Lambrequins za kuhinju s vlastitim rukama - jednostavnim i originalnim

Anonim

Kuhinja za mnoge vlasnike nije samo prostori za izradu hrane, nego i mjesto gdje je lijepo razgovarati s vašom voljenom djevojkom ili skupiti cijelu obitelj za večeru. Stoga bi trebalo pogledavati udobno i gostoljubivo i pomoći u stvaranju takve atmosfere lambrena za kuhinju. Oni će ukrasiti sobu i izdati njezin poseban šarm.

Lambrequins za kuhinju s vlastitim rukama - jednostavnim i originalnim

Vrste LabRekena

Lambrequen nam je došao iz srednjeg vijeka. U početku, bilo koji horizontalni element ornamenta pozvan je da ukrašava viteški ritliku. Kasnije je korišten kad je urezan na drvu i metalu. U XV stoljeću bili su ukrašeni krevetima, a kasnije su počeli ukrasiti prozore.

Uz širok raspon lambrena oblika u kuhinji, možete dijeliti tri vrste:

  • mekan;
  • teško;
  • Kombinirani.

Mekani lambrecini podijeljeni su na jednostavan i složen. Prvi su rez tkiva prikupljeni u naborima. Svojom jednostavnom, takav lamprequin za kuhinju bit će zanimljiv ukras otvaranja prozora, pa čak i početnik majstor će ga morati šivati ​​vlastitim rukama. Da biste dobili takav proizvod originalnosti, možete eksperimentirati s njegovim oblikom, napraviti lučni, val ili kosu. Kosonska verzija je posebno relevantna ako se kuhinjski prozor kombinira s pristupom balkonu.

Kompleksni lambrequins sastoji se od raznih dekorativnih elemenata (swolstera, kolača, veza), stvarajući jedan veličanstveni sastav. Za proizvodnju takvog modela, to će se lako, jednostavno draped tkanina. U pravilu, visina gotovog proizvoda premašuje 1/5 dio zavjesa, ali potpuno zatvara gornji usta.

Sve više, kuhinjski prozori ukrašavaju tvrde lambrequins. Oni su ušiveni iz gustih tkiva koji predodređuju pečat da bi dobili tešku osnovu. Takav lambrektin može biti bilo koji oblik: jednostavna pravokutna, lučna, složena konfiguracija. Ako želite, proizvod je ukrašen perli, staklom, lukovima. Osim ljepote, ovaj model ima funkcionalnu svrhu - skriveni vijenac.

Članak o toj temi: Kut zore prozorskih padina: slijed instalacije

Kombinirani lambrekin za kuhinju kombinira elemente meke i tvrde verzije. Gusta kovrčava baza dopunjena je ukrasnim elementima od lakih tkiva. Teže je šivati ​​takav proizvod, ali može donijeti posebnu eleganciju i jedinstvenu u sobi. Glavna stvar kada je napravljena da ne pretjeri s dekor.

Lambrequins za kuhinju s vlastitim rukama - jednostavnim i originalnim

Suptilnosti izbora

LabReken u kuhinji je sposoban ne samo ukrasiti prozor, već i utjecati na njegovu vizualnu percepciju.

  • Za male prozore, bolje je ne koristiti ovu vrstu dekor ili ograničiti strogu jednostavnu ili tvrdu opciju, dok se strehe moraju lagano podići, a tada će se vizualna visina otvora prozora povećati.
  • Nesrazmjerno visoki prozori mogu se smanjiti pomoću Jabota ili kravate.

Odabir tkanine za šivanje takav proizvod s vlastitim rukama, potrebno je dati prednost materijalima koji se ne boje čestih ispiranja, ne izgorjeti. Dobra mogućnost za kuhinju može biti pamuk, lana, organza ili poliester. Ako je prozor zamračen ili ide na sjever, poželjno je odabrati svjetlo transparentne tkanine, više gustim tekstilom može se koristiti za južne prozore. Nijansa materijala mora se kombinirati s ukupnom sobom u boji.

