Kako šivati ​​vrpcu na jarma: specijalistički savjeti

Anonim

Da biste stvorili lijepu draperiju na zavjesama: s dubokim, izraženim naborima bez dodatnih materijala - koristeći zavjese pletenice, ne možete učiniti.

Kako šivati ​​vrpcu na jarma: specijalistički savjeti

Traka za zavjese

Što je traka za zavjese

Ono što trebate znati o ovom krojaču prije nego šivate traku za zavjese na jaram. To je traka tkanine. Proizvodni materijal može biti različit: od prozirnog pada do gustih prirodnih vlakana.

Kako šivati ​​vrpcu na jarma: specijalistički savjeti

U traci tkiva, šavovi su ušiveni. U isto vrijeme, visina šavova kabela može se razlikovati po veličini. Iz tih parametara (duljina koraka firmvera i prirode njihove izmjene) ovisi o sposobnosti pletenice da se formira nabore i oblik draperije na vrhu til:

  1. Zavjesa se može prikupiti, smanjuje se u širini kao 3 puta koliko je više moguće. Što je jači zategnite kabele, postaje intenzivnija draperija.
  2. Ako su niti ušiveni s ubodima različitih duljina, naizmjenično u određenom redoslijedu, draperija na zavjesi će biti formirane ne s čak i klasičnim stupcima, a žarulje: dvostruki ili trostruki nabori s intervalima.

Kabeli na širokim modelima proizvoda nalaze se u nekoliko redova. Možete šivati ​​til na til (s paralelnim trakama za sklop) i tako formulirati nabore u redoslijedu kontrole, leptir drapery, itd.

Kako šivati ​​vrpcu na jarma: specijalistički savjeti

Traka za formiranje draperije također varira u širini. Širi proizvod, to je skuplji: postoji nekoliko parova kabela i paralelnih redaka s učvršćivanjem petlji.

Sorte vrpce zavjese

Proizvod se koristi ne samo da formira draperiju različitih vrsta, što može djelovati kao element dizajna zaključavanja zavjesa s glatkim ili blago poslanim površinama:

  • Postoje posebne trake za pričvršćivanje zavjesa s mehanizmima za podizanje: na primjer, u rimskim ili austrijskim zavjesama.

Članak o temi: epoksidna smola, aplikacija

Kako šivati ​​vrpcu na jarma: specijalistički savjeti

Rimska zavjesa Eaves

  • Možete šivati ​​traku zavjese kao odijevanje šipke na baru za roštilj i stvoriti laganu, drape s plitkim nedovršenim naborima.
  • Ako šivate traku zavjese na jarma nije klasično, ali tip maziva, zavjesa će ležati mekani draper, pokrivajući šipke vijenca vijenca koji strše na vrhu nabora.

Trake šivanje: korak po korak upute

Odlučivanje s vrstom i dizajnom proizvoda za modeliranje nabora, ostaje za malu za šivanje traku zavjese. Nakon pregleda nekih trikova i značajki materijala, rad vam se ne čini teškim.

Budući da smo za završnu obradu odabrali svjetlosne zavjese, trebat ćemo transparentnu pletenicu.

Kako šivati ​​vrpcu na jarma: specijalistički savjeti

Rad algoritam:

  • Šivanje počinje rezanjem. Mjerimo duljinu proizvoda i izračunate širinu, množenjem duljine strehe na odabrani koeficijent montaže. Uz perimetar ne zaboravljamo dodati centimetre (najmanje tri) na obradu odjeljaka.
  • Prvo obradite bočne rubove tkivne tkanine. Dno tila iz Organe obično je prvotno završeno s šavom s "ugrađenim" oslagifikatorom. Još uvijek moramo šivati ​​traku zavjese na til na vrhu.

Budući da smo odabrali transparentne materijale, veličina visine tkiva (na pogrešnoj strani) mora odgovarati širini pletenice.

Za organzu važno je dobro nastaviti s rukom linijom rezanja. Materijal možete omotati dvaput, formirajući dvostruko savijanje ili unaprijed obraditi rub rub.

Kako šivati ​​vrpcu na jarma: specijalistički savjeti

Bulk stispiti organzu

Ako moramo šivati ​​vrpcu zavjese na til, dodatne završne obrade ruba neće trebati: ova tkanina ne radi i raspakira se. Pogotovo gornji rez skriven je iza pletenice.

  • Sklopljena tkanina (dvostruko ili običan savijanje) početak.
  • Izmjerite i odrezati pletenicu potrebne duljine: krentici na strani bočnih dijelova s ​​obje strane se dodaju širini zavjesa.

Važno! Kada radite s til, bolje je uzeti brkove na zalihama od najmanje 0,5 m. Tul se odnosi na materijale koji su nacrtani tijekom šivanja.

  • Od bočnih dijelova savijenih za ručavanje bočnih dijelova, izvucite pričvrsne kabele.
  • Da bi lagano šivao vrpcu na jaram, primjenjujemo ga ispod ruba zavjese najmanje 5 mm. U svakom slučaju, pletenica se ne smije držati preko ruba zavjesa, neka bolje obilne trake formiraju dekorativni fold na vrhu.

    Kako šivati ​​vrpcu na jarma: specijalistički savjeti

  • Za šivanje vrpce zavjese na organzi bez preliminarne smjese, čak i iskusna krojačica je vrlo teška: površina materijala je glatka i skliska. Rezultat tkanine koji je izašao iz kontrole bit će u najboljem slučaju netočnog šava. Stoga pre-miješamo proizvod ili popravite bljeskove i gulske igle.
  • U početku treperimo pričvršćene dijelove na vrhu. Za šivanje vrpce na zavjesu iz organe do drugog donjeg šavova, dok strogi rastegnite zavjese i pletenice ravnomjerno (za prevenciju bora na tkanini).

Članak o temi: Značajke odabira parničnih pozadina za spavaću sobu

Kada radite sa širokim proizvodima, morate šivati ​​vrpcu na jarma uz svaki par nuliranje niti ili ispod svih traka s pričvršćivačima u obliku petlje. Važno je ne popraviti liniju kabela za stvaranje draperije - inače na priključenom mjestu koje ga nećete stegnuti.

Slijedite linije da biste bili glatki - na prednjoj strani, odsutnost paralelnih linije šava koja se nalazi međusobno, upečatljivo: vrh će izgledati neaktivno.

Kako šivati ​​vrpcu na jarma: specijalistički savjeti

Formiranje nabora na zavjesama

Ako ste uspio lijepo i ispravno šivati ​​vrpcu na taulus, nastavite do najugodnije faze rada: formiranje draperije. Pre-narenite proizvod i zategnite parove niti na obje strane: lakše je distribuirati nabore ravnomjerno po cijeloj širini zavjese. Ako nemate pomoćnika kada radite s jednom strani, zaključajte nekoliko niti s drugog ruba.

Pogledajte video dizajn

Mi ne rezati oslobođene vrhove kabela, ali ih pažljivo skladištiti. Grafikon će se morati rastezati prije pranja i glačanja, tako da se čiste niti skrivaju ispod vrpce ili u posebnim vrećicama koje su profesionalne krojači su ušiveni sa svake strane.

Čitaj više