Pokrivači za stolice u kuhinji - Savjeti za rezanje i odabir materijala za šivanje

Anonim

Pokrivači za stolice u kuhinji - Savjeti za rezanje i odabir materijala za šivanje

Kuhinja je prostor koji svakodnevno podvrgava visokim operativnim opterećenjima. Stoga je potrebno napraviti nevjerojatne napore za podršku čistoći, kao i održavati predsedni tip završne i unutarnje stavke. Postoje dovoljno jednostavnih tehnika koje omogućuju ostvarivanje sličnih težnji. Ovdje, na primjer, poklopci za stolice u kuhinji ispunjavaju posebnu ulogu. Njihova je funkcija jasno vidljiva i vrlo je dobro određena. Njihova primjena ima brojne nesporne prednosti, tako da ima smisla reći o tome koje vrste pokrivača za stolice u kuhinju s vlastitim rukama čine najlakši način da rezanje takvih proizvoda.

Osnovne funkcije pokrivača

Kao i svaka druga stvar, poklopci za kuhinjske stolice imaju svoju svrhu. Njihove funkcije su očite:

  • Zaštitni.
  • Funkcionalan.
  • Estetski.

Pokrivači za stolice u kuhinji - Savjeti za rezanje i odabir materijala za šivanje

Mnogo ovisi o situaciji opisane stavke. Postoje ti proizvodi koji se koriste svakodnevno, drugi - samo na svečane dane, treće sezone (ljeti ili zimi, jesen ili proljeće). Do nedavno su se pokrovi na stolicama smatrali ostacima prošlosti, danas se mnogo toga promijenilo, doživljavaju njihovo drugo rođenje i ponovno u trendu.

Stavljanje stolica, mnogi pokušavaju zaštititi dragi namještaj od prljavštine, ili obrnuto, pokrijte ih ružno od estetske točke gledišta. Jednostavan rt ponekad samo spašava situaciju i omogućuje vlasnicima da rumeni manje ispred gostiju za nagib namještaja.

Sumiranje sve gore navedeno je lako formulirati glavne prednosti primjene pokrivača za kuhinjske stolice.

  • Svaki slučaj, ako je potrebno, može se lako ukloniti i umotati u pisaći stroj.
  • Opisani proizvod omogućuje vam da pomaknete kupnju novog namještaja za neodređeno vrijeme. Nema potrebe potrošiti novac i zatezati stolicu.
  • Lako možete promijeniti ogrtače i s njima promijeniti raspoloženje interijera.
  • Uklonjive stolice na stolicama štite namještaj od kućnih ljubimaca. Posebno mačke vole grebati svoje kandže o presvlake, a ako je izrađena od kože ili njegove zamjene, opisane unutarnje stavke su brže.

Popis takvih čimbenika, postaje jasno zašto su rtovi za kuhinjske stolice doživljavaju njihovo drugo rođenje. Da bi se da se nose sa svojim glavnim funkcijama, važno je za njihovo šivanje odabrati pravi materijal. Stoga ima smisla razgovarati o tome detaljnije.

Koji materijali se najbolje koriste u kuhinji

Koje je najbolje za šivanje pokrivača? Odgovor na ovo pitanje mora se tražiti u značajkama uporabe opisane prostorije. Ponekad se kuhinjski prostor ne koristi za svoju namjenu. Preko kuhinjskog stola često se stvaraju lekcije, obrtnici idu, sve druge korisne stvari ide. Zato je važno odabrati materijal s visokim svojstvima odbijanja prljavštine kako bi zaštitio stolice. Njegova površina treba omogućiti osnivanje stolice "disanja", dok struktura tkiva treba biti izdržljiva, otporna na česte podloške ili kemijsko čišćenje.

Članak o temi: Kartonske kutije: igračke za djecu i ideje za dom (39 fotografija)

Pokrivači za stolice u kuhinji - Savjeti za rezanje i odabir materijala za šivanje

Slična svojstva imaju različite tkanine. Najpopularniji za šivanje pokriva je Gabardin, Crest-Satin, Husky i organza.

Što je Gabardine? Ovo je tkanina, s vrlo gustom strukturom, dok je materijal na dodir vrlo tanak. Uvijek leži s volumetrijskim predmetima, koji ih blago spominje. Tkanina se temelji na prirodnim nitima (pamuk ili svila), to su oni koji daju prednju stranu plemenitog sjaja. Gabarden je savršen za proizvodnju povorka povorke.

Što je Creta Satin? To je također prilično mekana i elastična materijala, s čvrstim strukturom. To pokazuje visoku otpornost na zagađenje, prednja strana praktički ne čini trljanje. Ako pogledate proizvode, ušiveni iz Crepe-Satin, iz daljine, možda mislite da su izrađeni od atlasa. Sooter Crea je idealan za krojetne proizvode koji sugerira nabore ili sklopove. Vrlo spektakularno gledajući kotače od satena za alat.

