Rešetke na prozorima s vlastitim rukama: kako napraviti i instalirati kod kuće

Anonim

Napravite rešetke na prozorima vlastitim rukama - jedan od najpraktičnijih načina za zaštitu stanovanja od prodiranja uljeza. Ako pristupite procesu njihove proizvodnje ne samo s praktičnog stajališta, takav dizajn može postati originalni ukras kuće.

Rešetke na prozorima s vlastitim rukama: kako napraviti i instalirati kod kuće

Vrste desetaka prozora

Prvo morate odlučiti o vrsti proizvoda i odabrati materijal.

Što se tiče funkcionalnosti, podijeljeni su u tri skupine:

  1. otvorena;
  2. zamah;
  3. Klizna.

U stambenim zgradama i apartmanima najčešće postavljaju "gluhe" proizvode. Oni su vrlo jednostavni i stoga jeftini. Da biste odabrali takav dizajn, morate uzeti u obzir sljedeće: "gluha" zaštita može biti instalirana u stanu ili kuću koja ima najmanje dva odvojena izlaza. Ako se požar dogodi, takav se roštilj ne može koristiti kao izvanredni izlaz.

Industrijski i komercijalni prostori opremljeni su drugim vrstama rešetke ili kliznim modelima. U isto vrijeme treba osigurati otvaranje mehanizma iznutra prostorije.

Rešetke na prozorima s vlastitim rukama: kako napraviti i instalirati kod kuće

Za stambene zgrade nisu prikazani takvi zahtjevi, stoga je dizajn proizvoda i materijala iz kojih je dovršen trebao pružiti:

  • jednostavnost;
  • funkcionalnost;
  • Mogućnost otvaranja (u nedostatku dva neovisna izlaza).

Proizvodnja takvih struktura omogućuje male netočnosti, za razliku od ljuljački modela.

Koji materijal odabrati? Uglavnom primijenite čelične šipke i uglove. Debljina kutova treba biti najmanje 2 mm, šipke u promjeru trebaju biti najmanje 5 i ne više od 20 mm. Ovi pokazatelji ovise o željenoj pouzdanosti rešetke. Skup priključaka uključuje petlje, dvorac i ručke na njega. Nakon odabira odgovarajućeg materijala, možete početi stvarati rešetku.

Rešetke na prozorima s vlastitim rukama: kako napraviti i instalirati kod kuće

Faze proizvodnje

Prvo morate napraviti crtež budućeg proizvoda. U tu svrhu mjerenja se mjere otvaranjem prozora. Dimenzije dizajna moraju biti nekoliko mm (u pravilu, za 5-10) manje od otvaranja. Posebnu pozornost treba posvetiti donjem povlačenju. Njezini rubovi trebaju biti na udaljenosti od 5-15 cm od zida zida. Sama rešetka trebala bi biti smještena u zgradi s pročeljem zgrade. U ovoj situaciji postoje dvije opcije:

  • Visina proizvoda bit će manje otvorena tako da se nijansa nalazi u okviru;
  • Na mreži, izbočina je napravljena za nisku plimu.

Vijeće

Najbolje rješenje je prva metoda u kojoj je osigurana manja visina proizvoda.

Nakon odabira modela i mjerenja će se ukloniti, možete početi izraditi crtež. Dizajn otvaranja uključuje dva elementa: okvir i krist. Ovisno o dimenziji prozora, može biti jedan ili dva pokretna krila. Ako je širina prozora jedan i pol metara ili manje, bolje je instalirati jednostranu rešetku. S velikim veličinama preporučuje se dvostrani dizajn. Crtež ne smije sadržavati samo dimenziju rešetke, već je i pokazala mjesto dijelova koji formiraju zaštitnu osnovu. Važno stanje je spriječiti prodiranje između njih, čak i uz mali rast. Ova udaljenost je obično do 15 cm.

Članak o temi: Klasične kuhinje

Složenost uzorka ovisi o postojećoj opremi i želji za provođenjem dugotrajne operacije. Konvencionalni elementi presijecanja zahtijevaju najkončnije komplet:

  • Kutni stroj za brušenje (ili brusilica);
  • Instalacija za zavarivanje.

Vijeće

Ako trebate implementirati zamršenu ideju, nemojte činiti bez posebnog uređaja za savijanje koji će napraviti potrebnu sliku.

Rešetke na prozorima s vlastitim rukama: kako napraviti i instalirati kod kuće

Proizvodni proces

U skladu s crtežom, potrebni dijelovi su izrezani od uglova i pojačanja. Njihova površina mora biti pažljivo očišćena protiv korozije i kontaminacije. Da biste to učinili, bolje je koristiti posebne kemikalije. Nakon obrade možete nastaviti s proizvodnjom okvira.

Prvo, "kostur" je kuhana, krila se stvaraju njegove vrijednosti. U ovoj fazi također će biti potrebni čelični uglovi. Prema shemi, praznine ojačanja su zavarene na krilo. Zatim, zaklopci su montirane u okvir, nakon čega trebate označiti za točke pričvršćivanja petlji. Treba pamtiti da se petlje ne treba otvoriti unutra. Nakon prikupljanja cijelog dizajna.

Završna faza je ugradnja mead za zaključavanje. Potrebno je obaviti rad s maksimalnom točnošću, tako da je dizajn prvi put instaliran u vertikalnom položaju, a tek tada postoje mjesta za zavarivanje učenika. Njihova lokacija ovisi o visini prozora u odnosu na zemlju i može imati srednji dio ili nižu trećinu dizajna.

Da bi proizvod za mnogo godina, površina mreže mora biti prekrivena temeljem, a zatim obojite.

Rešetke na prozorima s vlastitim rukama: kako napraviti i instalirati kod kuće

Instaliranje rešetke

Čelične šipke od debljine 20 mm montiraju se u vanjske padine. Njihova količina ovisi o perimeru proizvoda. Za svakih 50 cm potrebno je jedno prazno za montažu. Dubina montaže u zid je tri četvrtine iz duljine šipke. Izbočine iz vanjske padine trebale bi biti takve da je u instaliranju proizvoda u konac s vanjskim zidom. Nakon instalacije šipki, okvir im je zavaljen. Mjesta za zavarivanje također treba tretirati s prajmerima i bojom za pokrivanje.

Članak na temu: Ulica Catering rasvjeta s vlastitim rukama: 10 elementarnih ideja za vrtne svjetiljke (48 fotografija)

U ovoj fazi, instalacija rešetke je dovršena. Ostaje samo provjeriti dizajn strukture i njezine snage. Svaka faza proizvodnje i instalacije mora se pažljivo izračunati. Kada koristite jedinicu za zavarivanje, morate slijediti sigurnosne propise. Izvođenje svih ovih uvjeta omogućit će izradu rešetke na prozore s vlastitim rukama, nakon što je dobio pouzdan i atraktivan zaštitni dizajn za prozor.

Čitaj više