Kako samostalno šivati ​​prekrasan til na prozorima

Anonim

Prikaži tekstilne trgovine su ispunjene različitim varijantama porter i zavjese, s ukrasima i bez njih. Stoga, ukrasite prozor ne čini probleme za one koji to žele. Ali ipak, idite u trgovinu i kupite gotovu verziju previše jednostavna, možete kupiti tkaninu i pokušati sami šivati ​​zavjese. Ovdje ćete morati primijeniti malo mašte i koncentraciju - a rezultat će oduševiti.

Kako samostalno šivati ​​prekrasan til na prozorima

Til na prozoru

Da, oni koji ne žele ili lijeni da se primijeni svoje ruke i šivaju zavjese i til vlastitim rukama kako bi zatvorili članak i naručili gotovu verziju u studiju na tisuće predloška praznina koji su već prikupljeni tamo. Ali oni koji žele naučiti i razumjeti kako šivati ​​til "će postati pomoćnik. Razumjet ćemo detaljno gdje je bolje početi.

Osnovne preporuke

Prije šivanja lijepe zavjese i zavjese trebaju biti upoznati s uobičajenim mjerenjima za mjerenja. Također odmah treba temeljito razmisliti o količini boja i bojanje, koje će se moći uskladiti s općim dizajnom prostorije. Ako je veo dizajniran za kuhinju ili blagovaonicu, onda je vrijedno razmišljati o jednostavnijim dizajnu, jer u ovim prostorima zavjese često brišu.

Kako samostalno šivati ​​prekrasan til na prozorima

Ako je zadatak učiniti zavjese od Tulle Organizacije za vrtić, onda je ograničen ton prikladan ovdje, previše motley ili izblijedjeli tonovi neće stati. U spavaćoj sobi, zavjese su uobičajene da se koriste za potamnjenje prostora za bijeg od jake sunčeve svjetlosti, ovdje je Tullu vrijedno odabira tamnije. U ostatku prostora, bolje je obratiti pozornost na opći dekor i pokušati ući u zavjese na njega kako bi individualna ideja uspjela.

Prije šivanja tila iz Organe, morate kupiti potrebne, zalihe:

  • Pravu količinu tkanine;
  • Watman, na kojem se nacrtaju uzorci i skice;
  • Škare i mjerna traka;
  • Teme slične boji tkanine i električnog šivaćeg stroja;
  • Pletenica s petljima s kojima je tkanina vezana za strehe;
  • Kupite priručnu dekor, koju možete ukrasiti zavjese (resice, pletenice, itd.).

Članak o temi: Schesting Schemes Patchwork Kanalizacija: Patchwork Što je to, video, stil priča, tehnike, bod, vrste patchwork

Kako samostalno šivati ​​prekrasan til na prozorima

Možete zalihe u bilo kojoj trgovini šivanja.

Postupak

Prije početka osnovnih radnji morate odabrati lijep segment tkanine i napraviti uzorak. Izgladiti tkaninu malo mokro, pustite da se razdvoji na glatkoj površini, postavljajući kutove. Ako se nabori i vaga ne nestanu, morate pokušati ili ispariti s željezom, ako u njemu postoji takva funkcija. Ako morate glačati, onda morate to učiniti kroz vlažnu Marla, kako ne oštetite tkaninu, nemojte izgorjeti. Ako je tkanina nova, onda se skuplja nakon pranja, ne biste trebali biti iznenađeni.

Nakon što je zavjesa izglađena raspodjelom svih veličina, koja će se koristiti u šivanju. Dužina i širina se mjere pojedinačno, ovisi o otvaranju prozora koji će se pažljivo izmjeriti i sobe. Ako su zavjese iz organske veo potrebne za kuhinju, možete napraviti duljinu do prozora, a ne na pod tako da nisu veliki i nisu apsorbirali prašinu i masnoću u kuhinji. Ali zavjese od veo Organizacije u japanskom stilu moraju nužno biraju s drapiranjem tako da je stil težak i lijep, ukrasite sobu.

Kako samostalno šivati ​​prekrasan til na prozorima

U drugim prostorijama moguće je stvoriti pogled na elegantan interijer pomoću duljine Gardin na pod, ostaviti širinu sprječavanja na dnu tako da nitko ne hoda u zavjesama. Širina uzorka uvijek bi trebala biti dulja od vijenca na kojima ova zavjesa visi dva puta. Organza se obično kombinira s gustim tkivima kako bi izgledala punopravno. Kada se to učini, duljina prozirnog dijela se smanjuje, procjenjuje se da uzima jednu i pol dužine vijenca. Takve standardne dimenzije su prikladne, jer su univerzalne za većinu prozora i kuća. Mjerenje svih rubova i linija koje trebate ne zaboraviti dodati manje obrade na obradu - oko 2-3 cm, koji će ići na savijanje i liniju.

