Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Anonim

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija
Trenutno, jedna od popularnih odluka dizajna interijera modernih kuhinja je rustikalni stil, ili zemlja stil, koji se nalazi na vodećim pozicijama na vrhu izvorni dizajn prostorija. Njegova popularnost temelji se na jednostavnosti i jednostavnosti, čistoći linija. Kuhinja koja je uređena u stilu zemlje, donosi atmosferu antike. Da biste stvorili takav interijer, koji također ima važno značenje, koriste se samo prirodni materijali: drvo, kamen, lanac, pamuk.

Oblikovati

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Ako odlučite organizirati kuhinju u rustikalnom stilu, odmah odlučite o smjeru stila. Svaka zemlja ima vlastite tradicije i seoski život, što nije vrlo slično jedna drugoj. Na primjer, američki rustikalni stil je kauboj Rancho, francuski - izvrsna provansa, švicarski - udobne brvnare.

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Rustikalna kuhinja na ruskom je prije svega, tradicionalna ruska pećnica, nepristojna obloga zidova i spola prekrivenih stropnim stropom za bijele, zavjese i pruga. Moderni udobni kućanski aparati nisu prikladni u ruskoj kuhinji kako bi prenijeli pravu atmosferu ruske zemlje, potrebno je napustiti glavne prednosti civilizacije i modernog sjaja, uzimajući samo najpotrebnije.

Zidovi

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Dizajn kuhinje u rustikalnom stilu ne predstavlja nikakve posebne poteškoće, jer nema potrebe za usklađivanje s posebnom točnosti. Naprotiv, rustikalni stil je svojstven nekom nemaru i grubosti, naglašavajući taj stil. Za dekoraciju zidova, svi će materijali biti prikladni, ali prednost koju trebate dati, naravno, prirodno.

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Širok izbor prirodnih materijala omogućuje vam da pokažete kreativnu fantaziju u dekoraciji zida. Na primjer, mogu se vidjeti s klapnom ili pločicom, napraviti dekorativni zid imitiraju ciglu. Vrlo popularan materijal za zid dizajn je teksturirana žbuka, koja daje zidovima vrlo originalne, blago nemarne, ali u isto vrijeme, vrlo lijep pogled.

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Pločica se može koristiti samo kao posljednje utočište i da ako postavite pregaču ili zonu superati pomoću pločice s uzorkom, ispod kamena ili stabla.

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Najekonomičnija opcija za dekoraciju zida je pozadina. Oni nužno moraju imati bilo koji etnički uzorak ili rustikalni motivi na slici. Izdavanjem ukupnog zida s ciljem vizualnog povećanja prostora, poželjno je odabrati tapetu s fotografijom slikom sela, na primjer, to može biti steppe prostori, preklapajući NIVA ili vesela rijeka koja će vas napasti s rustikalnim odmorom.

Podovi

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Najbolja opcija za pokrivanje podova u kuhinji u stilu zemlje je laminat, a od parketa trebate odbiti. Crtanje laminata mora odgovarati stilu i oponašati prirodne materijale: drvo, opeku ili kamen. Fini i elegantni, podovi ukrašeni podnim pločicama izgledat će, pogotovo ako je nezakonito, umjetno starije pločice. Wicker tepisi na podu će dodati šarm i udobnost u sobu.

Članak o toj temi: Tekuće pozadine za stropnu fotografiju i recenzije: Kako se prijaviti, video, završiti vlastitim rukama, kako za ljepilo, primjena, je li moguće u kuhinji, u unutrašnjosti, videozapisi

Stropovi

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Zemlja na stropovima izražena je u prisutnosti drvenih greda, ako soba ima visoke stropove. Također, stropovi se mogu oslikati s vodootpornom bojom ili bijelom.

Rastegnuti ili spušteni stropovi izgledaju dobro. Ovdje je glavna stvar ispravno uklopiti u ukupnu paletu boja. Strop ne može biti snježnobijet, već mljekara ili bež.

Tako da svjetiljke odgovaraju stilu njih mogu se staviti u plaffeone plakfice ispod antike. Također vrlo elegantan će izgledati kovanog lustera ili sconium u starom stilu ili u obliku uličnih svjetiljki.

