Kako se riješiti neugodnog mirisa klima uređaja

Anonim

Kućanski aparati osmišljeni su kako bi ublažili živote ljudi. To se u potpunosti primjenjuje na klima uređaje. Stoga je posebno uvredljivo kada se, umjesto osvježavajućeg hladnog, uređaj počinje voziti zrak s odvratnim mirisom.

Takav "miris" dovodi do činjenice da svaka želja nestane uključuje klima uređaj. Počinje izvršiti samo dekorativnu funkciju koja, međutim, nije uključena u njegove izravne dužnosti. Takav problem može nastati od vlasnika automobila. Da biste vratili uređaj u pogon, vrijedi se suočiti s razlozima odgovornim za ovaj fenomen.

Uzroci problema

Kako se riješiti neugodnog mirisa klima uređaja

Postoji nekoliko čimbenika koji mogu uzrokovati neugodan miris od klima uređaja u apartmanu.

  • Značajne pauze u radu agregata. Na primjer, ako se koristi isključivo u vrućoj sezoni.
  • Zanemarivanje aktivnosti skrbi ili loše kvalitete koje ih provode.
  • Višak vremena zamjene filtra smanjuje razinu pročišćavanja zraka.
  • Odsutnost sifona u sustavu odvodnje dovodi do prodiranja "aroma" kanalizacije u stan.
  • Prisutnost izvora upornog mirisa u sobi može uzrokovati akumulirati ga u klima uređaju kada se koristi određene načine rada, na primjer, grijanje.

Kako se riješiti neugodnog mirisa klima uređaja

Odsutnost sifona u sustavu odvodnje je uzrok mirisa kanalizacije u apartmanu.

Nakon što je otkrila razlog zbog kojeg je u stanu izazvao miris od klima uređaja, možete započeti izbor i primjenjivati ​​odgovarajuće rješenje problema.

Kako eliminirati neugodan miris iz klima uređaja u apartmanu

Ako, nakon uključivanja uređaja, soba je ispunjena autsajderom "Aroma" možete pokušati konfigurirati osjećaj mirisa kako biste identificirali miris. Ova tehnika će olakšati daljnje radnje.

Miris plastike

Kako se riješiti neugodnog mirisa klima uređaja

Ako se pojave neugodni mirisi, potrebno je provjeriti jesu li elementi klima uređaja ne rastaljeni.

Članak o temi: Burda. Posebno pitanje broj 7 2019.

Neki klima uređaji koji se odnose na nisku cijenu kategorije su sposobni zadovoljiti zračni "miris" od plastike. Sličan problem nestaje za nekoliko dana po sebi. Međutim, morate se pobrinuti da se elementi sustava ne rastopi pri radu u načinu grijanja.

Miris spaljivanja izolacijskih materijala

Kako se riješiti neugodnog mirisa klima uređaja

Glavna stvar je kada se pojavi miris Gary, - isključite klima uređaj s mreže.

U slučaju karakterističnog mirisa, preporučuje se onemogućiti uređaj s mreže. To će izbjeći probleme: ožičenje hrabar, klima uređaj iz radnog stanja, itd. Nemojte tražiti prekid sebe, bolje je kontaktirati servisni centar za održavanje i popravak.

Miris vlage iz klima uređaja u apartmanu. Kako eliminirati?

Kako se riješiti neugodnog mirisa klima uređaja

Posebni alati pomoći će uništiti bakterije u klima uređaju.

Takav fenomen poput mirisa vlage iz klima uređaja u stanu se najčešće promatra. Izvor je fingi i bakterije plijesni. Oni naseljavaju unutarnji prostor uređaja, budući da prisutnost vlage i povišene temperature stvara optimalne uvjete za rast kolonije. Pojava štetnih mikroorganizama, osim neugodnog mirisa, može nauditi zdravlje stanovnika kuće. Stoga je potrebno riješiti ovaj problem bez odgađanja. Da biste to učinili, poduzmite sljedeće radnje.

  • Operite, liječenje antiseptičkim učinkom i sušenjem. Pripravak je dovoljan za sprej na mjestu usisa zraka za hlađenje.
  • Neki modeli su opremljeni funkcijom koja pokriva ventilator kako bi se riješio vlage unutar instrumenta. Smanjuje rizik da će se miris vlage iz klima uređaja pojaviti u stanu.

Kako se riješiti neugodnog mirisa klima uređaja

Prvo čišćenje klima uređaja je bolje povjeriti profesionalce.

Ako te mjere nisu donijele željeni rezultat, morat ćete rastaviti uređaj, čistiti i obraditi unutarnje elemente. Uz nedostatak iskustva, takav je postupak barem prvi put da vjeruje stručnjaku. To nije osobito teško, a primljena opažanja bit će dovoljno u budućnosti za rad samostalno.

