Kako odmrznuti hladnjake s različitim sustavima odmrzavanja

Anonim

Hladnjak mora biti povremeno odmrzavanje i isprano. Usklađivanje leda i neugodnih mirisa najčešći su problemi koji se javljaju tijekom rada. Ishiga i sced rast mogu povući opremu prije vremena i izbjeći to, morate nužno odmrznuti uređaj.

Dakle, da ne morate trošiti novac na popravak objekta opreme ili steći novu, morate znati kako odmrznuti hladnjak.

Koliko često odmrzavanje hladnjaka

Kako odmrznuti hladnjake s različitim sustavima odmrzavanja

Periodičnost odmrzavanja ovisi o vrsti jedinice. Koliko često trebate odmrznuti hladnjak određenog modela?

Moderna oprema opremljena je sustavom bez frost, koji obavljaju automatske funkcije odmrzavanja. Ali potpuno se oslanjajući na pametni automobil. Potrebno je odmrznuti agregat jednom svakih 6 mjeseci.

Ako oprema ima sustav odmrzavanja kapanja, postupak se mora provesti svakih 4-5 mjeseci. To je zbog činjenice da je samo rashladni prostor za sebe uhvaćen u takvim agregatima "u zamrzivaču, ne postoji takva funkcija u zamrzivaču.

Stari "sovjetski" i "post-sovjetski" agregati trebali bi se otpadati 1 put u 2 mjeseca u toploj sezoni, a jednom svakih 4 mjeseca - u hladnoći.

Što je kapanje odmrzavanje hladnjaka

  • Agregati s sustavom za odmrzavanje kapanja opremljeni su posebnim isparivačem koji se nalazi na stražnjem zidu.
  • Kao rezultat rada kompresora, formira se IME i uključen je sustav "odmrzavanja". Talay voda ulazi u poseban spremnik, gdje se odvija isparavanje zbog toplinske izloženosti.
  • Hladnjaci s kapljicom odmrzavanjem relativno jeftin, a sustav je pouzdan i rijetko ne uspije. Ali čak i ako se to dogodi, popravak će koštati jeftino.
  • Uz kontra sustava, moguće je poduzeti činjenicu da je oslobođenje od vučenja moguće samo u rashladnom odjeljku, odmrzavanje zamrzivača ne pruža funkciju.
Članak o temi: jastuci i kukičane plaides s volumetrijskim bojama

Automatski hladnjak Odmrzavanje: Što je to

Kako odmrznuti hladnjake s različitim sustavima odmrzavanja

Značajka automatskog odmrzavanja omogućuje vam održavanje kvalitete proizvoda bez dodatnih napora.

U agregatima opremljenim sustavom automatskog stanja, podržan je "mokri hladno", što vam omogućuje da dohvatite različite vrste proizvoda.

Automatski odmrzavanje nastaje kako slijedi: Sloj leda se pretvara u kondenzat i, prolazi kroz zidove jedinice, akumulira u prostoru za prikupljanje tekućine.

Ova značajka štedi vrijeme i snagu kada se brine za tehniku, međutim, u slučaju kvara, vlasnici će morati izdati impresivan iznos za popravke.

Kako odmrznuti hladnjak

Odmrzavanje počinje s pripremnom fazom, gdje je potrebno osloboditi police iz sadržaja. Bolje je nastaviti na proces u trenutku kada nema kvarljivih proizvoda u hladnjaku ili je temperatura zraka prilično niska, kako bi se proizvodi savršeno sačuvali na balkonu.

Kako odmrznuti hladnjak? Spremite sljedeća pravila:

  • Postavite regulator na oznaku "0 stupnja" i odvojite opremu iz mreže.
  • Iskrcati proizvode.
  • Uklonite sve ladice i kutije.
  • Ako jedinica nije opremljena spremnik za prikupljanje vode, ponovno instalirajte paletu ispod hladnjaka, unaprijed zatvorite krpu ispod njega.
  • Ostavite vrata rashladnog prostora i otvoren zamrzivač. To će pomoći jedinici brže prevrnuti.

U procesu odmrzavanja povremeno provjeravajte paletu i ispustite akumuliranu vodu na vrijeme.

Kako brzo odmrznuti stari hladnjak

Vuča allest led je dug proces. Započnite ispiranje opreme prije završetka ovog procesa, ne bi trebao. Ali što učiniti ako je vaše vrijeme ograničeno? Kako brzo odmrznuti hladnjak, pogotovo kada je riječ o starim modelima? Takvi agregati zahtijevaju mnogo više vremena za odmrzavanje od moderne opreme.

