Šivanje zavjesa i lambrekin s vlastitim rukama mogu napraviti svaki

Anonim

Zavjese su sastavni dio unutrašnjosti stana, njihov izgled je sposoban ne samo dopuniti, već i radikalno transformirati dizajn sobe. Registracija otvaranja prozora s dodatnim elementima (tila ili lambrekina) daje sastav završio holistički izgled.

Šivanje zavjesa i lambrekin s vlastitim rukama mogu napraviti svaki

Lambar

Šivanje zavjesa i lambrekine vlastitim rukama omogućuju vam da utjelovljuju ideje i ideje za dizajn autora. Tehnologija šivanja zavjesa i lambrekina je relativno jednostavna i ne zahtijeva nikakve posebne vještine, bilo koja uredna i pažljiva ljubavnica će se nositi s takvim zadatkom. Učenje za šivanje zavjesa i Lambrequina pomoći će brojnim publikacijama na mreži i video tutoriali iskusnih majstora, a kontroverzna pitanja mogu se razjasniti razgovorom s kolegama na specijaliziranim forumima.

Šivanje zavjesa i lambrekin s vlastitim rukama mogu napraviti svaki

Učenje zavjesa za šivanje i lambrequins nije samo korisno, već i fascinantni proces koji vam omogućuje da u potpunosti pokažete vlastitu fantaziju.

Vrste LabRekena

Prije nego što ste samostalno šiši zavjese s LabReken, trebali biste se upoznati s pravilima šivanja i odlučiti o modelu i dizajnu. Prilikom odabira modela, veličina prozora uzimaju se u obzir osvjetljenje sobe, svrha sobe (kuhinja, spavaća soba, dnevni boravak ili djeca) i drugi čimbenici.

Lambren je predmet otvaranja prozora Drapery i instaliran je vodoravno na vrhu zavjese ili zavjese u cijeloj širini strehe. Razlikovati takve vrste lambrequina:

Šivanje zavjesa i lambrekin s vlastitim rukama mogu napraviti svaki

  1. Klasik. Prikupljeni u naborima različitih širina i oblika s pletenicama.
  2. Bando. Kao osnova, koristi se tvrdi okvir, na kojem je montirana odabrana tkanina. Dizajn se može instalirati sa stropom i sakriti vijenac i vrh zavjesa. Donji rub zavoja je kovrčav ili gladak, a površina lica, ako se želi, ukrašava štukat, nadzemni elementi i drugi detalji.
  3. Ažur. Kruti tkanina s urezanim na njemu pomoću lasera s originalnim uzorkom. Može se koristiti kao neovisni dizajn prozor ili kompletan s mekim lambrenom. Pričvršćena je na strehe uz pomoć samoljepljive trake ili drugih zatvarača.
  4. Mekan. Za proizvodnju koristi meke vrste tkanine jedne boje ili bliske nijanse, uskladiti s laganim zavjesama.
  5. Buff. Na rubovima prozora formira se polu-pošalji odabranu veličinu, a ne preklapajući pristup svjetlu.

Šivanje zavjesa i lambrekin s vlastitim rukama mogu napraviti svaki

Ažur

Ne smijete se ograničiti na izbor jedne od gore navedenih vrsta. Jedinstveni standardi i zahtjevi za pojavu lambrekina ne postoje, tako da možete sigurno kombinirati materijale i stilove, dodati ukrasne elemente, eksperimentiranje s tkivima - glavna stvar je da se voditi zdravim razumom, imati osjećaj mjere, ne preopteretiti Pripravak s suvišnim dijelovima i uzima u obzir unutrašnjost sobe.

Članak o temi: Brak plastičnih prozora

Dizajn klasične vrste lambrekina ovisi o obliku, širini i načinu polaganja nabora i predstavljaju takve sorte:

Šivanje zavjesa i lambrekin s vlastitim rukama mogu napraviti svaki

  • Ubod. Razlikuju se jednostavnost proizvodnje i raznolikosti dizajna. Mekani nabori jabs mogu se smjestiti simetrično, u kutu, nekoliko slojeva i na drugi način.
  • Kokil. Dvostruko Jabin. Vertikalni nabori počinju s bočnim stranama i pridružite se središtu strehe.
  • Svag. Nabori se izvode u obliku luka, slobodno opuštanje daje vrstu lakoće i proriznosti.
  • Torta Razlikuje se od prekidača dubine divljaka, zbog čega se formiraju praznine između lambrekina i strehe. Za proizvodnju koristi meke vrste tkanina.
  • Zvono. Nabori se izvode u obliku konusa sličnog zvona.

Šivanje zavjesa i lambrekin s vlastitim rukama mogu napraviti svaki

Dizajn labrekena

Prilikom odabira dizajna, potrebno je uzeti u obzir da se zavjese i lambene izvode u jednom stilu i trebaju gledati skladno.

Odabir tkanine

Možete izvesti zavjese za šivanje i lambrequins iz jedne vrste tkanine, ali kombinacija tkiva različitih boja i gustoće omogućuje vam da postignete zanimljiviji i originalniji učinak. Šivanje zavjesa iz određene vrste tkanine ne ovisi samo o rasponu boja prostorije, već i na veličini i obliku prostorije. Tako tkanine s poprečnim uzorkom vizualno povećavaju širinu prostorije i s vertikalnom visinom. Zavjese bez lambrekina obično objesiti u zatvorenom prostoru s vrlo niskim stropovima.