Pribor

Ako odlučite organizirati kuhinju u rustikalnom stilu, imate priliku izložiti sve obiteljske relikvije na zaslonu, koji za dugotrajnu prašinu u ormaru ili u potkrovlju, bez mogućnosti da se vidi nadolazeće generacije. Svjetlo će vidjeti stare fotografije u jednostavnom okviru, svijećnjacima, figuricama, slatkim suvenirima. Sve te stvari su zadovoljstvo razlikovati unutrašnjost kuhinje.

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Posebno mjesto u dizajnu kuhinje zauzima tekstil. Ako izmislite kuhinju sa slavenskim smjerom, onda sve vrste brisača, savjeta, zavjesa s festonima, čipkom ili vezom, lukovima i ruffs moraju biti prisutni u unutrašnjosti. Idealno je pogodno za posuđe od gline, porculana i faiencea. Na primjer, može se naslikati lonce ili nekoliko ploča koji se pridružuju otvorenom policom.

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Pribor će služiti sve stavke koje identificiraju rustikalni život: Samovar, jela oslikana pod Khokhlomom ili GZhelom, svijetlom, originalnom ladicom.

Unutrašnjost će biti oživljena i ispuniti sobu apetizirajući okusi vijenca od češnjaka, luk, buketa mirisnih biljaka.

Slama utkana u pletenicu će ukrasiti zid, a svijetla gomila Rowan ugodno je raznovrsna uobičajenim bojama kuhinje.

Kuhinja u rustikalnom stilu mora nužno biti ispunjena cvijećem, pa je potrebno posvetiti posebnu pozornost na fitodizain. Ukrasite kuhinju buketa iz divljih cvijeća u vazama, zatvorenim biljkama na prozorskim pragovima ili policama, ledenom baru suhom biljem i granama.

Iako bi rustikalni stil trebao biti malo filma, ali previše fascinirati raznolikost pribora nije vrijedno toga, inače se kuhinja pretvori u strojno skladište.

Paleta boja

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Prirodne nijanse karakteristične su za rustikalni stil. Stoga je najbolje odgovoriti na stil pastelnih boja, počevši od zlatne smeđe i završiti sivom ili nebeskom plavom bojom. Boje se moraju skladno kombinirati međusobno. Nemoguće je na pozadini drvenih zidova za instaliranje tamnog drvenog namještaja - izgledat će previše sumorno. Takav interijer prikladan je samo u vrlo prostranim prostorijama. Za male kuhinje u zidovima seoskog stila trebaju biti plavuša, protiv koje će tamni namještaj izgledati vrlo elegantan, a soba će se vizualno povećati. U pozadini tamnih zidova, svjetlosni namještaj će izgledati sjajno i nematerijalno.

Članak o temi: Mi radimo samonivelirajući prozirni pod

Najpopularnije boje u zemlji stilu su mliječni, blagi bež, sunčano-žuta, luksuzna čokolada, travnata, nebeska plava, narančasta i svijetlo siva. Pastelni tonovi razrjeđuju se svijetle akcente crvene, svijetle zelene ili zasićene plave boje.

Nameštaj za kuhinju

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Da bi kuhinja unutrašnjost uskladila selo stilu, vjeruje se da bi stavke namještaja trebale biti raznolike, prikladne u dimenzijama i kombiniraju smetnji. Ali isključivo profesionalni dizajneri mogu riješiti takav složeni zadatak. Stoga je kuhinjski namještaj najlakši za kupnju u trgovini tako da odaberete najprikladniji stil.

Odabir namještaja, prije svega, morate obratiti pozornost na materijal. Drveni namještaj je najbolji prikladan, čiji je površina umjetno u dobi.

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Kontrattop bi trebao biti izrađen od prirodnog ili umjetnog kamena, ali dobro će se uklopiti u unutrašnjost i stolni stol iz niza drva. Stolovi i stolice trebaju nositi pošiljku vremena, jer su to pokrivene posebnim kompozicijom kompilacije tako da izgledaju kao antikviteti. Također možete odabrati elemente namještaja iz stvarnih antikviteta. Nije loše ako je fasada namještaja ukrašen rezbarijama ili slikanjem. Ovaj namještaj je idealan za prostranu kuhinju, au maloj sobi, masivni dekor i izbočeni elementi dodatno će smanjiti slobodan prostor. Stoga, za malu kuhinju, najbolje je pronaći prikladan namještaj bez ikakvih frili. Pravi stil će dati takav pribor za namještaj podvrgnut obveznom formaciji posebnim sredstvima.

