Kako odabrati metalne plastične prozore: Specijalistički savjet

Anonim

Metal-plastični prozori danas su stekli bez presedana popularnost, a tvrtke su se bave njihovom proizvodnjom, velikim setom. Kako odabrati metal-plastične prozore, na ono što ćete se kretati prilikom kupnje?

Kako odabrati metalne plastične prozore: Specijalistički savjet

Koliko trebate slušati preporuke stručnjaka?

Prednosti plastičnih prozora ne uzrokuju sumnje. Oni su u velikoj mjeri bolji od tradicionalnih drvenih blokova. Ovi dizajni ne propustite prašinu, hladnu, vlagu, ne zahtijevaju nikakvu složenu njegu. Visoka izolacija buke - njihova glavna razlika od drvenih struktura. Ali sve te prednosti ustrajavaju pod uvjetom da je kvalitetan proizvod kupljen. Plastične prozore na tržištu jednostavno je prezasićeno raznim proizvođačima. Da bi privukli što više novih kupaca, oni nude razne popuste i bonuse. I potrošači u potrazi za ostvarivanjem ne plaćaju uvijek pozornost na kvalitetu. Točnije, oni jednostavno ne znaju što treba uzeti u obzir pri kupnji metalnog plastičnog prozora kako bi se izbjegli veliki problemi u budućnosti.

Kako odabrati metalne plastične prozore: Specijalistički savjet

Konstrukcija prozora

Prilikom odabira metalnog prozora, morate obratiti pozornost na sljedeće elemente dizajna:

  • PVC profil;
  • staklo;
  • plastika;
  • pribor;
  • Vrsta ventilacije.

Također je važno znati koliko je pouzdan proizvođač prozora nego što je bolji od drugih.

Iz broja usklađivanja s pravilima za ugradnju prozorske strukture ovisi.

Kako odabrati metalne plastične prozore: Specijalistički savjet

Proizvođač

Što se tiče marke, stručnjaci preporučuju odabir prozora poznatih proizvođača (na primjer, njemački REHAU modeli instalirani prije više od 10 godina, još nisu promijenili svoju kvalitetu i izgled): oni se brinu o njihovom imenu i ne uštede komponente modela prozora.

Danas postoje mnoge biljke koje se bave proizvodnjom domaćeg profila. Ali često u potrazi za uštedom kvalitete njihovih proizvoda ostavlja mnogo toga za želji.

Kako odabrati metalne plastične prozore: Specijalistički savjet

Profil

Profil prozora plastike jedan je od glavnih strukturnih elemenata. Ima složen sustav. Proizvodi iz pouzdanog proizvođača Debljina vanjskog zida profila je 3 mm. Proizvođači koji žele spremiti, koristiti suptilniju plastiku, koja će nesumnjivo dovesti do brzog gubitka izgleda prozora i utjecati na njegov rad. Prozor će se saviti, promijeniti svoje parametre i na kraju se može odmaknuti od zidova, a to će dovesti do pojave praznina i sve posljedice. Ali tražiti koji je profil ispred vas je težak.

Članak o temi: Kako napraviti otvor u podu sa svojim vlastitim rukama?

Metalplastični profil se povećava pojasom za pojačanje, koji će držati prozor na kapi temperature. Danas se klima tako često mijenja da je nemoguće predvidjeti što će biti ovo ili taj dan. Pjesnik je bolji za stjecanje prozora u kojem je pocinčani čelik umetak s debljinom od najmanje 1,5 mm prisutan u svim elementima prozora. Zahvaljujući joj, prozor će služiti mnogo duže.

Nepošteni proizvođači instaliraju crni, nezaštićeni metal, koji je izložen koroziji već na samom početku rada prozora, ili korištenje suptilnog pojačanja.

Pouzdanost i čvrstoća cijelog dizajna ovisi o kvaliteti profila, tako da je najbolje kupiti Windows iz certificiranog materijala koji zadovoljava potrebne standarde i gost.

Kako odabrati metalne plastične prozore: Specijalistički savjet

Plastika

Najčešće, loši profil kvalitete čini mat. Nažalost, snažno upija prljavštinu i označava ga čak i sa specijaliziranim sredstvima (što također nije skriveno) nije uvijek moguće.

Manje osjetljiv na površinu sjajnog profila onečišćenja. Čak i od najjeftinijeg elementa, lako možete ukloniti bilo koju mrlju. Osim toga, sjajna plastika izgleda mnogo bolje.

Kako odabrati metalne plastične prozore: Specijalistički savjet

Stakleni prozori

Nakon PVC profila, stakleni paket je jedan od važnih dijelova metalnog plastičnog prozora. Njegova je funkcija mjerenja buke i ušteda energije. Instalacija staklenog paketa provodi se nakon instalacije pribora. To je blok od 2-3 stakla, između koji se nalaze hermetičke kamere. Debljina stakla mora biti najmanje 4 mm. Nažalost, možete "ponestati" na staklu s debljinom od 3 mm. Ali u ovom trenutku ponovno će se morati osloniti na blagoslove proizvođača.

Dvostruki glazirani prozori su dvije vrste: pojedinačna i dvokomornica. Posebno obilježje potonjeg je visoka razina izolacije buke. Ali oni su skuplji. Ako želite osigurati udoban boravak, pogotovo ako živite u velikom gradu, ne spremite, odaberite dvokomorne modele. Usput, imaju tri čaše, a ne dva, što mnogi kupci misle.

