Uzorak "zvijezda" kukičanje: sheme s opisima i video lekcijama

Anonim

Percepcija uzorka povezanog s kukom u velikoj mjeri ovisi o raspoloženju, kao i od boje gotovog proizvoda i debljine niti. Neki mogu nalikovati zvijezde, mogu izgledati pahuljice ili uzrokovati asocijacije s cvijećem - u svakom slučaju, učinak i jednostavnost ovog uzorka su dugo bili jedan od najpopularnijih. Za plesti "zvjezdicu" uzorak, kukičanje posebnih vještina nije potrebna: većina postojećih uzoraka se jednostavno izvodi. Ovaj uzorak je univerzalan - može se koristiti za pletenje šport, haljine, šešire, šalove, rukavice ili karidom.

Topli šal

Za poznanstvo s ovom tehnikom možete povezati jednostavan šal, svaka zvjezdica na kojoj će biti formirana od šest bujnih stupaca.

Uzorak

Pod veličanstvenim stupcima uobičajeno je razumjeti snop s različitog broja ne-dodirnih stupova, koji su zbunjeni iz jedne zajedničke petlje i također su povezani u zajedničkoj petlji. Ovaj element plete kako slijedi:

  • Prije svega, potrebno je povezati lanac osnove, a zatim nekoliko petlje za podizanje - njihov broj će odrediti visinu bujnog kolone;
  • Tada kuka napravi Nakid i predstavite ga u jednu od petlji od baze. Što - ovisi o uzorku, broj petlji koje nedostaju od početka proizvoda će odrediti širinu elementa;
  • Zatim kroz petlju baze, morate izvući radnu nit - na visinu jednaku visini povezanih niti porasta;
  • Alternativa Nakidov i duge petlje moraju se nastaviti sve dok se ne citira odgovarajuća širina stupca;
  • Takvi stupci su povezani na različite načine, najlakše i najmodernije - uobičajenu zračnu petlju, koja je pletenje nakon navoja izvučenog kroz postignuti stupac.

U glavnoj klasi ispod, svaka zvjezdica će se sastojati od šest takvih stupova.

Članak na temu: Cap za djevojku radi sami: shema s opisom i videom

Shema uzorka:

Uzorak

Za bazu, trebate povezati brojne petlje zraka. Rapport uzorak - dva reda. Prvi redak plesti četiri petlja za podizanje. Zatim kroz treću petlju temelja trebaju biti spojeni tri bujne stupce. U sljedećoj fazi morate vezati još tri zrak petlje i jednu veličanstvenu stupac u petlji, koja je povezana s prva tri. Petlja ovog stupca mora biti ostavljena na kuki, vezati još dva (jedan na treći, a drugi - u sedmoj petlji baze), a zatim kombinirati sve teme na kuku. Slično tome, pletenje se nastavlja tijekomresa.

Uzorak

U drugoj, središte zvijezda pomiče: nakon istog lifta, red bi trebao početi s tri zračne petlje, nakon čega slijedi četiri zračna stupa. Jedan od njih je umetnut u četvrtu podiznu petlju, drugi - u stupcu prvog reda s dvije camide, treći - u sredini zvijezde.

Kružna opcija

Vrlo je jednostavno i mogućnost pletenja uzorka zvjezdice u krugu koji je prikladan za korištenje za stvaranje poklopca ili klevete. Također se formira na štetu bujnih stupaca, samo je redoslijed pletenja drugačiji. Počnite pletenje s dvije zračne petlje. Zatim, prvi od njih odgovara bujnom stupcu, koji povezuje zračnu petlju, vezati drugi zrak. Potrebno je upisati lanac od željenog broja takvih stupaca, a potonji je spojen na zračnu petlju na nitima ispruženim kroz stup i prvu zračnu petlju. Zatim se stup za podizanje uklapa u istu petlju. U petlji ga spojite, morate provjeriti jedan stupac, ali ne želite ga vezati gore. Još jedan neozlijeđen stup u petlji, kroz koji je prvi red bio spojen na prsten, treći stupac - u sljedećoj lijevoj petlji prvog reda. Tako bi se na udici trebali postignuti role i duge petlje, od kojih će broj odgovarati tri stupce. Tek nakon toga mogu se kombinirati s petljom.

Članak o toj temi: Žalica origami iz papira za djecu: shema s fotografijama i video by Crafts

U ovoj fazi, pola lančanika je formirana u drugom redu, radnu nit je u središtu. Na udicu, morate ponovno postići petlju od tri stupca koji nisu spojeni na vrhu. Jedan noževi u središtu zvijezde, drugi - u petlji prvog reda, kroz koji su već povezani tri stupca, treći je u sljedećem lijevoj strani. Stupci su opet međusobno povezani. Stoga odgovara cijelom rasponu.

Uzorak

Posljednja zvjezdica u ovom redu treba pričvrstiti na gornju petlju kolone, koja je stvorila porast. Stoga, kada je pletenje, morate birati petlje samo za dvije grede, a zatim ih kombinirati s odgovarajućom petljom.

U slučaju da se zvjezdice koriste za kapu ili beretku, u gornjim redama potrebno je učiniti vjernik da spasi ljepotu slike. Da biste to učinili, nakon stupca podizanja, petlje se regrutiraju za dvije grede kroz dvije odgovarajuće petlje (središte oblikovane zvjezdice i donju petlju), a za treći, odvajanje se događa: jedna nit se izvuče kroz odgovarajuću petlju ( Prvo lijevo od dna), još dva - kroz sljedeću lijevu. Dakle, element uzorka je lagano pomaknut ulijevo. Sljedeća zvjezdica plesti, kao i obično, gori trebaju biti učinjeno kroz jedan uzorak slike.

Video na temu

Da biste plestili uzorak, možete ga voditi ovim video lekcijama.

Čitaj više