Kako pucati zavjese s vrpcom: Poslovi upute

Anonim

Otvaranje prozora bez lijepog ukrasa izgleda golo i neugodno. Zbog toga stvara dojam nepotpunosti dizajna prostorije, čak i ako je potpuno opremljena namještajem, tekstilom i dekorativnim dekoracijama.

Kako pucati zavjese s vrpcom: Poslovi upute

Dizajn interijera

Što učiniti ako su zavjese neudobne duljine

Dekoracija operacija prozora je posljednji dodir, konačna ideja dizajna interijera. Stoga, dekoriranje prozora i odabir zavjesa treba prići homely i odgovorno.

Kako pucati zavjese s vrpcom: Poslovi upute

Prvo odlučite o "paketu" dekoracije prozora. Tulle je vanjski element. Guste zavjese se više koriste za obavljanje zaštitne funkcije: u ljeto - za podešavanje rasvjete, a kraći model (zimi) se koristi za povećanje uštede topline unutarnjeg prostora.

Osim ispravno odabranog stila i slike u boji transparentnih zavjesa i portera, atraktivnost dekor prozora utječe na:

  • Zasićenje zasagravanja.
  • Prisutnost dekorativnih detalja: lambrequins, vrpce podvezice.
  • Ispravno odabrana veličina proizvoda. Dizajneri se preporučuju da ne budu ograničeni na stražnji dio nadstrešnice, ali izraditi prozor s jedne strane zida u drugu, povećavajući prostor u širinu. Duljina proizvoda može biti različita: na pod ili prije prozora. Kratki modeli u različitim interpretacijama koriste se u kuhinji ili kao sezonska opcija koja otvara površinu baterija.

Kako pucati zavjese s vrpcom: Poslovi upute

Većina proizvedenih tkiva portera se prodaje duljinom tako da se njihova veličina može podesiti, ovisno o visini stropova. Morate sunminirati zavjese - pri kupnji materijala za zavjese bez podešavanja duljine, nemojte raditi.

Možete kontaktirati studio, ali u stvari, cijeli Portnovo operacije će vas uzeti dosta vremena. Ako planirate sunčati zavjese kod kuće, rezultat će biti bolji: u procesu možete napraviti potrebne prilagodbe duljine, ispravljanje, po potrebi, netočnosti na mjerenjima.

Kako pucati zavjese s vrpcom: Poslovi upute

Zavjese za šivanje

Osnovna pravila za šivanje

Tehnologija šivanja zavjesa kod kuće ne predstavlja posebnu poteškoću. Možete čak i sunčati zavjese bez ruba tila tila ili zavjesa ručno ručno stroj šav.

Članak o toj temi: Prajmer Duboko penetracija i njegove karakteristike

Ali prije posla pripremamo pripremne operacije i primijetimo savjete stručnjaka:

  • Savijanje zavjesa počinje odrediti duljinu gotovog proizvoda. Iskusni spojevi preporučuju napuštanje tkanine u nepristojnom stanju neko vrijeme ona uzima konačni oblik.

    Kako pucati zavjese s vrpcom: Poslovi upute

  • Nastavljamo mjerenja. Izmjerite višak trake kroz donji rub proizvoda, dodajte dodatak za navođenje, pročitajte malu liniju na označenom mjestu i odrežite nepotreban materijal.
  • Daljnji način obrade donjeg dijela zavjese ovisit će o vrsti tkanine koju koristite za ukrašavanje otvora prozora. Lijepo skratiti zavjese, oblikovati najčišći i uredni rub. To se preporučuje da se uređuje tkanina 2 puta (dvostruko savijanje).

Ova metoda može biti lijepo skraćivati ​​zavjese, bez rezanja, kao dvostrukog puta "skrivanje" na 30 cm tkanine. Ali ova metoda nije prikladna za višeslojne modele ili zavjese na obloge na nekoliko slojeva tkanina će izgledati previše masivno i konveksno. Prilagodite dvostrane zavjese, ručni rub cik-cak.

Kako pucati zavjese s vrpcom: Poslovi upute

  • Prvo, pomesti željene šavove savijanja.

Ako liječite tanke, osjetljive materijale (organza, svila), staze iz dokazne igle mogu ostati na tkanini nakon uklanjanja šavova. Spavati zavjese s vlastitim rukama, upotrijebite posebnu traku tkiva s površinom ljepila za pred-fiksiranje: tkanina se briše na željenu razinu, fiksirana pomoću igle, traka se ulaže između slojeva i vruće željezo je miločen ,

Kako pucati zavjese s vrpcom: Poslovi upute

  • Lijepo možete staviti zavjese, obradu rubova na rubu. Da bismo to učinili, trebamo prikladnu traku tkanine: može se kupiti u gotovom obliku ili se neovisno rezati u širini zavjese. Vrpca je presavijena na pola, a rubovi se odvijaju i rub zavjese je umetnut između njih. Popravite igle, miješamo proizvod i odvod.
  • Da bi ispravno sunčimo zavjese od dna na šivaći stroj, podesite dužinu bod: za čvrstoću linije, odaberite korak kraći.
  • Skratiti duge zavjese od lakih, bestežinskih tkanina, preporuča se povlačenje donjeg dijela zavjesa. Ponderirane trake možete pronaći u specijaliziranim šivaćim trgovinama. S njima, draperija će ležati s prekrasnim glatkim valovima, svjetla tkanina neće stići na strane.

