Što i kako zatvoriti jaz između ploča u drvenom podu

Anonim

Tradicionalni prirodni drveni podovi su lijepi u svim aspektima - oni su ekološki sigurni, jednostavni za instalaciju, lijepi i praktični. Međutim, od svih materijala, drvene ploče su najosjetljivije na različite deformacije.

Dakle, za vrijeme rada gotovo u bilo kojem drvenom podu izgledaju praznine između ploča. Ove praznine doprinose truli, kroz njih veliku količinu topline, prašine i prljavštine nakupljaju u njima. Ako se pojavile praznine, moraju biti pečat. Kako najbolje to učiniti?

Razlozi za formiranje mjesta

Što i kako zatvoriti jaz između ploča u drvenom podu

Praznine između spolnih ploča mogu se formirati zbog raznih čimbenika:

  • Deformacije temperature. Zbog redovitog fluktuacija temperature, stablo suši, zglobovi elemenata za oblaganje postaju širi. To izbjegava ovo pomaže materijal suši u biljci s posebnom metodom, u kojoj se sva voda uklanja iz stabala stabla pomoću vakuuma. Uobičajene ploče suše nekoliko godina, a za to vrijeme mijenjaju se u veličini.
  • Glodavci koji pokvare drvo. Samo zatvorite nedostatke u ovom slučaju nisu dovoljno, također je potrebno da biste dobili osloboditi od miševa ili barem ne daju im da razbije pod, počevši mačku.
  • Pogreške prilikom polaganja ploča. U tom slučaju, morate sigurno pričvrstiti premaz, a onda je već stiskanje praznina.
  • Loša ventilacija, kao posljedica toga što se drvo brzo okreće. U tom slučaju, zglobovi bi trebali biti opremljeni, morat ćete opremiti ventilacijska rešetka na drvenom podu.

Moderne metode popravka

Špaklevka

Što i kako zatvoriti jaz između ploča u drvenom podu

Pucaj prorez u drvenom podu s kitom je najlakši način, ali ova se opcija ne razlikuje u snazi. Ako se ploče nastavljaju kretati tijekom rada, kit brzo pukne i mora učiniti sve više. Osim toga, kit je vrlo vidljiv na pozadini drvne teksture.

Članak o toj temi: Upotreba tekućih pozadina u hodniku i hodniku

Brtvilo

Ako su praznine dinamični, njihov materijal za podmazivanje također mora biti pokretan, koji ima dobru elastičnost. Kako bi se osigurala takve karakteristike, koriste se brtvila na temelju akrila ili silikona. Proces zatvaranja je sljedeći:
  • Površina poda se očisti i osuši;
  • Zglobovi ploča ispunjeni su montažnim pištoljem;
  • Brtvilo se razmazuje lopaticom.

Silikonski brtvilo se može odabrati prikladan za pod. Brtvila na bazi akrila također su izvrsna opcija. Oni su otporni na temperaturne fluktuacije i visoku vlažnost, lako polirani, mogu se obojiti i lakirati. Vlačna čvrstoća je vrlo visoka - utor se može protegnuti dva puta bez gubitka integriteta brtvila.

Pjena za montažu

Zatvorite zglobove ploča na podu s ovom tvari je vrlo jednostavna. Trebamo samo posebnu pištoljsku i plastičnu meku cijev, koja je komprimirana i gurnuta u utoru. Pjena treba nanositi ravnomjerno i malim tlakom. Potrebno je brzo djelovati, kao pjena otvrdnjava gotovo odmah.

Uski utor ne može biti omućen iznutra, ali uzrokuje pjenu odozgo. Potrebno je razmazati pjenu ne lopaticu, budući da je materijal na metal čvrsto. Bolje je koristiti mokri drveni bar, podmazan sa sapunastom otopinom. Višak pjene se uklanjaju nožem za tisak nakon sušenja.

Nedostaci pjene je njegova sposobnost kolapsa pod djelovanjem ultraljubičastog, poroznosti i privlačenje prašine. Ali sloj montažne pjene dobro radi kao grijač.

