Septičke tenkove za privatnu kuću: Kako odabrati i kakve vrste, cijene i recenzije

Anonim

Septičke tenkove za privatnu kuću: Kako odabrati i kakve vrste, cijene i recenzije

Postoji najrazličitije, drugačije u načelu operacije, volumen i trošak septikata za privatnu kuću - kako odabrati optimalno prikladan model da shvatite teško ako nemate dovoljno informacija. Osim toga, takve postrojenja za obradu mogu se napraviti vlastitim rukama, a ta se opcija također ne smije propustiti.

Vrste septika

Možete klasificirati postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda u različitim znakovima. Uglavnom vlasnici su zainteresirani za troškove opreme, kao i troškove usluga i intenzitet rada njezine instalacije. Obično je to ili ta prednost kompenzirana nepovoljnom položaju. Stoga će septički model biti prikladan u radu, koji je najprikladniji za specifične uvjete. Važno je ispravno definirati prioritete za odabir u svakom slučaju.

  • Kumulativno Istrošeni tipovi za privatnu kuću su najjeftiniji i jednostavniji uređaji. Međutim, oni zahtijevaju crpljenje, a to je povezano s plaćanjem usluga procjene stroj i dodatnih problema. Očito, da se takve strukture mogu biti udobne. Nisko intenzitet punjenja, što znači da su najprikladniji za privremene smještajne kuće koje se koriste kao vikendice. Pročišćavanje efluenta u ovom slučaju zapravo nije izvedena.

    Septičke tenkove za privatnu kuću: Kako odabrati i kakve vrste, cijene i recenzije

    Akumulativna hermetička septička treba trajno crpljenje

  • Septičke jame za privatnu kuću koja ne zahtijevaju česte crpke i koji se sastoji od nekoliko kamera - Sposobnost osiguranja udobno zbrinjavanje otpadnih voda, podložnim stalnom boravku, toaletima, dizalicama, duši i kupaonici, pranje i perilicu posuđa. Da bi se struktura čišćenja ne trebala pumpati, odvoda u njemu mora se očistiti za mogućnost naknadne drenaže pročišćene tekućine u tlo.

    Septičke tenkove za privatnu kuću: Kako odabrati i kakve vrste, cijene i recenzije

    Nakon čišćenja u dvokomornoj septičkoj septika, voda ide do kuhanja tla kroz sloj ruševine

Autonomna septička jama za privatnu kuću obično koristi dva načina čišćenja u isto vrijeme:

  • Mikroorganizmi septicina obrađuju se organskim inkluzijama, pretvarajući ih u IL, vodu, a plinovi ispuštaju duž ventilacijske cijevi.
  • Nakon toga, djelomično pročišćena septika je tekućina koja prolazi u koraku mehaničkog filtriranja (polja filtracije, sloj ruševine ili šljunka, itd.).

Praktično štetne inkluzije tekućine iz septike, ovisno o kvaliteti čišćenja, mogu se odvoditi u tlo, uvući u bazu podataka odvodnje ili se koristi za zalijevanje biljaka.

Septičke bez crpljenja zauzvrat su podijeljene u dvije vrste:

  • Ovisan o energiji Septičke jame imaju opremu povezanu s mrežom (kompresor crpke). Njihov rad zahtijeva troškove, ali voda nakon takvih uređaja mnogo je čišći.
  • Nehlapljiv Septičke ne zahtijevaju mrežnu vezu. Ventilacija i pročišćavanje u njima provode se na prirodan način. U isto vrijeme, oni gube na kvalitetu otpadnih voda.

Lokalne kanalizacijske postaje (LOS ) - to su skupi, ali najučinkovitiji i najučinkovitiji tretman složenih sustava s promišljenim dizajnom. Liječenje povisa ovisnih o energiji i koriste biološke metode za čišćenje otpadnih voda.

Septičke tenkove za privatnu kuću: Kako odabrati i kakve vrste, cijene i recenzije

Duboko biološko čišćenje

Različite postrojenja za pročišćavanje kanalizacije i po broju kamera , Obično su stekli pojedinačne, dva ili trobrodna septička modela. Važno je znati da broj komora sedica također utječe na kvalitetu čišćenja. Korak Raspadanje, oborine i filtriranje nečistoća omogućuje vam da uklonite do 95% inkluzija i još mnogo toga.

Tvrdili su vlastite ruke

S obzirom na to kako odabrati septičku jamu i koliko je učinkovita učinkovita, treba imati na umu da uređaj većine modela nije previše težak, tako da instaliranje takvog uređaja bilo kojeg prikladnog tipa ne čini ga teškim. Nezavisni građevinski seppis u privatnoj kući zahtijevat će vrijeme i trud, međutim, će značajno uštedjeti novac. Često su korišteni materijali koji se koriste za proizvodnju septičke.

