Vibrirajuća podmorni pumpa "Kid" - Pregled

Anonim

Pola vrta, preuzmite vodu u spremnik od bunara, rijeke, jezera ili čak iz dobro - sve to može nazvan baby pumpu. Što je lijepo, to košta dosta, međutim, karakteristike su skromne, ali za zalijevanje vrta ili osiguravanje vode nekoliko dizalica dovoljno je.

Vibrirajuća podmorni pumpa

Ima skromne veličine i težinu

Područje primjene

Potopljiva crpka za toddler ima nisku cijenu, pogodna za pumpanje čiste vode. Vrlo zagađena voda je bolje ne preuzeti - brzo gori. Primijenite ga u sljedeće slučajeve:

  • za zalijevanje vrta;
  • za skup vode u spremnicima;
  • Za opskrbu vodom kod kuće, ali s određenim ograničenjima (o tome je nešto niža).

Prebacivanje vode potopne pumpe možete iz bunara, prirodni izvor - ribnjak, rijeke, jezera. Pogodan je za raspodjelu vode iz spremnika. Možete ga koristiti za bunare, ali uz rezervacije. Budući da je vrsta pumpe vibracija, stvara fluktuacije u debljini vode, podižući najmanje čestice (Il, glina, pijesak) od dna i usisavaju ih. Ako, u slučaju bunara, to nije ništa, osim neprozirne vode, ne ugrožava, a zatim kada koristite crpku s toddler u dobro, može biti brže. U svakom slučaju, to je uobičajeno mišljenje.

Vibrirajuća podmorni pumpa

Dakle, u dobro ili dobro od potopne pumpe, beba se nije borila za zid, gumeni šok amortizeri stavili na svoje tijelo

Proizvođači u preporukama za uporabu ukazuju na minimalni promjer bušotine ili dobro - 90-100 cm, neki modeli (klinac 3) mogu raditi u izvorima promjera 70-75 cm. Međutim, oni se koriste u vrlo uskim bušotinama. Glavna stvar je da ide tamo. Ali u isto vrijeme, on pobjeđuje oko zida bunara, stvarajući dodatne vibracije i prijeti za usitnjavanje kućišta ili oštećenja vlastitog tijela. Da bi se smanjila pristranost na tijelu, gumeni prstenovi se stavljaju na (na gornjoj fotografiji). Oni rješavaju problem.

Proizvođači

Ime "Kid" i "Rijeka" je dugo postao nominativan. Tako danas zovu male podmornične vibracije. U početku ih je isključivo u Rusiji ili u blizini u inozemstvu, ali danas ima mnogo kineskih "djece" na tržištu. Općenito, postoji nekoliko proizvođača takvih crpki u Rusiji:

  • U Gradu Livnyju u regiji Oryol iu Balev, Vladimirskaya proizvode precizno djecu. Većina ide uz gornju ogradu, djeca m - s dnom.
  • Djeca se proizvode u moskovskoj regiji Klimovsk.
  • U Kursk i Kirovu (biljni lepsi) proizvode pumpe istog tipa, ali pod drugim imenima - Vodenjak.
  • U Bryansk (poduzeće, topola) proizvode izvore. S istim imenom proizvedenim podmorničnim crpkama u Chelyabinsu, a još jedna bizonska tvrtka.
  • Riječne jedinice proizvedene u Mogilev (Bjelorusija).

    Vibrirajuća podmorni pumpa

    Različita imena i tvrtke, neke razlike u karakteristikama, ali sve to podmorni vibrirajuće crpke tipa klinac

Preostale marke su kineski. Kako odrediti? Pažljivo razmotrite pakiranje i putovnicu. Ako je to ruski proizvođač, mora biti adresa, naziv poduzeća, popis usluga, itd. Ako nema takvih informacija, to je proizvod DPRK-a.

Tehnički podaci

Kao što je već govorio, podmorničke pumpe djeca imaju mali kapacitet - uglavnom oko 250 W, to jest, ne može stvoriti visoki tlak. Njihovi klonovi s drugim imenima mogu se naći malo snažnije.

