Mehanizam valjanih zavjesa s vlastitim rukama: Značajke stvaranja

Anonim

Stvaranje valjanih zavjesa s vlastitim rukama - zadatak koji može obavljati bilo koji majstor kuće.

Mehanizam valjanih zavjesa s vlastitim rukama: Značajke stvaranja

Shema umetanje utega.

Mehanizam za podizanje koji se koristi u navedenoj strukturi čini se kao osovina, podizanje ili spuštanje zavjesa zbog rotacije.

Takve zavjese to čine sami - zadatak je jednostavan i zanimljiv da ga postigne, morate kupiti potrebne materijale i alate.

Upotreba valjanih konstrukcija s mehanizmom za podizanje u bilo kojoj sobi može ga transformirati izvan prepoznavanja i omogućit će rješavanje širokog raspona dizajn rješenja. No, kada instalirate valjane zavjese, potrebno je uzeti u obzir sve nijanse, jer možete napraviti dizajn elegantan i potpuno uništiti dizajnersku ideju.

Valjane zavjese ili rolete su fiksirane izravno na okvir ili u otvoru prozora, iako izgledaju jednostavno, ali ne manje zanimljivi od skupih zavjesa ili lambrequina.

Valjane strukture imaju prikladan mehanizam za podizanje, pa su pronašli njihovu uporabu u oba ureda i apartmana.

Prednosti valjka

Ovi elementi su opremljeni odgovarajućim mehanizmom za podizanje, mogu se koristiti neovisno ili zajedno s drugim elementima dizajna prozora. Ovaj se dizajn može instalirati na plastiku i na drvenim prozorima. Čvrsto zatvaraju prozor i samo brinu za njih.

Mehanizam valjanih zavjesa s vlastitim rukama: Značajke stvaranja

Program za pričvršćivanje sheme.

Ovaj dizajn ima jednostavan mehanizam za podizanje, tako da ne uspije u procesu korištenja takvih zavjesa. Uz pravilnu instalaciju omogućuju vam da u potpunosti potamnite sobu, postoji širok izbor rješenja boja.

Neki ljudi zbunjuju rimske i valjane zavjese. Oni su slični u svom izgledu, ali rimske zavjese se prikupljaju pomoću sustava kabela, a valjane zavjese imaju mehanizam za podizanje u obliku trake, koji se okreće i nalazi se na vrhu strukture.

Članak o temi: kat estrih s glinom: tehnologija poravnanja, koja je frakcija bolja u stanu, keramitni beton s vlastitim rukama

Vrste i vrste valjka

Dizajn osovine može biti otvoren ili zatvoren, električni motor može se koristiti za jednostavnost zavjesa.

Valjane strukture mogu biti sa ili bez kaseta ili kao valjak. Prema načelu upravljanja, mogu se ručno prilagoditi lanac ili električni pogon. Postoje takve strukture i korišteni materijali, to može biti razne vrste tkanina.

Značajke stvaranja valjanih građevina s vlastitim rukama

Razmotrite primjer stvaranja takvog dizajna vlastitim rukama, dok će roll biti na dnu, a na željenoj visini, platno je fiksirano uz pomoć traka.

Prvo, prozori se mjere na koje će se priključiti navedena zavjesa. Širina tkanine trebala bi biti veća od navedene veličine za 2-4 cm, duljina bi trebala biti veća od 5-15 cm. Ovisno o kojoj sobi instalirat ćete ovaj dizajn, napraviti izbor tkanine i crtež.

Raditi, trebat će vam:

  • Dva dijela tkanine potrebne veličine;
  • Vrpce koje će se koristiti kao Garters, oni moraju biti dvostruko dulje dok zavjese + 30 cm;
  • Drvena drva ili cijev za pričvršćivanje, njihova širina treba biti 1 cm manje od širine zavjese, možete kupiti gotov kasetni sustav;
  • štap ili traka za ponderiranje;
  • Odvijač i vijci;
  • Stajalica;
  • Igla za konac.

Postupak za obavljanje posla

Presavimo dva komada tkanine s nevažećom stranom i bod s tri strane, nakon toga se dobivena torba okreće. Sada morate umetnuti uteg utega ili za njega možete napraviti poseban džep.

Udarili su završeno platno, a klamerica ga hrani na drvenu šipku, ako se koristi cijev, tkanina se okreće oko njega i šiva. Garteri su presavijeni na pola i također su fiksirani na traku pomoću nosača. Nakon toga provodimo montažu trake do okvira prozora.

Članak na temu: Dizajn lonaca cvijeća to učiniti sami

Od iznad drva potrebno je ukrasiti. Ako planirate ukloniti opseg, moguće je montirati na posebne kuke. Za montažu na plastičnom prozoru morate koristiti bilateralnu traku. Proizvodnja valjanih struktura je uzbudljiv proces, za to ne morate imati posebna znanja ili materijala, a kao rezultat ćete dobiti lijepo dizajniran prozor.

Čitaj više