Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Anonim

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Postoji odličan način koji vam omogućuje stvaranje punopravnih teritorija za dan odmora i spavanja u malom apartmanu je zoniranje sobe u dnevnom boravku i spavaćoj sobi. Ako ne znate kako to učiniti, onda će vam korisni savjeti naći u ovom članku pomoći će vam razviti svoj vlastiti projekt i osjećati se kao pravi dizajner.

Opcije zoniranje

Posljednjih godina najpopularniji pogled na stanovanje je studio apartman ili jednosobni apartman. Za usamljene ljude koji žele živjeti odvojeno, a za male obitelji, ova opcija je vrlo atraktivna zahvaljujući pristupačnoj cijeni.

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Ali čak iu jednoj sobi svatko želi stvoriti ugodnu atmosferu koja će pružiti priliku držati obiteljske događaje, upoznati prijatelje, samo da se opuste od svakodnevice rada i spavaju noću. To se može učiniti zoniranjem sobe u dnevnom boravku i spavaćoj sobi.

Unatoč činjenici da kada zoniranje, prostor će biti jasno podijeljen, vrlo je poželjno učiniti sve tako da se očuva određena zajednica odabranih stilskih rješenja.

Uzimajući razvoj zoniranja dizajna, potrebno je uzeti u obzir oblik prostorije, kao i dostupnost i broj vrata i prozora. Na primjer, pravokutna soba podijeljena na zone je lakše nego kvadratno.

Zoniranje s fiksnim particijama

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Možete pripisati klizna vrata, dizajne od staklenih blokova i suhozida, postolja i lukova na takve particije.

Čvrste particije od suhozida trebaju se obaviti samo kada postoji nekoliko prozora u prostoriji, budući da će inače svjetlo kontakti biti teško ući u bilo koju od zona.

Riješite ovaj zadatak pomoći će kombinirati materijale, na primjer, instaliranje ogledalo ili staklene umetke koji će pomoći eliminirati osjećaj glomaze i vizualno povećati sobu.

Među nedostacima zoniranja moguće je promijeniti raspored ako je potrebno, bit će vrlo teško.

Zoniranje s mobilnim particijama

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Mobilne pregrade su prikladnije za zoniranje, kao što možete lako promijeniti mjesto zona u sobi, kao i njegov dizajn.

Ako potreba za podjelom nestane, a zatim uzgajajte namještaj, prethodno uklanjajući stalak ili zaslon, možete vratiti početni pogled na svoju sobu.

Mogućnosti razdvajanja za dnevni boravak i spavaću sobu

Postoji nekoliko mogućnosti za podjelu sobe u nekoliko zona, razmotrimo najpopularnije.

Klizna vrata

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Ova opcija je vrlo dobra za zoniranje sobe. Vrata mogu dobro zamijeniti particije i sigurno sakriti spavaću sobu od znatiželjnih očiju. Nemojte nužno obavljati vrata gluhe, naprotiv, ako su ukrašeni spajanjem ili vitražnim staklenim prozorom, izgledat će vrlo elegantno i lijepo.

Oni koji vole interijeru u japanskom stilu mogu se savjetovati vrata koja oponašaju tradicionalne particije instalirane u japanskim kućama.

Članak na temu: Pravilni kreveti to čine sami

U slučaju kada se dobiju vrlo male sobe, možete primijeniti umetke zrcala. Veliki broj razmišljanja pomoći će u stvaranju iluzije prostora.

Gips

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Gipsana ploča je najbolji materijal za izgradnju lukova i stacionarnih particija. U malim sobama nije poželjno učiniti particijama kruti, bolje je kombinirati ih s umetcima iz staklenih blokova ili vitraž.

Jedna utjelovljenje prostorije za zoniranje može biti dekorativni dizajn gipsane ploče, koji se može ukrasiti pozadinskom osvjetljenjem, police i niše. Također, takva se particija može kombinirati s lukom.

Mala soba može se zonirati neki vrtić iz suhozida, koji bi trebao biti smješten u blizini jednog od zidova, ali kućište ne bi smjela doći do stropa.

Zavjese

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Ovo je vrlo lijepa i ekonomična verzija razdvajanja sobe na zoni. Takve zavjese mogu biti izrađene od skupo uske tkanine, oni će vizualno odvojiti prostor jedan od drugog. I moguće je, po želji, kombinirati nekoliko vrsta materijala, na primjer, bestežinu organzu i teški atlas.

Dizajneri savjetuju da pokupi boje zavjesa tako da se usklađuje s bojom slikom za zavjese visi na prozorima.

Osim tradicionalnih tkanina zavjesa, možete koristiti zavjese iz perli, dekorativne niti ili bambus kao particije. Ali mora se pamtiti da će takve vrste zavjesa izgledati dobro u odgovarajućem interijeru. Zavjese će izgledati zanimljivije ako se nalaze na različitim razinama.

