Kako očistiti željezo iz razmjera i prljavštine

Anonim

Koristeći željezo, prije ili kasnije, potrebno je očistiti ga iz oblikovanog ljestvice. Formira se unutar i izvan ovog kućanskih aparata. Uzrok toga je soli koja sadrži vodu. Kada se voda zagrijava, soli se nalaze na dnu i zidove uređaja.

Nakon toga, potplat željeza manifestira talog, koji je opasan za odjeću ili posteljinu. Ako se mjerilo ne ukloni, željezo može patiti, tako da je potrebno obraditi ne samo vanjski dio uređaja, već i čistiti generator pare.

Kako napraviti skalu unutar željeza

Kako očistiti željezo iz razmjera i prljavštine

Da biste razumjeli kako se riješiti razmjera, prvo trebate shvatiti što se sastoji i zašto se nastaje.

  • Sirova voda, koja sadrži soli kalcija i magnezija, čini vodu čvrsto. Kada prokuha i počinje ispariti, formira se netopljiva čvrsta racija iz tih soli. Teška voda i skala su dva neodvojivi pratioci, a tvrda voda, više mjerila.
  • U početku ne možete primijetiti štetu iz skale, ali s vremenom će se očitovati činjenicu da će se uređaj zagrijati duže, bit će ometan. Osim toga, čelični uređaj za grijanje koji se nalazi unutar željeza bit će zbog vremenskog ograničenja. Potplat je također oštećen valom, postupno treperi i manifestira se kroz rupe. To pokvari uređaj, a da ne spominjete odjeću koju ste navodni. Stoga je potrebno pravovremeno čišćenje željeza kod kuće od razmjera.

Kako očistiti željezo sa sustavom samočišćenja

Ako koristite takav uređaj, očistite željezo iz skale kod kuće neće biti teško.
  • Vi samo trebate ulijevati vodu u nju i postaviti način temperature na maksimum za početak procesa čišćenja iz razmjera.
  • Nakon nekog vremena, grijanje će se automatski isključiti, a proces čišćenja morat će se ponoviti. Zatim isključite uređaj s električne mreže i uključite gumb za samočišćenje.
  • Da bi se postigao dobar rezultat, željezo s vodom treba povremeno trese, ali u isto vrijeme pazi da ne dobijete opekline.
  • Nakon što je učinio ovaj postupak, bit će potrebno ukloniti vodu s retardible komada plaka od potplata, nakon čega se uređaj mora dobro osušiti. Da biste to učinili, ponovno je uključeno na veliku moć, stavljajući vertikalni položaj.
  • Kada se uređaj hladi, morate isprati sve što je ostalo na potplatu iz plaketa.

Članak o temi: Ženski šešir s pletenjem igalima za početnike za proljeće s dijagramima i videozapisima

U pročišćavanju također treba antikoslantnu šipku, također je prekriven racijom. Da biste ovaj dio očistili kod kuće, prikladan je kiseli medij, možete koristiti vodu, zakiseli s octom ili limunskom kiselinom. Spustite šipku na ovu otopinu nekoliko sati, zatim ga osušite i ugradite ga natrag.

Djelujte jasno u skladu s uputama i očistite željezo unutar ljestvice neće biti lako.

Kako očistiti željezo iz razmjera pomoću posebnih sredstava

Kako očistiti željezo iz razmjera i prljavštine

Na policama pohrana prikazana je veliki raspon sredstava za čišćenje kućanskih aparata kod kuće. Kako očistiti željezo iz razmjera koristeći kemikalije i što su oni?

Čišćenja olovke

U supermarketima možete pronaći posebne olovke, čiste i onečišćenja i koriste se za uređaje bilo kojeg modela. Ali njihov bitan nedostatak je da kada se koristi, oni identificiraju specifičan miris uree, koji sadrži.

Kako očistiti željezo "Philips" iz ljestvice s olovkom?

  • Morate uliti vodu u uređaj i zagrijati ga što je više moguće. Tada pažljivo ne spaljuju, nanesite olovku na potplat.
  • Kada se počne otopiti, i zajedno s njom će pasti iza akumulirane nečistoće na površini potplata. Da biste ga uklonili, morate isprobati bilo kakvu nepotrebnu tkaninu, a zatim prljavi baklja će ostati na njemu.
  • Za bolji zaostatak prljavštine, željezo mora biti dobro napravljeno, a na kraju posla ispušta sva paru s ostacima mekanog poda.

Od prvog puta od plaketa, nije uvijek moguće riješiti se, pogotovo ako je mnogo akumuliran, a zatim se olovkom treba primijeniti drugi put.

Čišćenje "antinakipin"

Kako očistiti željezo iz razmjera i prljavštine

"Anti-Nakipin" je također prikladan za borbu protiv znanosti, ime fondova govori sama za sebe. Kako ukloniti skalu u željezu na ovaj način?

  • Pripremite otopinu od 0,5 žlica "anti-Nakipina" i 200 ml vode, ulijte u spremnik i zagrijavaju uređaj na maksimum.

Nakon toga, uređaj je isključen iz mreže i omogući vam da se ohladite. Završite postupak čišćenja u tome što se otopina izlije i ispere s kapacitetom s konvencionalnom vodom.

"Cillit" - učinkovito sastavljen

"Cillit" će se nositi s racijom i hrđem. Kako ukloniti skalu u željezu s tog sredstvima? U pravilu, način čišćenja željeza je kako slijedi:

Članak o toj temi: Svaka prekrižena božićne igračke - shema vezenja za Novu godinu

Kada radite s kemikalijama, promatrajte ekstremne oprez, bolje je koristiti rukavice kako bi zaštitili kožu ruku.

