Ormar s zavjesom umjesto vrata

Anonim

Zavjese umjesto vrata kabineta su zanimljivo dizajnersko rješenje, koje se sve više koristi u bogatim palačama i malim stanovima. Tekstil proizvodi omekšavaju i daju dodatnu udobnost u sobi.

Zahvaljujući lakoći i sigurnosti, oni su idealni za ugradnju na ormariće u dječjim sobama. U ovom članku, razmotrite prednosti i nedostatke dizajna svlačionice ili uređenje ormarića iz tkanine i ideje o dizajniranju fasada namještaja s tkaninama zavjesa.

Zašto odabrati zavjese umjesto vrata ormara

Ormar s zavjesom umjesto vrata

U kućama se svlačionice pojavljuju u kućama i prilično velikim ormarima za skladištenje stvari. Ali to nije uvijek prikladno koristiti vrata u tim strukturama.

U kuhinji Namještaj u stilu zemlje, zavjese se već dugo koriste do sadašnjosti.

Djevojčice umjesto vrata mogu u potpunosti zamijeniti elemente za otvaranje i svlačionice.

Prednosti:

  1. Zanimljivo rješenje je instalirati zavjese umjesto običnih vrata kabineta. Djeca su ponekad teško otvoriti vrata. U isto vrijeme, oni zauzimaju mjesto u otvorenom obliku, postaju predmet interesa za dijete koje može stisnuti prste. Tkivna zavjesa rješava ovaj problem, lako se odmaknuti kako bi poduzeo potrebnu stvar.
  2. Ako soba ima nišu koja se koristi kao svlačionica, uz pomoć draperije vizualno povećava područje prostorije, otvaranje tkanine. Ako je potrebno, sakriti sadržaj iz znatiželjnih pogleda, možete gurnuti nagib u tkaninu. Koristeći tkanine umjesto običnih vrata u ormaru, morate uzeti u obzir da ćete u svlačionici morati održati savršenu narudžbu.
  3. Ako je boja tekstila umorna ili je potrebno promijeniti unutrašnjost prostorije, materijal se lako mijenja na drugu boju, a soba će se igrati s novim bojama.
  4. U spavaćoj sobi ima mnogo tekstila, pa će se draperija tkanine savršeno uklopiti u dizajn sobe. Uz pravi izbor materijala, stvorit će nježnu i udobnu sliku sobe.

Tkanina je bolja izabrati više čvrsto da štiti stvari od prašine od ulaska i ne prska od nacrta.

Nedostaci zavjesa tkanine za kabinet

Ormar s zavjesom umjesto vrata

Alergija će biti kontraindikacija opremi kabineta s zavjesama umjesto vrata

Članak na temu: Izvrsna domaćica garaže. Cool domaći radni stol

Prije nego što odlučite zamijeniti vrata ormarića na zavjesama, potrebno je uzeti u obzir kontra tkanina.

Nedostaci:

  • Tkanina ima svojstvo akumulirajućeg prašine, morat će se često izbrisati i moždani udar;
  • Osobe s alergijama bolje su ostati na odabiru ormara s vratima. Bez obzira koliko često tekstilna draperija, tkanine imaju veću vjerojatnost da će pretjerano akumulirati prašinu;
  • Djeca i kućni ljubimci lako će prodrijeti u ormar ili svlačionica.

Odabrani su tekstilni drapes ovisno o stilu ukrasa. Savršeno se uklapa u unutrašnjost spavaće sobe ili dnevnog boravka u kombinaciji s balkonom.

Savjeti za odabir tkanine

Ormar s zavjesom umjesto vrata

Tkanine zavjese mogu skladno spojiti s interijerom ili suprotno postati svijetli naglasak

Tkanina je odabrana tako da se usklađuje s općim dizajnom prostorije. Shema boja treba se kombinirati s zavjesama na prozorima, prekrivač na krevetu ili boji pozadine i namještaja.

Što obratiti pozornost na:

  1. Svijetli tonovi zavjese odbacit će bljesak na cjelokupnoj slici prilikom uklanjanja. Bolje je izbjegavati zelene, ljubičaste i senfne nijanse. Za ljude s plavom kosom, bolje je izbjegavati crvene zavjese, njihov bljesak će učiniti kožu svjetlije.
  2. Za zavjese, guste zavjese bolje se uklapaju. Izgledaju skuplje i bolje štite stvari od prašine.
  3. Kada koristite tkiva u prostorijama s visokom vlagom, potrebno je odabrati materijal impregniran s pripravcima odbijanja vode.

Da bi draperija visjela s prekrasnim naborima, širina tkanine mora se kupiti na jednoj i pol, dva puta više širine kabineta.

Japanski paneli

Ormar s zavjesom umjesto vrata

Japanski paneli također mogu biti opcija za zavjese umjesto vrata.

Zanimljivo rješenje je instaliranje japanskih panela umjesto vrata ormarića ili svlačionice. Ovi modeli su trake vezani uz kornično (mogu se pričvrstiti s jednog do deset redaka).

Panel se kreće duž stropnog vodiča na principu vrata-coupe. Od gore navedenog vodiča nalaze se valjci za koje se kreće zavjesa. S dnom na platnu, ponderirajuća daska je montirana, zbog nje, tkanina visi glatko, a ne namijenjena i ne stvara nabore.

Članak o temi: Programi za izračun rasvjete

Ormar s zavjesom umjesto vrata

Ova vrsta otvara neograničene mogućnosti u dizajnu interijera. Zbog raznolikosti tkiva različitih nijansi i gustoće moguće je postići učinak iz stvarnih gustih vrata do delikatnog ili vedrog pripravka.

