Kako popraviti dizalicu za kapanje

Anonim

Čak i najpouzdanije dizalice tijekom vremena počinju preskočiti vodu - protok ili kapanje. Da biste popravili slavinu, nije uvijek potrebno nazvati vodovod. Većina kvarova može se ukloniti neovisno. No, prije popravka dizalice kaplje, potrebno je shvatiti u svom dizajnu i redoslijedu rada.

Kako popraviti dizalicu za kapanje

Građevinska dizalica to učiniti sami - zadatak srednje teškoće

Pogleda

Počnimo s definicijama. U kupaonici su u kupaonici i ne kuhinjske dizalice i mješalice. Dizalice se samo hrani vode, mješalice također omogućuju da podesite njegovu temperaturu, miješajući dvije struje - hladne i tople vode. U ovom članku ćemo govoriti o dizalicama i kako ih popraviti. Popravak mješalica je vrlo sličan, ali ima vlastite karakteristike. Usput, možete pročitati o popravku jedno-umjetni mješalica ovdje.

Dizalice za kupaonicu ili kuhinju imaju nekoliko vrsta:

  • ventil;
  • Jednostranac (još uvijek nazvan spremnik ili zastava).

    Kako popraviti dizalicu za kapanje

    Dizalice - zastava i ventil

Imaju drugačiji uređaj, tako da se popravak, čak i uz istu štetu značajno razlikuje. Stoga će se svaka od vrsta razmatrati odvojeno.

DIY popravak dizalice ventila

Ventil dizalice mogu se nazvati klasičnom vodom. I barem oni postupno guraju nove dizajne, oni su još uvijek u izobilju. Njihova unutarnja struktura nije se promijenila više desetljeća. Promijenjen je samo dizajn - postao je raznovrsniji i izuzetniji. Danas možete pronaći i najobičnije modele i vrlo egzotične.

Kako popraviti dizalicu za kapanje

Struktura dizalica ventila

Kuće za zbrinjavanje vode i dalje se koriste, jer su jednostavne i pouzdane, služe bez godina, ali desetljećima. Ako cijelo "punjenje" odgovarajuće kvalitete, sve što može propasti tijekom tog vremena su trake. Njihova zamjena je glavni način popravka dizalice ventila.

Zamjena gumene brtve

Ako, s potpuno zatvorenim ventilom, slavina u kuhinji ili u kupaonici nastavlja kapanje, najvjerojatnije, razlog za lansiranje brtve na ventilu (vidi fotografiju u sljedećem odlomku). Zaustavila se čvrsto držeći se na sedlu, zbog čega voda nastavlja teći, a ponekad i dizalica ne samo kapati, već čak i teče. Popravite dizalicu u ovom slučaju - zamijenite brtvu. To će zahtijevati ključ i bolje - podesiv ključ i skup brtvila.

Prije popravka dizalice kaplje, isključite vodoopskrbu (možete u potpunosti, možete samo u ovoj niti, ako je moguće). Zatim je potrebno osigurati da voda je blokirana. Voda ne teče - počinje popraviti. Potrebno je ključ ili podesiv ključ. Trebat će odvijati kućište glave (vrh slučaja).

Bolje je raditi pomoću podesivog ključa. Da biste ne oštetili površinu na operaciji, okrenite ga mekom krpom, a zatim postavite ključ. Ponovno učitavanjem glave izvadite ventil. Sada možete zamijeniti brtvu ili staviti novi ventil. Stari načini da budete oštri - možete s odvijačem s ravnom lopaticom, može se shill, itd.

Prilikom odabira brtve, imajte na umu da njegovi rubovi moraju biti košnice na oko 45 °, inače će voda za vodu biti buka. Ako ne postoji takav arsenal, možete usredotočiti rub s nečim oštrim - s nožem ili škarama.

Kako popraviti dizalicu za kapanje

Zamjena brtve u dizalici na slikama

Ako nema prikladne brtve, može se izrezati iz uske gumene lime (poroz se ne uklapa). Debljina gumenog lima ili brtve je 3,5 mm, unutarnji promjer je malo manje od promjera šipke, vanjski ne bi trebao izvoditi. Ne zaboravite na rubove ispod 45 °.

Instaliranjem brtve, stavite ventil na mjesto, okrenite glavu. Novi modeli prisutnosti namota na niti ne zahtijevaju. Štoviše, namotavanje je kontraindicirano - može uzrokovati izgled pukotine u kućištu. Ako je stara dizalica vremena SSSR-a popravljena, odlomak se nalazi na navoj, podmažite pastu paste, a zatim spin. Nakon toga se može postupno uključiti vodu.

Ponekad se suprotna priča događa s tom brtvom na ventilu - voda ne teku ili jedva. U tom slučaju, brtva je letjela iz štapa i blokirala protok vode. Najprije možete pokušati otvoriti / zatvoriti dizalicu nekoliko puta, a ako ne pomogne - trebate ponoviti gore opisani rad, to jest, popravite dizalicu koja zamjenjuje brtvu. Samo ne zaboravite ukloniti stari koji se drže sedlo.

