Sredstva za CESSPOOLS i septike: Za čišćenje suhih lats, kemija, pregleda, recenzije

Anonim

Sredstva za CESSPOOLS i septike: Za čišćenje suhih lats, kemija, pregleda, recenzije

U masi otpada koji se nalazi u utilizatorima, proces truljenja se lako pojavljuje, koji negativno utječe na sanitarnu i higijensku atmosferu kuće i mjesta i uzrok neugodnog mirisa. Sredstva za septike, kao i za Cesspool, omogućuju ne samo da spriječi izgled mirisa, već i produbiti dno prilikom vožnje poboljšanjem kvalitete obrade krutih komponenti otpadnih voda.

Biološka sredstva i njihove značajke

Bilo koji biokemijski agens za suhi sadržaj i CESSPOOLS predstavlja nekoliko vrsta bakterija koje, kada se naseljavaju težinom, pomiče pokvarenu mikrofloru i doprinose razgradnji čvrstih inkluzija s formiranjem IL. Potonji, pak, može se koristiti kao ekološki prihvatljivo organsko gnojivo.

Biološke pripravke se prodaju u obliku tableta, otopina ili praha, koji zahtijevaju prethodno razrjeđivanje u vodi.

Sredstva za CESSPOOLS i septike: Za čišćenje suhih lats, kemija, pregleda, recenzije

Biološka sredstva za cesspoole, septičke i suhe

Nedostaci biokemijskih sredstava primjenjuju Osjetljivost na vanjske čimbenike , Temperaturni raspon u kojem može postojati slična mikroflora - od +5 do + 35 ° C. Za neke pripravke, gornja granica može biti + 45 ° C. Osim toga, kada se koristi biološki proizvodi, potrebno je pristupiti izboru Deterdženti za pranje i perilice posuđa. Strojevi, čišćenje i dezinfekcija pripravci za vodovod. Mnogi od njih mogu uništiti korisne bakterije pri ulasku u kanalizaciju i septičku jamu.

Značajke kemijskog čišćenja kanalizacijskog sustava

Kemijsko čišćenje septička se izvodi brzo, dok kolonije bakterija traju neko vrijeme, tako da se adaptacija mikroflora dogodila na uvjete, a tek nakon toga počinje reprodukcija mikroorganizama i procesa prerade.

Kemijski lijek za ulične toalete i Cesspools može raditi na svim temperaturama, što smanjuje razinu zahtjeva za uvjete rada utilizatora.

Kada koristite kemikalije, praktički nema ograničenja za odabir kućnih kemikalija. Osim toga, kemijski spojevi ne zahtijevaju kvalitetu vode i mogu zadržati svoju učinkovitost na visokoj krutosti.

Članak na temu: Električni topli kat ne zagrijati - što učiniti

Sredstva za CESSPOOLS i septike: Za čišćenje suhih lats, kemija, pregleda, recenzije

Na fotografiji, kemikalija za čišćenje cesspoola

Nedostaci kemijskih pripravaka uključuju:

  • Rizik od otrovnih tvari u tlu,
  • Agresivnost sredstava u odnosu na kanalizacijske cijevi od metala i drugih elemenata sustava (uz uporabu kemikalija, poželjno je koristiti cijevi i spremnike od polimernih materijala otpornih na ovu vrstu utjecaja).

Vrste kemikalija

Kemija za septičizam se klasificira ovisno o vrsti aktivne tvari. Uz korištenje svake vrste sredstava, ima vlastite karakteristike.

Formaldehid

Sredstva ovog tipa do nedavno bili su popularni zbog njihove niske cijene i visoke učinkovitosti. Međutim, znanstvena istraživanja dokazala je njihovu toksičnost i karcinogeni učinak, tako da se takva sredstva ne proizvode i ne koriste.

Nitratni lijekovi

Nitrat znači čišćenje septičkih i cesspoola na načelu djelovanja su oksidizatori. Njihov sastav sadrži surfaktante (surfaktante), koji imaju deterdžent i uništavaju neugodni miris. Upotreba nitrata doprinosi razrjeđenju sadržaja korištenja i sprječava pojavu neugodnog mirisa. Iz svih kemijskih lijekova, nitrat su najučinkovitiji ekološki prihvatljiviji, ali njihov bitan nedostatak je visok u usporedbi s drugim vrstama sredstava.

Amonijevi proizvodi

Sredstva za čišćenje CESSPOOL-a na temelju amonijevih spojeva karakteriziraju visoka učinkovitost i brzina. Oni savršeno eliminiraju neugodne mirise. Nedostaci amonijevih kemikalija su veliki u usporedbi s analognom osjetljivošću na agresivnost medija i složenosti interakcije s nekim kemikalijama za kućanstvo. Konkretno, ako otopine sapuna spadaju u odvode nakon pranja ili duše, sposobnost kemijske priprave za razrjeđivanje sadržaja kanalizacije je oštro smanjena. Još jedna dvosmislena nijansa: do sada se ne proučava utjecaj komponenti amonijevih kemikalija na okoliš.

Prah za izbjeljivanje

Lime klor je jedan od najpristupačnijih i jeftinijih pripravaka za čišćenje cesspoola i septičke. Učinkovito dezinficiraju tenkove i sprječava širenje patogenih bakterija, ali i kao formaldehid lijekova toksične i karcinogene tvari. Unatoč tome, limeljenje klora i dalje se koristi i sada.

