Kako šivati ​​zavjese iz lan: detaljne upute za početnike

Anonim

Ljubitelji svih prirodnih u unutrašnjosti nesumnjivo će cijeniti tkivo za zavjese od lan. Skromnost namaranja ili strogi luksuzni osvaja popularnost - zavjese platno platno postaju dragi interijer ukras. S obzirom da je materijal hirozan i zahtijeva poseban odnos, važno je znati njegove značajke ako želite objesiti u kući ovu verziju tkanine. Sve o odabiru, šivanju i njegu - opisana je u nastavku.

Kako šivati ​​zavjese iz lan: detaljne upute za početnike

Zavjese

Vrste zavjese

Prirodni lanac je već ne-razbijanje burlap, iako se sada opcija odvija u unutrašnjosti otkrivanju originalnosti ruskog stila. Čini se da je platnena tkanina za zavjesu sljedeće vrste:

  • Prirodna siva ili izbijeljena. Platno se ukrašavaju vezenjem, pletenim dijelovima, tiskanim uzorcima.
  • Struktura glatka ili labava. Prva izvedba uključuje satenske platnene "s iskrima", na drugo - neprerađeno.
  • Vrlo tanki lanac. Nalazi se u obliku mreže ili tanke čipke.

Kako šivati ​​zavjese iz lan: detaljne upute za početnike

Bilo koja opcija - tišina. Ali kupuju zavjese od lan, vlasnik stana ili kod kuće može računati na ekskluzivnu izdržljivost.

Prednosti i nedostaci zavjesa posteljine

Osim toga, zavjese se šive iz prirodnog materijala, s pravilnim selekcijom u bilo kojem interijeru, imaju niz prednosti:

  1. Ekološki prihvatljivi i ne stvaraju statički napon. Osim toga, smanjiti vjerojatnost ozračivanja iz kućanskih aparata, ako, na primjer, to je zavjese za kuhinju Izolne, gdje je soba jednostavno punjena bilo kojom tehnikom.
  2. Rad kao klima uređaj - odgoditi toplinu sunčeve svjetlosti ljeti i uzeti zimi.
  3. Platnene platnene se ne boje vlage i smanjuju količinu zlonamjernih bakterija u zraku, posjeduju prirodnu terapeutsku imovinu. Oni vise u sobama s agresivnim medijima - kupaonicama, kupaonicama - u obliku rimskih zavjesa.

Kako šivati ​​zavjese iz lan: detaljne upute za početnike

Jedini nedostatak koji tkanina posjeduje je ono što lane zavjese su vrlo teške. Stoga, umjesto sušenja, materijal je odmah udario u vlažnom stanju i odmah visi na prozoru, kako ne bi se sklopivi sklopivi.

Članak o temi: obrti za davanje od guma i automobilskih guma: ideje i radionice (88 fotografija)

Kako razlikovati prirodni lanac od umjetnog

Kao što je već spomenuto - prirodni materijal je skup. Ali u isto vrijeme beskrupulozni proizvođači griješite činjenicu da se zavjese prodaju, imitacija lane od kojih se čini vrlo vješto. Kako ga razlikovati ako je zadatak kupiti čistu tkaninu:

  • U sjaju. Ako lanac nije posebno obrađen, ne daje iskre.
  • Spaljivanjem. Tem sintetike će se otopiti i kliziti u kapanje smole. Dok natur proizvod zgnječi pepeo.
  • Svjetlo dotakne materijalu neće uzrokovati neugodne senzacije. Osim toga, tkanina neće ostati na hrapavici kože ili noktiju.
  • Snagom. Lanena nit je teška.
  • U boji. Prirodni lavan se nikada ne događa bijelo. Poslovna kartica - svijetlo siva ili žućkasta nijansa.

Kako šivati ​​zavjese iz lan: detaljne upute za početnike

Boje

Pa, prema fermentaciji, tkivo zatvoreno u šaku neće biti isto bez izglađivanja željeza. Ipak, umjetni lanac za zavjese je vrlo popularan na prodaju u relevantnim maloprodajnim lancima. Izgleda dostojno i razlikovati sintetički materijal sadašnjosti, mogu samo poznavatelji.

Kako šivati ​​zavjese za posteljinu

Kako šivati ​​zavjese iz lan: detaljne upute za početnike

Prvo morate odlučiti o sobi gdje će takve zavjese objesiti. Oni ne zahtijevaju poseban interijer, ali za djecu i spavaće sobe savršeno se uklapaju. Zavjese lana u kuhinju su prihvatljive, jer se ne boje vlage, ne apsorbiraju mirise i dovoljno jake. U aktivno posjećenim prostorijama, dužni su zalijepiti u obliku rimskih ili valjanih šupljina, zajedno ili bez tradicionalnih zavjesa.

Dnevni boravak ili kabinet zahtijeva luksuz. Tamo se predlaže za šivanje zavjesa lan s naslovom - elegantan model za poslovni stil. Za obuku, priručnik za uporabu se daje za proizvodnju jednostavne verzije - iz dva platna. Klasični pogodan za sve.

Kako šivati ​​zavjese iz lan: detaljne upute za početnike

Što trebaš

Ako je iskustvo, rad Portnov instrumenta neće biti teško. Potreba:

  1. Kreda ili suhog pranja.
  2. Zalihe šivanja.
  3. Traka zavjese. To će stvoriti prekrasne nabore.
  4. Santimetar i škare.

