Kako povući traku zavjese: Tehnologija

Anonim

Traka zavjese služi kao vrsta baze za stvaranje svih sorti nabora. U svojoj kompoziciji iznutra, ona je upletena užad prolazi kroz duljinu. Plete s dva retka je ušivena iza gornje granice zavjese s pogrešne strane, nakon čega su užad zategnute.

Kako povući traku zavjese: Tehnologija

Da biste stvorili prekrasne nabore, traka zavjese ne smije biti rastrgana u različitim smjerovima, trebala bi biti izdržljiva.

Izbor prikladne pletenice odgovoran je za formiranje nabora željene konfiguracije. Montažna vrpca daje nabore i sklopove potreban oblik je geometrijski verificiran, distribuirajući ih za cijelu duljinu bagete u jednakim intervalima.

Imajući traku, draper može obaviti bilo koji, čak i nisko raspoloženi rad.

Ispravno ispravno - vrlo jednostavno. Glavna stvar je znati kako se to radi. O tome i reći.

Danas se prodaje širok raspon traka za zavjese s različitim veličinama.

Raznolikost odgovara njegovoj svrsi. Trake su:

  • isključivo ispod kuka;
  • s čičak i petlje pod kukama;
  • fiksatori s čičak za kruti lambrekin i platno;
  • Popraviti vertikalu rimskih, francuskih, londonskih ili austrijskih zavjesa;
  • Za zavjese s Champs;
  • ispod žica;
  • Ispod Cornco Cubular.

Kako povući traku zavjese: Tehnologija

Traka je ušivena na offline od zavjesa, broj šavova ovisi o broju zaseljavanja.

Za samu zavjesu, najoptimalniji se smatra izdržljivim, a ne putuje oko vrpce. Prije kupnje, izravno pokušajte sastaviti vrpcu na određenom području, protežući se za ovaj sheelce. Proizvod možete sigurno kupiti kada je sklop teško okupiti. I naprotiv, kupnja ne slijedi tu traku, koja čini bezoblično i ne sasvim ujednačenim naborima. Češće, nacionalna vrpca je pričvršćena na rub zavjesa, ponekad se povlači 2-5 centimetara s njegovog ruba. U drugom slučaju, prilikom sastavljanja platna, ostaje razmak, koji se može koristiti u poklopcu prstenova ili vijenca, oni mogu pružiti vidljivost zavjese "iz stropa".

Članak o toj temi: Particije i zaslon u unutrašnjosti (26 fotografija)

Traka trake s lukovima čini sklop strožim. Preporučljivo je primijeniti na rufflima, koji su neprikladni na kliznim proizvodima. Vrpce koje imaju buffet nabori također su bolje koristiti nadaljenim zavjesama; Liječenje olonaka na takvoj vrpci dovest će do gubitka sklopljenog uzorka.

Kuke na zavjesama prikladne su samo kada postoje jednostavni nabori. Ubacuju se u džepove priložene vrpce i željezničke vijence. Kuke su izrađene od plastike - za ne teške zavjese, od mjedi - za težih zavjesa. Posebne kuke potrebne su za vrpce s baštinim naborima i trostrukim preklopom.

Sorte traka za zavjese određene su njihovim imenovanjem.

Svaki tip je dizajniran da čuva web na određeni način.

Kako povući traku zavjese: Tehnologija

Teme za zatezanje trake mora se izvući iz šava.

Kupiti pletenicu potrebne dimenzije, treba odrediti pokazatelj gustoće podizanja zavjesa. Svaka gustoća odgovara koeficijentu koja definira željene veličine vrpce za zavjese. Na primjer, omjer ½ znači: dobiti 1 m spremne zavjese, bit će potrebna dva metra od prijenosa portera; 1/3 - trebate 3 metra i tako dalje.

Na dobivenu duljinu morate dodati 10 centimetara čak i spriječiti rubove.