Miris kanalizacije

Takav "jantar" označava netočan uređaj sustava za ispuštanje. Spajanje na kanalizacijsku cijev zahtijeva instalaciju sifona. To će izvršiti ulogu hidrauličkog sklopa i neće dopustiti da prodire u miris u klima uređaj, a odatle do sobe. Savijanje odvodne cijevi u obliku zmije ne može ispraviti situaciju i eliminirati neugodan miris iz klima uređaja u apartmanu.

Članak o toj temi: Nove godine razglednice to sami s djecom korak po korak s fotografijama i videozapisima

Miris octa ili kiselog mirisa s klima uređaja

Kako se riješiti neugodnog mirisa klima uređaja

Klorheksidin - jeftin i učinkovit način za čišćenje klima uređaja.

Izgled ovog mirisa nastaje kao rezultat reakcije oksidacije nekih kemikalija. Miris octa iz klima uređaja u stanu može se pojaviti iz stagnirane vode u kadi. Obično se prikazuje kroz ispusnu rupu iz jedinice prema van.

  • Ali ako je uređaj instaliran s izobličenjem, onda stagnacija tekućine koja sadrži žive bakterije. Povoljno okruženje uzrokuje njihovu olujnu reprodukciju, a rezultat postaje kiseli miris klima uređaja u stanu ili automobilu. Morate kontaktirati tvrtku koja obavlja instalaciju uređaja za uklanjanje pogrešnih pogrešaka.
  • Drugi razlog može biti zumiranje izlazne cijevi. U tom slučaju, mora se očistiti i dezinficirati sve dijelove odvodnog sustava. Sredstva su pogodna od ispuštanja stručnjaka.
  • Također možete primijeniti pripravke, čiji su drugi korisnici uspješno doživjeli, na primjer, klorheksidin ljekarni. Ovo rješenje je u stanju uništiti bakterije, viruse i spore gljivica. Učinak nakon obrade sačuvan je zbog ostataka tvari na površini.

Neugodan miris s klima uređaja u apartmanu. Što učiniti?

Važno je ne ostaviti bez pozornosti ovog fenomena, iako miris klimatizacije u stanu neće dopustiti da to učini.

  • U početnoj fazi možete se ograničiti okretanje načina ventilacije uređaja. Ako ta funkcija nedostaje, ventilator se pokreće nekoliko minuta prije isključivanja klima uređaja. Ova se metoda smatra prevencijom prekomjerne vlažnosti unutar jedinice.
  • Sljedeći korak je dezinfekcija pomoću antiseptike. U slučaju kada uređaj nije očišćen dugo vremena, otvorite poklopac i operite izmjenjivač topline i turbina. Moguće je koristiti industrijske kompozicije ili primjenjivati ​​narodne lijekove, na primjer, vodku, etil alkohol, domesti ili se pripravci za dezinfekciju ljekarne. Nakon njihove uporabe može postojati miris neko vrijeme.

Vrste filtera

Kako se riješiti neugodnog mirisa klima uređaja

Filtri u dizajnu sustava mogu spriječiti miris s klima uređaja u stan ili smanjiti rizik od ovog problema što je više moguće. Važno je provesti pravovremenu zamjenu ili čišćenje filtrirajućih elemenata prema receptima proizvođača. Inače će se smanjiti njihova učinkovitost.

  • Fotokatalitički tip prisutan je u svim modernim modelima. Načelo rada temelji se na mirisima sorpcije organske prirode u prisutnosti katalizatora titanovog oksida (IV).
  • Ionizirajuće djelovanje stvara metalne ploče pod visokim naponom. Oni ubijaju patogene bakterije i štetne mikroorganizme, kašnjenje čestica prašine. Prednost takvog uređaja u nedostatku potrebe za redovnom zamjenom.
  • Filter katehina ima antivirusni i antibakterijski učinak, zbog impregnacije biljnog podrijetla.
  • Vasabi pokazuje slična svojstva. Aktivna tvar u ovom slučaju je japanski hren.

Članak o temi: Cross vezenje sheme: "Konji" besplatno preuzimanje

Problem, neugodan miris s klima uređaja u apartmanu, što učiniti, brine mnoge vlasnike tih uređaja. Možete se nositi s razlučivošću problema, ako obavite sve radove na brizi o uređaju, pod uvjetom da je instalacija ispravno izvedena. Omjer zanemarivanja dovodi do pogoršanja operativnih parametara, poremećaja hlađenja radijatora, akumulacije prljavštine, reprodukcije plijesni i gljivica.

Čitaj više