Ormar

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Ako koristite takvu garderobu kao particiju, to će vam pomoći zonirati sobu i osloboditi vas od potrebe za kupnjom dodatnog namještaja. Veliki broj kutija i police pomoći će vam da sakrijete sve što je potrebno od vanjskih očiju. Kabinet se može instalirati kao što želite, povlačenjem ga barem prema dnevnom boravku, čak iu spavaćoj sobi.

Šumiti

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Ova mogućnost odvajanja prostorije na zoni poznata je već dugi niz godina, štoviše, njegova popularnost samo raste. Uz pomoć zaslona, ​​možete lako podijeliti sobu u dnevni boravak i spavaću sobu, a takva mobilna particija omogućuje vam ponovno razviti sobu u bilo kojem trenutku.

U večernjim satima, zaslon se može presaviti, na taj način okreće cijelu sobu u spavaću sobu, a ujutro se može ponovno instalirati za odvajanje dnevnog boravka. Osim toga, Shirma će pomoći svojoj sobi posebnu boju.

Shirma može biti tradicionalna kineska ili japanska, a za one koji vole moderan smjer dizajna, trenutno se nudi Shirms izvodi u odgovarajućim stilovima.

Lažne pregrade

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Slične vrste particija koje su izrađene od pluća materijala kao što su plastika i stakla, mogu dati vašoj sobi osjećaj punila s zrakom i lakoćom. Među takvim particijama mogu postojati okvir ili rešetkastih struktura koje bi trebale zatvoriti vizualnu sobu, ali ne i odvojiti zone jedna od druge.

Registracija u stilu potkrovlja, koji podrazumijeva korištenje lažnih particija, uključuje odsutnost glomaznih predmeta i slobodu prostora.

Podijum

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Za odvajanje prostorije u dnevnom boravku i spavaćoj sobi uz pomoć podija, trebat će vam dodatne mjere za odvajanje zone za primanje gostiju s područja kreveta. Prema preporukama dizajnera, podijum treba kombinirati s instalacijom male lažne pregrade ili s ukrašenim prehrambenim krevetom.

Članak o temi: Lodge, Catbathing za mačku s vlastitim rukama (fotografija, master klasa, crteži)

Ako odlučite zaustaviti svoj podij, njegov unutarnji prostor može se koristiti za pohranu različitih stvari koje je dobra opcija za mali stan.

Ukrasni elementi i namještaj

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Moderne sofe, dvostrani regali i ormari mogu igrati ulogu pregrade, bez gubitka praktičnih funkcija.

Možete instalirati samo na pravom mjestu u sobi visoki stalak i vaša soba će već biti vizualno podijeljena u dvije zone. Vrlo lijepo u takvom stalku će pogledati različite elemente dekor i pozadinsko osvjetljenje, koji su u stanju stvoriti poseban stil u obje zone.

Također, kao što su particije mogu obavljati dugu policu ili akvarij instaliran na uskom kraju. A ako želite nešto originalno, možete zonirati sobu uz pomoć naslona kauča ili drugih objekata tapeciranog namještaja.

Zoniranje u visini

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

U apartmanu s visokim stropovima dobra opcija će biti okomita zoniranje, to jest, mjesto kreveta ispod stropa. Takvo razdvajanje prostora je vrlo rijetko, ali ima brojne prednosti:

  • Područje za spavanje ne mora biti odvojen bilo kojim particijama, ne smiješnim ili zavjesama;
  • odmarajući se na vrhu, nećete ometati ostale članove obitelji koji su trenutno;
  • Možete se opustiti u popodnevnim satima penjanjem na vrh kako biste pročitali knjigu ili slušali glazbu;
  • Povećava korisno područje sobe.

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Ali za apartmane s ne visokim dizajnerima i dizajnerima, izumljen je poseban krevet, koji se tijekom dana uzdiže na strop, a navečer je pao u dno u automatskom načinu rada. U isto vrijeme, zona za odmor ili radno mjesto može se nalaziti ispod kreveta. Vrlo praktičan razvoj za male apartmane. Jedini nedostatak je cijena.

Loggia kao spavaća soba

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Nije loše rješenje će prenijeti spavaću sobu na lođu. Zahvaljujući tome, imat ćemo gotovo dvije različite sobe koje su odvojene punim sredstvima. Istina, loža mora biti unaprijed izolirana i provodi grijanje, a to povlači koordinaciju stana u nadležnim tijelima.

Soba za vizualnu zoniranje

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Još jedna mogućnost podjele sobe u dvije zone bit će korištenje boja i tekstura. Ova se opcija može koristiti i neovisno iu kombinaciji s gore navedenim metodama. Njegova suština leži u činjenici da se spavaća soba i dnevni boravak izrađuju u različitim bojama boja i teksturama ili materijalima.

