Podešavanje plastičnih prozora: Kako to učiniti?

Anonim

Da bi prozor učinkovito obavljao svoje funkcije, potrebno je savršeno djelovanje mehanizma (priključci). Da biste prilagodili rad, uklanjajući iskrivljeve i labave stezanja krila, na raspolaganju je podešavanje plastičnih prozora. Osim toga, potrebna je rekonfiguracija zbog sezonske promjene vremena: zimsko - ljeto.

Da biste prilagodili pribor ili manje popravke, trebat će vam nekoliko alata:

  • PassionA;
  • set heksagona;
  • Križa i ravni odvijač;
  • Set ključeva torks (zvjezdica).

Podešavanje plastičnih prozora: Kako to učiniti?

Sezonsko podešavanje

Pojava slotova između krila i prozora može se dogoditi zbog usavršavanja pečata ili zbog geometrijskog izobličenja profila za križanje pod utjecajem visokih temperatura koje ljeto donosi s njima. I u tome, iu drugom slučaju, potrebno je podešavanje isječaka, tako da je prozor zapečaćen zimi. To se može učiniti promjenom položaja TSAPF-a (Ekscentrics) na krajnjoj strani prozora iz zatvaranja krila i podešavanje vijaka u petlji s montirane strane.

Uputa korak po korak

Izrazan dio pin (na kraju prozora) morate biti testirani prema unutra. To se može napraviti s ravnim odvijačem ako postoji odgovarajući utor ili šesterokut. Ako nema mjesta, ekscentrični trebaju biti testirani od strane passatsphips, a ponekad se najprije povuče iz profila, a zatim okrenuti. Metoda podešavanja stezanja ekscentričnog ovisi o proizvođaču spojnica (mehanizam). Više pojedinosti možete vidjeti na videozapisu.

  1. Ako takva prilagodba nije dovoljna, morate promijeniti položaj cilindara odgovora. Za to je šesterokut oslabljen steznim vijcima, a kuka se pomiče prema ulici.
  2. Na kraju se podešava podešavanje stezanja oblikovanja s montirane strane. Podešavanje vijka u prozorima rotacijskog tipa nalazi se u donjem krovu. Za bolje uklapanje, treba ga pretvoriti u smjeru kazaljke na satu. Rotary-sklopivi dizajn dodatno se može podesiti pomoću vijka u gornjoj petlji.
  3. Ako prilagodba nije pomogla, protok zraka je još uvijek u tijeku, to znači da brtvena guma više ne izvodi njegove funkcije i mora se zamijeniti. Kako to učiniti, detaljno opisan u videozapisu:

Članak o toj temi: Tihi ventilator za kupaonicu s provjerom ventila

Takav popravak je bolji potrošiti kada je ljeto na ishodu ili je došao jesen. Zimi će se igrati stan, a postavljanje mehanizma kada je ljeto tek počelo, može biti besmisleno, jer je glavno toplinsko opterećenje još uvijek ispred.

Vijeće

Kako ne bi oštetili mehanizam za podešavanje, okrećući ekscentričnu, a ne da bi se napravila velika renovacija nesvjesno, prvo morate isprobati metode bez povlačenja. Ako nisu uspjeli, onda morate preseliti na posljednju metodu i dodijeliti oklop bez pretjeranog napora.

Podešavanje plastičnih prozora: Kako to učiniti?

Kako ukloniti pomicanje krila u odnosu na profil?

Podešavanje položaja krila u odnosu na okvir ili drugi krila se izvodi kada je prozor instaliran. Ako se instalacija ispravno izvodi, takav se takav kvar može ponovno pojaviti nakon nekog vremena zbog činjenice da je prozor često otvoren, a krila se pod vlastitom težinom prebacuje, dok su neki dijelovi pribora očišćeni. U njemu ne postoji ništa tragično, ne morate mijenjati profil u takvoj situaciji. Sve što je potrebno je mali popravak. Obično vam je potrebno samo podešavanje mehanizma i u predmemoriji - zamjena deformiranih dijelova pribora.
  1. Visina poklopca u odnosu na okvir reguliran je vijcima na donjem AWN. Šesterokut je umetnut na vrh krošnje (okomito) i snima vijak skriven od oka. Rotirajte u smjeru suprotnom od kazaljke na satu spustili su se u smjeru kazaljke na satu.
  2. Donji dio krila se pomiče na desno / lijevo okretanje vijka, koji se nalazi na dnu krošnje. Može se okretati i sa strane nagiba i izvana otvorenog krila, tako da postoje dva kanala za unos ključa.
  3. Podešavanje "škara" i, prema tome, gornji dio prozora je napravljen samo kada je prozor otvoren. Bolt za podešavanje nalazi se sa strani mehanizma, gotovo na zavoju, glava mu je lagano uvučena. Detalj cjelokupnog slijeda akcija može se vidjeti na videozapisu:

Ako se pregledavaju prije podešavanja, deformacija defekta mehanizama je otkrivena, a zatim je potrebno popraviti zamjenom oštećenih dijelova.

Popravak ili zamjena ručice prozora

Element priključaka prozora - gumb je najviše mobilni i vidljiv od cijelog mehanizma. Ponekad pod čestim mehaničkim izlaganjem, razgrađuje se ili prekida. Ponekad ga morate promijeniti iz estetskih razmatranja, a ponekad - staviti ručku s bravom ako ima djecu u kući. Jednostavno je sami, slijedeći upute.