Napomena: Plastične cijevi, TEES, ventilacijske slavine, neuspjeh za odvodnji sloj je materijal koji će biti potrebni u gotovo svakom slučaju s izuzetkom nijansi. Na primjer, odvodnja nije potrebna za akumulirati septičke.

Glavna razlika u materijalu koji se koristi za zidove objekata za liječenje spremnika. Svaka opcija ima svoje prednosti i mane.

  • Beton u čistom obliku Za izgradnju otopine za punjenje u oplate, to je dosljedno, prikladno tijekom prijevoza i izdržljivo. Glavni nedostatak takve konstrukcije je dugo razdoblje rada koji se ne može smanjiti. Zidovi i pregrade između fotoaparata "Povećanje" postupno, ne više od 50 cm. U isto vrijeme, sljedeća faza se izlije tek nakon smrznutog prethodnog.
  • Betonski prstenovi S istom snagom i trajnosti, može se brzo brzo montirati, pažljivo popraviti i šivati ​​zglobove. Glavni nedostatak opcije je složenost transporta materijala na mjesto i potrebu za korištenjem opreme za podizanje (dodatni troškovi) za kretanje prilikom instaliranja, uključujući i za snižavanje prstena u kitty.

    Septičke tenkove za privatnu kuću: Kako odabrati i kakve vrste, cijene i recenzije

    Na fotografiji septičkih jama za privatnu kuću - ugradnja betonskih prstena u jamu

  • Ciglana Podignut je brže od monolitnih betonskih zidova. U tom slučaju, transport prijevoza s pomoći opreme je potrebno samo u fazi isporuke na mjesto. Nedostatak je prilično visoka vrijednost cigle, iako je moguće koristiti ostatke nakon izgradnje kuće ili garaže, kao i korišteni materijal nakon demontaže svih struktura.
  • Plastične Eurocube Jeftini čak i ako kupujete nove proizvode, au nekim poduzećima koji primaju potrošni materijal u sličnom spremniku, možete kupiti Eurocube koji se koristi po vrlo niskoj cijeni. Neobjavljene prednosti takve sepci su lagane i brze instalacija, apsolutna otpornost na vlagu (i, u skladu s tim, visok stupanj sigurnosti okoliša) materijala. Nedostaci su ograničen volumen, potreba da se određene mjere za sprječavanje stiskanja spremnika tla (prije svega tijekom zamrzavanja) i "pop-up" rezervoara u poplavi (za to, svjetlosni spremnici "sidro "Zakladi).

    Septičke tenkove za privatnu kuću: Kako odabrati i kakve vrste, cijene i recenzije

    Septička iz Eurocubes bit će jeftina opcija za uređaj na web-lokaciji

  • Za vikendice s malom količinom otpadnih voda, mali, ali jeftini Septičke jame s kotačima automobila.

Popularni modeli septicova

Dva septička proizvođača pobijedila je na domaćem tržištu. U asortimanu svakog od njih - modeli različitih volumena, međutim, u proizvodnji njegovih modela, brandovi se pridržavaju određenih pravila, a time postoje karakteristični za sve proizvode svakog modela značajke raspona.

  • Septička jama Jeftiniji i dostupni širokom krugu kupaca. Sastoje se od tri komore i pružaju uklanjanje na 70-75% nečistoće. "Spremnici" Autonomni, nehlapljivi, ali mogu se instalirati samo na labavim pjeskovitim tlima za visokokvalitetnu odvodnju pročišćene tekućine i samo pod uvjetom da postoji dovoljno duboko uzemljenje podzemnih voda. Povremeno se popiju ovog branda zahtijeva čišćenje uz pomoć stroja za procjenu, međutim, podložno ispravnom radu kontakta posebne opreme bit će potrebno vrlo rijetko. Odvajanje ovog tipa preporučuju se zajedno s aditivnim kompleksima - infiltratima.

    Septičke tenkove za privatnu kuću: Kako odabrati i kakve vrste, cijene i recenzije

    Septička jama s infiltratorom

  • Sepca topa - Skupo, ali vrlo učinkovito (uklanjanje do 98% sedimenta) model. Oni su ovisni o energiji i posjeduju složeniji dizajn. U takvoj septici postoje istovremeno aerobni i anaerobni raspadanje efluenta, kao i njihovo filtriranje. Oni ne zahtijevaju dodatnu opremu i mogu se instalirati na bilo koja tla. Ne zahtijevaju procjenu čišćenja. Izuzetno je rijetko potrebno ukloniti mulj, koji se vlasnik kuće može provesti samostalno.