Na prvi pogled, ova metoda se čini prilično jednostavnim, ali pravi izbor boja i tekstura je vrlo težak i da je unutrašnjost sobe skladno, možda ćete morati tražiti pomoć dizajneru.

Vjerna lokacija

Prilikom odvajanja prostorije u dnevnom boravku i spavaćoj sobi, moraju se uzeti u obzir neke nijanse:
  • Zona spavaće sobe ne bi trebala biti prolaz, uvijek bi trebalo biti u dugom dijelu prostorije;
  • Ako je moguće, morate pokušati napraviti prirodnu rasvjetu u spavaćoj sobi;
  • Dnevna soba je bolja razmaknuta bliže vratima.

Osvjetljenje sobe

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Budući da zoniranje sobe u spavaćoj sobi i dnevnom boravku sugerira da se različiti članovi obitelji u isto vrijeme odmaraju i opuštaju, bolje je da ne obavljamo opću stropnu rasvjetu. Svaka zona mora imati vlastito pozadinsko osvjetljenje. Za dnevnu sobu potrebno je pružiti življi rasvjetu, stoga se može ugraditi nekoliko izvora svjetlosti, među kojima se mogu voditi lusteri i sconces.

Članak na temu: Povezivanje internetske utičnice vlastitim rukama

Trenutno, naglašavanje poda, zidova zidova i strop vrlo je popularan. Vanjske svjetiljke izgledaju u rekreacijskom području. Ako soba razdvoji stalak, pozadinsko osvjetljenje može se instalirati u njemu koristeći ga u obje zone za osvjetljavanje.

U spavaćoj sobi potrebno je koristiti više prigušenog svjetla, LED lusteri i zidni listavi s višestrukom i mekom rasvjetom su prikladni za tu svrhu. Također možete koristiti rasvjetu boja u ovoj zoni, koja može djelovati kao akvarij.

Odvajanje na dnevnoj sobi i spavaćoj sobi 18 m2

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Prostor za zoniranje 18 četvornih metara. M mora biti napravljen tako da se soba vizualno činila više. Stoga se ne smiju koristiti masivne particije suhozida, koji jedu značajan prostor, kao i instalaciju ormarića i police preko sobe.

Odabir stila-spavaće sobe, bolje je zaustaviti svoj izbor o tome za koji je potreban što je moguće manje objekata.

Da biste podijelili sobu na zone, koristite zavjese, zaslon (japanski stil) ili lažne particije (minimalizam ili high-tech). Uz pomoć takvog zoniranja, bit će moguće sačuvati značajan dio prostora, dijeleći ga u dvije polovice.

Kako bi vizualno povećali prostor, ogledalo ili staklene umetke mogu se napraviti u lažnim particijama, kao i lijepom pozadinskom osvjetljenju.

Štednju mjesta

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Uz zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi se pretpostavlja da će se više namještaja ugraditi u prostoriju nego inače, tako da se može koristiti za izbjegavanje penjanja, neke tehnike mogu se koristiti s kojom će se uštedjeti funkcionalnost prostorije.

Zidne police

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Oni su izvrsno mjesto za pohranu raznih sitnica. Trenutno se nude mnoge opcije - od police, zatvorene s staklenim vratima, za otvorene police. Za jednostavnost skladištenja stvari na otvorenim police možete koristiti udobne ladice i kutije.

TV-montiran na zid

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Za moderne televizore ne morate kupiti posebnu Tambu, koja će se održati u sobi. Najbolja opcija će biti postavljanje televizora na zid, tako da se njegov zaslon može vidjeti iz obje zone.

Transformator namještaja

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Ovaj namještaj je savršena opcija za spavaću sobu. Može biti ležaj kućice, koji u popodnevu postaje okomito i služi za pohranu stvari, madrac za krevet koji se može ukloniti danom pod podij, ili običnom ležaju.

Trenutno proizvođači mogu ponuditi ogroman broj opcija za transformirani namještaj, do udarca, koji se može pretvoriti u stolić za kavu.

Sobe za zoniranje na dnevnom boravku i spavaćoj sobi

Zahvaljujući transformacijskom namještaju, dnevni boravak noću se lako pretvara u spavaću sobu, a spavaća soba tijekom dana u dnevnom boravku i što je najvažnije za to morate napraviti minimum truda. Nema potrebe za stalno uklanjanjem posteljine, koji štedi vrijeme.

Treba pamtiti da ne jedan kauč ne smije zamijeniti punopravni krevet s ortopedskim madracem, ali dobar san je jamstvo zdravlja, dugovječnosti i ljepote.

Čitaj više