Kako očistiti parno željezo iz ljestvice limunske kiseline

Limunovi kiselina je pristupačna i jeftina znači da se učinkovito bori s vrištem. Kako očistiti željezo i ukloniti skalu s limunskom kiselinom? Metoda ovog čišćenja je jednostavna, trebate:

Uvjerite se da unutar uređaja nema tragova limunske kiseline, ta tvar može oštetiti unutarnje dijelove željeza.

Mineralna voda za čišćenje iz ljestvice

Postoji još jedan alat za čišćenje iz razmjera, to je mineralna voda. Načelo pročišćavanja je isto kao i kod limunske kiseline.
  • Mineralna voda se izlije u spremnik i maksimalno zagrijavanje je uključeno. Tada biste trebali otpustiti paru nekoliko puta, povremeno grdnjajom željeza tekućinom.

Bolje je napraviti ovo čišćenje nekoliko puta, za bolju obradu i postizanje željenog rezultata. Na kraju čišćenja, uređaj se može isprati vodom.

Kako očistiti potplat željeza iz Nagare i ljestvice?

Kako očistiti željezo iz razmjera i prljavštine

Potrebno je očistiti željezo ne samo iznutra, već i izvan. Nagar i vapno "bedra" pogoršavaju kvalitetu glačanja i mogu doprinijeti onome što će uhvatiti stvari. Stoga bi površina uvijek trebala biti čista. Kako očistiti parno željezo iz razmjera tako da je potplat čist i pjenušava?

Metoda "probave"

Domaćica često koristi način probave kako bi se riješilo onečišćenja.
  • Da biste to učinili, potrebno je pripremiti vatrostalne posude, to je bolja velika i duboka. Može biti zdjelica, tava ili kanta.

Uređaj tijekom probave ne smije dodirivati ​​dno, tako da se mora instalirati na bilo kojoj platformi, može biti drvene letvice. Čišćenje se radi na ovaj način:

  • Pripremite smjesu limunske kiseline s vodom ili s bilo kojim sredstvom za čišćenje iz plaka i dovedite otopinu na čir.
  • Ugradite željezo na tračnice u posuđe i polako ulijte kuhanu smjesu, ona bi trebala pokriti potplat od oko 1,5 cm, svi ostali dijelovi ne mogu se spustiti u vodu.
  • Stavite jela s željezom na vatru, kuhajte 15-20 minuta. Nakon vrenja, potplat će biti čist i sjajan.

Kao i nakon bilo kakve čišćenja, željezo treba isprati vodom i sušiti, brišući mekom krpom.

Čišćenje octa

  • Još jedan dobar agent za čišćenje je 9% octa, bit je nemoguće uzeti, to će pokvariti električni aparat. Ako je kontaminacija mala, moguće je ukloniti ih, površine površine navlažene u otopini s tkaninom.
  • Da biste očistili Nagar i ozbiljnije zagađivače, trebate drugi način. Prije čišćenja, željezo mora biti toplo i isključeno iz mreže. Zatim pomiješajte ubrus i obrišite jedinicu vani ili stavite uređaj na navlaženu ubrus. Ova metoda uklanja skalu i bilo koju drugu kontaminaciju.

Članak o toj temi: jastuk s kukičanim pletenjem ruža

Treba pamtiti da je nemoguće rukovati željezom unutar s čistim octom, pogodan je samo za "vanjsku" primjenu.

Primjena pasti za zube i sode

  • Možete ukloniti naiGA i pad od vapna depozita, miješanje sode hrane s pastom za zube u jednom omjeru. Kuhana smjesa treba biti u izobilju na jedini i bočni dijelovi željeza. Zatim pričekajte lijek i čistite ubrus, skupljajući prljavštinu.

Čišćenje alata za pranje posuđa i soda hrane

  • Soda i deterdžent pomiješani na povremenu dosljednost. Zatim se pripravak nanosi na željezo i ostaviti da se osuši, obično traje 10-15 minuta. Nakon tog vremena, površina treba pažljivo očistiti krpom, uklanjanjem svih kontaminanata, a zatim se zamrznuta smjesa ispere s vodom.

Trebalo bi imati na umu da se željezo s prevlakom teflona ne može očistiti sodom, za to postoji rješavajuća metoda.

Kako očistiti prevlačenje teflona željeza?

Kako očistiti željezo "TEFAL" iz skale, ako je površina prekrivena Teflonom? Ovaj materijal je dobro očišćen ako se odabere prikladna sredstva.
  • Takvi modeli trebaju čišćenje vodikovog peroksida, idealan je za druge vrste premaza. Potrebno je navlažiti peroksid ubrusa i pažljivo obrisati površinu potplata, a pare se čiste pamučnim štapićem.
  • Možete koristiti hidroperit u tabletama. U tom slučaju, uređaj se najprije mora zagrijati i nakon čišćenja prljavštine isprati s vodom. Nakon toga, površina za glačanje će zasjati i jasna.
  • Neće biti lošiji s Nagarom i sapunom za kućanstvo, ali samo kada je zagađenje svježe. Potrebno je djelovati na istom principu: primijeniti alat za potplat, očistite površinu, a zatim isprati.

Prevencija formiranja skale

Unutarnji dio bilo kakvih instrumenata povezanih s grijanjem vode, prije ili kasnije prekriven grdljavanjem. Kako to učiniti tako da se formira manje? To postoji određena pravila rada.

Potrebno je koristiti pročišćenu ili destiliranu vodu, neće biti teška. Voda se može filtrirati neovisno ili kupiti spreman. Nakon uporabe željeza treba sušiti s napajanjem pare i ostaviti uspravno.

Promatrajući ova jednostavna pravila, već dugo će vam predložiti uređaj u radnom stanju, a željezo će vas trajati dugo vremena.

Čitaj više