Članak o toj temi: Instalacija plastičnih vrata s vlastitim rukama: Uputa (fotografija i video)

Kako pucati zavjese s vrpcom: Poslovi upute

Ponderirane vrpce

Gledamo materijal

Da biste obradili gornji rub, morate se koristiti zavjesa za traku zavjese s pričvršćivačima. Do danas postoji nekoliko njihovih sorti. Osim materijala proizvodnje (prozirne ili bijele), traka za zavjese razlikuje se u blizini karakteristika:

  • Širinu i broj redova pod pričvršćivanjem (kuke). To je prikladno, kao što je paralelno, s razlikom od nekoliko centimetara, trake za pričvršćivanje omogućuju dodatno podešavanje duljine duljine gotovog kolnika.
  • Ovisno o broju zastrašujuće niti, sklopivši nabori nastaje na vrhu zavjese, s suprotne strane trake.
  • Koeficijent i vrsta sklopa. Uz pomoć traka, možete prilagoditi bogatstvo draperije, dok se širina zavjesa može smanjiti od 1,5 do 3 puta.

Kako pucati zavjese s vrpcom: Poslovi upute

Za gustu, olakšanje ili tkiva s crtežom sklopa koeficijenta od 1,5-2 puta, dovoljno je: njihova površina naglašava pozornost dekorativnih detalja, dodatni ukras obilne draperije za takve zavjese nije potrebno. Ali tanki, monofoni materijali će izgledati bogatije i elegantnije s bogatim i dubokim naborima: koriste koeficijent montaže od 2,5-3 puta.

U gornjem dijelu zavjese, uz pomoć nabora nabora može se formirati harmonikom, u šarenju, postoji bintalna vrsta montaže, zračenja itd.

Kako pucati zavjese s vrpcom: Poslovi upute

Upute za korak po korak za šivanje

Da biste poboljšali zavjese kod kuće, trebate:

  1. Traka (zavjesa).
  2. Zavjese.
  3. Teme (ispod boje tkiva zavjese), škare.

Tvrtka zavjesa obavlja se u sljedećem nizu:

  • Rub mora biti izrezan. Nemojte pokušavati uštedjeti vrijeme i trud na rubnoj obradi - gusta rub trake zateže i deformira platno.

Kako pucati zavjese s vrpcom: Poslovi upute

Sup rub

  • Prije svega proces bočne rubove. Pokrijte krpom u sklopljenom položaju s željezom, a zatim uzimamo i dodir. Privremene niti pomoću kolute uklonjene igle.
  • Nastavljamo na gornji rez tkiva i montažu pletenice. Da bi traka zavjese izgledala glatko i uredno, krpom pomesti na dva i pol centimetra, pokupili su željezo.
  • Zavjesna pletenica iz dva kraja prije montaže do zavjese, također se brinemo u par centimetara, oslobađajući filamente iz zakrivljenih traka. Tada primjenjujemo traku na nevažeću stranu zavjesa, uzimamo i konačno popravimo 2 šavova: prvi vrh, zatim dno. Da biste ispravno podesili zavjese, šavovi su pakirani s jedne točke, na jedan način, inače materijal može biti naborani.

Članak o toj temi: Napravimo polusuhu crnu i završnu vezu od poda vlastitim rukama

Kako pucati zavjese s vrpcom: Poslovi upute

  • Broj linija može biti više od dva, ovisno o širini odabrane trake:
  1. Za vrpcu do 5 cm dovoljno široka dva šavova.
  2. 10 metara traka će zahtijevati tri reda za pouzdanu i urednu fiksaciju.
  3. Trake šire 10 cm su ušivena četiri šavova, nakon svakog reda pričvršćivača.

Minimalna udubljenja između gornjih rubova vrpce i platna zavjese - pola acetemetra.

Ali ova se udaljenost može povećati za stvaranje gornjih zavjesa prekrasne hlače.

Kako pucati zavjese s vrpcom: Poslovi upute

  • Iz priložene trake, izvucite navoje pričvršćivanja i povezuju parove vrhova između sebe s dvije strane tako da ne padnu iz pletenice.
  • Donji rub (u tkivima bez obloge) obrađuje se dvostrukim savijanjem: formiranje prvog puta, moždanog udara. Onda ponovno prenosimo tkaninu, ponovno plačemo i mi se miješamo. Popravite savijanje s strojnim šavom, uklanjamo stope.
  • Zavjesa za šivanje je dovršena. Završna faza je jedan od najugodnijih, to je formiranje draperije. Da biste lakše rasporedili nabore širine, povucite nit na obje strane.

Nemojte rezati kabele, pažljivo ih vjetra i prikriti pod vrpcom zavjese. Ovi savjeti će biti potrebni kada je potrebno otopiti draperiju zavjesa za pranje i glačanje.

Pogledajte video dizajn

U atelier, cijena šivanja zavjese je 500-600 rubalja po natlaženom metru. Ali nitko neće raditi tako marljivo i pedantno, kao i vi, podešavanje duljine proizvoda, zasićenosti draperije ili vrste sklopa nabora.

Čitaj više