Šahov stol radi sami iz vlaknastih ploča

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Kako napraviti šahovski stol sami?
    • Stanice polaganja u redoslijedu kontrole i stvaranje ploče za stol s vlastitim rukama
    • Složena šahovnica s radnom krovom, ukras stola

Takav komad ugljične umjetnosti, poput šahovskog stola, može se napraviti samostalno. U isto vrijeme, to ga neće nužno koristiti u izravnom namjeravanom, kao što je ovaj izvorni šahovski stol, s vlastitim rukama, bit će savršeno uređenje bilo koje od soba vašeg doma. U procesu stvaranja ovog dekorativnog objekta namještaja, moguće je naučiti kako pravilno okupiti površinu odvojenu ravnomjernim kvadratima različitih boja korištenjem višebojanih ploča za furnira.

Šahov stol radi sami iz vlaknastih ploča

Izvorni šahovski stol bit će izvrstan unutarnji ukras.

Kao materijal, s kojom će biti moguće uspješno izgraditi stol vlastitim rukama, trebate koristiti:

Šahov stol radi sami iz vlaknastih ploča

Takav domaći klizni šahovski stol, nakon čega slijedi istovremeno igrajući šah i piti čaj, može se samostalno izraditi u skladu s shemom.

  • Ploče u blizini, čija debljina će biti oko 3 mm. Što se tiče veličina, oni bi trebali biti dovoljni za dobivanje 32 kvadrata s površinom od 4 × 4 kV. cm;
  • Ploče ebanovina, debele opet, ne više od 3 mm, u količini dovoljnoj za proizvodnju 32 kvadrata, površine svake od njih je 4 × 4 kV. cm;
  • Ploče erabl, čija je debljina oko 3 mm. Njegova veličina trebala bi biti dovoljna za dobivanje 4 pravokutnika, čije je područje od 11,5 × 56 četvornih metara. cm;
  • Rezidualni materijal nije izbačen, jer će njezine količine biti dovoljne da se kalupi od tankih traka;
  • Plastični list melamina je oko 1 kvadrat. m;
  • 4-trake široke 8 mm i duljine 70 cm, što će biti potrebno za Inlair;
  • šperpločani list 3 mm debljine;
  • Ploča ili list DVP, čija je debljina 19 mm,
  • Par kvadrata čija je površina 52.2 četvornih metara. cm;
  • 4 pravokutnika čija je površina jednaka 10x56 cm;
  • 4 Pine Brus, veličina 6.2 X1, 5x52, 2 cm, koji će napraviti proizvodnju dilatacije;
  • 6 borove ploče, čije dimenzije su 3x0.8x80 cm;
  • 4 dijela ebanovina, 4x4x7 cm veličine;
  • odbora toga, iz koje možete napraviti 2 kutije;
  • 4 mm ploča od šperploča u količini od 2 komada, površine od 18,6 x26, 3 cm svaki. Uz njihovu pomoć, dna kutija će se stvoriti;
  • lak.

Kako napraviti šahovski stol sami?

U procesu projektiranja takve namještaja, potrebno je voditi strogi podaci za crtanje, tako da možete izbjeći nepotrebne pogreške u izračunima i instalaciji. Prvi korak je odabrati koja vanjska površina želite dobiti za vaš šah. Pripremite 2 vrste ploča iz koje je površina šahovske ploče podijeljena na kvadrate. Jedna od ploča mora biti izrađena od tamnog drveta blizu stabla, a druga svjetla.

Debljina ploča je približno jednaka 3 mm, dok je važno skrenuti pozornost na činjenicu da nemaju nikakve nedostatke na njihovoj površini.

Šahov stol radi sami iz vlaknastih ploča

Tablica prikazuje dimenzije gredica i materijala za proizvodnju tablice.

Kako bi se dobile široke šahovske trake jednake 4 cm, bit će potrebno smanjiti odgovarajuće ploče s željeznom pilom iz ravnine i ravnala. Kao pouzdani vodiči, bit će moguće koristiti širinu od 4 cm širine. Da biste točno izvršili ovu operaciju, preporuča se popraviti ploču i ravnalo na radnom stolu s dvije stolarijske stezaljke. Nakon primitka traka obiju boja 4 cm. Ostat će izrezati od njih kvadrata s površinom od 4x4 cm. Za to možete koristiti oštra oštricu, bez zuba i oblik od drva, rez - Površina u kojoj će nešto prelaziti 4 četvornih metara. cm.

Ovaj obrazac se stavlja na vrh bendova, a potrebno je rez ploča na kvadratima s oštricom i čekićem. Kao rezultat toga, brzo i relativno lako dobiti prave kvadrate za šahovsku ploču s čistim rezovima i bez burrs i nepravilnosti.

Natrag u kategoriju

Stanice polaganja u redoslijedu kontrole i stvaranje ploče za stol s vlastitim rukama

Šahov stol radi sami iz vlaknastih ploča

Mjesta na ploči, koja bi trebala biti plava, zaglavi s slikarskim viskima, a zatim se primjenjuje boja. Nakon sušenja, viski se može ukloniti.