Što je još važno - visina porasta je za koju vodu vodu može kotrljati. U tehničkim karakteristikama, mora biti više nego što trebate za oko 20%.

Obratite pozornost na ovlast na koju se taj model izračunava. Tipično, to je 200 V s mogućim malim odstupanjima od oko 5%, ali stvarne procjene su da je 240 V može biti u mreži, a s takvim naponom crpka s takvim karakteristikama gori. EXIT - Za stavljanje stabilizatora ili potražite model s višim radnim naponom (smanjenje od radnika ne utječe na operaciju, pada napajanja).

Vibrirajuća podmorni pumpa

Duljina električnog kabela može biti od 10 metara do 40

Ovaj pokazatelj je važan kao izvedba. Obično se označava u litrama u minuti ili u sekundi. Ova vrijednost pokazuje koliko je voda agregat u stanju teći u normalnim uvjetima. Za ovu vrstu opreme, ova brojka je vrlo mala - oko 400 ml / s. Takvo podmorni klinac pumpe može osigurati vodom jednu točku unosa vode - jedno crijevo za navodnjavanje ili dizalica u kući. Za nešto više, nije sposobno bez dodatne opreme.

ImeVodena ogradaZaštita od praznog hoda / pregrijavanjaVlastIzvođenjeVisina podizanjaPromjerDubina uranjanjaCijena
Mallyshm n 1500 topolaGornjine da240 W.24 l / min60 m.99 mm3m1741 Utrljajte (plastika)
River-1 MogilevGornjine ne225 W.18 l / min72 m.110 mm1459 Utrljajte (kabel 10 m)
Patriot VP-10B (SAD / Kina)Gornjine ne250 W.18 l / min60 m.98 m.7 M.1760 utrljajte (duljina kabela 10 m)
Belamin Bv012 (Rusija / Kina)Nižine ne300 W.16,6 l / min70 M.100 mm3m2110 Utrljajte (kabel 10 m)
Mamyh-m 1514 topolaGornjine da250 W.25 l / min60 m.98 mm3m2771 RUB (metal, 40 m)
NVT-210/10 kalibar (Rusija / Kina)Gornjine ne210 W.12 l / min40 M.78 m.10 m.1099 Utrljajte (kabel 10 m)
Bison Master Proljeće NPV-240-10Gornjine ne240 W.24 l / min60 m.100 metara3m1869 Utrljajte (kabel 10 m)
Quattro Elementi Acquatico 250Gornjine ne250 W.17,5 l / min75 m.100 metara2 m.2715 trljati (kabel 10 m)
Aquarius-3 (Lepse)GornjiNe / je265 W.26 l / min40 M.98 mm1900 trljanje (kabel 10 m)
Klinac 25 m (Kursk)Nižipa ne250 W.7.1 l / min40 M.1920 trljač (kabel 25 m)

Svaka vrsta crpki prikazana je s različitim električnim kabelom i promjene cijena (duže kabel, skuplje). Također možete pronaći sorte sa zaštitom od suhog rada, ali možete ga sami (vidjeti dolje).

Instalacija u dobro ili dobro

Potopljiva crpka za toddler suspendirana na sintetičkom kabelu. Metalni kabel ili žica brzo uništena od vibracija. Njihova je uporaba moguća ako je na dnu - najmanje 2 metra - sintetički kabel je vezan. Da biste ga osigurali na vrhu kućišta postoje avlozi. Oni rade kraj kabela i pažljivo je fiksiran. Čvor se nalazi ne niže od 10 cm od kućišta crpke - tako da ne spava unutra. Obrezani rubovi se rastopi tako da se kabel ne probi probila.

Kabel prianja za posebno oko

Spojna crijeva i cijevi

Na izlaznoj mlaznici crpke se stavlja crijevo za hranu. Njegov unutarnji promjer trebao bi biti nešto manji (za nekoliko milimetara) promjera mlaznice. Previše usko crijevo stvara dodatno opterećenje, zbog čega jedinica brže izgori.

Dopuštena je ugradnja fleksibilnih gumenih ili polimernih crijeva, kao i plastične ili metalne cijevi prikladnog promjera. Kada koristite cijevi, crpka na njih povezana je dijelom fleksibilnog crijeva s duljinom od najmanje 2 metra.