  • Okrenite sigurnosnu traku (utikač), koji je zatvoreni vijci, 180º.
  • Odvijte vijke pomoću odvijača kore i dobiti ručku od dizalice.
  • Nova ručka mora biti dovedena na isti položaj u kojem je uklonjeno: okrenite ručku u odnosu na šipku s vijcima. Kako to učiniti u pravu, možete vidjeti u videu:

Članak o temi: Perilica rublja za davanje

  • U novoj ručici također okrenite sigurnosni bar i zalijepite ručku u utičnicu.
  • Osigurajte ručku s novim ili starim vijcima i zatvorite traku.

Popravak ispuštene ručke je još lakše. Da biste to učinili, dovoljno je zakrenuti čep i okretati vijke.

Podešavanje plastičnih prozora: Kako to učiniti?

Podešavanje ručke moždanog udara

Tipičan problem s kojim se suočava nakon instalacije metalnog plastičnog profila je čvrsto udajan udarac na krilu. Postoji nekoliko vjerojatnih razloga za to:
  • loša kvaliteta;
  • Pogreške ugradnje;
  • nedostatak maziva u mehanizmu;
  • začepljenje spojnica.

Prvi su dva razloga jamstveni slučaj, tako da morate nazvati predstavnika tvrtke i zahtijevati ukidanje nedostatka. Problem loše kvalitete instalacije je također u činjenici da se pogreške ne mogu odmah pojaviti, ali s vremenom, a zatim se popravak pribora provode na vlastiti trošak. Preostali uzroci uzrokovani su odsustvom preventivne skrbi.

Ako se ručka u početku dobro okrene, a zatim postupno postalo potrebno prisiliti više napora, najvjerojatnije je problem u mazivo mehanizma. Ako se uski prolaz pojavio kada je popravak završio, najvjerojatniji razlog začepljuje konstrukcijskom prašinom. Očistite mehanizam iz prašine i podmažite ga strojevima može biti neovisno.

Uputstvo

  1. Pronađite na prozoru mjesta s ikonom "Maslenka". To su tehnološka otvora za podmazivanje.
  2. Uklonite ručke koje su teške ili ne u potpunosti rotiraju.
  3. Otvorena rupa i podmazivanje mjesta za čišćenje usisivačem.
  4. Poprskajte mehanizam za čišćenje WD-40 i rukovati mekim tasselom kako biste uklonili čestice prljavštine i prašine.
  5. Proces s strojnim uljem, uvlačenje je iz ulja i podmazivanje dijelova s ​​pamučnim štapićem. Poželjno je upotrijebiti sintetičko ulje motora i ni u kojem slučaju podmazati spojnice s biljnim uljima.

Ako takve radnje nisu donijele očekivani rezultat, morate otići na podešavanje. Da biste to učinili, otvorite krilu tako da je okomita na okvir. U donjoj ili gornjoj petlji, ovisno o tome koji ručka zahtijeva podešavanje, umetnite šesterokut i okrenite se u eliminaciju problema. Kako prilagoditi plastične prozore vlastitim rukama, ako ručka ne zatvara na kraj, možete pogledati video:

Članak o toj temi: Kako izolirati kineske željezne ulaznice za zimu

Preventivna briga za spojnice i pečat

Preventivno poniranje za mehanizam prozora leži u redovnom podmazivanju strojno ulje i čišćenje od prašine i drugih kontaminanata koji su pali tamo. Proizvođači savjetuju ovaj postupak dva puta godišnje. No, zbog činjenice da se sezonsko prilagođavanje stezanja krila najčešće izvodi kada se ljeto završi, onda se mehanizam masti se proizvodi u isto vrijeme. I u hladnim mjesecima, kada je zima je upravo završila, raspakirali su prozore i organizirali nacrt malo koji će odlučiti. Kako točno i kako očistiti i podmazati dodatnu opremu, gore navedeno, u odjeljku o podešavanju stezaljke.

Briga za plastične prozore također uključuje redovito trljanje brtvene gume - nekoliko puta godišnje. To ne zahtijeva posebne alate, dovoljno vlažan ubrus. Ne smijete zaboraviti očistiti kanale odvodnje plastičnim ili drvenim štapom. Nalaze se na dnu prozora. Ako otvorite krilu, jasno su vidljivi.

Podešavanje plastičnih prozora: Kako to učiniti?

Ako izvršite podešavanje i podmažite mehanizam na vrijeme, prozor će poslužiti mnogo duže. Uostalom, sam profil može izdržati nekoliko desetljeća, a pokretni dijelovi mehanizma su osjetljivi na opterećenje i "zurenje" prije. Bez odgovarajuće skrbi, morate mnogo ranije promijeniti prozor. Na primjer, ako ne podesite odvratnu krilu na vrijeme, to će dovesti do deformacije dijelova. Ako i onda ne obratiti pozornost na problem, može jednostavno zaglaviti prozor i morate promijeniti cijeli mehanizam. Nakon izvođenja jednostavnih manipulacija možete dugo spremiti prozor, i to će izvršiti sve funkcije na toplinskoj i zvučnoj izolaciji.

Čitaj više