Lifting zavjese to učiniti sami: majstor od profesionalaca

Anonim

Lifting zavjese se koriste za dizajn prozorskih otvora od davnina, nisu izgubili popularnost u našim danima. Prednosti ove vrste zavjesa uključuju jednostavnost rada, kompaktnost, razne izglede i metode podizanja. Opcije dizajna omogućuju im da ih instaliraju u svim vrstama prostora, bez obzira na odredište (kuhinje, dnevne sobe, spavaće sobe, djeca). Šiv lifting zavjese s vlastitim rukama je relativno jednostavno, štoviše, samo-šivanje omogućuje vam da uzete u obzir sve nijanse i stvoriti proizvod skladno uklopiti u unutrašnjost određene sobe.

Lifting zavjese to učiniti sami: majstor od profesionalaca

Monofonske zavjese za podizanje

Vrste za zavjese za podizanje

Za instalaciju u apartmanu možete zašiti podizanje zavjesa sljedećih vrsta:

Lifting zavjese to učiniti sami: majstor od profesionalaca

  • Austrijske zavjese. Porast uz pomoć tkiva tkiva kabela, formirajući meke nabore do donjeg ruba platna. Lifting zavjese za kuhinju ove vrste nisu samo praktične i jednostavne za korištenje, ali se također razlikuju u izvrsnom izgledu, što im omogućuje da ih primijenu u elegantno uređenim interijerima i drugim prostorijama.
  • Francuske zavjese. Lifting zavjesa ove vrste je slična austrijskom, ali se nabori nalaze u cijeloj širini platna i nisu ispravljene čak i s potpuno spuštenim zavjesom.
  • Rimske zavjese. Jednostavna i elegantna raznolikost, pogodna za bilo koji stil dizajna prostorije. To je ravna tkanina s montiranim na dnu agensa za ponderiranje. U spuštenom položaju, ima glatku površinu, a kada se pokupi, to čini urednim glatkim valovima na ravnopravnoj udaljenosti međusobno zahvaljujući montiranim raicima. Za proizvodnju, korištene su sve vrste tkanine, od guste prozirnu tilu ili organzu na potpuno svjetlosne materijale. Moguće je koristiti u kombinaciji s kliznim zavjesama, zavjesama, lambrequinima i drugim elementima otvaranja prozora.

Lifting zavjese to učiniti sami: majstor od profesionalaca

Lifting zavjese na vrpcima nizova i šarki lako su ga sami. Zavjese na žicama da rade s vlastitim rukama najlakše. U te svrhe možete koristiti bilo koju zavjesu, uključujući već instaliran na prozoru, dovoljno je staviti na stražnju stranu petlje i pokupiti vrpcu odgovarajuće boje. Vrpca je presavijena na pola i pokriva vijenac, iznutra, spojen je u petlju, nakon čega su krajevi žica povezani prekrasnim lukom ili čvorom, pričvršćujući zavjesu na traženoj visini. Da bi se vezala za zavjese s vlastitim rukama, dovoljno je vidjeti vrpcu duž ruba, boreći se od otapanja.

Članak o toj temi: Tehnologija popunjavanja rasutih podova: polaganje i proizvodnju, cipele za rad, primjena u dva sloja

Odabir tkanine

Rimske zavjese su znatno popularne, međutim, za njihovu neovisnu proizvodnju, morate imati određene vještine za rad s šivaćim strojem.

Lifting zavjese to učiniti sami: majstor od profesionalaca

Rimske zavjese u dnevnom boravku

U isto vrijeme, rimske zavjese bez šivaćeg stroja mogu se stvoriti uz pomoć modernih materijala za šivanje koje se mogu kupiti u specijaliziranim prodavaonicama.

Da biste zašili vrpcu s vrpce, morat ćete kupiti sljedeći popis materijala:

  • Potrebna količina tkanine.
  • Toplinska obloga kako bi se dobio oblik oblika.
  • Čvrsto tkanina za obradu ruba platna i dekorativne obloge.
  • Termolentna za završnu obradu.

    Lifting zavjese to učiniti sami: majstor od profesionalaca

  • Termička traka s šarkama za proizvodnju okomitog vrpca.
  • Termička traka s petlji i džepovima.
  • Plastične ili metalne strehe (za pojednostavljenje procesa instalacije, možete kupiti vijenac s ljepilnim slojem koji je već primijenjen) opremljen mehanizmom za podizanje.

Standardne rimske zavjese mogu se izraditi od bilo koje vrste tkiva dovoljne gustoće, koriste se kao materijali koji su dizajnirani u jednoj boji i raznobojni ili ukrašeni dekorativnim uzorkom. Glavni zahtjev je kombinacija izgleda s ostatkom unutrašnjosti sobe.

U isto vrijeme, za zavjese na trakama, ne treba kupiti pretjerano guste vrste tkanina, mora se pamtiti da će termoklabolozna sluznica dati platnu dodatnu krutost.

Lifting zavjese to učiniti sami: majstor od profesionalaca

Uzorak i montaža

Nakon kupnje svih potrebnih materijala, napravljena je tkanina. Za to se izvodi sljedeće radnje:

  • Mjeri se i širina otvora prozora mjeri se.
  • 2 cm za ugradnju toplinskih grijača na gornjem rubu dodan je u dobivenu duljinu.
  • Tkanina je postavljena na ravnoj površini s nevažećom strani, uz pomoć plitke, reznice i stagnacije vrpce s petlji su zakazani.
  • Tkanina je izrezana na željenu veličinu.

Da biste zašili nagib vrpce, morate obaviti sljedeći rad:

Pogledajte video dizajn

  1. Tanka tkanina je zalijepljena na toplinsku oblogu kako bi se predoličila tkanina s krutim stabilnim oblikom, tkanina se pomiču glačalo u smjeru od središta do rubova i pogrešne strane, višak obloge je izrezan.
  2. Koristeći ljepilo, toplinske trake izrađene su od dekorativnih traka i kuke. Pripremljene su 8 cm širine (za pokrivanje ruba platna) i uži za dekorativne trake. Bez uklanjanja zaštitnog sloja papira s vrpce, oni su sklopljeni, a sklopivo mjesto se rukuje željezom.

    Lifting zavjese to učiniti sami: majstor od profesionalaca

  3. S širem vrpcom se uklanja zaštitni papirni sloj, nakon čega, uz pomoć željeza, tkanina se stavlja uz konturu.
  4. Napravljena su mjesta za obilježavanje dekorativnih traka, na isti način je napravljen kao omot.
  5. Na poleđini weba nalazi se označena mjesta za instaliranje dizača i vodiča.
  6. Termoklatna traka je zalijepljena gotovim plastičnim petljama i trakom za ponderiranje.

    Lifting zavjese to učiniti sami: majstor od profesionalaca

  7. Gornji rub je odbferljiv s 1,5-2 cm, postavljen termolentni i preklop zagrija se obrađuje željezo.
  8. Osigurač je zalijepljen do fiskasteta s čičak i džepovima, tako da ne ošteti velcikl kroz sloj tkiva.
  9. Plastični vodiči za kabel umetnute u džepove, u vertikalne pletenice - terminali za kabel, te u posebno pripremljenoj pletivi - gubitak težine.
  10. Cornice je sastavljen i pričvršćen na samoljepljivu osnovu, kabel se koristi u terminalima i vodičima.

    Lifting zavjese to učiniti sami: majstor od profesionalaca

  11. Gotovni proizvod je instaliran na otvaranju prozora.

Članak na temu: Instaliranje tokarije na balkonu

Čitaj više