Vibrirajuća podmorni pumpa

Shema ugradnje privremene pumpe vibracija

Crijevo na mlaznici je fiksirana metalnom stezaljkom. Obično postoji problem: crijevo se ocjenjuje iz stalnih vibracija. Dakle, da se to ne dogodi, vanjska površina mlaznice može se liječiti s datotekom, dajući mu dodatnu hrapavost. Također možete okretati žlijeb ispod kandže, ali nemojte se piti. Bolje je koristiti kandžu od nehrđajućeg čelika s urezima - daje dodatnu ukočenost na gori.

Vibrirajuća podmorni pumpa

Stezaljka je bolje uzeti takve

Priprema i spuštanje

Instalirano crijevo, kabel i elektrocabol su zategnuti zajedno ugradnjom tegljača. Prvi se nalazi na udaljenosti od 25-30 cm iz kućišta, sve ostale s korakom od 1-2 metra. Tretts se može napraviti od ljepljive trake, plastičnih stezaljki, kriški sintetičke šipke, itd. Zabranjena je uporaba metalnih žica ili stezaljki - rade s vibracijama u vibracijskom vrpcu, crijevu ili samom mjestu.

Sranje bunara ili bunara postavljena je križnom trakom za koju će se montirati kabel. Druga opcija je kuka na bočnom zidu.

Pripremljena crpka se nježno spušta do željene dubine. I ovdje se pojavljuju pitanja: na kojoj dubini ugradite klinac podmornice. Odgovor je dvostruko. Prvo, iz zrcala vode do vrha kućišta, udaljenost ne smije biti više od dubine uranjanja ovog modela. Za tvrtke "baby", tvrtke su 3 metra, za patriotsku jedinicu - 10 metara. Drugo, na dno bunara ili dobro mora postojati barem metar. To je da ne bi bilo teško buniti vodu.

Vibrirajuća podmorni pumpa

Vezati plastiku, kabele Kapron, ljepljive vrpce, ali ne i metal (čak iu ljusci)

Ako je potopna crpka, beba je instalirana u bunaru, ne smije se dodirivati ​​zidove. Kada se instalirate u bunar, gumeni proljetni prsten se stavlja na kućište.

Nakon spuštanja crpke na potrebnu dubinu, kabel je fiksiran na poprečnoj traci. Napomena: Cijela težina treba biti na kabelu, a ne na crijevu, a ne na kabelu. Da biste to učinili, kada se pričvršćuje konopac, a kabel i crijevo ne slabe lagano.

Ugradnja u plitku dobro

Uz malu dubinu bunara, kada je duljina kabela manja od 5 metara, za oscilacije neutralizacije, kabel je suspendiran na križnu traku kroz opružnu brtvu. Najbolja opcija je komad guste gume, koja može izdržati teret (težinu i vibracije). Upotreba izvora je nepoželjna.

Vibrirajuća podmorni pumpa

Opcije pričvršćivanja za podmorničke vibracije pumpe s gornjim i donjem vodenom ogradom

Instalacija u rijeci, ribnjak, jezero (horizontalno)

Upravljajte podmorničnim crpnim klincem može biti u vodoravnom položaju. Njegova priprema je slična - nositi crijevo, Copp sve estrihe. Tek tada se slučaj mora biti umotan s gumenim limom debljinom od 1-3 mm.

Vibrirajuća podmorni pumpa

Opcija vertikalne instalacije u otvorenom spremniku

Nakon što se crpka spusti pod vodom, može se uključiti i upravljati. Ne zahtijeva nikakve dodatne događaje (ispunjene i maziva). Ohladi se uz pomoć vode koja se može pumpati, to je zato što je upravo inkluzija bez vode je izuzetno loša na njoj: motor pregrijava i može pretjerivati.

Značajke rada

U nekim modelima podmorničkih vibracija pumpe za bunare postoje zaštita od pregrijavanja. To je vrlo korisna značajka koja sprječava hrabrog motora. Uz dugoročnu operaciju ili uvjete umanjenja vrijednosti, ugrađeni termostat (zaštita od pregrijavanja) otvara krug napajanja, isključivanje crpke. Nakon nekog vremena relej dolazi u prvobitno stanje, a rad se nastavi.

