Kako napraviti drveni okvir za gipsanu ploču

Anonim

Gipsana ploča je jedan od najpopularnijih građevinskih materijala. Koristi se za poravnavanje površina, izgradnju particija tijekom redevelopcije, ugradnje različitih struktura. Lako je raditi s materijalom, to je čak i početnik kod kuće. Pokretanje instalacije potrebno je iz konstrukcije drvenog ili metalnog okvira. Unatoč činjenici da je metalna osnova je izdržljivija i montirana lakše, mnogi više vole drveni okvir za suhozidom.

Kako napraviti drveni okvir za gipsanu ploču

Drveni krug okvira za dizajn od gipsane ploče.

Materijali za trup

Korištenje okvira omogućuje skrivanje nedostataka bilo koje površine ne dovodeći u pitanje korisno područje sobe. Ozbiljno je u pogledu izgradnje. Od koliko će točno biti projektirani i dizajnirani, uspjeh daljnjeg rada ovisi.

Za građevinski okvir morate pripremiti drvene šipke. Trebalo bi biti crnogorični drvo, najbolja opcija je bor.

Kako napraviti drveni okvir za gipsanu ploču

Montažni okvir za dizajn gipsanih ploča iz drvenih šipki.

Materijal bi trebao biti bez mana i dobro je osušen tako da se tijekom rada ne deformira i održava teška opterećenja.

Prije početka rada s materijalom, treba se liječiti antiseptičkim sastavom. Antiseptik ne bi trebao biti otrovan, jer će se posao provoditi u zatvorenom prostoru. To bi lako prodrijeti u drvo, a ne da se razgrađuje, ne pere i ne miriše. Nije potrebno koristiti antiseptiku na bazi ulja. To može negativno utjecati na zdravlje stanovnika kod kuće.

Debljina šipki treba biti najmanje 40 mm. Dopuštena vlažnost - ne više od 15-18%. Međutim, debljina izravno ovisi o veličini budućeg dizajna GLC. Na primjer, prilikom izgradnje particije, obratite pozornost na širinu i visinu. Što je više tih vrijednosti, mora biti veći presjek trake. Za pokrivanje zidova ili stropa, širina materijala je odabrana na temelju koliko korisnog područja želim spasiti. Ako je površina vrlo neujednačena, treba koristiti šipke različitih dijelova.

Članak o temi: Koje boje odabrati pozadinu spavaće sobe: 6 praktičnih savjeta

Osnova pod gipsanom brodom

Kako napraviti drveni okvir za gipsanu ploču

Slika 1. Tvrdo pričvršćivanje drvenog okvira do zida.

Da biste osigurali drveni okvir na zidovima ili stropovima, postoje dva načina. Jedan od najpouzdanijih je kruti pričvršćivanje izravno na zid (sl. 1). U početku se vrši letak. Ako je okvir konstruiran na stropu, barovi su fiksirani na zidove. Ako je drveni okvir napravljen za zid, montaža šipki se provodi do stropa, pod i do zidova koji se nalaze okomito.

Na stropove ili zidovi okvir za gipsan ploča mogu se montirati na drugi način: uz pomoć metalnih nosača. Prednost ove metode bit će brza instalacija, a nedostatak je niska krutost strukture.

Prije izrade drvenog okvira, na primjer, na stropu od drva, potrebno je napraviti oznaku (sl. 2). Da biste to učinili, određuje se najniža točka stropa. Iz njega morate povući 50 mm i potrošiti horizontalnu liniju u cijelom perimeru prostorije. Na ovom krugu, tračnicu će biti fiksirana za vezanje. Za točnu horizontalnu liniju na uglovima prostorije, oznake se izrađuju na potrebnoj razini. Između njih proteže se kabel, a ravna crta je puna. U željeznici morate izbušiti rupe za zatvarače s promjerom malo više od samoizgrađenog ili vijka.

Kako napraviti drveni okvir za gipsanu ploču

Slika 2. Okvir označavanja: 1 - Pripremite olovku, kutni ravnalo i razina, 2 - koristeći razinu i olovku trebalo bi napraviti glatku oznaku za pričvršćivanje profila, 3 - profil koji se primjenjuje na oznaku i vijak na pod i zid , 4 - Montaža mjesta pričvršćenja uz pomoć pljačke, 5 je sklop okvira i razine izravnavanja.

Tračnicu se primjenjuje na liniju na zidu, a naljepnice budućih nosača prenose se na površinu s olovkom. Zatim rupe u kojima će tiple biti začepljene ili drvene gužve za vijke za samostakanje. Rakes su fiksirani tijekom perimetra.