Vrsta proizvoda treba odabrati uzimajući u obzir područje i funkcionalne značajke sobe, dizajn općeg stila, vrlo je važno ne zaboraviti na sigurnost požara. U maloj sobi previše bujne opcije bit će neprikladne, bolje je ostati na jednostavnim elegantnim proizvodima i igrati se s rješenjima u boji.

Vijeće

Ako nemate iskustva u šivanju takvih proizvoda, bolje je početi s jednostavnijim opcijama. Visoki dekor može postati vrhunac takvog uređenja za kuhinju.

Lambrequins za kuhinju s vlastitim rukama - jednostavnim i originalnim

Kako šivati ​​jednostavan lambrequin?

Jednostavan lambrekin na kuhinji se šivati ​​vlastitim rukama je vrlo jednostavan. Može se sastojati od jednog platna ili biti s oblogom. Za svoju proizvodnju slijedi:

  • Odaberite dizajn dekoracije (pravokutni, lučni ili drugi oblik);
  • Izmjerite duljinu strehe i povećajte ga u 1,5-2 puta;
  • odrediti potrebnu visinu proizvoda;
  • Izrežite web uzimajući u obzir scapups na savijanje;
  • procesne šavove;
  • Vrh za šivanje vrpce zavjese;
  • Oblikujte nabore i fiksirajte na vijenac.

Članak o temi: Guma i poliuretanska boja na betonu za vanjski rad otporan na rad

Takvi lambrekvini u kuhinji - pod uvjetom pravog izbora tkiva - u gotovo svim stilskim rješenjima bit će skladno.

Lambrequins za kuhinju s vlastitim rukama - jednostavnim i originalnim

Neovisno krojenje teškog modela

Moderno i zanimljivo izgleda kao tvrdi lambren za kuhinju. Za proizvodnju takvog modela bit će potrebno:

  • glavna tkanina;
  • Pečat (bolje je uzeti termobano, ali možete koristiti sintetičku povorku, problemu, fliesline ili čak tanku šperploča);
  • Samoljepljiva traka "Velcro" (čičak);
  • Dekor po volji.

Da biste napravili takav dekor prozora za kuhinju, trebate:

  • Razviti skicu proizvoda i napraviti uzorak;
  • prebaciti uzorak na tkaninu uzimajući u obzir dodatak (materijal je prethodno navlažen i lijepljen);
  • izrežite dio pečata (bez naknade);
  • Spojite glavnu tkaninu s brtvom (to je prikladnije za početak sa sredinom, tako da je vjerojatnost premještanja tkiva manja);
  • rubove procesa s dekorativnom vrpcom ili kosim pekarom;
  • Pričvrstite čičak;

Vijeće

Bolje je smanjiti vrpcu s malim komadima (do 30 cm). Dakle, ako se dio razbije, cijeli dizajn neće pasti i bit će lakše zamijeniti samo mali segment brda;

  • Ukrasite gotov lambrequin za kuhinju s dekorom prema skicu.

Ako se želi, gotov proizvod se može dodati sa laganim ili vezama i dobiti kombiniranu opciju.

Lambrequins za kuhinju s vlastitim rukama - jednostavnim i originalnim

zaključci

Lambrekvini u kuhinji mogu biti zanimljivi ukrasni elementi koji potpuno transformiraju sobu. Čak i jednostavni modeli će zabilježiti sofisticiranost i originalnost, dat će atmosferu udobnosti, naglasiti delikatni okus hostesa. Šivati ​​ovaj ukras za kuhinju vlastitim rukama, s vlastitim rukama, čak ni iskusnim pomoalima.

Prije nego što počnete šivati ​​dekor prozora za kuhinju, trebate odabrati tkaninu i odabrati model. Važno je razmotriti značajke sobe, dizajn stila. Za početak, bolje je dati prednost jednostavnim varijantama koje su lakše šivati ​​i slijediti brinuti.

Organski u kuhinji prostor će odgovarati jednostavnom lambrenu, koji je također lako šivati ​​čak iu odsutnosti iskustva. Više pouzdani majstori u svojim snagama mogu pokušati napraviti tvrdi model. Da bi prozor dekor zadovoljio originalnost, može se nadopuniti vašem ukusu.

Članak o temi: Restauracija stola za kavu Učinite to u modernom stilu

Čitaj više