Kako šivati ​​organizator za žbice, kuke i sitnice

Anonim

Kako šivati ​​organizator za žbice, kuke i sitnice

Dobar popodnevni prijatelji!

Recite nam kako i gdje pohranite igle, kuke, niti i igle i drugi ručni rad? Je li sve udobno i propisano u policama tako da možete brzo pronaći pravu stvar?

Ne? Možda onda šivati ​​organizator? Nedavno sam upoznao zanimljive ideje. Već sam pripremio objavljivanje o tome kako šivati ​​organizator, a ovdje je Olya Arisep moj stalni čitatelj, podijelio je da je zašila organizatora za žbice i kuke. Pitao sam Olyasa da ispriča o mom radu za sve vas.

Olya je prekrasna iglanje, majstor na svim rukama, ona plesti izvanrednu ljepotu čarapa i čizme, zašiva takve šarmantne pahuljaste igračke! Nekoliko njegovih mačića koje su nam već pokazale.

Ako niste upoznati s Olya, ona će vam reći nešto o sebi.

"Dobar dan!

Moje ime je Olga Arisep. Živim u prekrasnom velikom gradu Omsk. Sve vrste rukovanja rade iz škole.

Moja djevojka i mi stalno stvaramo nešto iz krpe, papira i kartona, prirodnih materijala. Majstorstvo i izumio igre i scene s onim što su sami stvorili. Prema obrascima iz časopisa "Radnik" šivao rukavice, izumio je scene za njih i odigrao ih za naše roditelje i braću.

Knit je počeo učiti od 8 godina, najprije za lutke i medvjede, vrlo brzo se preselila na pletenje skakače za sebe, a već u 9. razredu počeo plesti da naruče.

Za svaku sezonu (jesen, proljeće) izmislio je novi pleteni šešir i vezan "stari". Jednom kad je moj susjed rekao da su susjedi čak i stavili okladu, koji će se spojiti ovaj put.

Šiti odjeću proučavanu u školi i domu "fiksne" vještine s mamom - šivali su stvari na sebe. Do sada, odjeću za sebe SIS, jer Standardi industrije odjeće i stilova "nisu vrlo prikladni."

Po obrazovanju - filolog, diplomirao je na klasičnom sveučilištu. Radio je korektor u različitim izdanjima u našem gradu. Nedavno - korektor neplaćenog magazina "MasterClasnik".

Sva djela OLI može se vidjeti na svojoj VKOTntačkoj stranici https://vk.com/id194845665.

Članak na temu: igračka na objektivu fotoaparata s rukama kukiča

Kako šivati ​​organizator za žbice, kuke i sitnice

Dugo sam trebala organizator za alate za ruku.

Kada je konačno umoran od traženja potrebnih alata svaki put na različitim ormarićima, police, kutije, počeo pretraživati ​​na internetu, kako šivati ​​organizator.

Organizatori su naišli na mnogo, ali "došli" na mene prema principu "to je ako je nos ....... Pričvrstite usne ..........

Tada sam nazvao pomoć starješina sina (on je profesionalni dizajner). Sin je savjetovao prikupiti sve što će biti pohranjeno u organizatoru i, na temelju njihove veličine, odrediti veličinu džepova.

Tako sam.

Odrediti veličinu organizatora

Budući da sam morao staviti iglice u organizator (i oni su prilično dugi, osobito stari, više majčino, njihova duljina je više standarda modernih žbica, a olovke nisu uopće prikladne), to znači da su žbici Trebalo bi biti u visini malo iznad najdužih žbica, a prednji zid džepova treba biti niži - tako da se mogu vidjeti iglice za pletenje, ali u isto vrijeme žbici ne smiju ispasti iz džepa.

U organizatoru, kuke za pletenje i pletenje iglice također treba pohraniti - oni su kraći, to znači da je visina tih džepova manja. Također sam je definirao, mjerenje visine mojih kuka i čarapa.

Više u organizatoru mora primiti različite male stvari: manje alate i setove iglih šivanja (tražeći ih svaki put u kutijama i kozmetičkim vrećicama je posebno teško) - za njih treći red džepova. A za setove igala, džepovi bi trebali biti najmanji u visini.

Treći red džepova sastoji se od dvije polovice, odvezene iz dva dijela različitih visina i šive se međusobno.

Detalji "vanjskog zida" trebaju biti nešto više detalja o velikom džepu.

Kako šivati ​​organizator za žbice, kuke i sitnice

Kako šivati ​​organizator

Kao materijal koristi traper tkanine. Također možete šivati ​​organizator od starih traperica, ali nemam.

Izašao sam na sve detalje, prešla je ih na pisaći stroj Zigzag.

Gornji rub svakog dijela bio je okrenut unutra i stajao.

Sada prikupljamo džepove, svaki odvojeno.

Gornji kratki detalj vrijedi na donji veliki raking u lice, kombiniramo dno i pokvarimo.

Bočni šavovi i dna nisu suosjećani! Oni će biti prikazani pri sastavljanju organizatora.

