Drveni prozori vlastitim rukama: Specijalistički savjet

Anonim

Danas se plastični prozori koriste među potrošačima s najvećom potražnjom, ali to ne znači da su modeli drva izgubili svoju važnost. Glavna prednost takvih struktura je sljedeća: gotovo svatko može napraviti drvene prozore vlastitim rukama.

Drveni prozori vlastitim rukama: Specijalistički savjet

Prednosti

Do danas, drveni prozori s dvostrukim glaziranim prozorom smatraju se elitom opcijom koja ne može priuštiti ne svaki homeowner. Prema njezinim tehničkim i operativnim karakteristikama, uopće ne proširuju PVC strukture, a u smislu sigurnosti okoliša, oni su u velikoj mjeri superiorniji.

Neobjavljene prednosti drvnih modela uključuju:

  • prirodnost;
  • sigurnost u uporabi (ne oslobađajte toksine tijekom pada temperature, s visokokvalitetnom instalacijom ne mijenjaju svoje parametre);
  • jednostavnost i jednostavnost instalacije, popravak;
  • Estetska žalba (na drvenim modelima gotovo nevidljivi prljavština);
  • Nekoliko opcija otvaranja, mreža komaraca.

Naravno, takve strukture nisu jeftine. Ali učinite ih vlastitim rukama - način da se spasi.

Napravljeno na posebnim prozorima drva Windows razlikuje točnost sklopa. Ali poštivanje svih tehnoloških obilježja spoja procesa različitih dizajnerskih elemenata učinit će ga visokokvalitetnim i pouzdanim.

Drveni prozori vlastitim rukama: Specijalistički savjet

Instrumenti

Da biste takav prozor napravili vlastitim rukama, trebat će vam takve alate:

  • bušilica;
  • čekić;
  • odvijač;
  • Glodalica;
  • rulet;
  • crta;
  • Strapboard;
  • ljepilo;
  • brtvilo;
  • zatvarači.

Drveni prozori vlastitim rukama: Specijalistički savjet

Kukavica

Najveća popularnost među materijalima za proizvodnju kutije u potrošačima srednje klase koristi bor. Dostupan je u cijenom i praktičan je u uporabi.

Visoka kvaliteta bit će prozor hrasta. Ali ovaj materijal je prilično skup, tako da stručnjaci se ne preporučuju da se prozor napravi iz nje po prvi put. Također ne primjenjuju meke vrste drva.

Pine ploče, koje će se koristiti za kutiju, potrebno je ispravno sušiti.

Vijeće

Kada kupujete ploču, odaberite materijal bez kuja, pukotine, nedogrešene. Kutija doživljava najveće opterećenje, tako da se mora izraditi od visokokvalitetne ploče.

Ako je odabrana zalijepljena traka, ako ste zajamčeni da biste dobili visoku prozor snage, nećete mijenjati njegove parametre tijekom rada.

Članak na temu: Bambusov platno za zidove Kako lijepiti (fotografija i video)

Da bi se izbjegla naknadna deformacija, blok prozora mora biti par centimetara koji su manje otvoreni.

Ovisno o debljini prozora, oglašava se drvo. Minimalni indikator je 6 * 4 cm.

Udovima u drvom može se obaviti pomoću mlin ili elektromurug. Prije izvođenja ove faze rada, najbolje je vježbati na zasebnom komadu ploče.

Prvo, potrebno je napraviti mjerenja, prema kojima možete napraviti kutiju. U obraćanjima do njega na dubinu od 1,5 cm, potrebno je napraviti utore, ima oblik slova prvih krajeva barova s ​​kutom od 45 °. Nakon toga, svi elementi prozorske kutije moraju biti spojeni s ljepilom stolarije, napravite rupe u njima kroz koje će umetnuti šipke s drveta s duljinom od 3 cm.

Vijeće

Ne zaboravite podmazati rupu s rupom pod drvenim šipkama.

Dakle, rezultirajući dizajn će postati fiksni i čvrsto fiksiran pod pravim kutom.

Otvaranje u kojem će se kutija montirati, potrebno je unaprijed pripremiti: očistiti od smeća i prljavštine, poravnati. U zidovima, bušilice (s korakom od ne više od 80 cm) u kojoj trebate voziti titke. Kutija je fiksna upotrebom nesebičnosti.

Nakon toga, uz pomoć montažne pjene, potrebno je zatvoriti sve utore između zidova i kutije. Prednost takve fiksacije je kako slijedi: Dizajn ne ovisi o temperaturnim razlikama.