Nakon primitka točno 64 kvadrata, 32 svjetla i tamne boje, morate ih organizirati, kako to zahtijeva pravila igre, u redom za šahovnicu. Da biste to učinili, to bi trebalo uzeti plastičnu ploču za melamin kao potpornu ploču, na površini od kojih su trake ljepljivog papira fiksirane, tako da mogu, zauzvrat, mogu biti naizmjenično za popravak kvadrata, fotografiju 2. to je Vrijedi posvetiti posebnu pozornost na činjenicu da je potrebno zalijepiti kvadrati tako da nema praznina između njihovih stranaka i uglova. Zatim idite na uređenje rubova šahovske ploče. To će biti moguće učiniti s trakom od 8 mm širom, koji se nalaze oko rubova granica šahovske ploče. Oni moraju biti fiksirani na isti način kao i sa stanicama šahovske ploče.

Ne zaboravite da izrežite spojne točke kutova na trakama pod kutom od 45 stupnjeva. Prije instaliranja tih granica, prvo pokušajte na ploči biti sigurni u simetriju i ujednačenost dizajna. Nakon lijepljenja ovih elemenata dobit ćete dizajn prikazan na fotografiji, koji će se kasnije ugraditi u tablicu.

Šahov stol radi sami iz vlaknastih ploča

1 - Opći pogled na stol s kućnim nogama; 2 - točne noge; 3 - montažne ploče ženske noge; 4 - pričvršćivanje uzdužnog kralja; 5 - pričvršćivanje donjeg uzdužnog kralja; 6 - Uvlačiva kutija

Glavni dio tablice će biti ploča za podršku debljine 10 cm, 4 krajnje površine, za koje će se oslanjati stopala stola, 2 noge i jedan spojni dio. Oni će biti prikladni za izvođenje od vlaknastih ploča, čija je debljina 19 mm. Kako bi se predmeti za stol s vlastitim rukama smanjili glatkim i lijepim, bolje je pre-stvoriti predloške za koje će se smanjiti noge i drugi dijelovi tablice. Budući da su noge i poprečni dijelovi tablice simetrični, predlošci se mogu uzeti pola na koji se nalazi oznaku na čistom materijalu, a zatim su rezani na radnom stolu pomoću električne pile. Zatim idite na stvaranje platforme, čija je debljina 10 cm. Omogućite, uzimajući 2 ploča ploča s debljinom od 19 mm i površinom od 52,5x52, 5 cm, koji će postati kompozitni dijelovi podrška. Da bi se povećala njegova debljina do 10 cm, bit će potrebno koristiti još 4 borova bara s dimenzijama od 6,2 x1,5 cm i duljine 52,2 cm, koji su instalirani između 2 panela, povezujući ih s noktima. Rubovi dobivene ladice zatvorene su rezanim pločama izrezane ploče od vlakna.

Natrag u kategoriju

Složena šahovnica s radnom krovom, ukras stola

Nakon svih elemenata s kojima je counter kompiliran, potpuno sastavljen, cijela površina mora biti tretirana s mastik. Da biste osigurali šahovsku ploču na stolu, morate koristiti kontaktni ljepilo koji pruža najjednostavnije elemente za lijepljenje preko cijele površine. Trebaju se podmazati i površinu tablice i površinu ploče. Nakon ovog postupka dobit ćete šah countertop.

Noge za stol sa svojim vlastitim rukama također su napravljene prema prethodno stvorenoj skici. Moraju biti savršeno simetrični. Kada su uklesani, u gornjim rubovima koji će biti pričvršćeni na stolni vrh, rupe ispod titaka suše se, kroz koje će ploča s šahovskom pločom biti povezana s nogama. Prethodno je potrebno izgraditi spojni element koji će pričvrstiti noge tablice na odgovarajućoj razini s maksimalnom čvrstoćom. Oni će poslužiti drvenom baru. Priključak tablica noge sa stolom mora se provesti tako da se kontratop vodoravno vraća na ravnu površinu, a preostali dijelovi bi bili ojačani. Da bi dizajn bio jak, tikvica i rupe u stolu, u kojem će biti umetnuti, tretirajte stolarskim ljepilom i čvrsto pritisnite spojne dijelove. Na ovoj se tablici mogu se čitati za dekorativne završne obrade.

Završna obrada šahovskog stola s vlastitim rukama je njezin lakinski premaz, koji vam omogućuje da se namještaju namještaj. Štoviše, s lakom možete dodati kontrast između tamnih i laganih stanica šahovske stanice. Cijeli stol će morati biti pokriveni najmanje dva sloja laka. Neki carperi nude prije primjene laka kako bi pokrili ploču za podršku pod stolom i izravno njegove noge boje, čija bi boja trebala biti izabrana po nahođenju domaćina kuće. Kada je cijeli stol spreman, mora ostati neko vrijeme, otprilike dva dana, tako da se može potpuno osušiti.

Članak o temi: Kako popraviti mješalicu pod tušem, bez izazivanja vodovoda?

Čitaj više