Kako šivati ​​zavjese za kuhinju u stilu Provence to učiniti sami

Anonim

Prilikom dizajniranja kuhinjskog prostora, hostese koje ovdje provode puno vremena, želim stvoriti udobnu, mirnu atmosferu. Da biste to učinili, koristite dizajnerskih rješenja zemlje, jedan od čije je vrsta Provence.

Kako šivati ​​zavjese za kuhinju u stilu Provence to učiniti sami

Kuhinja u provansi

Koji je stil Provanse

Smjer je dobio ime iz grada na jugu Francuske, što uzrokuje povezanost s djevičnom prirodom, toplo more i sunce. Posebna pozornost posvećuje se boji interijera.

Kako šivati ​​zavjese za kuhinju u stilu Provence to učiniti sami

Glavni naglasci koji se razlikuju u unutrašnjosti francuskim naglaskom su:

  • Mirne pastelne boje
  • izblijedjele, kao da je izblijedjela draperija i zavjesa tkanina
  • Koristite cvjetne motive ili velike trake i stanice
  • Lukove, ryušy ili Richelieu
  • Namještaj od lakih tonova
  • Umjetno starije unutarnje stavke
  • Detalji svojstveni rustikalnom okusu.

Provence je jedna od popularnih vrsta smjera zemlje. To podsjeća na rustikalni život francuskih seljaka u prošlom stoljeću s mirisima prirode Mediterana. Unutarnji dekor karakterizira jednostavnost linija, prirodnosti, prisutnosti suhih i živih biljaka u dizajnu prostorije.

Kako šivati ​​zavjese za kuhinju u stilu Provence to učiniti sami

Za potpunu harmoniju u kuhinji, potrebno je da se ne samo zidovi i namještaj ne kombiniraju s jednim smjerom. Zavjese s naglaskom maslina će dovršiti detalje dizajna interijera. Odgovarajuća opcija se može kupiti, naručiti ili samivati ​​zavjese.

Proizvodnja zavjesa u stilu Provanse

Zavjese u stilu Provansa za kuhinju su lako napraviti samostalno, budući da ne postoje posebni zahtjevi za dizajn, samo trebate se pridržavati općih preporuka. Glavne razlike zavjese su:

  • Mekana, topla boja
  • Koristeći prirodne tkanine (lana, pamuk, stroj, tijesto)
  • Dostupnost dekorativnih elemenata (ruffles, juri, lambrequini, dekorativni gradilišta)

Kako šivati ​​zavjese za kuhinju u stilu Provence to učiniti sami

Što će biti potrebno za šivanje zavjesa za kuhinju u stilu Provanse:

  1. Dođite do dizajna budućeg proizvoda.
  2. Napravite uzorak.
  3. Odaberite u trgovini harmoniranje s unutrašnjosti kuhinjske tkanine. Kupnjom materijala ne zaboravite na rezove na šavovima.
  4. Pokupite dodatke i materijale za završnu obradu (satenska vrpca, rub, čipka ili pletenica)
  5. Prije otvaranja pažljivo isprobajte platno.
  6. Nježno zaokružite uzorak plitkog.
  7. Izrežite dijelove ostavljajući hrpe na šavovima. U gornjem dijelu platna uzimajući u obzir mogućnost posjedovanja, dionica čini najmanje 5 cm.
  8. Preskočite rubove pojedinosti kako biste izgladili šavove.
  9. Izgladite proizvod.
  10. Bolesni ukrasni elementi.
  11. Napraviti pickupove iz iste tkanine ili završne materijale.
  12. Objesiti zavjese na prozoru.

Članak o toj temi: uređaj za magnetizaciju vode s vlastitim rukama

Kako šivati ​​zavjese za kuhinju u stilu Provence to učiniti sami

Provence zavjese

Odabir stila

Unatoč jednostavnosti, zavjese u kuhinji u stilu Provence, imaju različite verzije. Iz raznolikosti stilova bira onaj koji će biti najprikladniji u vašoj kuhinji.

