Drvo kit to učiniti sami: proizvodna tehnologija

Anonim

Drvo kit to učiniti sami: proizvodna tehnologija

Moderni drveni pod razmak je postao nezamjenjiv proizvod koji vam omogućuje da značajno proširite vijek trajanja premaza. U isto vrijeme, malo ljudi zna da je moguće brzo napraviti ovu smjesu vlastitim rukama prianjanjem određenih napora i promatranje odgovarajuće proizvodne tehnologije.

Svrha i prednosti

Sloj kit pouzdano štiti drvenog produkta od vlage, čime se produžuje vrijeme njegovog rada. Nakon primjene takve kompozicije, drva vlakna ostaju suhi i zdravi već duže vrijeme, a također zadržavaju svoju gustoću nekoliko godina. Popis drugih nespornih prednosti visokokvalitetnog kita za drvo treba uključiti:

  • savršeno poravnanje pod;
  • Prekrasan učinak s obrađenim materijalom;
  • davanje pokrivenosti atraktivnog izgleda;
  • Pouzdana zaštita drva od prašine, prljavštine, mehaničkih oštećenja.

Drvo kit to učiniti sami: proizvodna tehnologija

Puty zaglađuje gotovo sve vizualno vizualne nepravilnosti na njemu, kao rezultat toga postaje estetski atraktivan, funkcionalan i praktičan. Različite boje pomažu u odabiru materijala, savršeno se uklapaju u unutrašnjost sobe i povoljno naglašavajući sve svoje pozitivne stranke.

Zašto trebate domaće kit?

Putt za drvene površine danas može biti korisno u bilo kojoj trgovini građevinskog materijala. Sve formulacije od vodećih globalnih marki razlikuju se brzom sušenjem, prekrasnim sredstvom za drvo, kao i jednostavnost primjene. Ipak, ne svaka mješavina nema te karakteristike, jer neki proizvođači pokušavaju uštedjeti na ključnim sastojcima.

Budući da je stablo sklono širenju i sužavanju u specifičnim toplinskim uvjetima, onda se tijekom vremena lako može razbiti i doći u zapuštenost.

Drvo kit to učiniti sami: proizvodna tehnologija

Da se ne dogodi, morate kupiti skupi kit za drvo ili napraviti sastav vlastitim rukama. Samo u ovom slučaju jamčite trajnost podne obloge i estetiku njegovog izgleda.

Članak o temi: Gray u dnevnom boravku: unutrašnjost u neutralnim tonovima (67 fotografija)

Stvarni strojevi strojevi Technologies

U ovom trenutku, kit na drvo može se proizvesti na nekoliko načina, kao što su:

  • pomoću PVA ljepila;
  • pomoću nitrola
  • S topljivim lakom.

Najstariji način proizvodnje kit za drvo je metoda miješanja drobljene krede s PVE ljepilom na stanje debelog kiselog vrhnja. U slučaju kada su na podu prisutne velike nepravilnosti, smjese se mogu dodati u smjesu, koja će ispuniti sve praznine u premaz. Glavni nedostatak ovog pripravka ostaje dugo vremena disanja, jer se PVA ljepilo pod nepovoljnim uvjetima mogu kupiti najmanje 2-3 dana.

Druga izvedba priprave kita za drvo je miješanje krede s topljivim konstrukcijom lakiranje u stanje tekuće paste. Ako je smjesa prevelika, razrijedi se s malom količinom vode neposredno prije nanošenja na površinu. Ovaj sastav je univerzalan, tako da se često koristi za liječenje drugih nerdenih površina. Na primjer, ova smjesa je izvrstan kit za betonski pod, jer se brzo zamrzne, ispunjava sve šupljine površine.

Treća verzija proizvodnje kit za drvo bit će pomiješana s kredom, piljevom i nitrolakom. Odmah je vrijedno upozorenja neiskusne servisera da će rezultirajući sastav imati karakterističan neugodan miris. Stoga, nakon što ga nanesem, potrebno je napustiti sobu nekoliko sati, za koje se sastav potpuno osuši. Nitro-based razmak je idealan za obnovu starog namještaja, iverice, vrata, ornamentalne vrste drva. Konačna boja pripravka može se podesiti pomoću trajnih pigmenata.

Dakle, kompozicija ispuštanja za drvo može se samostalno izraditi kod kuće. Glavna stvar u vezi pokazati svu svoju marljivost, pažljivo promatrati dozu i ne dopustiti uobičajene pogreške u proizvodnom procesu.

Članak na temu: svijetli tepih u unutrašnjosti: kako je lako donijeti boje u vaš apartman (37 fotografija)

Čitaj više