Članak o temi: Strings za zavjese i žičane zavjese: Tajne instalacije i značajke rada

Visokokvalitetni dvostruki prozori s pouzdanog proizvođača imaju komore različite debljine (to se može odrediti metalnim razmaknicama unutar paketa), vanjsko staklo bi trebalo biti deblje od unutarnjeg.

Vijeće

Provjerite broj naočala u pakiranju s pečenjem, donesite ga na prozor; Ne možete provjeriti debljinu naočala, morat ćete vjerovati proizvođaču, tako da je potrebno odabrati proizvode dokazanih zaštitnih znakova.

Neki proizvođači ispunjavaju Windows inertni plin koji povećava termofizička svojstva cijele strukture.

Ali ovdje je potrebno uzeti u obzir jednu značajku dvokomornih paketa: oni su dovoljno teški, a ne svaka kondicija može izdržati težinu otvaranja i ne pomaknuti se. Stoga se posebna pozornost treba posvetiti pri odabiru prozora da biste upravo to platili.

Staklo s učinkom prijenosa topline

Naočale s posebnim premazom koji omogućuje da se odražavaju infracrvene valove, to jest, toplina, nazvana ušteda energije. Takvi dizajni neće zimi davati toplinu, a ljeti neće pustiti toplinu u sobu. Oni su skuplji od konvencionalnih naočala, ali pružaju dodatnu udobnost.

Kako odabrati metalne plastične prozore: Specijalistički savjet

Škrtac

Zahvaljujući spojnicama (šarkama, nosačima, priključnim elementima), zaklopci su zapečaćeni do okvira, nalaze se u željenom položaju, nema pukotina u strukturi prozora. Cijeli mehanizam se kontrolira samo jednom ručkom. Izbora spojnice ovisi o vijek trajanja prozora. Opet, morate odabrati dodatnu opremu iz pouzdanih proizvođača.

Jeftini dijelovi na dizajnu s dvostrukim dvostrukim staklom značajno će smanjiti vijek trajanja prozora. Problemi će početi nakon šest mjeseci: Krista će pasti na stranu, a prikladnost neće biti zapečaćena i ujednačena, pojavit će se pukotina.

Kako odabrati metalne plastične prozore: Specijalistički savjet

Detalje

Da bi zrak u stanu nije malo i začepljen, bolje je odabrati Windows s mogućnošću preklapanja krila i podešavanje razine razina zraka. Možete kupiti konstrukcije s micro razini sustava i s posebnim ventilima za opskrbu ugrađenim izravno u okvir prozora (za njih će morati napraviti rupu u okviru). Ali takvi podaci se ne nude svi proizvođači, tako da informacije o njima moraju biti pronađeni od prodavatelja.

Vijeće

Ako je za vas važna konstantna ventilacija u apartmanu ili kući, a zatim odaberite sustav s povratom topline, to će omogućiti grijanje dolaznih hladnih tokova zbog pojavljivanja toplim zračnim masama.

Nemojte uštedjeti na instalaciji pjevaka, mrežu za komarce. To će dovesti do velikih troškova u budućnosti.

Članak o temi: toniranje naočala na lođojž i balkon

Potrebne su vodonepropusne vode, tako da voda ne padne u jaz između zida i prozora. Instalacijska pjena, koja se koristi prilikom instaliranja prozora, u slučaju početka vlage.

MSSQUET net je pouzdana zaštita stanovnika kod kuće iz kukaca, od kojih ljeti samo nigdje.

Najbolje je "nositi" cijeli dizajn prozora u visokokvalitetne plastične padine. To će pružiti priliku da izbjegne pojavu plijesni.

Vijeće

Nemojte odabrati staze za suhozidu da završite, to će pokriti tanjure u prvoj zimi.

Pouzdani proizvođači su instalirani na njihovim proizvodima bijele ili prozirne elastomerne brtve. Važno je takav materijal skuplji od standardnog crnog pečata, ali je otporna na temperaturne razlike i je izdržljiviji.

Vijeće

Prije zimske sezone podmažite pečat s posebnim pripravkom ili silikonskim uljem.

Kako odabrati metalne plastične prozore: Specijalistički savjet

Instalacija plastičnog prozora

Instalacija metal-plastičnog prozora mora se provesti prema GOST 30971-2002 "SHuts montažnih čvorova prozora blokova prozora blokova na zid Outlook". Ispravno instalirani dizajn će vam poslužiti više od desetak godina.

Vijeće

Pronađite čvrstu u svom gradu koji će instalirati vaše prozore u skladu s navedenim goste, to nije mnogo skuplje, ali će se pouzdano i učinkovito ispuniti.

Odabir metalnog plastičnog prozora, morate shvatiti da ste nabavili stvar koja će se upravljati dugi niz godina. Stoga će uštede na sitnica značajno smanjiti svoj životni vijek i dodati vam nevolje u budućnosti.

Najbolje je ne usredotočiti se na brand, ali da biste zaustavili svoj izbor na proizvođaču koji se dokazao na tržištu takve robe. I budite sigurni da obratite pozornost na kvalitetu komponenti. To će naknadno izbjeći mnoštvo problema.

Čitaj više