Vibrirajuća podmorni pumpa

Drugi zaštitni prstenovi

Ako je vaša crpka prekinuta pregrijavanje, poželjno je odmah saznati uzrok. Onemogućavanje može biti uzrokovano odsustvom vode, povećanim naponom. Ako je tako, samo trebate pokrenuti opremu kada sve dođe u normalu. Još jedan mogući razlog - usisna cijev je začepljena. Uz to možete se boriti samo s isporukom crpke, rastavljeni i čitati ga da na jamstvenom roku radi kontraindicirano. Iako, ako ste humnetirani pumpom, već ste povrijedili pravila rada - pogodan je za pumpanje samo čiste vode.

Suha zaštita

Budući da su mnogi od dječjih modela spušteni ispod tri metra od vodenog zrcala, to je nemoguće u maloj raspravi da će voda završiti, a crpka će nastaviti raditi i rezultirati smuđom. Da biste izbjegli ovu situaciju, možete postaviti senzor razine vode. Ovo je senzor plovka, koji se naziva "žaba". Radi vrlo jednostavno:

Vibrirajuća podmorni pumpa

Plutaju senzor razine vode

  • Kada se podiže, kontakti su zatvoreni, hrana se poslužuje;
  • Kada se razina vode spusti, plovak se spušta, kontakti u senzoru su blokirani razbijanjem strujnog kruga;
  • Voda se postupno regrutira, pluta se povećava gore, na određenoj razini, kontakti se ponovno zatvaraju, crpka je uključena u rad.

Vrijedno je takav senzor - manji od 1 tr., Jednostavno je instaliran - u rupturi kabela hrane, ali korist od njega je velika.

Rad s hidroakumulatorom

Općenito, podmornice vibracija nisu dizajnirane za rad u snopu s hidroakumulatorom. Ne mogu stvoriti dovoljno visokog tlaka. Ali ... pod određenim uvjetima rade. SKLADIŠTENJE SKLADIŠTENJE: Crpka, tlačni prekidač, mjerač tlaka, hidroakumulator, sve to je sastavljeno kroz pozitivnu spojnicu. Za normalan rad na kraju crijeva uronjenom u vodu, završava se ventil (tako da voda ne teče natrag u bunar). Drugi uvjet - hidroakumulator mora biti značajan spremnik (100 ili 150 litara).

Vibrirajuća podmorni pumpa

Privatna kuća vodoopskrbna shema s podmorničnim babe vibracijskim pumpom

Prikupljanje ove sheme potrebno je prilagoditi relej tlaka. Pita se manje, to bolje, inače dijete nema dovoljno snage. Ali čak i uz blagi pritisak, sve će raditi nekoliko godina, nego - godinu i pol.

Što učiniti da radimo duže

Pumpe tipa toddlera su vrlo malo, ali i služe za kratko vrijeme - oko 2-3 godine. U njihovoj proizvodnji koriste se jeftini materijali - za smanjenje troškova. Ako odmah nakon kupnje postoje neke aktivnosti, kao i obavljanje redovitih "tehničkih inspekcija", možete značajno proširiti vijek trajanja. Dakle, što se može učiniti:

  • Vijci, pričvršćivanje kućišta odmah zamijeniti na dulje, dodajte ih da zaključaju matice. Ako se to ne učini, vijci se briše i razbijaju šipku.
  • Jednom mjesečno, pregledajte crpku, kada ispumpate zagađenu vodu, rastavite i isperite.
  • Prilikom rada s hidroakumulatorom postavite minimalni tlak.
  • Instalirajte zaštitu od suhog udara.
  • Poslužite napon kroz stabilizator.

Neki od događaja su skup. Na primjer, stabilizator je također približno ili još više od ove crpke, ali se može koristiti s drugim vrstama, a svi oni bolji rade sa stabilnim naponom. Ali promijenite vijke - to je ključna točka koju želite izvršiti.

Članak o temi: ulazna vrata: vrste i karakteristike

Čitaj više