Mora se pamtiti da bi geometrija prozora trebala biti jasno promatrana: kutovi - 90˚, razlika između dijagonala - ne više od 10 mm, odstupanja u ravnosti - ne više od 1 mm na prozoru prozorskog bloka.

Drveni prozori vlastitim rukama: Specijalistički savjet

Okvir

Stručnjaci savjetuju mjeriti okvir za pozivanje profesionalnih majstora, budući da najmanja pogreška u izračunima može dovesti do nepoželjnih posljedica. Najbolje je napraviti okvir iz bara s poprečnim presjekom od najmanje 6 x 4 cm. Za Eurokon je potreban bar, čija vlažnost ne prelazi 12%. Hrast, zgrabite, bukve idealno za takve dizajne.

Vijeće

Vrijedi se prijaviti za proizvodnju okvira krutih komada drveta, bolje je napraviti ga od nekoliko ploča u nekoliko slojeva, povezujući svaku od njih s ljepilom stolarije; Provjerite jesu li vlakna svakog sloja okomita na prethodna vlakna.

Količina i debljina stakla, parametri moždanog udara ovise o obliku okvira profila. U jednom se računalnom modelu nalazi par pravokutnih žljebova. Dvostruki decker je dodatni utor za drugo staklo.

Članak o toj temi: HomeMade s vlastitim rukama

Oblik profila daje se mljevenje ili električna rublja. U ovom slučaju, staklo je debljine 4 mm i potez debljine 10 mm.

Prikupljene su pripremljene ploče, kut rezanja na rubovima trebao bi biti 45˚. Oni su povezani s vrstom groove i fiksiranjem na vijcima na takav način da su njihove kape uvučene u stablo (ako želite, možete se "sakriti" pod mješavinom ljepila i piljevine).

Tada se sakuplja cijeli dizajn, spojevi zglobova s ​​ljepilom stolarije temeljito su. Nakon što je okvir suh, lokacije spojeva su tuga.

Modeli prozora s krilom moraju instalirati dodatke.

Vijeće

Ne zaboravite prije instalacije kutije i okvira, za obradu svih drvenih komponenti antiseptičkog pripravka.

Čaše se mogu montirati tek nakon što su okviri instalirani.

Drveni prozori vlastitim rukama: Specijalistički savjet

Značajke ugradnje

Da bi se drveni prozor postavio strogo horizontalno, moraju se primijeniti montažne jastučiće. Prozor je prethodno podešen, a zatim fiksiran s klinovima.

Stručnjaci se preporučuju za konačnu instalaciju za primjenu montažnih ploča. Montirani su na blok prozora na udaljenosti od 25 cm od svakog kuta. Klinovi nakon toga mogu se ukloniti.

Vijeće

Ako je vaš prozor veći od 1,5 m, zatim instalirajte dodatnu montažnu ploču i u sredinu dizajna.

Drveni prozori vlastitim rukama: Specijalistički savjet

Naočale

Važno je ispravno izračunati veličinu stakla, što će izbjeći formiranje hladnih mostova. Mjerenja se uklanjaju s točnošću od 1 mm. Prilikom rezanja stakla s dijamantnim vijkom za samo-tapkanje, potrebno je voditi brigu o sigurnosnoj tehnici (koristite rukavice za zaštitu ruku, naočale - kako bi zaštitili oči).

Pripremljeni komadi stakla ugrađeni su u okvir za ugradnju, a zatim su izvađeni. U utore se primjenjuju na utore i staklo se ponovno umeće. Tada je cijeli dizajn fiksiran glavom s malim karnacijama.

Drveni prozori vlastitim rukama: Specijalistički savjet

Najnoviji potezi

Potpuno pripremljen dizajn instaliran je u utore i fiksiran na vijku.

Vijeće

Vijci samo-tapka trebaju proći kroz okvir, učiniti ga montažnim pištoljem pomoći će vam.

U posljednjoj fazi potrebno je zatvoriti sve pukotine montažne pjene, dati joj sušiti i tresti površinu zidova.

Članak na temu: Sušilica za posteljinu - Značajke i sorte

Nakon toga možete montirati tokove i prozor.

Kao što možete vidjeti, proizvodnja drvenih prozora je sasvim moguće. Naravno, za to morate se pridržavati određenog slijeda rada i poštivati ​​neke tehnološke suptilnosti.

Ako sumnjate da možete napraviti takve dizajne sebe, potražite pomoć profesionalnim obrtnicima. Oni će proizvoditi i instalirati drvene prozore brzo i učinkovito.

Čitaj više