Što je Lycra? Ovaj materijal koji je, ako je potrebno, vrlo dobro rastegnut i uzima oblik subjekta. Liker je vrlo jednostavan za čišćenje, može se isprano u pisaćem stroju, nakon pranja materijala brzo suši. Slični dizajneri odabira savjetuju da učinite ako želite stvoriti svijetle interijere. Lycra uvijek ima glatku površinu s prekrasnim sjajnim sjajem.

Što je organza? Ova tkanina, kao dio u kojem postoje tri komponente: svila, poliester i viskoza. Ima gustu strukturu, materijal je potpuno transparentan, ali ako je potrebno, dobro se drži oblik. Organza se dobiva prilično dekorativna od praktičnih pokrivača. Dizajneri ih preporučuju da ih koriste za uređenje kuhinjskog studija.

Značajke Croy

Postoji nekoliko sorti rezanih oblika za stolice. Za kuhinju su pogodne tri:
  1. Kao trajni, korišteni dnevni proizvodi najprikladnije su čvrsto za sjedenje. Oni su blisko u blizini leđima stolice i na sjedalo, tako čvrsto da je vrlo teško ukloniti rt. Takav rez je dobro zaštićen mekim dijelovima stavke namještaja, pokriti male dijelove okvira, počevši s leđima, završavajući nogama.
  2. Slobodan sat vam omogućuje da brzo transformirate namještaj što je brže moguće. U pravilu, slična opcija šivanja koristi se za stvaranje parade svečanih kape, stoga se skupi skupe tkanine primjenjuju na njihovu proizvodnju.
  3. CAID Draperions poklopci su dizajnirani za pokrivanje neugledne dijelove stolice ili dodaju udobnost tijekom njihove primjene. Dakle, na primjer, ako je stolica razmažena presvlake sjedala, može se zatvoriti s rtom s donjim draper. Ako dodate gornji dio pjene od pjene, bit će mekše na stolici.

Odabir pokrova stila

Iznad značajki izbora opisanog proizvoda uzimajući u obzir oblik reza i materijal za njegovu proizvodnju. Ostaje reći koliko je važno da se može pokupiti stil, uzimajući u obzir stil dizajna kuhinje.

Članak na temu: ljepilo pozadinu na boji: opća tehnika rada

Pokrivači za stolice u kuhinji - Savjeti za rezanje i odabir materijala za šivanje

  • Za stil zemlje, na primjer, ili za Provence, Cotton Covers šiva iz šarene tkanine s mekom pastelnom paletom. Cape u ovom slučaju, bolje je šivati ​​ravno, jednostavnog oblika bez draperije.
  • Za stil Bocha, stručnjaci preporučuju odabir rta za stolice, šivanje iz grube burlap. Takva tkanina savršeno izgleda protiv pozadine prirodnog drva, aktivno se koristi za stvaranje Eko smjerova.
  • Onaj tko voli klasike može odabrati bilo koji u obliku pokrivača, onih koji su ušiveni iz plemenitih tkiva (organza, brokade, krepe-saten). Takve granice još jednom naglašavaju atmosferu aristokracije.
  • Moderni stilovi (high-tech, minimalizam) također omogućuju primjenu opisanih dekorskih elemenata. Glavna stvar ovdje je smanjiti uporabu bilo kojeg nakita. Pokriće treba ušivati ​​jednostavno, sažeti, jednostavnih monofonih tkanina. Možete koristiti materijal s metalnim stres.

Bilješka! Cape za stolice u kuhinji za svakodnevnu uporabu i svečani incident mora se međusobno razlikovati. Za prvi slučaj stručnjaci preporučuju primjenu ravnog rezanja, ali Ryushi, draperion, lukove, žice, satenske vrpce za odlazak za šivanje svečanog rta. U svakom slučaju, boja materijala mora biti u zabludi s bojom dizajna tablica ili tekstilnog prozora. Lijepo pogledajte proizvode koji se šive iz tkiva mirnih boja. Neće se smatrati dosadnim ako su svijetli detalji doprinijeli službi tablice, u rasporedu dodatne dodatke (salvete, jela).

Savjeti za one koji žele pokušati šivati ​​pokriva učiniti sami

Iskusni majstor zna koliko tkanina može biti potrebno za šivanje jednog poklopca za jednu stolicu u kuhinji, kako smanjiti opisani proizvod, kako šivati. Newbie, suočavanje s takvim problemima, žuri se da pažljivo ispituje savjete stručnjaka. Oni pomažu izbjeći pojavu najpopularnijih pogrešaka.