Što i kako zatvoriti jaz između ploča u drvenom podu

scotch

Ako dodatni sloj obloga za završnu obradu će ležati na drvenom podu, a atraktivnost šavova nije važna, možete jednostavno ispirati zglobove s građevinskim viskima. Njegovi rubovi pričvršćuju ploču s klamericom. Scotch savršeno štiti sobu od nacrta i teče kroz gube hladnih ploča.

Tradicionalne metode

Ove metode brtvljenih praznina testiraju se vremenom i često se ispostavljaju da su optimalne.

Članak o temi: uzorci unakrsne vezenja i sheme ukrasa: geometrijski slobodni, keltski narodni ukrasi, crno-bijeli

Drvene tračnice

Što i kako zatvoriti jaz između ploča u drvenom podu

Zatvori stalak je vrlo jednostavan. Metoda tehnologije je takva:

  • Rubovi ploča obrađuju se ručnim rezačem.
  • Prikladne kiše su izrezane. Najbolje je uzeti borove ploče, jer su lakše obraditi.
  • Rubovi genitalnog odbora i bočna lica tračnice podmazuju ljepljivim mortom.
  • Željeznica je umetnuta u jaz i fiksirana pouzdano. Preostali intervali mogu zatvoriti smjesu ljepila s piljevinom.
  • Rezultirajuća površina je polirana s strojem za brušenje vrpce ili ručno. Mora biti zaštićena naočalama i respiratorom, kako će se formirati mnogo prašine.
  • Stabljika zalijepljena slikarska traka.
  • Renovirani pod je oslikan i prekriven lakom.
  • Djevojka

Stari recept za kit, prema kojem možete napraviti razmazati vlastitim rukama, je ljepljivi sastav drvne smole i piljevine.

Također možete miješati telere s PVA ljepilom. Rezultirajuća smjesa je savršeno povezana s drvetom, a nakon sušenja postaje vrlo čvrsta i izdržljiva. Minus samo u hrapavosti takvog kita, da bi pristojan izgled morao temeljito tretirati s emery papirom. Osim toga, ovaj materijal zamračuje tijekom rada.

Sličan recept - mješavina laka i drvne prašine.

Ploče za šivanje podna šperploča, iverice, suhozida

Što i kako zatvoriti jaz između ploča u drvenom podu

Možete primijeniti druge slične materijale. Preporučuje se zatvoriti viceve odbora na ovaj način u slučaju vrlo širokih praznina koje više ne miriše. Na vrhu sloja šperpločanih listova ili drugog materijala moguće je staviti bilo koji dekorativni premaz.

Na starom drvenom katu formira se okvir minijaturnog zaostajanja. Da biste to učinili, potrebno je primijeniti RAM od izdržljivog drva. Bruces su instalirani u koraku od 60 cm, ovisno o debljini listova premaza. Pod tim elementima potrebno je položiti komade linoleuma ili vrećica da apsorbira opterećenje na podu.

Članak na temu: Zaslon ispod kupke - moderno i učinkovito rješenje

Vrijedno je s obzirom na to da ako je udaljenost između elemenata okvira da se prevelika, tlak će se smanjiti. Plahte šperploča ili iverice pričvršćene su na okvir uz pomoć vijaka za samo-tapkanje, čiji se šešići moraju vući u materijal ili barem učiniti na površinu. Umjesto vijaka za samozaštimanje, možete koristiti ljepilo u par s noktima, tako da će se osigurati i dovoljna pouzdanost premaza.

Praznine u okviru mogu se ispuniti izolacijom - na primjer, mineralna vuna. Između tanjura morate ostaviti praznine za deformacije, inače na katu će škripa. Nakon završetka instalacije, svi zglobovi i zasjenjeni zatvarači su zatvoreni s kitom. Nakon sušenja, pod može biti lakiran, slikanje ili usporavanje sloja za završnu obradu na njemu.

Kabel

Što i kako zatvoriti jaz između ploča u drvenom podu

Ova metoda je najbrži. Njegova suština je da je jednostavan konopac složen u širokim slotovima u drvenom katu, koji se zatim izlije s otopinom epoksidne smole s cementom. Nakon stvrdnjavanja smjese, možete obojiti zglobove.

Čitaj više