Što učiniti ako drvene etaže ne rastavljaju premaz

Anonim

Stablo je jedan od najpopularnijih materijala za dizajn podne obloge u drvenim kućama i na temelju armiranobetona. Drveni kat je praktičan i ekološki siguran, ali podložan je različitim problemima. Jedan od njih - tijekom dugoročne operacije, premaz počinje škripati.

Možete se riješiti iritantnog zvuka, potpuno prolaskom na podu. Međutim, ovaj postupak je prilično naporan i često skup. Moguće je ispraviti problem mnogo lakše i brže, jednostavno popravljanje premaza na problematičnim mjestima. Kako točno katovi u stanu ne škripaju?

Uzroci violine

Što učiniti ako drvene etaže ne rastavljaju premaz

Kao što znate, drveni pod može se obaviti na dva načina:

  • LAG-ovi su obrubljeni pločama šperploča, iverice, osp ili drugog materijala;
  • Jednodijelni pod je složen na zaostatku.

U objema izvedbama, zaostaci su debeli i izdržljivi šipke s drveta - oni su pričvršćeni paralelnim međusobno s određenim korakom, što osigurava maksimalnu čvrstoću podne obloge.

Osim toga, između zaostataka stvara zračni jastuk, pružajući ventilaciju drvenog dizajna i prevlake za grijanje. Glavni sloj poda je pričvršćen na ovaj okvir pomoću vijaka za samo-tapkanje.

Puzite podove iz sljedećih razloga:

  • Pogreške ugradnje - Ako polaganje ploča ili ploča je preusko, bez ostavljanja potrebnih praznina, na ekspanziji temperature, oni će početi trljati jedni na druge, blijede i škripa. Također, pogreške se mogu izvršiti u pripremi baze i instaliranje zaostajanja u stanu - ako ih pričvrstite na neravnomjernoj površini, kako bi ih učinili nepouzdanim ili na previše udaljenosti jedni od drugih, savijanje je također neizbježno i Premaz će škripiti kada hodate na njemu.
  • Staro dobi. Tijekom vremena, zatvarači (nokti ili nesebičnost) počinju prekidati, ploče se početi kretati i spajati, od toga se pojavljuje.

Članak o temi: Zavjese Visulki to učiniti sami: Proizvodnja dasaka i dekorativnih elemenata

Uklanjanje problema

Što učiniti ako drvene etaže ne rastavljaju premaz

Možete ispraviti snimke zaslona na dva načina. Prvi od njih je solidan - kompletan rodno rastavljanje i projektiranje novog premaza. U isto vrijeme, na novom katu, možete montirati betonsku estrihu, podići oblogu iznad baze ili jednostavno obložiti staru strukturu s debelim listovima šperploča. Uštedjet će se od zvukova ako se ploče krene, ali ako je problem u okviru, novi sloj premaza neće uštedjeti.

Jeftiniji i brži način za ispravljanje eliminiranja zaslona je sigurno popraviti premaz na temelju. To se radi kako slijedi:

  • Isprva se određuje udaljenost između spolnih ploča ili listova šperploče i betonske baze. Potrebno je napraviti rupu u premaz na samoj bazi i mjeriti visinu koristeći tanku raum ili komad žice.
  • Postoji dovoljno nesebičnost dovoljne duljine kako bi se došla do površine betonskih ploča, ali ne puzeći u njih, kao i ne stoji preko ravnine. Debljina zatvarača trebala bi biti najmanje 7 mm, a dužina navoja trebala bi premašiti visinu vanjskog dizajna. U tom slučaju, vijak za samo-tapkanje neće biti odvijač ili odvijač, nego ga koristiti kao vijak i pričvrstiti s ključem. To će omogućiti da se više finije prilagodi svoj položaj tako da ne baš vrti gornji sloj podne baze.
  • Mjesta u kojima se određuju trake. To se može učiniti, fokusirajući se na pričvršćivanje, kao što je drveni pod pričvršćen na okvir i, prema tome, vijci za samozakopljenje ili nokte će biti pričvršćeni u LAGS. Ako su ploče vezane samo oko perimetra sobe, morat ćete otkinuti postolje i pronaći vijke ispod njih. Osim toga, zidovi su ostavili mali jaz kroz koji je podzemlje jasno vidljivo.
  • U kašnjenjima kroz ploče za prevlake, rupe su izbušene, koje moraju biti nešto manji od promjera kuhanih vijaka za samo-tapkanje.
  • Učvršćivači se stegnuli dok se ne zaustavi, sjeckam kape u pločama. Dakle, vrijedi pričvrstiti sve škripanje ploča, a za prevenciju možete obraditi cijelu površinu.
  • Vijci samo-tapkanja bit će ograničeni u beton, poslužuju potporu tijela. Ako vijci samo-tapkanja imaju dovoljno debljine, nikada neće dopustiti da se pod želite hraniti i škripati.

Članak na temu: Zavjese na Velcro učiniti sami: korak-po-korak upute (video i fotografije)

Što učiniti ako drvene etaže ne rastavljaju premaz

Umjesto krvarenja poklopca u površinu, možete ostaviti dio elementa za pričvršćivanje iznad poda, a zatim ga izrezati na čistač uz pomoć brusilice. U ovom slučaju, dodatni pričvršćivači neće biti vidljivi. Nakon završetka postupka za predenje vijaka, vijci su čišćeni, obojeni i obloženi završnim premazom.

I što se može učiniti ako problem nije u odborima, ali u samim zaostajanju? U ovom slučaju može pomoći jednostavna montažna pjena. Postupak je sličan prethodnom. A kroz rupu se također izbuši u škripu. Promjer toga treba biti dovoljan za puzanje kružnog pištolja.

Zatim, kroz ovu rupu, pjena se izlije ispod stresnog kašnjenja, koji će se, Soliday, osigurati dovoljnu snagu da postane podrška za strukturu okvira nosača. Smjesavanje poda će nakon toga nestati, barem prije nego što je potrebno da se remont u stanu.

Što učiniti ako drvene etaže ne rastavljaju premaz

A posljednje, odbori će škripiti zbog trenja među sobom, što učiniti u ovom slučaju? Uklonite ovaj uzrok neugodnih zvukova može biti vrlo jednostavno - odvajanje zglobova elemenata za oblaganje bilo kojim elastičnim materijalom, koji su prethodno potaknuli klinovi između njih kako bi proširili zglob. Brtvena ili elastična ispusta se izlije između proračuna.

Nakon sušenja, klinovi su uklonjeni, a mjesta gdje su bili ispunjeni tvari. Brtva će također moći igrati ulogu izolacije i neće dati stvaranje utore na podu.

Čitaj više