Članak o temi: Kako skloniti balkon s vlastitim rukama: jednostavan algoritam akcije

Sljedeća faza je postaviti bazu iz šipki na stropnoj površini. Korak pričvršćivanja paralelnih šipki ne smije prelaziti 800 mm. To će osigurati pouzdanost budućeg dizajna. Okomito pričvršćivanje šipki, koji će se naknadno montirati gipsanom pločom.

Okvir za zid može se montirati na podu i tek je zatim pričvrstiti na zidu. Veličina zida mjeri se na kojoj će se montirati gipsana ploča. Od dobivenog rezultata, oduzmite 5 mm na svakoj strani i izrežite šipke odgovarajućih veličina. Prikupite okvir s 2 horizontalna i 2 vertikalna šipka. Dodatne tračnice su fiksirane sa korakom od 600 mm, okomito na njih premrane su fiksne. Okvir je fiksiran s tikovima, vijcima ili noktima na perimeru zida. S ovom metodom proizvodnje, toplinski izolacijski sloj je pričvršćen ravno do zida, a okvir ga zatvara.

U proizvodnji okvira, možete učiniti bez poprečnih šipki, ako njezina duljina ne prelazi duljinu GLC-a i nema vrata ili prozora na zidu.

Izrada okvira za particiju

Prije izgradnje okvira za suhozidom, potrebno je izraditi crtež buduće particije, na kojem će odrediti mjesto vrata. Držeći krutost strukture treba uzeti u obzir broj horizontalnih dijelova.

Za izvođenje posla bit će potrebno:

Kako napraviti drveni okvir za gipsanu ploču

Alati za montažu okvira.

  1. Razina.
  2. Olovka.
  3. Perforator ili vježba.
  4. Pila.
  5. Odvijač.
  6. Vijci ili vijci za samostažujući, montažne kotače.
  7. Metalni uglovi.
  8. Odvijač.
  9. Bruks: za vertikalne police, poprečni presjek od najmanje 40x70 mm, za horizontal - 30x50 mm.

Instalacija okvira počinje pričvršćivanjem na pod, zidove i strop traka trake (sl. 3). Da bi to učinili, oni koriste nesebičnost i titke, ako su preklapanja betona, i noktiju ako su drvene podove. Za pričvršćivanje na stropu bit će potrebno sidra.

Prvo, brdovi se pojavljuje na stropu. Granice buduće particije su postavljene, tek nakon što su barovi montirani. Pomoću vodovodne oznake na podu. Za točnije označavanje na zidovima potrebno je napraviti nekoliko oznaka. Nakon završetka oznake, bar je fiksiran na pod.

Članak o toj temi: Najboljih 5 Sovjeta: Kako bjesniti Cat Wash namještaj i pozadinu

Kako napraviti drveni okvir za gipsanu ploču

Slika 3. Montaža okvira počinje učvršćivanja šipki leckanje na zidove, pod i strop.

Sljedeći korak je montaža vertikalnog trapa, koja povezuje stropne i podne šipke. Vertikalni regali će nositi glavno opterećenje u dizajnu, tako da je brda trebala biti što jaka s povećanjima pričvršćivanja od ne više od 400 mm. Ako glavni zidovi u sobi nisu izdržljivih materijala, tada se noktiju za pričvršćivanje koriste za pričvršćivanje. Možete bušiti u zidu rupe u kojoj stavite cijevi iz drvenih klinova i vijke vijke ili bodova nokte.

Ako su glavni zidovi izdržljivi i glatki, vezanje se može učvrstiti na izravne suspenzije koje se koriste za metalni okvir.

Kada je vezanja spremna, regali su postavljeni na 600 mm. To je takav korak koji će omogućiti montiranje svakog standardnog lista GLK na dva regala. Carnat regali mogu se koristiti s metalnim uglovima.

Za horizontalne skakače, bar se koristi s istim presjekom kao i za cijeli dizajn. Priloženi su samo-crtežom. Metalni uglovi mogu se koristiti za veću pouzdanost.

Otvaranje za vrata u novoj particiji zahtijeva pojačanje. Za to se koriste dodatni regali i horizontalni skakači. Prag će poslužiti donji dio okvira.

Premještanje kalupa komunikacije u takvoj particiji se ne preporučuje. Međutim, ako je potrebno, rupe tražene promjera su izbušene u regalima. Električni kabel je popločan posebnim zaštitnim valovitim cijevima ili limenim kutijama.

Čitaj više