Uzorak "cikzzag" kukičanje: master klasa s dijagramima i opis modela

Anonim

"ZigZag" uzorak je jedan od najpopularnijih crteža na kukičanim proizvodima. Prilikom odabira debelih niti kontrastnih boja u ovoj tehnici, teksturirani sloj može biti povezan s teksturiranim kaputom, tanka pređa omogućuje vam ukrašavanje bunara ili šala s delikatnim otvorenim rad. ZigZag uzorak s kukičanom, novak autori će gladovati način dodatka i šarke prtljage, koji je koristan za stvaranje proizvoda sa složenijim uzorkom.

Uzorak

Jednostavan "Zigzag"

Raprt najlakše u izvršenju opcije "ZigZag" je samo jedan red, 14 petlji, tada je njegov opis predstavljen. Prilikom pletenja, stupci se koriste isključivo s jednim nakidom.

Prvi red počinje s tri stupca spojene u istoj petlji baze. Oni oblikuju gornju točku cik-cak. Sljedeća tri šarke plesti tri stupca (jedan u svakom od njih). Zatim u tri petlje trebate vezati na stupcu spajanjem njihovih vrhova u jedan. Ovo je donja točka budućeg uzorka. Kletanje tri stupca s ukupnim vrhom nastavlja se u sljedeća tri petlje. U posljednjoj petlji morate povezati dva stupca s jednom bazom, a zatim - uspon (tri zračne petlje). Na ovom mjestu, zikzag linija ponovno se povećava. U sredini niza, odnosno, umjesto dva stupca i petlje za podizanje, morate plesti tri stupce s jednom bazom.

Uzorak

U kasnijim redovima, pletenje je slično, osim što će barovi biti vezani bez šarki zraka, već na šarke koje su nastale na vrhovima donjih stupca. Smjer cik-cak se mijenja na onim mjestima gdje se držite ili niz grede od tri stupca.

Kako bi se pridržava simetrije, važno je osigurati da su pričvršćeni na prave petlje: dvije grede s jednom bazom uklapaju se u broj dvaju sličnih greda u donjem redu, a snopovi s jednim vrhom - na vrh sličnih greda prethodnog retka i dva stupca na desnoj strani i lijevo od njih, respektivno.

Ažur

Ovaj uzorak je lagano kompliciran, ali i prikladan za pletenje iz pređe bilo koje debljine i, dakle, može se koristiti za stvaranje oba kairands i pončo i lagane haljine i kardigan bilo kojeg modela. Uzorak odnosa - 16 i još osam petlji za simetriju, dva reda. U nastavku je detaljna glavna klasa na njegovo stvaranje.

Članak o temi: Square Crochet tepih od starih stvari: shema s videom

Uzorak

U tome, kao u prethodnoj cik-cak verziji, svi stupci trebaju biti pleteni s jednim Nakidom. U prvoj pomoćnoj seriji potrebno je vezati tri petlje dizanja. Zatim u prve dvije petlje osnovnih lanaca - na stupcu, koje bi trebale imati jedan vrh. U sljedećih pet petlji - jedan post s različitim vrhovima. Zatim počinje pletenje okvira za crtanje. U osmoj petlji osnove plesti pet stupca. U sljedećih pet petlji - jedan post. Zatim u pet petlji baza - stupci s jednim vrhom. U sljedećem pet - na stupcu. Na ovom rafport završava, da biste dovršili broj koji trebate vezati tri stupca na preostalu besplatnu petlju osnove. Ova serija, s daljnjim pletenjem cik-cak, neće se ponavljati, izmjenjivati ​​drugu i treću.

Uzorak

Drugi red počinje s četiri dizanje zraka. Zatim - stupac, od kojih služi prvu stranu donjeg retka. Nakon toga plesti još jednu zračnu petlju i stupac spojeni na vrh trećeg stupca na dnu. Sljedeća počinje serija rapporta.

Na svom početku - jedan zrak petlja, drugi stupac (u petom stupcu prvog reda) i još jedan zrak. Sljedeća - tri stupca s jednom osnovi koja su spojena naizmjence od 7, 9 (prvih pet) i 11 stupca donjeg retka. Nakon re-plestinja stupci odvojeni zračnim petljima (u vrhovima 13, 15 i 17 stupca prvog reda). Nakon dva puta u zračnoj petlji i stupac izmjenjuju, dok je baza oba stupa opet treba biti vrh 17. reda kolone. Kao rezultat toga, u ovaj vrh treba unijeti tri stupca gornjeg reda. Nakon zračne petlje i kolone na vrhu 19. sline prvog reda. Na ovom rapport završava, redak završava s drugom zračnom petljom, stupac na vrhu 21., zraka i dva stupca s jednom podlogom na vrhu 22 i 24 stupca prvog reda.

Članak o temi: Načini pomoći donijeti, ukloniti različite mrlje od odjeće

Uzorak

U trećem redu, dvije petlje za podizanje su pletene, a zatim su stupovi koji će biti pričvršćeni na vrhove prethodnih redova stupaca, te u spojnim zračnim petlji. Trebali biste početi s dva stupca s jednom podlogom, koja su pričvršćena na prvu zračnu petlju prethodnog reda i na vrh kolone lijevo od njega. U sljedećih pet petlji retka - na stupcu. Tada počinje odnos. Sljedeća petlja plesti pet stupca s jednom podlogom. Nakon pet stupaca u svakoj petlji. Tada pet petlja plesti pet stupca s jednim vrhom. Pet rafport pet stupca u svakoj petlji. Red završava snopom od tri stupca s jednom bazom za koje se treba koristiti drugo desno od četiri zračne petlje.

Kada treba zapamtiti pletenje iz tankih niti da se ovaj uzorak dobiva otvoren (drugi i svi kasniji čak i redovi). ZigZags se formiraju iz dva reda, pa prilikom stvaranja višebojnog uzorka za izmjenu linija, dva reda su potrebna u jednoj boji. Promjena boje u svakom redu stvorit će zanimljiv učinak gradijenta.

Video na temu

Da biste proučili shemu cik-cak pletenja, možete istražiti sljedeće video lekcije:

Čitaj više