Ono što se može odabrati septička oznaka za dom, ovisno o uvjetima. U nekim slučajevima, skupa oprema ispada da je praktičnija i ekonomičnija u radu, plaćanje troškova. U drugima, preporučljivo je kupiti jeftinije modele. Stoga, i nedvosmisleno odgovoriti da je bolje septička ili autonomna kanalizacija, smještena na temelju duboke stanice za čišćenje, možete razmotriti samo određenu situaciju.

Kriteriji septičkih odabira

Prilikom rješavanja pitanja, kako odabrati septičke tenkove za privatnu kuću - cijena je važna, ali daleko od najvažnijih kriterija.
  • Volumen i performanse Septička - jedan od glavnih rezultata. Oni utječu na učinkovitost pročišćavanja efluenata i udobnosti korištenja kanalizacijskog sustava u cjelini.
  • Broj kamera Septička je također određena volumen otpadnih voda. Jednokozni modeli su ekonomično rješenje za davanje malom količinom vode koja će se pročistiti. S stalnim smještajem, dva i bolji dizajn trobrod.
  • Sustavi za ispuštanje Oni mogu učinkovito funkcionirati samo na labavim tlima i, ovisno o dubokom brtvljenju otpadnih voda. Na glinenim tlima, mogu se koristiti akumulativne septičke jame za vikendice ili lokalne kanalizacijske sjedala koje ne zahtijevaju liječnici u tlu, za kuće sa stalnim smještajem.
  • Cijena Trebalo bi se definitivno uzeti u obzir pri odabiru, a vrlo često isti proizvodi su značajno različiti u funkcionalnosti. U isto vrijeme, najjeftinije septičke plovila, na primjer, dizajn guma, prikladni su samo za vikendice.

Kako bismo bolje podnijeli raspon cijena agenta, ovdje dajemo troškove gore opisanih dva modela. Vrh Premis 5, dizajniran za 5 osoba, koštat će 77.000 rubalja i više, a troškovi septicitet spremnika 1 (za 1-3 osobe) će biti od 17500 do 35.000 rubalja (tako velike varijacije cijena za ovaj brand povezan je s sezonskim dionicama).

Informacije u videu također će biti korisne pri odabiru septika za privatnu kuću.

Tajničke škole za privatne kuće

Ovdje su neke recenzije septičkih vlasnika.

"Imamo dobru i dobro zadržanu ljetnu kućicu s vrlo pristojnom kućom u kojoj svjetlo, voda, voda, postoji plinski cilindar, ali nedostaje samo lokalna kanalizacija. Model septicina izabran je za dugo vremena i pažljivo. Dakle, kao dio mjesta, imamo mali, i tamo živimo samo vikendom, ljeti, a onda je izbor naših pala na malu i jeftin model akumulativnog protoka. Jednostavan je i jeftin u instalaciji i radu, au biti to je kompaktna verzija Cesspoola. Tu je ovaj sustav i nedostaci. To je potreba za održavanjem agenta za procjenu i još uvijek prisutnost neugodnih mirisa, ali mi se čini da su tuzi ovdje prekinuti ... "

Spermom, Volgogradom

"I instalirali smo septički tenk sami, od betonskih prstena. Instalacija je napravljena s dubinom od tri metra. Nije potrebno prečesto očistiti, za nas savršenu dvokomornu opciju - brzinu protoka do 1 m3 dnevno. I koristio sam cijevi, oni su lakši, a ne hrđa. "

Dmitry Olegovich, Saransk

"Instalirao sam prije 7 godina Ecoline na 3,5 Kuba. I aktivno koristiti čak i susjede. Još nisam to očistio. Jedini minus napisan je u uputama koje nakon 10 godina treba očistiti. Ostaje 3 godine, ali ne i čišćenje lova. "

Ruslan, Obansk

"Koristimo septičku jamu. Tako je jednostavno instalirati da su prvi sumnjali da li bi to funkcioniralo tako dobro kako kažu proizvođači. Stavi - radovi. Nemoj se žaliti. Želio bih upozoriti da je bolje odmah izračunati volumen septicizma, na temelju mogućeg priljeva ljudi. Imali smo mnogo u smislu volumena, ne brinite.

Sergey, Izhevsk

Članak o temi: Debljina šperploča na drvenom katu: polaganje podloge, kako izoštravati bez ljepila, podova u kući, kako staviti premaz

Čitaj više