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Za stil zemlje, ormarići s otvorenim policama su. Na gornjim policama možete staviti sve vrste etničkog pribora, a dno ukrasite zavjese s ruffles ili lukovima.

Moderni aparati za kućanstvo s mnogim gumbima i sjajnim površinama ne bi trebale biti u očima da ne ometaju integritet stila, tako da mora biti skriven iza fasada ormara.

Prikladno je smjestiti buffet u kuhinji, što je simbol rustikalnog života, osim ako, naravno, ne dopušta područje. Takav impresivan komad namještaja bit će vizualno lakši i zrak, ako je opremljen staklenim vratima ukrašenim graviranjem i velikim ogledalom. Takav buffet, iako je potrebno mnogo prostora, ali uspjeh će zamijeniti mnoge male ormare i police.

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Da bi se naglasio rustikalni stil u kuhinji pomoći će semetni prsima, koji će služiti istodobno i sjedalo i prostrano mjesto za spremanje kuhinjskih pribora.

Članak o temi: Namještaj za sjeni: Prednosti, vrste, proizvođač

U maloj kuhinji možete instalirati namještaj iz ratana. Obično je prući namještaj namijenjen samo za vikendice, ali suvremeni proizvođači naučili su napraviti tako lijep namještaj od pruća, što je jednostavno nemoguće ostati ispred svog šarma. Glavna prednost pletenog namještaja je jednostavnost i korištenje prirodnih materijala, koji se u potpunosti uklapa u stanje zemlje stila.

Rustikalni stil u kuhinji s vlastitim rukama

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Prednost stila zemlje je činjenica da nije potrebno stvoriti sličnu unutrašnjost posebnog materijala i fizičkih troškova, osim ako, naravno, niste preuzeli da opremite kuhinju skupom antiknog namještaja od prirodnog drva i sa skupim premazom ili dragocjenom završnom obradom. Možete stvoriti rustikalni stil primjenom samo nekih velikih poteza. Konkretno, ako vaša kuhinja traže dugo vremena za popravak, nema snage vidjeti stari namještaj, pozadina pada, pododjeljaka, strop se stisne s vremena na vrijeme, i nema novca za skupo popravak nije spašen , Problem se može riješiti, ne privlačiti stručnjake i bez trošenja na skupe novootvorene slušalice. Ruralna romansa Pretvori svoju kuhinju.

Da biste proveli ovu ideju, prvo morate ukloniti stari premaz iz zidova i stropova. Iako je to prljavi faza rada, ali bez njega ne može učiniti.

Za dekoraciju zida, najbolje je koristiti gips za teksturu ako imate barem neko iskustvo. Ako nema iskustva, možete razbiti pozadinu s vedrim uzorom u cvijetu ili etničkoj temi. Pozadina bi trebala biti plava.

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Stari namještaj može se ažurirati, Oshkariv drvene površine stolova, stolica, ormarića i pokrivaju ih slojem prozirnog laka. Imat ćete skup jedinstvenog namještaja s laganim planovima antikviteta. Sva moderna kuća za kućanstvo mora biti skrivena ili uređena, jer se ne uklapa u unutrašnjost sela. To će pomoći u stvaranju prikladnog krajolika čipke zavjese, pletenica i drugih ukrasnih elemenata.

Na podu, možete se loše nego slatka domena. Svijetli pribor, kao što su svijećnjaci, vintage svjetiljke, oslikana ladica, briljantan samovar, savršeno se uklapa u unutrašnjost sobe.

Kuhinja u rustikalnom stilu - dizajn, ukras, fotografija

Važno je odabrati odgovarajuće tekstil. Ako kuhinja ima mekani kutak, presvlake se može zamijeniti novim, odgovarajućim stilom zemlje: u pastelnim bojama, s vezom ili rubovima. Također možete koristiti pokrivene i ogrtače. Zavjese prozora trebaju biti isključivo izrađene od prirodnih tkanina, ukrašenih rufflima, labudovima ili pletenicama.

Popunjavanjem svih tih uvjeta uživat ćete u toplini i ugodnoj jednostavnosti kuhinje u rustikalnom stilu!

Čitaj više