Članak o toj temi: Odaberite sušilo za kupaonicu

Značajke korištenja kemikalija

Imajući poželjne kemikalije, treba razumjeti da se njihovo djelovanje usmjerava isključivo na dezinfekciju septičkog sadržaja i promijeniti njihovu dosljednost kako bi se osiguralo jednostavno crpljenje. Obrada otpada za kanalizaciju na gnojivo nije proizvedeno, ali Sadržaj reciklatora ne može se koristiti i obvezno je ukloniti s mjesta.

Iznimka ovog pravila može se smatrati odvodima liječenim određenim nitratom (dušične kiseline). Dopušteno je koristiti ove sredstva za zalijevanje torbice za kompost.

Sredstva za CESSPOOLS i septike: Za čišćenje suhih lats, kemija, pregleda, recenzije

Učinkovit alat za čišćenje CESSPOOL-a na temelju mineralnih gnojiva (agens za oksidaciju nitrata)

Sigurnosna pravila pri korištenju kemikalija

  1. Koristeći kemijsko sredstvo za obradu CESSPOOLS, potrebno je koristiti sredstvo zaštite (gumene rukavice, maske ili respirator, odjeću, ne dopuštajući štetne tvari na kožu),
  2. Važno je pratiti razinu sadržaja septe ili Cesspoola i spriječiti njihov preljev, što može dovesti do toksina na gornje slojeve tla.
  3. Budite sigurni da imate ventilaciju za uklanjanje generiranih plinova. U nedostatku ventilacijskih plinova, može uništiti hermetički dizajn i, prodiranje kroz pukotine, stvoriti rizik od eksplozije kada koristite otvorenu vatru na web-lokaciji.
  4. Uvijek steknite samo sredstva poznatih i dokazanih proizvođača i primjenjuju ih, strogo promatranje primijenjenih uputa.

Uzimajući u obzir posebnosti korištenja različitih vrsta lijekova, najbolji alat za uporabu u selicama i cesspooli za kupnju nije previše jednostavan. U obveznom postupku treba uzeti u obzir način korištenja kanalizacije (periodične, sezonske, trajne) i vrste septičkog korištenog. Župljive jame bez dna i septička jama s oštricom tekuće komponente za drenažu tla nisu prikladni za uporabu toksičnih pripravaka zbog visokog rizika od štetnih tvari u tlu.

Sredstva za CESSPOOLS i septike: Za čišćenje suhih lats, kemija, pregleda, recenzije

Koncentrat koji se sastoji od surfaktanata i kvaternih amonijevih spojeva nije toksičan i ekološki siguran

Na tržištu kemijskih pripravaka za čišćenje septičkih i cesspoola prikazani su sredstva inozemne i domaće proizvodnje. Prema korisničkim pregledima, kvaliteta robe ovih kategorija je približno ista, pod uvjetom da ih objavljuju poznati proizvođači i ispunjavaju zahtjeve sanitarnih standarda.

Članak na temu: Patchwork deka s vlastitim rukama: patchwork deke, fotografije, glavni razred za početnike, kvadrati kvadrata, kako šivati ​​bilateralne prekrivače, video instrukcija

Ipak, prema zapažanjima, u privatnim kućanstvima s stalnim smještajem Biopradi se češće koriste , Kemijski lijekovi su prikladni za kuće i vikendice sa stalnim ili sezonskim smještajem. Bakterije pod takvim radnim uvjetima mogu umrijeti tijekom duge pauze ili spuštanja temperature. Korištenje kemije omogućuje brzo i učinkovito eliminiranje mirisa, napraviti sanitarnu obradu i pripremiti odvode na naknadno crpljenje.

U većini slučajeva potrebno je mehaničko čišćenje septičkih i cesspoola (iznimka je lokalna kanala). Najčešće se crpljenje koristi uz pomoć proizvoljnog stroja. U isto vrijeme, kemijski i biološki pripravci pojednostavljuju zadatak. Kada koristite biološke alate, odvodi se mogu razdvojiti tekućom komponentom i precipitat u obliku YA, a mehaničko čišćenje se reducira na uklanjanje ili se može ukloniti ili se može provesti i za punu količinu sadržaja reciklara ,

Recenzije

U nastavku se nalaze neka sredstva za cesspoolove i septike i recenzije na njima.

"Kada je moj suprug i ja kupili seosku kuću, morali ste učiniti nešto hitno s potpunim Cesspoolom. Na savjet poznanika, mikrobiološka priprema "Dr. Robik" i bili su zadovoljni. Manje od tjedan dana nakon tretmana, volumen u jami se smanjio, a neugodni mirisi počeli se osjećati manje. Reći ću da je u ljeto, proizvod se konzumira mnogo ekonomičniji nego zimi. U ovom trenutku smo potpuno napustili sredstva koja sadrže klor. "Dr. Robik" u potpunosti nam odgovara. "

Nina Nikolavna, Samara Regija

"Koristim poljski Sanex biološku pripremu za čišćenje Cesspoola. Mikroorganizmi sadržani u drogu jedu otpad organskog podrijetla, savršeno se nose s mastima i papirom. Pakiranje Uzimam brzinom od 2 Cu. m. i za godinu dana dovoljno je. Zadovoljan korištenjem tog načina, kako se drugi ne primjenjuju i ne uspoređuju s onim što. "

Jurij, PSKOV

Čitaj više