Očistite kave i aparate za kavu iz ljestvice

Anonim

Ako se ispravno brinete za kuhinjsku opremu, to će značajno smanjiti rizik od preranih rašenja i raznih problema tijekom rada. To se odnosi i na aparat za kavu, od kojih se glavna "bolest može nazvati akumulacijom razmjera na različitim elementima.

Kako očistiti svoj kava za kavu sami? Što je potrebno za to? I kako shvatiti da jedinica treba čišćenje?

Čišćenje aparata za kavu iz razmjera: Kada je potrebno?

Caring skrb zahtijeva redovito čišćenje i koliko često treba biti učinjeno, izravno povezano s kvalitetom vode. Uz povećanu tvrdoću vode, potrebno je očistiti jedinicu jednom svakih 30-40 dana, a ako je voda dovoljno mekana od jednog čišćenja u šest mjeseci.

Očistite kave i aparate za kavu iz ljestvice

Što je potrebno za hitno čišćenje aparata za kavu može se odrediti sljedećim značajkama:

  • pojavu snažnog Huma u procesu rada;
  • Tanki kapljica tekućeg napitka (tanji nego obično);
  • Bijeli talog u kavi.

Kada se ti znakovi čiste čišćenje stroja, potrebno je početi bez odlaganja. Za vlasnike agregata sa sustavom samočišćenja, to nije problem, ali oni koji imaju jeftinije vozilo u kuhinji, morate to učiniti sami.

Što očistiti stroj za kavu iz razmjera

Kemijska industrija razvila je niz sredstava iz razmjera u aparatu za kavu. Oni pomažu u obavljanju svih potrebnih postupaka učinkovito i bez poteškoća.

Međutim, ne možete trošiti dodatni novac za kupnju sredstava i iskoristiti činjenicu da svaka ljubavnica ima, naime, limunska kiselina. Ova jednostavna i pristupačna tvar je snažna sfera iz razmjera.

Članak o temi: Izvorni darovi to čine sami bez novca za rođendan

Bez obzira na to kako se odlučite iskoristiti, morate istražiti upute za aparat za kavu prije posla. To će pomoći izbjeći pogreške i ne pokvariti jedinicu.

Kako očistiti aparat za kavu iz ljestvice

Često, kada kupujete kave strojeve s njom, steći potrebne alate za čišćenje. Ako nisu bili vezani uz agregat, mogu se kupiti u trgovini kućanstava.

Kako očistiti aparat za kavu iz razmjera? Ako jedinica nema funkcije samočišćenja, morate djelovati kako slijedi:

Ako vaše jedinice bez pulvera, na kraju čišćenja, zaspite kavu i pokrenite program kuhanja. Za strojeve s pulveromom ili prijevozom vrste roga, program je dopušten, bez pada kave.

Nakon završetka procesa kuhanja, ponovite manipulacije dok se cijelo otopinu ne ukloni iz spremnika. Stvorite piće, pripremljene u procesu čišćenja, to je nemoguće!

Nakon završetka čišćenja, ulijte čistu vodu u spremnik, a zatim odvodite kroz otvorenu dizalicu. Nakon što je zazvonila radna jedinica stroja u hladnoj vodi.

Kako očistiti aparat za kavu s funkcijom automatskog čišćenja? Ako je vaša kuhinja "pametan" stroj, čišćenje se obavlja mnogo lakše. Morate učiniti sljedeće:

  • Napraviti rješenje u skladu s uputama.
  • Ulijte tvar čišćenja u spremnik.
  • Uklonite ostatke kave iz spremnika za otpad.

Nakon toga ćete morati pokrenuti samo proces automatskog čišćenja, au procesu prelijevanje vode i po potrebi očistite paletu.

Ova pravila su uobičajena, ovisno o modelu jedinice, čišćenje se može izvesti drugačije.

Čišćenje aparata za kavu iz prostrane kiseline

Ne možete steći posebna sredstva, nego čistiti aparat za kavu s limunskom kiselinom. U tom slučaju, uklanjanje skale u aparatu za kavu će se podijeliti u tri faze:

  • raspolaganje vagom;
  • prvo ispiranje;
  • Drugo ispiranje.

Članak o temi: Sudeći ukrasi za početnike: Glavni razred s fotografijama i videozapisima

Da biste uklonili skalu s aparata za kavu, morat ćete učiniti sljedeće:

  • Isključite uređaj.
  • Uklonite spremnik za vodu i isperite hladnu vodu.
  • Ulijte u spremnik "čistač" iz vode i 1 paketa "limuna".
  • Pričekajte potpuno otopiti granule.
  • Ugradite pročišćeni spremnik s otopinom na mjesto.

Sljedeći korak se provodi u skladu s vrstom jedinice. Ako je opremljen sustavom samočišćenja, samo trebate pritisnuti potrebne gumbe na ploči. Ako ova funkcija nije, djelujte na ovaj način:

  • Ostavite rezervoar s kiselinom 15-20 minuta.
  • Zatim pokrenite proces kuhanja, ponavljajući ga dok se otopina ne završi.
  • Odvojite jedinicu, uzmite spremnik i operite u toplu vodu.

Nakon toga morate držati prvi ispirač. Kako isprati aparat za kavu iz ostataka kiseline? Da biste to učinili, ulijte čistu vodu u spremnik i uključite način kuhanja.

Za drugo ispiranje, spremnik je također ispunjen čistom vodom i stroj počinje. Čišćenje stroja za kavu završava, a uređaj se može koristiti za njegovu namjenu.

Kako očistiti kapljicu za kavu iz ljestvice

Očistite kave i aparate za kavu iz ljestvice

Načelo pročišćavanja aparata za kavu ne razlikuje se mnogo od obrade agregata drugih vrsta. Također se može očistiti od ljestvice s limunskom kiselinom ili posebnim sredstvima.

Osobitost čišćenja takvih uređaja je da se postupak mora provesti najmanje 1 vrijeme mjesečno. Inače, može biti preuranjeno da ne uspije s detaljima u strojevima za kavu, a kava će steći neugodan gorak okus.

Kako očistiti rog kavu iz ljestvice

Prije čišćenja kava za kavu, morate isprazniti uređaj. Možete dobiti osloboditi od razmjera uz pomoć "limuna" ili primijeniti poseban alat u skladu s uputama.

Nakon završetka čišćenja, koristite krutu spužvu i sodu hrane kako biste očistili sito i rog.

Članak na temu: Kako napraviti spremnik za papir vlastitim rukama: Uputa s fotografijama i videozapisima

Kemijska sredstva ne treba primijeniti, jer zavareno piće će steći određeni okus i miris.

Kako čistiti kutiju, pladanj, spremnik i capacher

Čišćenje ovih dijelova ne zahtijeva uporabu posebnih sredstava i visokih troškova rada. Dovoljno je trljati kućište s tkaninom ili mekom spužvom, a pladanj i spremnik se isperu s toplom vodom.

Čišćenje cappuccinatora se provodi ovako: postavljeno u spremnik s vodenom cijevi namijenjenom za dovod tekućine i uključuje dovod vruće pare. Nakon što teče čistu vodu, postupak se može smatrati.

Cafleeman se brine

Da bi aparat za kavu dugo služio i nije uspjelo, potrebno je pridržavati se jednostavnih pravila za brigu o jedinici:

  • redovito čisti;
  • koristiti za kuhanje filtrirane vode;
  • Ako jedinica ima ugrađeni filtar, treba ga zamijeniti svakih 3 mjeseca.

Ako se ispune ova jednostavna pravila, postići ćete činjenicu da će vaša jedinica biti neprekinuta za rad za dugo vremena.

Čitaj više