Pokrivači za stolice u kuhinji - Savjeti za rezanje i odabir materijala za šivanje

Dakle, za jedan slučaj, morate kupiti pola ili dva metra, ovisno o odabranom modelu. Za svakodnevnu uporabu ne morate kupiti skupu tkaninu, glavna stvar je da je materijal izdržljiv.

Izrada uzorka

Kako biste napravili uzorak poklopca, prvo morate odlučiti o Cape obliku, sa svojim stilom, a tek tada ukloniti dimenzije iz papira s stolice. Zadatak je pojednostavljen u prisutnosti vještina krojačice, s njihovom odsutnošću potrebno je orušio škare, labav papir i viski. Koristeći ih, Unija budućeg uzorka je napravljen na sljedeći način: papir je omotan s detaljima stolice (prednji leđa, sjedalo, papir oko nogu oblikuju donju suknju budućeg pokrova). Rad je pričvršćen na stolicu viskija. Zatim škare izrezali papir.

Opisana metoda rezanja pomaže prilično lako stvoriti točne obrasce, već možete pokriti detalje budućeg rta iz tkanine. Važno je pravilno razgraditi uzorak i napraviti dodatak na tkivu na šavovima i na savijanju materijala. Ako je moguće razgraditi kalupljenje na tkivo na takav način da postoji samo nekoliko prostora između susjednih dijelova, potrošnja tkiva bit će ekonomično.

Bilješka! Mjesto pojedinosti uzorka provodi se u smjeru temeljnog niti.

Preliminarni rad

Naravno, mnogi će vam reći da nije potrebno patiti i napraviti uzorak. Uvijek možete potražiti pomoć na internetu i već je spreman biti spreman. Ali, kao što je praksa pokazuje, teško je pronaći standardne univerzalne rješenja u našem vremenu. Svaka stolica ima vlastitu konfiguraciju, tako da je lako napraviti pogreške u ovom pitanju.

Članak na temu: Kako mogu napraviti savijajući kauč s vlastitim rukama

Bez sumnje, pojednostaviti zadatak može biti gotovi uzorci, ako ih uzmemo kao osnova i već na njima uz pomoć ukrcaja kako bi obojili vlastite obrasce. Stručnjaci preporučuju da djeluju sve početnike igle u sljedećem smjeru:

  • Uz pomoć praćenja i gotovog uzorka, pokušajte napraviti točno ugrađeni uzorak jedne određene stolice.
  • Kupite jeftino tkivo, trenira se na njemu i u skidanje, te u šivanje odabranog modela. Uvijek pri ruci nalaze se stare plahte, zavjese, nepotrebni prekrivač. Neka postane eksperimentalni uzorak.
  • Ispred linije je korisno ručno napraviti fit, pokušajte ušivenim dijelovima izravno na stolici. Potrebno je piskati samo kada se slučaj sjedne u stolicu kao što je bacanje.

Nakon toga, ako će iskustva i njegovi rezultati voljeti, možete otići u trgovinu i steći zatvorenu tkaninu za šivanje konačne verzije.

Kako povezati stavke?

Šivanje pokriva za stolice ima vlastite karakteristike. Činjenica je da su samo dio detalja boja ušiveni zajedno. Ostatak nisu zašiljeni, ali ostaju nelagodni. Takvo krojenje omogućuje vam da nosite proizvod na opisanom unutarnjem objektu.

Svi rubovi neimpresiranih elemenata moraju biti tretirani s Overckom. Ako nema nikoga pri ruci, onda možete jednostavno napraviti cik-cak liniju na rubovima. To će pomoći u zaštiti rubova tkanine od prskanja. Lako je pronaći guste tkanine, rubove koji ne moraju biti obrađeni tijekom šivanja. Radit će lakše s njima i brže.

Ravne pokrivene su čvrsto na stolici, ako postoji munja u bočnim šavovima.

Kada šivate jednostavne kapeties, važno je misliti na način njihovog pričvršćivanja na temu interijera. Mount bi trebao biti takav rt onda ne ide na sjedalo na sjedalu.

Ako su odvojena sjedala ušivena ili za stražnju stranu stolice, perimetar je bolji odvojiti gumu ili preskočiti pletenicu. Takvi elementi pružaju najpouzdaniji pričvršćivanje poklopca. Prisutnost gume uključuje potrebu za dodavanjem nekoliko centimetara u Podgib.

Generalizacija na temu

Kuhinja je mjesto gdje je nešto neprestano prljavo. Pokrivači tkiva štite namještaj od karakterističnih zagađivača. Oni obavljaju ne samo praktičnu funkciju, s takvim elementima dekor je lako promijeniti raspoloženje malog prostora. Članak sadrži sve potrebne informacije o opisanom proizvodu.

Čitaj više