine.

Danas su dizajneri razvili veliki broj prstena za zavjese. Dakle, ako su u početku, zapisi imali samo okrugli oblik, danas kupci se nude proizvode ovalnog, dijamanta, trokutasta, kvadratnih oblika ili s pogledom na cvijet, kormilu, oblake, dupine, koji vam omogućuje da ih instalirate ne samo u Dnevni boravak ili spavaća soba, ali iu dječjoj sobi.

Članak o temi: Odabir stanja pod nogama kupke

Osim toga, prstenovi za zavjese mogu biti metalni ili plastični, sjajni ili mat. Oni se proizvode u različitim bojama i mogu biti ukrašeni ispod kože, drva, kamena i drugih materijala. U isto vrijeme, plastični proizvodi imaju laganu prednost: oni ne žele s vremenom i lakše pričvrstiti na tkanini.

Odabir pričvršćivanja na grafikonu, potrebno je odrediti kakvu ulogu će se zapisi igrati u dizajnu sobe. Na primjer, oni mogu biti nevidljivi, odabrani u tkivu tona, mogu se uskladiti s bojom namještaja, a mogu se usredotočiti na sebe. U potonjem slučaju morate odabrati proizvode neobičnog oblika i svijetle boje.

Bez obzira na vaš obrazac, sve kalize imaju okruglu rupu kroz koju su vezani za airs-štap. Standardni prstenovi su dostupni promjerom rupa od 1,5 cm. Kako bi se objesila nagib, šampioni s promjerom rupa od 1,5 do 5 cm su najprikladniji.

Pravila za zavjese za šivanje na prstenje

Zavjese na zvonjenju rade sami: pravila šivanja

Za šivanje zavjesa trebat će vam: igle, niti, centimetar, ljepljiva traka.

Početak rada s šivanjem modernih i lijepih zavjesa na snimkama, potrebno je pripremiti potrebne materijale i alate. Čitati:

  • tkanina za zavjese;
  • Zapise o željenom obliku i željenoj veličini;
  • Lover traka ili phlizelin;
  • Portnovo škare;
  • igle;
  • olovka ili kreda;
  • cm;
  • željezo;
  • mašina za šivanje.

Da bi val na tkanini bio najupečatljiviji i lijepi, broj krede treba biti čak i. Udaljenost između prstena ovisi o dubini nabora koji želite doći na zavjesu. Ako su prstenovi instalirani na udaljenosti od oko 22 cm jedna od druge, nabori će biti dubok i olakšanje. Instaliranje prvaka na udaljenosti od 15 cm jedan od drugoga omogućit će vam da se postavite mekani i česti nabori.

Nakon što je izračunao potreban broj chalvesa, treba pamtiti da će previše rijetka njihova lokacija dovesti do zastor za zavjese, a prečesto neće dopustiti stvaranje prekrasnog vala. Standard za tkiva bilo koje vrste je mjesto šampiona na udaljenosti od oko 18 cm.

Članak o temi: Klupa u vrtu u vikendici: dizajnerski ideje (30 fotografija)

Također prilikom pričvršćivanja 2-jezgre, rezač na viječuru treba staviti u refleksiju zrcala tako da simetrija uzorka nije prekinuta. Inače će zavjese izgubiti dekorativnost. Kada instalirate prvake na tkaninu, morate obratiti pozornost na veličinu povlačenja s gornjeg ruba luke. Dakle, za meka tkiva (til ili organza), zavoj ne smije biti više od 5-6 cm od ruba, a prstenovi za pričvršćivanje poželjni su pokupiti vanjski promjer od oko 3-4 cm. Za gusta tkiva, Moguće je saviti veće veličine, jer se neće potpisati i rastegnuti.

Krojenje zavjesa i pričvršćivanje kreda

Zavjese na zvonjenju rade sami: pravila šivanja

Montažne kapele.

Prije kupnje materijala potrebno je napraviti prozor. Izrada izračuna tkanine potrebno je uzeti u obzir da se za stvaranje dubokog vala treba kupiti:

  • Til u količini: Windows širina x 3;
  • Usko tkanina u količini: Windows širina x 2.

To je, na primjer, ako je širina prozora 150 cm, potrebno je kupiti 3 m guste zavjese tkanine. Duljina tkanine se izračunava ovisno o visini vijenca i veličine povlačenja s ruba tkanine. Pretpostavimo, visina strehe 2 m, a tkivo tkanine bit će jednak 10 cm. Vladajnice krede s ruba zavjesa bit će 3 cm. U isto vrijeme, zavjese treba biti smještena iznad kat na nadmorskoj visini od oko 2-3 cm. To će ih olakšati zaključati ih i najmanji. Dakle, treba kupiti komad materijala s duljinom od 2 m 14 cm: 11 cm će biti potrebno za stvaranje gornjeg zavoja i 3 cm za podlogu ispod tkiva.

Tada je potrebno smanjiti komad phlizelina, čiji će širina biti jednaka širini zavoja x 2 (u ovom slučaju, 20 cm), a dužina je širina zavjesa. Nakon toga, potrebno je nametnuti fližu ili mazivu vrpcu na vrhu zavjesa i udarati željezo tako da je Flieslin zalijepljen na tkaninu.

Članak o toj temi: Kako napraviti gotovinu ulaznih vrata: dizajnerske značajke

Zavjese na zvonjenju rade sami: pravila šivanja

Instaliranje prvog izazova.

Sljedeća faza je stvaranje zavoja. Savijanje vrha tkiva s veličinom od 11 cm pliselina unutar i pričvrstite igle. Zatim napravite savijanje od 1 cm da biste sakrili rub tkanine i posjeduju buduću tkaninu na šivaćem stroju. Na dnu tkanine napravite dvostruko savijanjem od 1 cm i posjed. Ako je potrebno, sakriti bočne rubove tkanine, oni su slično spriječeni i nadjačani.

Zavjesa je spremna, a može se priključiti na ljubavniku. Umetnite prstenove kako slijedi:

  1. Uz pomoć centimetra, prema gore navedenim preporukama, računajte na mjesta pričvršćivanja kreda.
  2. Uzmite jednu polovicu prstena, nanesite na tkivo s alinetom od 3 cm od gornjeg ruba i nacrtajte unutarnji promjer ljubavnika s olovkom ili plitkom. Dakle, potrebno je staviti sve platno.
  3. Škare izrezane kroz sredinu izvučenih krugova, a zatim ih izrezali.
  4. Oko izrezanih rupa s obje strane instalirajte šampilice i pucaju i polovice.

Zavjese na krede su spremne. Ostaje samo da se u prstene okrene korioničaru i ispraviti tkivo. Dakle, može se vidjeti da šivanje zavjesa na prstenje nije ništa komplicirano. Možete pričvrstiti prvake na zavjesu s najčešćim portnim alatima. Da bi se stvorio izvorni i odgovarajući vašem ukusu, dekor će zahtijevati najviše 3 sata, a rezultat će premašiti sva očekivanja.

Čitaj više