Gustoća se odabire na temelju razine rasvjete. Dakle, poželjno je kupiti lagani materijal lakih tonova, ali ako u sobi cijeli dan sunčane zrake, zaštita će postati gusta ton tamnih nijansi.

Šivanje zavjesa i lambrekin s vlastitim rukama mogu napraviti svaki

Prirodni materijali (pamuk, svila) su manje otporni na izgaranje i zahtijevaju ugradnju obližnjih materijala, osim toga, oni su kompleksni u njegu i bolje apsorbiraju različite mirise.

Sintetički i polu-sintetički materijali su popularni kod taffeta, viskoza i organza - takve tkanine lako čiste iz bilo koje vrste kontaminacije i imaju izvrstan izgled.

Pokupite željenu vrstu tkanine i sami krojenje zavjesa bez pridošlica.

Članak na temu: Zašto lampica za uštedu energije treperi kada je svjetlo isključeno

Izračun, rezanje i krojenje

Šivanje zavjesa i lambrekin s vlastitim rukama mogu napraviti svaki

Da biste zaselili zavjese s lambrekinom, trebate jednostavan skup alata i uređaja dostupnih za svaku ljubavnicu:

  • Mašina za šivanje.
  • Vrpca i vladar.
  • Mala ili olovka.
  • Škare.
  • Željezo.
  • Iglice i niti odgovarajućih boja.

Šivanje zavjesa i lambrekin s vlastitim rukama mogu napraviti svaki

Shema uzorka

Sheme šivanja zavjesa i obrazaca za lambrequins raznih vrsta i dizajna danas, bez mnogo poteškoća može se naći na internetu, međutim, bez obzira na odabranu opciju, trebamo slijediti opća pravila:

  • Rezanje i krojenje zavjesa i lambrequins zahtijeva ravnu ravnu površinu. Kod kuće, uzorak je bolji za proizvodnju na ravnom nepokrivenom podu.
  • Proizvodinjem izračuna lambrekina, treba imati na umu da je optimalna propusnost otprilike jednaka 1/6 poda od poda do poda do stropa.
  • Ako zavjese s lambrekinom imaju ponavljajuće elemente, možete napraviti predložak iz kartona za praktičnost.

Izračun potrebne količine tkiva izračunava se nakon mjerenja veličine prozora, udaljenosti od streha do poda i duljine strehe. Širina se izračunava uzimajući u obzir broj i dubinu nabora. 2-3 cm na dobivenim šavovima dodaju se u dobivene vrijednosti, nakon čega se lamben može rezati. Na primjer, za šivanje lambrekin s naborima (kosim Swag) materijala povezan kako slijedi:

Šivanje zavjesa i lambrekin s vlastitim rukama mogu napraviti svaki

  1. Shema uzorka se prenosi na papir.
  2. Kvadratna tkanina dodaje dijagonalno.
  3. Uzorak papira se nadovezuje na preklopnu tkaninu i bit će provjereni na konturu.
  4. Postoje mjesta budućih nabora.
  5. Billet je izrezan i stisnut uz rub trake, pekar ili rub.
  6. Naboji su položeni i fiksni pomoću PIN-a.
  7. Nakon polaganja svih nabora, gornji rub treperi jednu ili dvije linije. Tako se dobiva jedan element zaborava, željeni broj dijelova se proizvodi u istom nizu.

    Šivanje zavjesa i lambrekin s vlastitim rukama mogu napraviti svaki

  8. Zatim su pojedinačni elementi međusobno povezani. Bočna strana se nadovezuje s rezervom od 15-25 cm na donjem elementu i fiksira se pomoću PIN-a. Prilikom izračuna ukupne duljine lambrekina na duljinu strehe, doda se 5-7 cm za pričvršćivanje montažne ploče. Da bi se postigla željena širina, duljina bokova može se podesiti.
  9. Svi dijelovi su ušiveni jednim linije, a šav se obrađuje željezom.
  10. Draperion traka i lambrekin se šivaju na nevažeću stranu pričvršćivača, nakon čega je gornji rub daske savijen i okreće vrpcu.

Članak o temi: Wallpapers Silakografija: Fotografija u unutrašnjosti za hodnik, recenzije, što je to, kako slijepiti zidove kuhinje, je li moguće slikati, video

Pogledajte video dizajn

Pričvršćivanje zavjesa s vlastitim rukama također počinje s reznim tkaninom. Ocjenjivanje se vrši na podu, s bočnim rubovima, ostalo je tolerancija od 1,5-3 cm, a odozgo i ispod - 5-7 cm, nakon čega su rubovi moždani udar, a traka zavjese tražene širine je pričvršćen na gornji rub. Na ovom krojenju zavjese je gotovo.

Za početak, nema dovoljno iskustva, možete šivati ​​zavjese lambrequinos najjednostavnijeg pogleda, a izvorni dizajn se postiže s dodatnim elementima.

Šivanje zavjesa i lambrekin s vlastitim rukama mogu napraviti svaki

Nije teško šivati ​​zavjese sa samih lambrequina, glavna stvar je točno staviti veličine i iznimno izvesti posao.

Čitaj više