Članak o temi: Prednosti i nedostaci kreveta za crtanje

Punionice. Iskujan način mjerenja budućeg sadržaja utvrđen je da je bilo prikladnije napraviti širine 4 - 6 cm, čak i dovoljno za moderne žbice u paketu. Između vaših džepova treba biti dvostruka linija, za to uzimamo 0,5 cm.

Duljina organizatora, kao i broj džepova, određen je brojem žbica. Što preklopiti u male džepove, uvijek pronaći, bilo bi gdje se preklopiti.

Džepovi trećeg, najmanji red, možete napraviti šivanje ovisno o tome što ih namjeravate pohraniti.

Stežemo džepove svakog od tri velike džepove. Imam organizator trapera, jer je linija uzela sjajne niti.

Gornji dio velikog džepa činilo mi se prazan i odlučio ga ukrasiti s vezom.

Pronašli su slike različitih pribora za rukovanje, skicirali ih na tkaninu i izvezene na konturu vrata "naprijed igle" s obojenim nitima, neki detalji ispunjeni unutar konture s istim šavom.

Kako šivati ​​organizator za žbice, kuke i sitnice

Kada su svi džepovi spremni, stijemo ih zajedno, kombinirajući donji rub i strane. Požurimo na njih gornji "vanjski" dio organizatora licem u džepove i provedite oko perimetra s tri strane.

Gornji dio velikog džepa i vrh "vanjskog" dijela bio je okrenut unutra i moždani udar - između velikog džepa i vanjskog zida, kao i između džepova, ispalo je dodatne velike džepove između džepova.

Okrenite organizator. Da bi se kutovi bolje okrenuli, pažljivo rezani kutovi blizu šava, ali ne boli, inače će biti rupa.

Organizator je spreman! Možete ga pići glačalom i nastaviti na najugodniji - popunjavanje novog organizatora. "

Olya, hvala vam puno za tako detaljan opis!

Glavni razred nije funkcionirao, jednostavno nije razmišljao o tome, ali mi se čini da je sve jednostavno i sada je sasvim jasno kako šivati ​​organizator.

Još uvijek bih savjetovao o korištenju tankih tkiva kako bih popločao Fliesline.

A možete pohraniti u njemu bilo kakvo pribor za rukovanje: organizator i za žbice će odgovarati, a za kuke i različite male stvari.

Može se presaviti cijevi, vezati lijepu pletenicu i pohraniti na policu u ormaru.

Možete šivati ​​okomito organizator, viseći ga na križnu traku na zidu u ručnom kutu.

Članak na temu: Držač lutke za toaletni papir s vlastitim rukama iz Foaamuna

Ako još uvijek trebate Uzorak , Predstavljam jednostavnu organizatorsku shemu koja je objavljena u časopisu Rosane. Shema ovdje >>.

U istom časopisu upoznao sam još jednu zanimljivu ideju: napravite košaru - organizator (slika na vrhu).

Kako šivati ​​organizator - košarica

Takav organizator može biti ušiven na temelju bilo koje košarice s okomitim rubovima, čak možete koristiti kante iz kiselog vrhnja za male organizatore ili boju limenke, a možete uzeti kartonsku kutiju, organizator u obliku kvadrata.

Za dekor, bit će potrebno malo tkiva dvije vrste koje se međusobno uskladile.

Prije nastavka šivanja izmjerite perimetar i visinu košare i ovakve promjere.

Izrežili smo dvije trake s duljinom jednakom perimeru košare (+ 2 cm po bateriji) i širini, dvostrukom visini džepova. Recimo, jedna pruga je široka 24 cm, drugi - 44 cm.

Unutarnji slučaj na košari mora biti dvostruko veći od visine košare.

Kako šivati ​​organizator:

Spustimo pruge s džepovima na pola, leti.

Napuštamo bendove jedni na druge i na poklopcu, kombinirajući dno.

Planiramo mjesta džepova i provedite ih.

Zatim okrenite poklopac na pola strane unutar i učvrstite bočne šavove.

Izrežite iz tkiva diseko u veličini dna košare i zašijte ga u slučaju.

Uklonite poklopac na licu, pokušajte na košari, podesite gornji rub i naprezanje.

U tako prikladnoj košari, organizator se može pohraniti i stvari su veće, na primjer, pređa.

To je samo, ako ima puno pređe, a ona leži na nekoliko polica u ormaru, što učiniti? Moram ga izvući iz ormara da sve pronađe potreban obrok. I premda se sva pređa razgrađuje na paketima u boji, ne pomaže mi jako puno.

Tko ima bilo kakve ideje? Bit ću vrlo zahvalan ako izrazite moje mišljenje, inače ne mogu smisliti kako ga ukrotiti i očistiti ormar.

  • Pleteni organizator za ruke s vlastitim rukama
  • Kovčeg s konopcem
  • Cvijeće yo-yo iz tkanine za unutrašnjost
  • Kako šivati ​​pregače za kuhinju od košulje ili traperice
  • Čitaj više