Važno je odabrati metodu pričvršćivanja - na ili bez streha. Za drugu opciju postoji čičak traka. Jedan komad je ušiven na platno, drugi je ojačan na prozoru. Linene zavjese to čine sami, oni će izgledati originalno i jednostavno, ako napravite petlju za njih iz iste tkanine, šivanje unutar čičak ili užasnog na tankoj Carnisu - jedan od atributa izvornog stila.

Članak na temu: Rezbarene stolice i stolice za dom vlastitim rukama

Kako šivati ​​zavjese iz lan: detaljne upute za početnike

Rezanje

Prije rezanja praznina, odabrana tkanina je izbrisana. To je sve o skupljanju - nakon pranja, veličine se snažno mijenjaju na manjoj strani, tako da se tkanina uzima sa rezervom do 50%. Zatim se željene dimenzije prenose na izglađenu web:

Kako šivati ​​zavjese iz lan: detaljne upute za početnike

Čizma

  • Da biste dobili luksuzne nabore, širina platna se i dva puta povećava, a zatim tri puta.
  • Nije dobro kada zavjese lana lana povuče podove - savršena duljina je nešto viša, 1-2 cm. Kuhinjske zavjese su dobre bilo koje duljine na standardnoj širini od 120 mm. Ako je uska, bolje je koristiti valjane varijante ili lambrene, spušta se do sredine.
  • Na rezovima za šavove odozdo i odozgo su 3 cm. Ako je zamišljen dekorativni sprinkler, onda je dovoljno do 1 cm.

Svaka stavka nakon rezanja je više puta izglađena na POG. Dakle, prikladno je razmazati liniju.

Kako šivati ​​zavjese iz lan: detaljne upute za početnike

Šivanje

Prvo, gornji rub materijala je označen i fiksacija traka je prikladna za njega 2 puta dulje od širine.

Mali trik - kupljena traka za zavjese, natopljena u otopinu aluma ili škroba. Tada se neće gurnuti na visini.

Unaprijediti:

  • Viseći radni komad na prozoru, odredite njegovu duljinu. Odmah pogledajte to ne može biti, jer je platnena tkanina teška i sposobna za spašavanje. U istoj fazi se formiraju nabori, traka je rezana u veličini, a rubovi zavjesa su položeni.
  • Uklanjanje obratka bit će predano za drugu polovicu. Šivati ​​i objesiti ga na isti način.

Kako šivati ​​zavjese iz lan: detaljne upute za početnike

Zapravo, to je cijeli proces.

Važno - line zavjese se ne kombiniraju s lambrequinima - postoji nešto od dva.

Dati kamatnu platnu, oni su ukrašeni u skladu s imenovanjem sobe, gdje će objesiti:

  • Jednostavne zavjese lana u kuhinji su dobre sa sličnim petljama, velikim otisacima, kavezom. Njihove (petlje) su izrezane od ostataka pravokutnog, široka i uskog. Kuhinjske zavjese mogu učiniti, općenito, bez njih, ako je na gornjem rubu s intervalom jednakim pojmom čelika ili glatkog drvenog vijenca za postavljanje čičak. Onda ostaje samo da savije tkaninu za fiksiranje. Važno je dodati dekorativne pickups na ovu opciju.

    Kako šivati ​​zavjese iz lan: detaljne upute za početnike

  • Razne zavjese lana u dnevnom boravku - na oblozi, s izazovima. Lambrekvini su uski i široki. Pojedinačno složeni u performansama i zahtijevaju obrasce. Opisao je da posao neće biti, ali to će zahtijevati vrijeme i znanje. Međutim, takve zavjese su umjetničko djelo.
  • Rustikalni stil za privatnu kuću ponavljat će se s točnošću ako su zavjese izrađene od burlapa s vlastitim rukama s vezom ili ukrasnim platnu u ukrajinskom ili ruskom motivima. Osim toga, rubovi nisu opremljeni, ali ukrašeni resama.

Članak o temi: Preporuke: Kako lijepiti pozadinu na fleislinskim osnovi

Kako šivati ​​zavjese iz lan: detaljne upute za početnike

Zemlja

Self Šitinski zavjese nisu teške. Ali onda će biti potrebno održavati prezentirani pogled, za skupo tkivo s nepažnjom će se pretvoriti u krpu.

Kako se brinuti za zavjese

Prečesto oprati prirodne tkanine nemoguće je. Na temelju labavog tkanja, stanjivanje i dolazi u žalosno stanje. Ovisno o sobi - kuhinja, kupaonica - platno izbrisati 1 puta na pola godine, a za zavjese za spavaću sobu, a još rjeđe. Preporuke su sljedeće:

  1. Ne možete koristiti agresivne deterdžente. Obilježavanje boca - za prirodnu tkaninu. Otopina se pripravi neovisno - glicerin + sapunski sapunski sapun.
  2. Kada se suši, automatska centrifuga ne koristi se da ne formira nabore previše izražene. Naknadno, tkanina je bolje izglađena.
  3. Osušite platno ne moraju do kraja i glačati mokro bez izlučeve funkcije.

Kako šivati ​​zavjese iz lan: detaljne upute za početnike

Čak su i zavjese važne za postupno izgladiti, inače mokre obrade snažno tuži tkanina.

Promatranje pravila, briga za prirodne zavjese neće se činiti problematičnim.

Pogledajte video dizajn

Ispravan odabir zavjesa za svakog interijera može pretvoriti sobu, napraviti stil izražen, dati novost. Prirodne tkanine su najprikladnije za to. LEN - Vodeći. Stavljanje strogosti, jednostavnost šivanja i skrbi za platno, čine ga popularnim za sva vremena.

Čitaj više