Proizvode se proizvode modeli izrađeni od tkanine, plastike, rotunde, bambusa. Izgleda elegantno i zanimljivo, lako ih je brinuti. Tkanine trake su impregnirane kompozicijama koje odbijaju prašinu, masnoću i vlagu.

Zavjese su prikladnije za svu kupnju u specijaliziranim tvrtkama ili ga sami, kupujete samo vijenac.

Valjane zavjese

Ormar s zavjesom umjesto vrata

Moderno gledano valjane zavjese umjesto vrata ormara. Platno se neće družiti, jer ima donju traku. Valjani mehanizam je vrlo udoban, penjanje na vratilu, dižući se. U okupljenom stanju, takav dizajn praktički ne zauzima prostor.

Ima sustav kontrole svjetla, diže / smanjuje valjanu zavjesu s lancem. Kutija je otvorena ili zatvorena vrsta. Možete odabrati bilo koju boju koja se savršeno uklapa u unutrašnjost sobe.

Ideje za ormar kabineta

Ormar s zavjesom umjesto vrata

Postoji nekoliko ideja za korištenje tekstila kao vrata kabineta:

  • Zanimljiva odluka o dizajnu je razlikovati različite nijanse tkiva skladišne, ženske i dječje odjeće, kao i sezonskih raspada: zimska, ljetna i demi-sezona;
  • Ako područje prostorije ne dopusti da oprema zasebnu sobu za organiziranje svlačionice, možete ga opremiti u hodniku. Otvoreni regali, instalirani uz zidove, mogu staviti sve odjeće i cipele na jednom mjestu. Vrata na takvim sustavima za pohranu nisu uvijek prikladna u uskoj sobi hodnika. Sušenje iz gustog tkiva, izabrano bojom pozadine ili drugog namještaja, skladno se uklapa u unutrašnjost;
  • Za racionalno korištenje korisnog područja male spavaće sobe, u kojoj se planira dati jedan od zidova pod postavkom sustava za skladištenje odjeće i posteljine, ima smisla napustiti vrata ugrađenog garderobe. U tom slučaju prostor se sprema i doda sort uz pomoć lijepe tekstila za zavjese. Inspiriran idejama zavjese pogodne za kabinet, gledajući ovaj videozapis:

Vrata tkanine moraju biti pod ili dno ormarića. U isto vrijeme, mora se pohraniti i kombinirati u boji s zavjesom ili drugim unutarnjim stavkama.

Dizajn namještaja zavjese

Ormar s zavjesom umjesto vrata

Često možete upoznati namještaj u selu, u kojem se obično koriste zavjese tkanine umjesto doc. Takvo rješenje stvara udobnost i toplinu kućnog centra u zatvorenom prostoru. Pukotine zavjese na kuhinjskim namještaju će pogledati apartmane s malim kvadratom.

  1. Zanimljivo je pogledati kuhinjski ormar s tkaninama zavjesa. Pomaknite zavjese s blagim pokretom i dobiti potreban objekt. Ovo rješenje je prikladno za kuhinje malih veličina. Da biste otvorili vrata otvaranja, potrebno je mjesto koje obično nije dovoljno. Draperija fisura će doći do prihoda. Ona ne zauzima prostor, ploče za kuhanje iz vanjskog oka, lako se bira za dizajn sobe.
  2. U kuhinjama ponekad toliko prostora da instalirana tablica ne dopušta vam da otvorite vrata. Zajebamo gumu za strehe do stola, visi na to nagib, usklađujući s dizajnom sobe. Da bi se formirali uredne nabore, sisati tkivo trake za zavjese.
  3. Možete koristiti tekstilnu draperiju kao zaslon koji skriva kućanskih aparata (pranje, perilica posuđa).

Odaberite tkanina je bolja od prosječne gustoće na ton na namještaj, kuhinjske pločice ili druge unutarnje stavke.

Zavjese kao vrata u stilu zemlje

Ormar s zavjesom umjesto vrata

Stil zemlje je vrsta ruralnog dizajna. Savršeno odgovara tkanini dizajna namještaja fasada.

  • U rustikalnom stilu, namještaj prekriven tkaninama zavjesa izgleda vrlo skladno. Ovaj namještaj može se instalirati u bilo kojoj sobi;
  • Zanimljivo rješenje je instalirati namještaj na balkon, prekriven tkaninama zavjese. Ne zauzimaju mjesta i stvaraju osjećaj udobnosti;
  • U kupaonici ne uvijek nema dovoljno prostora za instaliranje punopravnog ormarića. U malim kupaonicama možete napraviti kutne police i zatvoriti ih tkaninom pod bojom pločice. Zavjesne zavjese u ormarićima izgledaju u ovom videozapisu:

Članak na temu: Odvodnja na zemljištu s vlastitim rukama: uređaj, kako napraviti, dijagram, video

Ormar s zavjesom umjesto vrata

Tekstilne zavjese koriste se u palačama i kućama bogatih plemića. Izgledaju luksuzno i ​​bogato, pod uvjetom da je ispravno odabrano za cjelokupni dizajn sobe.

No, odabirom ormara s tekstilnim vratima zavjese, mora se pamtiti da će zahtijevati više brige od običnih vrata.

Postoji veliki izbor ideja, kako uštedjeti prostor i ažurirati unutrašnjost instaliranjem zavjesa umjesto vrata kabineta.

Čitaj više