Voda se budi bez zaliha

Ako se voda kapi ispod ventila, žlijezde su najvjerojatnije istrošene. Kanalizirati dizalicu s protokom s dionica na dva načina. Prvo možete pokušati snažnije stajanje glave jače. Učinite to opet uz zabuni ključ. Upotreba kliješta je nepoželjna jer nakon njih ostaju tragovi. Zategnite glavu što je više moguće (samo ne pretjerivanje).

Kako popraviti dizalicu za kapanje

Struktura dizalice ventila

Ako je nit pritegnut što je više moguće, a voda se i dalje pojavljuje, potrebno je zamijeniti brtve na žlijezdu. Da biste to učinili, prvo okrenite slavinu do granice, a zatim ponovno uklonite glavu dizalice, nešto oštri pristup i uklonite i gumene prstenove, zamjenjujući ih novim.

Voda se ne preklapa

Ako se brtva promijeni, a voda se ne preklapa, kada se okreće dizalica, navoja se javlja, potrebno je promijeniti šipku - provedeno je rezbarenje na njemu. Opcije postoje dva - zamijenite samu šipku ili potpuno cijeli glava ventila.

Kako popraviti dizalicu za kapanje

U sedlu može biti promocija

Ako nit nije slomljena, brtva je nova, ali dizalica teče, pregledajte sedlo. Može se pojaviti promin. Postupno se formira - ispere se vodom s visokim tlakom. Ako se brtva na nekom mjestu pritisne, sudoper se formira na ovom mjestu. Ponekad voda u potpunosti kuca cijeli opseg, formirajući oštre rubove, što brzo oštećuje brtvu. Vino i oštri rub treba ukloniti. Uzimate konvencionalni odvijač i trošite na rub kako biste zalužili oštar rub. Isti operacija može se obaviti uz pomoć natphille ili komada brusnog papira s malim zrnom. Glavna stvar je postići čak i (koliko je to moguće) i neposuđenih rubova.

Kako to škripac dizalice s spremnikom

Najčešće u kupaonici ili u kuhinji nalaze se dizalice s jednom polugom. Iz imena više zastave ili jedno-umjetnosti. Za otvaranje / zatvaranje vode u njemu, poseban uređaj - spremnik odgovara tome, jer se također nazivaju patrone.

Kako popraviti dizalicu za kapanje

Dizalica spremnika

Unutar spremnika nalaze se dvije ploče s rupama. Dno je čvrsto fiksno, a gornji potez. Pričvršćena je na šipku i zauzvrat - na ručku. Pretvaranje ručice pomičemo šipku i pomiče pokretnu ploču, koja se otvara / zatvara vodu i mijenja njegov tlak.

Ako je probleme s takvom dizalicom, možete ga popraviti samo zamjenom spremnika. Glavni problem u njima - počinju teći - voda je gora ili kapala ispod ručke. Da biste popravili trenutnu ili kapljenu dizalicu, morate zamijeniti spremnik. Jedini način.

Zamjena spremnika

Prije svega, potrebno je preklapati vodu, a zatim - uklonite ručku. Da biste to učinili, utaknite utikač u boji - zatvara vijak. Otkrivajući vijak, ručka se povlači, odvajajući se od šipke. Nakon uklanjanja gumba, odvrnite stezani prsten - drži spremnik. Sada ostaje samo da ga ukloni.

Zatim, zajedno s uloškom, morate ići u trgovinu ili na tržište, da biste kupili isto. Novo mora odgovarati veličinama, rupe u donjem dijelu moraju imati isti oblik i mjesto. Općenito, morate pronaći točnu kopiju.

Kako popraviti dizalicu za kapanje

Kako rastavljati slavinu s uloškom

Skupština se događa u obrnutom redoslijedu:

  • Stavili smo uložak (strogo okomito, lagano sroll oko vaše osi, tako da su izbočine u kućištu u iskop u spremniku),
  • zategnite steznu maticu;
  • Ugradite ručku;
  • Vijak vijak za zaključavanje;
  • Umetnite utikač.

Početne provjere mogu se provesti nakon instalacije steznog prstena. Možete otvoriti vodu i provjeriti je li dizalica sada sada.

Ako je protok vode postao preslab

Većina modernih dizalica opremljena je rešetkom, koja odgađa čvrste čestice koje se mogu sadržavati u vodovodu. Ako postupno vodeni tok nije tako elastičan, a tlak na drugim dizalicama nije promijenio, razlog je da začepljuje sam mrežu. U ovom slučaju, možete popraviti dizalicu za nekoliko minuta.

Kako popraviti dizalicu za kapanje

Potrebno je očistiti mrežu

Uklonite maticu s mrežom, koja je na kraju izljeva. Isperite ga, očistite zaklane rupe (iglom ili starom četkicom za zube). Uklonite postavljenu mrežu na mjesto.

Članak o temi: Kako odabrati zavjese za tri prozora

Čitaj više