Pogledajte kako je lako šivati ​​vrpcu s šarkama

Anonim

Zatvaranje s petlji za zavjese jedna je od najodgovornijih faza rada pri šivanju zavjesa. Konačni izgled weba ovisi o ispravnosti i kvaliteti šivanja: količinu, dubinu i intenzitet draperije, duljine gotovog proizvoda, čak i vrstu vijenca. Uz pomoć tkivnih traka koje se oslobađaju preko petlja, možete sakriti ružne i nevezeteke, a platna zavjesa će izgledati do sada u zraku ispod stropa.

Pogledajte kako je lako šivati ​​vrpcu s šarkama

Traka za zavjese

Takav rad u atelier nije nitko, pa ako šivate petlju na zavjesama vlastitim rukama, možete spremiti pristojan iznos. Glavna stvar je izračunati vlastitu snagu i vještine. Ako sumnjate, vježbajte zavjese. U ekstremnim slučajevima nemojte riskirati za profesionalce (pogotovo ako govorimo o obradi skupih i složenih tkanina).

Odabir vrpce zavjese

Prije nego što šivate petlju do zavjesa, odaberite materijal za rad. Petlja s petlji za zavjese je nekoliko vrsta. Može varirati:

Pogledajte kako je lako šivati ​​vrpcu s šarkama

  • Širina: s hodanje paralelnim 2, 3 i više montažnih traka. Uglavnom, pletenica se koristi, čiji dimenzije ne prelaze 6 cm, ali postoje proizvodi s širem 10 cm.

Najtanji (2,5 cm) koriste se za jednostavne zavjese u zemlji, skuplje široke varijante neće samo sakriti neprivlačni vijenac, već je i ispraviti duljinu proizvoda (ako je potrebno) - nakon svega, nagib s širokom vrpcom može Budite spajanje na kukama za bilo koju paralelnu traku s petlji.

  • Prema nastalim naborima. Glatko, ležanje s paralelnim trakama, draperija se naziva kolona. Asimetrični nabori mogu se izraditi u žarulje, u obliku krila leptira itd.

    Pogledajte kako je lako šivati ​​vrpcu s šarkama

  • Prema intenzitetu draperije: pletenica za zavjese s šarkama može, pri formiranju sklopa, smanjiti širinu zavjesa zavjesa u jednom i pol, dva ili čak tri puta. Broj nabora i njihova dubina ovisi o tkanini i vrsti zavjesa. Za guste zavjese, maksimalni koeficijent montaže je 2.

Što je veće na površini tkiva dekorativnih dijelova (crteža, otisaka, teksturirane ili volumetrijske elemente), manje materijal treba dodatno uređenje - draperija. Nasuprot tome, ujednačene, tanke zavjese zahtijevaju (za stvaranje dovršene slike) velike količine nabora.

  • Prema vrsti proizvodnje materijala: transparentan proizvod se koristi za šivanje trake na zavjesu iz organske, vele ili mreže tkanine. Obrađuje se rubom zavjesa.

Članak o toj temi: Paneli za apsorpciju zvuka Učinite to sami: slijed akcija

Pogledajte kako je lako šivati ​​vrpcu s šarkama

Izračun tkanine

Izračun tkiva je napravljen ovisno o odabranom koeficijentu montaže:

  • Prvo se mjeri širina karnisa. Dimenzije prozora prozora nisu bitne, jer često gornji nosači nisu ograničeni na njegove veličine stropa, ali su montirane na zid do zida da vizualno povećavaju horizontalne parametre zida.
  • Zatim pomnožite dobivenu znamenku na koeficijentu sklopiva. Dodamo kvote za obradu lateralnih dijelova i dobivate širinu tkanine, što je potrebno za šivanje proizvoda.

Pogledajte kako je lako šivati ​​vrpcu s šarkama

Traka za sed (korak po korak)

Zapamtite: ispravno šivati ​​vrpcu, potrebno je minimalno iskustvo portno. Newbies su bolje početi s jeftinim tkaninama za najznačajnije dijelove apartmana: pokušajte s rukom na jednostavnu kuhinjski zavjese ili zavjese za spremište.