Proces možete ubrzati na sljedeće načine:

Prilikom odmrzavanja, pobrinite se da odmrzavanje vode ne uspije u "punjenju" hladnjaka, jer će to dovesti do korozije metalnih dijelova i preranog neuspjeha skupe jedinice.

Članak o temi: Glavni razred na hladnoj Kini: Roses za početnike s fotografijama i videozapisima

Je li moguće odmrznuti hladnjak sa sušilom za kosu

Kako odmrznuti hladnjake s različitim sustavima odmrzavanja

Ako je potrebno, brz odmrzavanje je dopušteno koristiti sušilo za kosu. Međutim, potrebno je to učiniti u skladu s mjerama opreza, bez usmjeravanja struje toplog zraka u brtvenu gumu i držeći uređaj na nekoj udaljenosti od zidova hladnjaka.

U suprotnom, riskirate deformiranje pečata, a jedinica jedinice bit će zatvorena nedovoljno čvrsto čvrsto, što će negativno utjecati na kvalitetu svog rada i smanjiti životni vijek.

Trebam li odmrznuti hladnjak za suho mraz

Neki ljudi pogrešno vjeruju da agregati s suhim mrazom ne moraju biti odmrzavanje. Ovo nije istina! Potrebna je i proces odmrzavanja za takve hladnjake, kao i za uređaje drugog tipa.

Jedina razlika je u tome što je potrebno učiniti mnogo rjeđe, približno 1 vrijeme i pol, isključujući ga iz mreže i istovarivanje sadržaja. Inone u ovim hladnjacima se formira znatno manje, ali ipak je, i potrebno ga je riješiti.

Je potrebno odmrznuti hladnjak s bez mraznog sustava

Čak i uz prisutnost sustava automatskog odmrzavanja, drugi se i dalje formiraju. To je prirodni proces koji se događa zbog uzimanja u agregat toplog zraka.

Svaki put kad otvorite vrata, toplina prodire u odjeljke, koje izazivaju na formiranje zemljišta. Stoga je potrebno povremeno obaviti odmrzavanje hladnjaka s "Nou Frost" sustavom.

Kako odmrznuti hladnjak "Znati Frost"

Kako odmrznuti hladnjake s različitim sustavima odmrzavanja

Hladnjaci s sustavom bez smrzavanja također moraju povremeno odmrznuti.

Odmrzavanje hladnjaka "nema mraza" se ne razlikuje mnogo od uklanjanja zemljišta iz drugih vrsta kuhinjskih aparata. Rad je obavljen ovako:

  • Jedinica se odspojena iz mreže.
  • Svi proizvodi su istovareni.
  • Hladnjak ostavlja kako bi nadoknadio otvorena vrata.
  • Nakon odmrzavanja leda, svi ventilacijski otvori jedinice mogu se očistiti. Za to se koristi otopina sode i pamučnih štapića. Odvijte ventilacijske ploče! U tom slučaju, kada će raskrstiti, jamstvena kartica će biti nevažeća.
  • Sve unutarnje i vanjske površine jedinice, zaptivne gume, kao i ladice i ladice pranje se temperature vode.
  • Nakon pranja morate ukloniti ostatke vlage suhom krpom.

Članak o temi: Uzorci iz magazina Burdi - Arhiva od 1990

Nemojte koristiti kemijske deterdžente prilikom čišćenja unutarnjih površina - otrovnih parova kemikalija će se vidjeti na hrani koju postavljate na policama.

Kako uključiti hladnjak nakon odmrzavanja

Uključite hladnjak nakon što je isključen iz mreže, moguće je prije 24 sata. Ako trebate to učiniti prije, dopušteno je započeti jedinicu nakon 12 sati. Međutim, ne preporučuje se to učiniti svaki put.

Imajte na umu da uključivanje hladnjaka mora biti potpuno suho nakon pranja. Samo kada vlaga isparava, možete ga uključiti i instalirati željenu oznaku na termostatu. Morate odmah preuzeti agregatne proizvode, to bi trebao "smanjiti hladno" u roku od 1-2 sata.

Izvođenje preporuka za odmrzavanje, dugo ćete predložiti skupu jedinicu u radnom stanju.

Čitaj više