  1. Za veliki otvor prozora na prostranoj kuhinji, line zavjese prikladne su u stilu maslina. Njihova duljina u ovom slučaju može doći do poda. Ukrašeni dekorativnim pickups i lambrekin, izrađeni od tkiva niskih, toplih tonova, takve modele će dati interijeru sofisticiranom i plemstvom.
  2. Ako imate čipke zavjese u stilu Provence, odaberite modele od tila s punjenim cvjetnim uzorkom u delikatnoj paleti boja.
  3. Provence stilu zavjese se izvode u obliku kafića zavjese. Zavjese su obješene na baru, koja je pričvršćena na malo sredine otvora prozora. Na vrhu prozora možete objesiti gluposti lambrequin.

    Kako šivati ​​zavjese za kuhinju u stilu Provence to učiniti sami

  4. Zavjese u maslinovom stilu mogu biti napravljene od tila, lebdeći na vrhu prozora otvaranja lambrena s veselim bojama, poput zasebnog dekorativnog elementa.
  5. Za Provence, zavjesa je pogodna za kuhinju, čiji je donji rub uređen u obliku luka.

Odabir tkanine

Zavjese za kuhinju u stilu Provanse, unatoč prividnoj jednostavnosti, zahtijevaju temeljite izbor tkanine. Prednost se daje proizvodima od prirodnih materijala - lana ili pamuka. Popularne boje su stanica ili cvjetni motivi.

Provance tkanine mogu biti monofoni ili s vlastitim cvjetnim uzorkom. Cvijeće može biti i velike i male, šarene i ispunjene u mirnim bojama. Prilikom odabira stanice, preferencija se daje crvenim i bijelim ili plavim i bijelim kombinacijama.

Kako šivati ​​zavjese za kuhinju u stilu Provence to učiniti sami

Osim zavjesa, tekstila za kuhinju u stilu Provence, koristite za proizvodnju salveta, stolnjaka ili pokrivača na sjedalu stolica.

Mjerenje otvora prozora i izračun broja tkanine

Izrada izračuna materijala za zavjese za šivanje, morate mjeriti širinu otvora prozora i izračunati duljinu proizvoda. Obično zavjese za kuhinju neznatno ulaze u prozorske prozorske. Veličinu je na strehe i bit će duljina proizvoda.

Članak o temi: drugi život starih guma, ukrasite vikend parceli

Ako se planira organizirati šupljinu porcovers u stilu Provence s poprečnim dekorativnim umetkom, na naknade za šavove na vrhu i dnu proizvoda dodaju duljinu naknada u mjestima umetanja.

Budući da bi zavjesa trebala družiti prekrasne nabore, širina 1 platna treba biti jednaka malo manje od širine prozora. Izračunajte broj tkiva uzimajući u obzir točke na šavovima i lambrequin, ako ga osigurava stil zavjese.

Kako šivati ​​zavjese za kuhinju u stilu Provence to učiniti sami

Tkanina za rezanje

S pravokutnim zavjesama nema problema. Potrebno je jednostavno odrezati tkaninu željene duljine. Isto se može reći o Labrekenu.

Zapamtite da su krastavci za zavjese rezani kroz kosi liniju.

Za lučni model, zavjese trebaju napraviti uzorak, nametnuti je na pogrešnoj strani tkanine i nacrtati konturu proizvoda. Ako su zavjese odabrane u stilu lana u stilu Provence, morate uzeti u obzir jednu točku. Prilično usko tkanina je teško isprati s polukrugom uredno. Da biste ponovno uspostavili mjesto šavova, koristite pletenicu ili rub.

Kako šivati ​​zavjese za kuhinju u stilu Provence to učiniti sami

Šivanje

Za šivanje zavjesa u stilu provanse vlastitim rukama, trebate želju, malu fantaziju i šivaći stroj. Da bi proizvod bio lijep i uredni, prije snimanja šavova, morate ih zabraniti.

Pogledajte video dizajn

Provence zavjese za kuhinju, neovisno šare, bit će predmet vašeg ponosa.

Čitaj više