Pogledajte kako je lako šivati ​​vrpcu s šarkama

Ako se utvrdite, nastavite:

  • Prije nego što šivate vrpcu do zavjesa, podesite radni alat - šivaći stroj. Prije svega, obratite pažnju na napetost gornjih i donjih niti (tako da se ispreplitanje ne pojavi "pojavljuje" na površini tkanine) i pritisak noge za vodilice (s jakim pritiskom na tkaninu će se namrštiti) ,
  • Kako bi se glatko i lijepo zašiveno vrpce za petlju, ponovno provjerite sve parametre: vertikalne i horizontalne veličine zavjese weba, duljinu vrpce zavjese. Poravnajte ako trebate neujednačene rubove za rezanje, uklanjamo tvornički rub (zategne i deformira platno).
  • Nakon poravnanja, mi napravimo šav na tkivu na gustu podroom. Druga stvar je tille zavjese: u većini slučajeva, organza je regulirana duljine ne odozdo, ali uz gornji rub, budući da je na dnu weba već obrađeno posebnim šavom s mršavljenjem.

Pogledajte kako je lako šivati ​​vrpcu s šarkama

U ovom slučaju će morati:

  1. Izrezati višak tkanine. Na liniji rezanja povučete nit preko cijele širine proizvoda - ova metoda jamči ispravnu geometriju ruba.
  2. Ili odvrnite višak trake s obrađenim rubovima na prednjoj strani platna, formirajući dodatni valjanje za dekoraciju.

Članak o temi: Unutarnja uređenje kuće iz bara: Novice Savjeti

Odlučivanje s metodom obrade ruba, prijeđite na rad s pletenicama. Nakon što se zagrijava željezo pridružio formiranom preklopu i početi uzeti traku zavjese.

  • Preko bočnih strana, preko 2 cm pletenice, prethodno oslobađaju ove dijelove iz zastrašujuće pređe, između gornjih rubova vrpce i zavjesa, ostavljamo udaljenost od najmanje 3 mm (traka za zavjese ne smije obavljati iznad ruba zavjese).
  • Za šivanje traku zavjese na rezač, morate obaviti najmanje 2 šavova. Prvi je ovisan o gornjem šavu. Zatim u istom smjeru, iz iste "referentne točke" radimo nižu liniju.

Pogledajte kako je lako šivati ​​vrpcu s šarkama

Minimalni broj šavova - 2. Za široke vrpce, broj strojnih linija treba se podudarati s brojem traka za petlje: svaki pričvrsni red je fiksiran šavom.

Pogledajte video dizajn

  • Da biste nježno šivili vrpcu s šarkama, morate lijepo i ispravno organizirati donji šav: važno je ispravno poravnati zavjese i zavjese. Za formiranje ravne površine lica (na vrhu) tijekom odvodnje, ravnomjerno povucite zavjese tkanine s vrpcom. Potrebno je to učiniti s ujednačenim naporima, ne previše snažno kako ne bi prekinuli iglu.
  • U posljednjoj fazi rada formiramo preklop, povlačenjem kabela na obje strane. Oslobođeni niti Prerušavamo se ispod trake zavjese ili se skriva u posebnim vrećicama. Izrađeni su od pletenice, a možete šivati ​​s pogrešne strane sa strane.

Pogledajte kako je lako šivati ​​vrpcu s šarkama

Možete objesiti zavjese na Cornisu na drugi način - da uključe petlje na zavjese:

  • Izvorni (do 5 cm) trake tkanine izgleda originalan. Uz njihovu pomoć, lako je produžiti proizvod u visini.
  • Možete šivati ​​petlje na zavjesama iz niti. Ova metoda je prikladna za svjetlo čipke ili pletene zavjese kada proizvod ne mora biti drapiran, a obrnuto je glatka površina za naglašavanje ljepote dekorativnih dijelova. Pričvršćivanje se formiraju s kukičanom: zračne petlje u jednom ili više redaka.

Članak o temi: tuš kabina bez krova

Čitaj više