Kako se riješiti mokro u apartmanima

Anonim

Kako se riješiti mokro u apartmanima

Postoje milijuni sorti kukaca insekata na svijetu, neki od njih ne postoje samo na našem kontinentu, već i vole se naseliti u ljudskom prebivalištu. Jedan od tih neželjenih gostiju je MOC. Kukac voli vlagu i stoga nitko nije osiguran protiv pojave najaba u njezinoj kuhinji ili kupaonici.

Naš članak će biti posvećen takvom važnom problemu: kako se riješiti mokar u stanu.

Kako se riješiti vata u apartmanu: potvrđene metode

Za razliku od žohara i drugih štetočina, preduvjeti za izgled vatre nisu kontaminacija stana, već prisutnost prekomjerne vlage. Lišen pod ili sadašnji potkrovlje može postati kuća za brojne insekte.

Aktivno razdoblje reprodukcije kukaca uočeno je u toplim jesenskim i proljetnim razdobljima. Nije uvijek moguće odmah otkriti rezervora u stanu, kao što su noćni insekti i radije biti u mračnim forumima s obiljem vlage. Posebno volim ove insekte na prvim podovima u visokim zgradama. Kako se riješiti mokar u apartmanu na 1. katu, problem je složeniji, jer prije svega trebate isključiti korijenski uzrok - vlagu.

Glavni razlog da biste dobili osloboditi od uha je čisto estetski razmatranja, jer ti etimolozi tvrde da su ovi kukci apsolutno bezopasni za odraslu osobu. U isto vrijeme, nemoguće je isključiti činjenicu da su usne naseljene na mjestima reprodukcije bakterija i sposobne su se kretati na širenje mikroba. Što se tiče unutarnjih biljaka, izgled vata je istinska smrt, jer insekti ne samo da ih hrani korijenima, već i proširiti tlo, a to sprječava pristup kisiku na tlo.

Dakle, najčešće su naseljene pod pločicama u kupaonici, pod drenažnim cijevima i mjestima u blizini kanalizacije. Još jedan omiljeni mokar je lonci s unutarnjim cvjetovima, insekti žive i hrane se na korijenje biljaka, tako da ih ne možete odmah otkriti. Ti se insekti mogu pripisati broju dugih jefte, jer oni žive do 2-3 godine. U bilo kojoj visokoj zgradi, mocies se mogu naći, insekt u stanu kako se riješiti ili eliminirati njihov izgled, treba poduzeti niz mjera.

Članak o temi: izmjene za davanje starih i nepotrebnih stvari (70 fotografija)

Mi navodimo glavne načine da biste dobili osloboditi od mokar u stanu kod kuće:

  • Korištenje narodnih lijekova - To uključuje korištenje krumpira zamke, birch metle, rješenja iz kvasa, borne kiseline i drugih.
  • Korištenje kemikalija - To uključuje popularne kemikalije u obliku tekućih rješenja, prskalice i suhih praški.

Kako se riješiti mokro u apartmanima

Kako da biste dobili osloboditi od vata u apartmanu uz pomoć kućanskih kemikalija

U bilo kojoj gospodarskoj trgovini možete pronaći mnogo novca na prodaju kako se riješiti mokro u apartmanu uz pomoć kućanskih kemikalija. Različiti proizvođači mogu ponuditi desetke boca različitih svojstava i sastav tvari. Najčešće, učinkovitost sredstava izravno ovisi o cijeni.

Važno! Primjena kućanskih aerosola treba upoznati s uputama. Mnogi proizvođači nakon uporabe savjetuju da neko vrijeme napuštaju kuću.

Treba pamtiti da kemikalije uništavaju insekte samo unutar nekoliko sati nakon uporabe. To znači da u namamljenom mjestu, kroz neko vrijeme mogu se pojaviti opet.

Sudeći prema recenzije kupaca, u pitanju kako se riješiti mokar u kući, sljedeće sredstvo su najučinkovitije:

  1. Dichlofos (univerzalni) varan - lijek bez mirisa, utječe na leteće i puzeći insekti unutar 20 minuta nakon oprašivanja. Učinkovit ako se primjenjuje u velikim količinama.
  2. Taraks. - jedno od najučinkovitijih sredstava od mokar. Sredstva nakon prskanja tvori film koji je otrovan za insekte. Otrov se u početku paralizira, a zatim ubija insekte.
  3. Tetriks - koncentrirani lijek, poprskan u malim količinama u cijelom apartmanu. Uništavanje insekata također se događa odmah, dakle, može biti potrebno ponovno obraditi sobu.

Sva gore navedena sredstva su učinkovite u tom pitanju, kako da biste dobili osloboditi od vata u apartmanu u kupaonici, WC-u i drugim stambenim sobama. Ne preporučuje se uporaba aerosola u kuhinji ili u blizini prehrambenih proizvoda.

