Karakteristike i zaptivac za nanošenje za drveni pod

Anonim

Podovi u drvenim kućama najčešće su izrađeni od drvenih federa, obično borova ili ariš. Jedna od svojstava takvog materijala je snažna izloženost vlažnosti i temperaturne razlike u sobi. Odbori nadilaze, isušite, uske i proširuju se nakon promjena u uvjetima okoliša. Prema tome, oni stalno leže čvrsto jedni prema drugima.

Osim toga, stablo je stalno izložen mehaničkom trošenju, koje također mijenja svoju strukturu i deformira elemente za oblaganje. Sve to dovodi do činjenice da se formiraju široke praznine između ploča. Stare metode, kao što su površinski šivaći ploče od strane vlakana ili šperploča, već su nevažne. Umrljavanje djevojke, na primjer, mješavina ljepila s piljevina i laka, ima mnogo manji skup funkcija.

Danas se, da biste dobili osloboditi od tih spolnih nedostataka, koristiti brtvilo za unutarnji rad. Može se sastojati od jedne ili dvije komponente. Glavni spoj je obično silikon, poliuretan ili akril.

Karakteristike i zaptivac za nanošenje za drveni pod

Tvar u potpunosti ispunjava čak i šire praznine, pouzdano se pričvršćuje s pločama i ne pokriva oblogu za deformiranje. Ako postoji potreba za odabirom kompozicije za brtvljenje pogodan za opći izgled podova u kući, možete odabrati poseban brtvilo u boji.

Karakteristike tvari za brtvljenje

Da bi pod za pod služio za dugo vremena i nije uzrokovao prijekor, morate odabrati najkvalitetnije brtvljenje materijala. Da biste to učinili, morate shvatiti koja svojstva treba imati.

Odlikuju se sljedećih značajki:

  • Visoka elastičnost i čvrstoća materijala. Kako bi se poboljšala te karakteristike, brtvilo uključuje dodatne komponente plastificiranja i druge polimerne aditive. Detaljne informacije o sastavu dostupne su na pakiranju s rješenjima.
  • Dobro prianjanje tvari koja vam omogućuje da ga sigurno nosi s površinom stabla.
  • Otpornost na boje i lakova, jer nakon zatvaranja poda je prekriven završnim slojem. Ako je tretman brtvila napravljen nakon završetka završnih radova, možete odabrati verziju boje rješenja.

Članak o toj temi: Je li moguće staviti pločicu na oslikani zid: tehnologija polaganja boje boje

Karakteristike i zaptivac za nanošenje za drveni pod

  • Sigurnost za ekologiju i zdravlje. Većina modela brtvila izrađena je od ekološki prihvatljivih materijala. Glavni je silikon - je apsolutno siguran, samo dodatne komponente mogu uzrokovati sumnje. Za povjerenje u sigurnost, brtvilo treba odabrati proizvod označen slikom čistoće, svjedoče o dostupnosti međunarodnih certifikata kvalitete. U tom slučaju, bit će moguće ne brinuti o odabiru brtvitetom štetnih tvari u atmosferu.
  • Brtva treba posebno dizajnirati za unutarnji rad i pristup drvenim površinama.

Vrijedno je dobiti informacije o najpopularnijim i dokazanim proizvođačima kako ne bi mogli kupiti lažne proizvode. Materijali za podupiranje mogu biti u njihovom pripravku silikon, jako razrijeđeni uljem, što će dovesti do loše spojke s drvetom i neučinkovitom zaštitom od vode.

Zašto trebate zatvoriti pod?

Osim očite zaštite od vlage, brtvilo ima brojne korisne funkcije. Bez obzira na vrstu kata se tretira s laminiranim ili prirodnim parketom, drvena ploča ili čak listova šperploča - brtvila će uštedjeti od sljedećih problema:

  • Toplina curi iz sobe. Prema statistikama, kroz slotove u drvenom podu može se izgubiti za trećinu svake topline. O tome često zaboravlja tijekom završetka radova, obraćajući pozornost na izolaciju samo zidova, prozora i vrata. Međutim, punjenje praznina s brtvilom s dodatnim polaganjem izolacije osigurat će dobro povećanje na svojstva izolacijskih tvari podne. Također će uštedjeti na grijanju kuće.
  • Nacrti. Dodatni izvor hladnoće bit će uklonjen nakon zatvaranja utora na podu.
  • Uništavanje stabla. Sloj brtvila je jastuk između pojedinačnih ploča, deformiranih s njima. On im također ne daju utječu na međusobno, što sprječava pucanje elemenata pokrivenosti.
  • Biološki utjecaj. Brtva ne stvara umnoženo u kremama insekata i bakterija i rastu gljivice, što je obično počast drvenih podova, i od punog drva i od parketa.

Članak o temi: Konzolni sudoper (na nogama)

Karakteristike i zaptivac za nanošenje za drveni pod

  • Složenost u čišćenju. Praznine u drvenom podu su prekrasne zbirke prašine i prljavštine, čistača postaje gotovo nemoguće. Brtvilo je zaglađivanje površine, što je znatno olakšalo njegu za nju.
  • Smanjenje vijek trajanja materijala. Zaštita drva od uništenja i utjecaja na okoliš, brtvljenje značajno poboljšava trajnost premaza.
  • Skyrp parket od laminata. Ovaj zvuk je uzrokovan lomljivim spojevima dvorskih spojeva premaza. Tvar za brtvljenje štiti sustav za pričvršćivanje bušenja i učvršćuje ploče jedna s drugom, eliminirajući ovaj problem.
  • Previdjeti pod. Silikon ih izglađuje, stvarajući površinu monolitne i apsolutno glatke, koji ne samo da ima praktične koristi, već i estetski estetski estetski čini i potom.

Prema tome, preporučuje se uporaba tvari za brtvljenje, potrebno je ako želite dobiti potpuno funkcionalan pod, zadovoljan svojom trajnosti i praktičnosti.

Za brtvljenje

Karakteristike i zaptivac za nanošenje za drveni pod

Za primjenu se može primijeniti montažni pištolj oba ručnog tipa i pneumatske. Ako su prednji radovi veliki, možete koristiti građevinsku pumpu koja može smjestiti veliku količinu rješenja i značajno će ubrzati proces.

Silikon se nanosi samo na suhom i nužno topla površina tako da je osigurana visokokvalitetna spojka materijala s stablom. Za unutarnje radove, velika izloženost vlage je neobična, tako da ne bi trebalo biti problema s osiguravanjem suhoće.

Prije početka rada, jaz se pažljivo očisti od prljavštine i raznovrsne. Oni odgovaraju kabelu za brtvljenje, koji će dodatno igrati ulogu izolacije. Silikon se nanosi kroz pištolj mlaznicu promjera od 7 do 25 mm. Potrebno je uravnotežiti ravnomjerno i postupno. Obrađuje se pomoću proreza u malim područjima tako da silicij nema vremena da se osuši prije rukovanja s lopaticom.

Koristeći lopaticu, primijenjena tvar je uredno razmazana na spoju. Potrebno je osigurati da rubovi sloja za brtvljenje čvrsto su uz površinu ploča. U Spatuli se glatko pomiče, možete ga navlažiti mješavinom vode i alkohola.

Članak na temu: Kuća kotača radi sami

Primarno sušenje tvari javlja se u 30 minuta, a potpuno krutina u nekoliko dana. Uz nisku temperaturu i visoku vlažnost, ovaj proces je odgođen.

Čitaj više