Kako je lako i praviti izbjeljivanje iz zidova

Anonim

Moderni apartmani vjerojatno neće biti pohvaljeni zidinama prekrivenim limetom mrljama, a u starim kućama je sasvim moguće suočiti se s takvom fenomenom. Prije završetka takvih zidova prema drugim materijalima, potrebno je potpuno čistiti od sloja starog dizajna (to nemoguće za ljepljivu pozadinu i bojenje zidova). Postoji nekoliko jednostavnih načina za postizanje najboljih rezultata u čišćenju web-mjesta koji nekada Blenel - u članku ćemo reći kako ćemo ukloniti vrtloga od zidova što je moguće učinkovitije.

Što trebaš

Prije nastavka s procesom potrebno je pažljivo pripremiti sobu. Sav namještaj i tepisi su izvađeni, predmeti koji se ne mogu izvaditi trebaju biti prekrivene filmovima kako bi se izbjegle čestice prašine od ulaska u njih. Prašina također može pokriti podove debelim slojem, pa se riješite sebe od dodatnog rada na podu pranje i odmahnu zaštitni film unaprijed.

Kako je lako i praviti izbjeljivanje iz zidova

Rad je da ne samo naporno, već i predstavlja značajnu opasnost za nezaštićenu osobu. Morate se dovoljno jednostavno - pripremite zaštitni skup odjeće koji se sastoji od respiratora, posebne kombinezone, sigurnosne naočale i gumene rukavice. I konačno, prije nego što kažemo kako ukloniti hirove iz zidova, označavamo traženi inventar - bez njega, to je besmisleno bez njega.

Za suho uklanjanje, potrebno je sljedeće alate: stroj za mljevenje (poželjni uređaj, ako smo odlučili očistiti zidove od bijelog puta), osim toga, koristite lopaticu ili strugač (proces će odgoditi, ali će biti ne manje produktivno).

Ako se odlučite za ispiranje limete, trebat će vam: voda, veliki spremnik za to, spužva ili pjenasti valjak (oni su mnogo prikladniji za korištenje), lopaticu i krpu.

Uputstvo

Tehnologije Postoji mnogo toga kako ukloniti bijelo ispiranje, međutim, razmotriti dva najučinkovitija: suho i mokrno uklanjanje. Svakom od njih dajemo detaljan stupanj korak po korak, tako da popravak ne donosi mnoge gnjavaže vlasnicima stanova.

Članak o toj temi: Instalacija obloge vlastitim rukama: Uputa s fotografijama i videozapisima

Suho uklanjanje

Takva metoda je iznimno brza i učinkovito, bit će moguće ukloniti sloj za oblaganje iz zidova, tako da u slučaju kada se dodijeli malo popravka - možete koristiti točno određenu metodu. Međutim, prema intenzivnom radu brusnog stroja, formirana je prilično velika količina prašine, naknadno se smještaj doslovno svugdje: na podu, namještaju, odjeću za kosu i radnike. Odabir suhe opcije, osigurajte se i sobu od obilja prašine.

Ako imate stroj za brušenje na skladištu - to će biti mnogo lakše razumjeti. Algoritam djelovanja je sljedeći:

  1. Mi uzeti učvršćenje i odabrati najveći emery papir za to - to će postići maksimalni učinak.
  2. Uključite stroj u utičnicu.
  3. Polako, vrlo pažljivo hodajte oko parcela gdje je uklonjeno bijelo - uklonite najveće elemente vapna.
  4. Nakon što je uklonio najznačajnije dijelove - dovršite čišćenje odabranog područja s brušenjem (u grozničavim pokretima nema potrebe, mir i glatkoće - ključ uspjeha).
  5. Nakon završetka brušenja, nježno uklonite prljavštinu i prašinu, koja se pojavila na podu. Možete ih jednostavno riješiti s filmom.
  6. Pospremiti sobu. Podovi se preporučuju da se pere nekoliko puta.

Kako je lako i praviti izbjeljivanje iz zidova

Međutim, stroj za mljevenje nije sve. Iako je u nedostatku ovog alata moguće nositi kemijsko čišćenje.

Prvo, dopušteno je istovremeno koristiti čekić i lopaticu. U početku, značajan komad je srušen čekićem, a ostaci pažljivo koriste lopaticu i uklanjaju.

Drugo, to je prilično realno bez čekića, ali u ovom slučaju napor i vrijeme morat će potrošiti mnogo više. Ova opcija pretpostavlja uklanjanje sloja piletine od zida isključivo s lopaticom. Naravno, veliki i mali komadi će morati usitniti samo njih, zbog čega se proces odgađa nekoliko sati.

Vlažna varijanta

Kako isprati izbjeljivanje iz zidova? Metoda mokre uklanjanje je prilično stara i potvrđena. Tu su i opcije: koristiti samo vodu ili primijeniti posebnu otopinu.

Članak o toj temi: Kako instalirati petlje vrata

Kako je lako i praviti izbjeljivanje iz zidova

Ako je dovoljno vode, slijed je takav:

  1. Upišite vodu u zdjelicu.
  2. Dobro se mokri i naučite spužvu tako da je natopljena vlagom, ali voda nije protjecala rukama.
  3. Nevjerojatno ugodno u radu će biti pjenasti valjak - s njom, to je mnogo prikladnije za čišćenje zidova.
  4. Navlažite željeno područje, potpuno impregnira vlagu vapna.
  5. Postupak za pranje vrtloga morat će ponoviti nekoliko razdvajanja kako bi se postigao savršen rezultat.
  6. Uklonite ostatke pomoću lopatice. Kada krajolik vapno - ne bi trebalo biti problema.
  7. Zid se čisti - sada stavite u narudžbu i uklonite smeće.

Ekonomsko vrijeme, odaberite drugu metodu - ispiranje ravnice s rješenjem. Lako je pronaći u specijaliziranoj trgovini, ali ako ste skupi ne samo vrijeme, ali novac je stvarno pripremiti sličnu smjesu sebe. Razmotrite neke recepte.

Kako je lako i praviti izbjeljivanje iz zidova

Prvi se pripravlja iz amonijaka, sode i octa. Za početak, trebat će vam voda u volumenu od 3 litre, koji dodaju sljedeće komponente. Kupujete obični amonijak u ljekarni, razrijedite ga vozačem i uzmite 2 tbsp. žlice. Slično tome, djelujemo s sodom - otopiti u vodi u omjeru 1: 3 i potpuno ulijte u naše rješenje. Također trebate žlicu tablica ocat i nekoliko pjenastih kape za kupke. Kompletni pripravci: Prethodno zagrijati dobivenu smjesu za 50 stupnjeva i ulijte 2 L vode.

Druga je mogućnost da otopine 2% klorovodične kiseline i bakra sulfata. Vrlo će brzo ukloniti stari sloj bijelog, ali u sebi - otrovni, ne zaboraviti zaštitnu odjeću. Samo ga nanesite na zid s valjkom, pričekajte 20 minuta i smjelo uklonite ostatke s lopaticom.

Video "Kako ukloniti hirove iz zidova"

Video o tome kako brzo i, što je važno, bez velike količine prašine, uklonite hirove iz zidova. U ovom videu je prikazana metoda gdje se jednostavno otopina koristi od octa, sode i vode.

Članak na temu: Zaštitne rolete: Što ste kako instalirati i upravljati?

Čitaj više