Odabir trake zavjese na koeficijentu temelji se na montaži koji se planiraju položiti na draperiju:

  • Prikupljeni prirodno neće zahtijevati veliku potrošnju materijala, koeficijent za to je 1,5;
  • Sklopovi poput Ryushi, odbojnika ili vafla trebaju dvostruki koeficijent;
  • Nabora prema tipu "zrake" i "lukovi" - koeficijent od 2,5 puta;
  • Za sklopive cilindre i trostruko, koeficijent 3 treba osigurati.

Kako povući traku zavjese: Tehnologija

Gotova brzina mora biti odbijena i zategnite vrpcu na planiranoj širini.

U većini slučajeva, traka za zavjese izrađena je od poliesterskih tkiva. Prednosti materijala su očite: gusta u susjedstvu zavjese, trajno uhvaćanje platna preko cijele širine, isključivanje opuštanja i deformacije zavjese.

Članak na temu: Kako napraviti stropnu kutiju od gipsane ploče?

Ono što se mogu zavjesa za zavjese sastoje od:

  • od prstena za šampilice;
  • iz džepova za kuke;
  • od pečata za krutost lambrekina;
  • Od dva, tri ili četiri žice.

Proizvela je varijantu pletenice zalijepljen na tkivo tkivo zbog čičak; Nije opremljena kabelima. Sve trake su pričvršćene drugačije i imaju različite uređaje za te svrhe. "Univerzalne" trake se proizvode s više na razini mjesta petlji i džepova. Moguće je primijeniti na ogradu na ogradi, kao i na štap. Zavjesne trake iz prozirnih materijala namijenjene su za zavjese ili od organske zavjese.

Slijed šivanja nacionalnog niza

Prije radova ruba zavjese treba biti odvojen smanjenjem dijelova i pohađanje njih. Rub je odvojen od vrha do pogrešne strane širine jednake veličini trake i malo više. Prekoračenje širine podzemnih veličina pletenice, njegovi rubovi su prekriveni, tako da se tijekom provedbe rada ne razmaže.

Slijed rada:

  1. Oko ruba zavjesa odrezao je rub. Rub je postavljen u širini od 3 cm.
  2. Traka zavjese s naprednim krajevima na unutarnju stranu za 2-3 centimetra i izuzetne vezice su ušiveno na ofsidu zavjesa, povlačeći 5-10 mm sa strane i savija se do dvostruke širine PODA centimetara u 3-4 ,
  3. Na gornjoj granici, traka je zarobljena na rubu cijele dužine zavjesa. Druga linija se vrši na donjoj granici pletenice.
  4. Ako na vrpci postoje tri ili četiri žice, ona je ovisna o svakom od njih.
  5. Dvaput savijte šavu. Kolaps u rub.
  6. Oslobodite teme iz šava za traku.
  7. Grafikon je obrubljen i širio.

Tehnologija trake

Da biste izvukli traku zavjese bez problema, pletenica zavjese ne bi trebala imati ne manje od tri zategnute vezice. Oni su obvezujući iz svakog kraja trake u isto vrijeme. Će biti ojačan s trakom zavjese kada postoji pomoćnik. Prilikom obavljanja postupka, drugi kraj je bačen na ručku vrata.

Članak o temi: Slikarstvo Purverizer: vrste i mogućnosti za proizvodnju vlastitim rukama

Prije početka rada treba povući pletenicu. Povezani kabeli slobodnog čvora su stegnuti u jednoj ruci, a slobodna ruka će biti objavljena s pletenicama iz rubova u srce, pomičući materijal duž kabela.

Platno se navijaju, a kabeli se oslobađaju, a oni postaju duži. Oni su ubojite u karton.

Kada nabori počnu sprječavaju proces montaže, premještaju se na fiksni kraj proizvoda. Rezanje pletenice s mjerenjem mjerenja trake za skupljanje, prilagođavanje željene širine. Konačna faza je distribucija Skupštine i fiksacije sluškinja (ne odrezana!) Užad iz rubova pletenice.

Kuke su pričvršćene na vrpcu kroz 8-10 centimetara, nakon čega je zavjesa podstavljena.

Čitaj više