Članak o temi: Bide prefiks za WC

Kako samostalno šivati ​​prekrasan til na prozorima

Mi šivati ​​til

Da bi uzorak bio točan, a zatim je bilo moguće šivati ​​nešto na njemu i primijeniti samo na ravnu površinu, na podu ili stolu. Svjetlo organza nalazi se samo iznutra. Kada se šivate, vrijedi obraćati pozornost na donje i bočne linije - između njih se mora poštivati ​​kut od 90 stupnjeva. Ako su uzorak i vrtovi podijeljeni u dva dijela, onda morate šivati ​​u blizini, vidjeti crtež da biste vidjeli ili ne, neprestano trebate provjeriti.

Završni bočni rubovi

Nakon što je završio s ovim uzorcima i pripremom tkanine, idite na bočne rubove, šivati ​​zavjese od tila bez da je nemoguće. Radit ćemo s onima nekoliko centimetara koji su ostali na naknadu. Za savijanje u procesu nije promijenjen i nije se pogoršalo, morate se savijati i hodati s nečim krutom. U idealnom slučaju, samo pomaknite željezo na ploči. Kada počnete potrošiti na tkaninu, ne smijete zaboraviti koliko je to krhko.

Kako samostalno šivati ​​prekrasan til na prozorima

Nakon ove manipulacije s željezom trebate preklopiti stvar i samostalno procijeniti susjedne rubove tako da ostaju glatki. Nakon što trebate vidjeti rubove na šivaćem stroju. Ako to nikada niste učinili, onda vježbajte na poklopcu, glavna stvar je da su šavovi bili glatki, ovdje nema poteškoća.

Vrh i donji rub preporučuje se da se dvaput savija tako da je deblja nego sa strane. Od gore navedenog sloja, lakše je snimati traku za pričvršćivanje, a donja će biti u stanju rasti portir, kako bi napravio jedan oblik.

Ukras za zavjese

Malo lijepo sevo til i zavjese, morate ukrasiti tkaninu okus. Na dnu izgleda dobro rub, prikladan u boji do glavne tvari. Simone se također treba smatrati da ne izgleda previše oštro. Možete ukrasiti zavjese od tila s posebnim vrpcama i vrpcom, samo da nemaju više od 15 cm. Također je dopušteno montirati čipku, koja bi trebala biti slična teksturi na glavnu platnu ili kontrastnu kombiniranu.

Članak o toj temi: Popravak proturavnih vrata s vlastitim rukama (fotografija i video)

Kako samostalno šivati ​​prekrasan til na prozorima

Dekor prozora Organa mora biti priključen na takve načine, jer je tanak i može se slomiti:

  1. Ako je zavjesa vezana za vječnost s kukama ili petljama, a zatim se bend s već spremnim petlji treba prilagoditi u gornjem dijelu. Preporučljivo je odabrati takvu pletenicu, koja se tada može prikupiti u draperiji;
  2. Kardina do polukružnih streha je bolje montirati šarke, izrađene su od iste tkanine, kao i platno, pogodne su za boju i materija. Uzorak takvog privitka je napravljen brzinom od 15 cm na prednjoj strani plus dodaci. Izračuni se izrađuju od veličine vijenca.

Koristan savjet

Kako samostalno šivati ​​prekrasan til na prozorima

Kako sami zašiti zavjese sada znate, ali vrijedi spomenuti nekoliko korisnih savjeta u dizajnu. Čak i kada je glavni rad već dovršen, nije potrebno izbaciti dodatne zaklopke i komade. Od ostataka možete napraviti ukrase, posebne privitke koji će pomoći širenju zavjesa u različitim smjerovima. Ima dovoljno zaplet 70 cm duga, nema više. Nije bitno što se koristi veo ili organza za zavjese. Što je širina vrijednosti nema. Također iz zalilja tulla čine prekrasno cvijeće, koje se zatim ušive na glavnu platnu. Samo je potrebno uzeti u obzir da je veo iz organske veze različit, to je tanji i šivati ​​multi-kata izgradnja od njega neće se pažljivo izaći.

Pogledajte video dizajn

U tom smislu, morate koristiti fantaziju - od veličanstvene zavjese, što je veće poglede na sebe prikupljanje.

Čitaj više