Članak o temi: Dnevne sobe iz kataloga IKEA 2019 (17 fotografija)

Važno! Spray aerosoli, morate se pridržavati sigurnosne opreme, preporuča se nositi masku i rukavice.

Jedan od najnepokretnijih točaka kada koristite istraživanje kućanstva je da osjećaj mirisa otrova, usne će biti gužve oko kuće u potrazi za izlazom.

Kako se riješiti mokro u apartmanima

Kako da biste dobili osloboditi od vata u apartmanu po narodnim lijekovima

Narodne metode su jednako učinkovite, prvenstveno su jeftinije i sigurnije. Možete ukloniti insekte uz pomoć djevojčica, također brzo, kao kada koristite otrove.

Razmotrite glavne načine da se riješite načina na vlaženje ljudima:

  • Tekuće otopine iz kvasa i kipuće vode - U omjeru od 100 grama od 0,5 litara, poprskani su po cijelom apartmanu. Dan kasnije možete ispirati.
  • Borna kiselina - Otopina se pripravlja u istom omjeru kao kvass, metoda primjene je slična.
  • Hlork - Razvedeni s vodom u omjeru od 40 grama na 1 litru vode, otopina treba nositi sve podove i zidove.
  • Mješavina od 0,5 čajne žličice duhana, sode i crvene paprike - razvedena u 1 litri vode, glavna mjesta nakupine mokrog se obrađuje, nakon sat vremena morate isprati s vodom klora.
  • Sol - razbacana u kutovima, utorima i postoljama.
  • Birch metle - Mjesto na uglovima za noć, za mokar djeluju kao zamku, u jutarnjim metlama s akumulirajućim insektima moraju biti odbačeni.
  • Krumpir - U pročišćenom povrću napravljena je uzdužnu rupu, gotova zamka mora se razgraditi u mjesto nakupine mokrog. Tijekom noći u krumpiru, mnogi pojedinci su zatvoreni, zamka se izbacuje ujutro.
  • Vapno - Vrlo učinkovita metoda ako je došlo do problema kako se riješiti vatre u stanu, u zahodu i kupaonici. Negarentski vapni je smješten u kantu, kuhani spremnik se izlije s vodom. Nakon što su manipulacije učinili, morate čvrsto zatvoriti vrata i ne ulazite u sobu nekoliko dana.

Bilo koja od metoda negativno utječe na stanište kukaca, dakle, najvjerojatnije će napustiti okupirano područje. Ipak, ako razlog zašto mascalsi zapravo žive na ovom području ne eliminiraju na vrijeme, onda morate biti spremni za novu invaziju na male nerođene susjede.

Članak o toj temi: Izolacija prvog koraka od lože i balkona

Kako se riješiti mokro u apartmanima

Kako se riješiti bijelih vata u apartmanu: Metode prevencije

Da biste spriječili pojavu nameta, morate maksimalni napor. U početku, potrebno je saznati glavni izvor izgleda vatre.

Prvo, potrebno je pronaći izvor pojave mokar. To može biti neispravan vodovod, vlaga pod pločicama, pozadinom ili postoljem. Mokri soba mora se sušiti pomoću klima uređaja ili grijača. U budućnosti je moguće kupiti ventilator ili specijalizirani zračni sušilo za cirkuliranje zraka i riješite se vlage. Stručnjaci savjetuju da uklonite postolje i temeljito osuše sve praznine između poda i zida. Rasprostranjena mjesta smještaja uključuju mjesta pod vodovodnim cijevima, ako jedan od njih malo teče, to znači da su jastozi počeli tamo. Čak i rezultirajući kondenzat može biti izvor vlage.

Da bi se eliminirala pojavu pukotina i ventilacije, moguće je samo kao legitimne sve rupe. Postoje slučajevi kada isključuju prekomjernu vlagu u kući, samo s popravkom.

Sukladnost s čistoćom je također važna. Preporučuje se redovito provođenje općeg čišćenja. Jednom mjesečno trebate oprati podove vodom s dodatkom klora. Važno je osigurati da tablica ne ostane hrana i riješite se smeća na vrijeme.

Rate koje su započele u loncima s biljkama, osjećaju se vrlo ugodno u takvom mediju. Sve biljke moraju biti prevedene u novu zemlju, a korijeni moraju biti temeljito oprati ispod dizalice. Ako postoji barem jedan pojedinac, insekti će se pojaviti ponovno nakon nekoliko tjedana.

Dakle, može se zaključiti da nećemo dobiti mokro bez radikalnih mjera. Ako imate loccu u apartmanu, kako ih se riješiti - tradicionalne ili narodne metode za rješavanje samo vi. U svakom slučaju, možete kontaktirati specijaliziranu uslugu, koja se bavi uklanjanjem insekata.

Kako se riješiti mokro u apartmanima

VIDEO: Kako se riješiti najabi u apartmanu na 1. katu

Čitaj više